Gå til innhold

Slusketass

Medlemmer
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Slusketass

  1. Utrolig bra med tilbakemeldinger!

     

    jeg har også trålet en hel haug med forumer og kommet fram til at ekstern DAC er tingen. Når det kommer til hvilken er det sikkert forskjeller der ute, men kommer man opp i 10 000 kroner og mer er det vel ikke veldig stor forskjell på de ulike modellene, eller hva? I forhold til usb/toslink er vel dette også en diskusjon som går på veldig små nyanser i lydbilde. Men det er jo selvfølgelig viktig for mange, i alle fall på papiret.

     

    Så kanon ut oppsettet ditt miCro, skikkelig kraftige kabler og full pakke! Har du forsøkt å høre forskjell på cd-kvalitet/wav, i forhold til studio/masterkvalitet? Linn f.eks selger masterkvalitet over nett, hadde vært kult å høre om man kan høre forskjell. I så fall kan jo de fleste andre signalkilder bare gå å legge seg. Den DAC'en din så sweet ut, kanskje jeg skal spare enda litt lenger...hvor mange innganger har den?

     

    Det kule er at med ekstern DAC revolusjonerer PC-en musikkopplevelsen, for meg ihvertfall, fordi man kan kjøpe musikk direkte over nett i cd-kvalitet, og så nyte samme kvalitet to min senere på anlegget! Etter at jeg begynte å høre og kjøpe musikk via nett har bekjentskapen til nye band/musikere eksplodert! Og mange ville jeg antagelig aldri ha vært borti på noen annen måte, fordi de store platesjappene bare tar inn det samme, fra de samme leverandørene. Ikke lett å få tak i ting på små indylabeler på platekompaniet akkurat....

     

     

    Kom på en ting til, hvis man går for usb-versjonen av DAC1 kan man vel droppe hele lydkortet? Det er jo kult, så kan man kjøre fra bærbar pc også, hvis man ønsker det.

  2. Kikka litt rundt på nettet, og ser helt klart fordelen i å ha en ekstern DAC - de som sitter i hjemmekinoforstekere er ofte ikke verdt mer enn de som sitter på billige lydkort. De fleste kjører jo uansett ikke digitalt inn i forsterkeren, men analogt.

     

    Det aller beste ville kanskje vært å kjøpt en helt digital forsterker, som f.eks en Lyngdorf, men da må man fort ut med betydlig større summer. Dessuten liker jeg lyden av kombinasjonen NAD/B&W så jeg tror det passer meg bedre. Lyden fra lydkortet derimot, det suger bigtime!

     

    En annen fordel med ekstern DAC er selvfølgelig egen strømforsyning og mulighet til å plassere langt fra støykilder, og ikke minst at det er mulig å koble til alt som er av digitale lydkilder som mp3-spiller, cd/dvd-spiller, pc etc. Det skal bli kult å kjøre noen av Linn Records sine mastertapeinnspillinger fra mp3-spilleren og knuse denon dvd-spilleren på lydkvalitet.

     

    Det er nesten rart at ikke flere audiofile nerder som oss kjører den kombinasjonen, det gjør det jo sinnsykt mye lettere å oppgradere annlegget. Dessuten slipper man alt hasslet med å skru fra hverandre PC-en hvis man skal oppgradere komponenter der. Har man lydkort med digital utgang (Toslink) er det alt man trenger. Det får man jo tilogmed billig som PCMCIA hvis jeg ikke tar feil.

     

    Kanon! Da er det bare å finne ut hvilken DAC som skal velges og begynne å spare....noen flere forslag? Er det noen som kjenner til tester av ulike DAC'er også?

  3. Det ser ut som et godt oppsett, men det forutsetter jo en ekstern DAC? Hvis DAC'en sitter på lydkortet, kan man fortsatt kjøre ASIO, eller må DAC'en være ekstern?

     

    Toslink høres jo bra ut, i og med at man kutter hele pc tullet med støy etc, men det forutsetter også et eksternt lydkort/DAC?

     

    Spørsmålet er om det er lønnsomt å kjøpe et internt lydkort med en kvalitets DAC og så kjøre ASIO, eller om resten av PC-en genererer for mye støy til at det er noe poeng?

     

    Jeg har lite erfaring med komponentene på lydkort, men noen tråder her på forumet diskuterer jo DAC'ene på lydkort som like bra eller bedre enn mange av de som sitter i seriøse cd-spillere og dvd-spillere. Hvis det er tilfelle, og støynivået fra resten av PC-en (tenker da på elektrisk støy, ikke vifter etc) ikke er nevneverdig får man jo bedre resultat enn ved å kjøpe en dyr cd-spiller i tillegg til at det er mulig å spille av filer på mastertapekvalitet som ikke er tilgjengelig på andre måter.

  4. Jeg har etterhvert sett nytten av å bruke pc som musikkavspiller og filmavspiller, men har til nå vært skuffa over resultatene i forhold til konvensjonelle lydkilder som f.eks cd-spiller eller dvd-spiller.

     

    Teoretisk sett kunne jo PC-en knust hvilken som helst annen lydkilde spesielt med mange nye utgivelser på mastertapekvalitet som f.eks fra Linn Records. Flac og wma er jo lossless så det burde i allefall være godt mulig å matche en cd-spiller.

     

    Hvilke komponenter burde en slik pc ha for å utnytte hifi-potensialet i slike innspillinger? Jeg tenker på hovedkort, strømforsyning, lydkort spesielt, etc. ? Er det noen som erfaring med å bygge en slik pc, hvilke komponenter har dere ev. brukt? Det sier seg selv at f.eks D/A converteren på lydkortet må matche det som sitter f.eks i en Denon cd-spiller til 8-10 000, samt de andre komponentene.

     

    Et annet spørsmål er om en slik pc uansett vil generere støy i lydbilde siden det finnes så mange eletroniske komponenter så nærme hverandre. Finnes det kabinetter som eliminerer slik støy?

     

    Pris er ikke egentilg relevant, men kult om det finnes alternativer til si 10-15 000 kroner som vi spille bedre enn f.eks en dedikert cd-spiller til samme prisen.

     

    Anyone?

  5. det er jo rimelig åpenbart at det er forfatteren av den scannede boka som vil tape på google books.

     

    Jo, bibliotek er gratis tilgjengelig for alle, og har de fleste bøker. Men det er også pga bibliotek at mange forfattere overlever. Staten kjøper nemlig inn skjønnlitterære bøker i ganske store kvantum, bl.a. for å ha på bibliotekene. Dersom google books på sikt overtar store deler av markedet som bibliotekene i dag har, må nødvendigvis staten se etter andre områder å bruke penger på. Det vil være uholdbart å finansiere et bibliotek ingen bruker. Da kan også en betydlig del av kulturproduksjonen miste en vesentlig inntektskilde.

     

    når det gjelder søksmålene mot Google books fra de ulike forlagene er det her snakk om en posisjonering i markedet og markedsandeler, kanskje heller enn en kulturell beskyttelse.

     

    det er nok også grunn til bekymring i forhold til googles økt monopolisering av kunnskapsformidling - det er ikke så mange som bruker noe annet enn google som søkemotor på nett, hva skjer hvis denne trenden også sprer seg til bokformidling?

  6. Spørsmålet i denne sammenhengen, slik jeg ser det, må være kostnaden forbundet med en slik omgjøring, sammenlignet med tiden det tar før prosjektor-teknologien er så bra at man kan vise stor oppløsning på veggen.

     

    Slår meg som rart at det ikke finnes mange prosjektorer med høyere oppløsning enn 1400 x 1050. Noen som vet grunnen til dette?

     

    Det samme gjelder forsåvidt skjermer, hvorfor greier man ikke lage skjermer med 250 - 300 dpi? I så fall ville man kunne se bilder av like høy kvalitet som på trykk. Det hadde vært noe det!

  7. jeg ser at de fleste gode skjermer har en dpi rundt 100. er det teknologisk for vanskelig å lage en skjerm med tre ganger så høy dpi, eller er det andre grunner til dette?

     

    dersom man hadde laget det, ville man jo kunne få like bra kvalitet på bildet på skjerm som ved trykk.

     

    noen kloke hoder som kan svare?

  8. Ser at Panasonic GS400s arvtager GS500 har en lavere utsalgspris enn førsnevnte.

     

    Yatack annonserer kameraet til 8150,- mens på kelkoo finner den laveste prisen på gs400 til 12990.

     

    Noen kommentarer til dette? Synes det virker rart å selge en nyere, og antagelig bedre, modell til en lavere pris enn den foregående. Man skulle tro at Panasonic ville ønske å kvitte seg med de fleste gs400 kameraer før de begynner å selge gs500.

     

    Hvis ikke det er en stor negativ utvikling på kameraet da...

  9. Har en Asus M5N og vil oppgradere minnet. Har 512 fra før.

     

    På asus sine nettsider: http://www.asus.no/products4.aspx?modelmen...=5&l2=75&l3=126,

     

    står det at man kan oppgradere til 512...mens på Intels sider:http://www.intel.com/products/chipsets/855GME/index.htm

     

    står det at chipsettet tåler 2 GB.

     

    Er det noen som har erfaringer med å sette inn en større brikke enn det produsent anbefaler? Kan jeg sette inn en f.eks 1 gb minnebrikke med de samme spesifikasjoner som det som er der fra før?

     

    Noen som vet?

     

    slusketass

  10. Så vidt jeg vet blir den noske mva beregnet utifra den oppgitte verdi, ev. faktura eller pakkseddel som følger med. Det betyr at dersom nettstedet som sender pakken setter en lavere pris, eller enda bedre, merker pakken "gave", "prototype" eller annnet som ikke har en oppgitt verdi, vil det ikke være mulig for tollvesenet å kreve mva for pakken når den kommer til Norge.

     

    Jeg har ikke personlig erfaring med dette, men på andre forum, f.eks terrengsykkel.no sitt er det folk som har gjort det på denne måten. Og sykler kan ikke sies å ha noen særlig lavere verdi enn mange kameraer.

  11. ok, takk for tips. men jeg lurer altså noe mer på om det er noen grunnleggende teknikker eller fremgangsmåter, ting som jeg må tenke på når jeg skal presentere turen. det vil selvsagt bli flere episoder eller deler, ettersom 14 måneder presset inn i en film er noe ambisiøst.

     

    jeg har forsåvidt også tenkt en del på å la en av oss, eller andre, fortelle hvor vi er, hva vi gjør, hvor vi har vært etc. for å gjøre videoene mer informative og levende. men er det andre ting som er viktige å tenke på i et pedagogisk kommunikativt perspektiv? kort sagt, hva gjør at en reiseskildring blir bra?

     

    er det greit å hoppe i tid og geografi, eller er det viktig å gi seern en opplevelse av reise? må alt forklares, eller holder det ofte med bare bilder? er dagliglivet i båten interessant, eller blir det kjedelig? hvordan kan jeg evt. presentere dagliglivet slik at det blir interessant?

     

    sikkert vanskelige spørsmål, men jeg spør allikvel. fint hvis folk vet om litteratur på emnet også.

     

    lærevillige espen

  12. Kjæresten min og jeg drar på 14 måneders seilferie 1. juli neste år. I den sammenheng skal vi filme en god del, både for vår egen og venners del, men også med tanke på noe webvisning på et magasin sin nettside.

     

    Jeg er rimelig ny innenfor videofilming og trenger tips, retningslinjer, råd mm som handler om hvordan man får frem den gode stemningen ombord, de spennende øyeblikkene, den flotte naturen, store bølger etc.

     

    Jeg har ikke enda kjøpt kamera, men kommer til å investere i et 3 CCD kamera. Jeg kommer også til å skaffe en retningsbestemt mikrofon. Stativ har jeg (hvis jeg kan bruke fotostativet mitt).

     

    Det kommer helt sikker til å bli mye point-and-shoot, i og med at situasjoner som er interessante skjer spontant og ikke alltid når man er forberedt på det.

     

    Jeg har også lyst til å lage noen kortere dokumentarfilmer om spennende steder, kulturer, mennesker osv. som vi treffer underveis. Trenger råd og tips til dette også.

     

    Håper dere kan hjelpe. All info taes imot med takk.

     

    Mvh

     

    Espen

  13. Har kjøpt meg en asus m5200n brukt, og er veldig fornøyd, bortsett fra en ting.

     

    Den støyer. Selv når jeg underclocker pc'en til 600 mhz synes jeg den gir fra seg for mye støy.

     

    Jeg har installert SpeedFan for å forsøke å kontrollere viftehastigheten, men det ser ut til at jeg blir overstyrt av bios. Problemet er at det ikke er noen viftesetting i biosen, slik at jeg ikke greier å gjøre noe med den. Så vidt jeg vet er termostaten satt til 20 grader (fra Asus.com) noe som må være latterlig lite.

     

    Jeg greier å lese av hastigheten, strømmen og tempraturen, men ikke å kontrollere vifte hastigheten.

     

    Noen som kan hjelpe?

     

    Espen H.

  14. Jeg tillater meg å låne denne tråden...

     

    Jeg skal ut og seile et år og trenger en bærbar til bl.a. kartprogram koblet til gps, e-post via pactor modem/ssb/hf-radio, værmelding via ssb/hf-radio, bilderedigering, filmredigering, oppdatering av webside mm.

     

    Jeg kjenner godt til mulighetene i en pc, men har jeg de samme mulighetene med en mac? Tenker spesielt på e-post, kartprogram og værmelding.

     

    Setter pris på hjelp!

×
×
  • Opprett ny...