Gå til innhold

Aldhissla

Medlemmer
  • Innlegg

    368
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Aldhissla

  1. Svake personer som tar selvmord ville bare vært en belastning på resten.. (les: helsesystemet. Ved at de krever behandling i en allerede overbelastet psykiatri).

    Trafikkulykker kan ramme alle. Og ødelegger og dreper de beste borgerne i vårt samfunn.

     

    Akkurat den må du utdype. Det er ingen automatikk i at de som tar selvmord er svake og ikke bidrar med noe i samfunnet. Wallace Carothers, Paul Ehrenfest og Robert E. Howard (for de som liker Conan) er eksempler på det motsatte.

  2. Det har nokk og gjøre med det folk her skriver om at det er for å ikke bidra til flere selvmord ved og omtale det i media og fordi det er en selvønsket død og at det dermed er vanskeligere og unngå enn trafikkuhell.

     

     

     

    Men noe som er interessangt er hvis man ser statistikken i forrhold til kjønn:

    Her ser man at menn er veldig overrepresentert i forrhold til kvinner. Dette tror jeg også har noe med saken å gjøre (langt ifra hovedgrunnen, det er det jeg skrev ovenfor) fordi politisk korrekthet tillsier at kvinnen alltid skal være offeret og at men dermed undertrykker statistikker hvor mann er offere fordi feminisme har blitt politisk korrekt.

    Dette er noe feministene burde anerkjenne og ikke prøve og dysse ned når de hele tiden snakker om de stakkars kvinnene som de hele tiden frammstiller som offer. Og for likestillingsministeren burde dette være et område og se på for å finne ut de underforliggende årsakene til dette.

     

    Krisesentere er i dag forebeholdt kunn kvinner på tross av at menn er kraftig overrepresentert på selvmordstatistikkene.

     

    Det har vel også en del med metoden menn bruker for å gjennomføre et selvmord kontra kvinner. Menn er vel generelt mer aggressive og "voldlige", dette gjennspeiler seg også i selvskadingen blant menn.

     

    Har litt problemer med å finne kilder her på nettet, men her en side fra en bok; click. Det tar for seg noe av det ihvertfall.

     

    Ellers er det nok også slik du sier menn har en tendens til å la være med å melde ifra når de sliter. Årsakene rundet kan det vel spekuleres vilt om, men det blir sikkert OT.

     

    Når det gjelder trådstarters spørsmål tror jeg det har med hva som selger, som andre her allerede har kommentert. Selvmord og psykiske lidelser generelt, er ganske tabu. I motsetning til dødsulykker i trafikken som vi alle kan være enige om er forferdelig og som kan være påvirket av ytre faktorer, forutsetter en forståelse av psykiske lidelser et dypdykk i mennskesinnet, noe som kan oppfattes skummelt og litt "ekkelt" hos enkelte. Det er da kanskje enklere og da ta standpunkt til dødstall i trafikken? Det er "enkelt og greit" å forholde seg til.

     

    Det var ihvertfall mine høyst subjektive meninger og tanker rundt emnet.

  3. Jeg er mest misfornøyd med at nettbutikkene som regel nekter å levere varer som er bestilt til en bestemt pris dersom prisen endrer seg i ettertid eller de har priset feil.

     

    Tipper det er denne som gjelder:

     

    4. Avtaleinngåelse
    Avtalen er bindende for begge parter når kjøperens bestilling er mottatt av selgeren.
    En part er likevel ikke bundet av avtalen hvis det har forekommet skrive- eller tastefeil i
    tilbudet fra selgeren i bestillingsløsningen i nettbutikken eller i kjøperens bestilling, og den
    annen part innså eller burde ha innsett at det forelå en slik feil.

  4. Nordmenn skal liksom være født med ski på beina, men når veiene blir hvite så blir de hjelpeløse. For en ironi! :wee:

     

    Der ligger løsningen, kun tillat med ski på vinteren, også får vi bukt med fedme-problematikken... :p

     

    Men fra spøk til revolver, angående sommerdekk og vinterføre så ser det ut som det er noe forskjellig praksis, da min erfaring tilsier at politet bare aksjonerer etter at det har hendt noe. Satt på med en veninne en gang som ble stoppet av politet i promillekontroll. Dette var da på vinteren. Etter at hun har blåst så bemerker politimannen at hun kjører på sommerdekk.

     

    "jaja" sier frøkna "jeg har tenkt til å fikse det"

    "ok" sier politimannen og sender oss videre. Dette var i Januar...

     

    En god venn av meg jobber forøvrig i Viking, du skal bare ha visst hvor mange som drar av veien med sommerdekk. Ganske festlig egentlig, han drar opp en Porsche Cayenne hvor eieren hardnakket påstår at han ikke trenger sommerdekk for han har jo firhjulstrekk....

     

    Så får å komme tilbake til poengent ditt, ja det hadde vært greit med litt generell opplysning på vinterføre.

  5. I utgangspunktet så er det jo ikke en dårlig idè, kan jo virkelig se ut som folk trenger det. Spørsmålet er jo også hvor mange av dem som drar av veien eller setter fra seg bilen på litt aparte steder faktisk har hatt glattkjøringskurs. Forelderene mine har vel aldri hatt det.

     

    Men det som virkelig fascinerer meg er folks hukommelse (eller manglen på det). Det er jo ingen stor overraskelse at det kommer snø i Norge, så hvorfor velger folk da å kjøre med sommerdekk? Kanskje man skulle ha innført noen strengere sanksjoner der også?

  6. Er usikker på om jeg hadde flyktet til sjøen. Spesielt i ferger eller plattformer (alt som er laget i stål). De fleste som bor ved havet vet hvor fort saltvannet spiser opp alle deler som er lagd i stål.

     

    I en verden uten zombier er ikke dette noe problem siden man har tilgang til verft, stål og maling, men så fort de døde reiser seg forsvinner det enorme engasjementet det er å drifte slike store fartøyer.

     

    Skulle jeg har tatt sjøveien hadde det blitt med en 60-70 fots seilbåt som er lagd i Glassfiber. Det er et materiale som som er sterkt, men veldig enkelt å reparer på selv. Det krever kun litt kunnskap om glassfiber (naturligvis) og epoxy. Dette er jo da reservedeler som man må ha med seg, men det er lett å raide fra mer eller mindre alle marinaer sammen med gelcoat (som man også må ha med) siden det er standard vare.

  7. Et lite frustrerende problem som jeg har (helt ny operabruker :) ).

     

    Når jeg høyreklikker på en link og trykker inn "Åpne i ny fane" så åpner den en ny fane (selvsagt...) og jeg havner da i det nylig åpnede vinduet, men jeg vil fortsatt være på den "orginale"-siden hvor linken var. Så hvordan forandrer jeg denne "praksisen"?

     

    Det ble visst litt knotete skrevet, men jeg håper dere forstår :)

     

    PS: Finnes det noen stavekontroll til Opera sånn som hos Firefox?

  8. Litt usikker i hvilken kategori denne hører hjemme, men en moderator sier vel ifra.

     

    Altså, problemet mitt er ikke kritisk, men litt merkelig. Skjermspareren velger bare å slå seg på av og til. Det spiller ingen rolle hvilken type jeg velger, det være seg lysbildefremvisning av mine bilder eller dansende polygoner.

     

    Den har vært sånn så lenge jeg har hatt PCen og jeg tviler sterkt på at det er noen virus eller lignende rusk som har gjort det.

     

    Noen som har noen idé hva som kan være problemet?

     

    Hvis harware specs er av interesse så står det i profilen min, jeg bruker også Win XP MCE.

×
×
  • Opprett ny...