Gå til innhold

Gaby

Medlemmer
  • Innlegg

    505
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Gaby

  1. Sangen jeg lurer på hva heter har en melodi som ofte blir brukt til fotballsanger.

    Det kanskje mest kjente eksempelet er sangen Manchester United supportere laget til Andy Cole. Se link fra 1:37.

     

    Hva heter originalen av denne melodien? Hørte den på radioen her om dagen, men fikk ikke med meg navnet...

  2. Her er en sak til som viser at vi er i ferd med å få amerikanske tilstander i politiet, og at politiet så absolutt ikke bør få våpen i som de også både kan og kan bruke mot folket..

     

    http://www.aftenpost...et-7058635.html

     

    Politifolkene slipper nok unna denne gangen også.

    Hvordan kan du knytte dette til "amerikanske tilstander"?

    Dessuten bistod blant annet medisinsk personell i basketaket, sammen med politiet. Hadde de også onde hensikter?

     

    Og. Hva ville DU gjort om du skulle følge en kar opp på legevakta som klikket fullstendig? Latt han rasere legevakta?

  3. Altså, bare så det er oppklart. Å trykke på telefonen er forbudt om telefonen ikke er fastmontert. Det er det som skal endres på.

     

    Men, det utgjør helt klart en stor trussel mot sikkerheten. Om du for eksempel krasjer eller kjører av veien, og det viser seg at du har brukt mobiltelefonen eller CD-spilleren, kan du miste førerkortet på bakgrunn av dette.

  4. Hei!

     

    Leser om dagen flere artikler der Vegdirektoratet ønsker å forby bla SMS-skriving og all annen bruk av mobiltelefon under bilkjøring. Feks her: http://www.nettavise...icle3521810.ece

     

    Uansett. I Forskrift om forbud mot førers bruk av håndholdt mobiltelefon under kjøring med motorvogn § 1 står det at fører av motorvogn ikke må bruke mobiltelefon under kjøringen.

     

    I samme forskrift, §2 c), står definisjonen for bruk av mobiltelefon: Enhver bruk, herunder all betjening av mobiltelefonens tastatur, samtale, mottak av anrop, mottak eller sending av melding eller tekst.

     

    Link til Lovdata: http://lovdata.no/fo...91217-1309.html

     

     

    Det ser da ut som om loven er krystallklar, SMS-skriving er forbudt. Hvorfor vil da Vegdirektoratet forby noe som allerede er forbudt?

     

     

    Edit: Er det slik at SMS-skriving er lov om telefonen er fastmontert i holder? Og der svarte jeg på mitt eget spørsmål?

  5. Jeg har selv gått HVBS og kjenner meg ikke igjen i det stwa skriver. De eneste gangene man er oppe kl 5 (eller tidligere) er vel evt KTS-alarmer eller på øvelse. Tjenesten begynner med revelje kl 0600 med romvask og frokost, før det er oppstilling rundt kl 08.

     

    Den turen opp slalombakken kan jeg heller ikke se for meg er noe man driver med hver dag, men heller ved spesielle anledninger (se over).

     

    Men at det er mye grønn tjeneste stiller jeg meg bak, men man har også teorileksjoner i blant annet ledelse , treningslære og instruksjonslære.

     

    Uansett får du et kjempeår i Finnmark som du husker resten av livet.

     

    Lykke til! :)

  6. Hei!

     

    Moderator må gjerne flytte den posten om den er feilpostet :)

     

    Jeg har en iPhone 4S som er synkronisert med en iTuneskonto på en Windows-PC som nå ikke lever lenger.

     

    Nå har jeg kjøpt iPhone 5, og jeg vil overføre musikken fra den gamle telefonen til den nye.

     

    Hvordan gjør jeg dette når jeg ikke lenger har tilgang til PCen jeg synkroniserte iPhone 4S med første gangen, og der all musikken i utgangspunktet ligger?

     

    Takk for hjelp :)

  7. Hei!

     

    Fikk min Samsung 900X3C fra komplett.no idag.

     

    Jeg opplever at når PCen går på batteri, så skifter den sporadisk lysstyrke fra det nivået jeg har valgt til det sterkeste. Etter noen sekunder går den ned igjen til mitt valgte nivå. Dette er vanvittig irriterende.

     

    Noen som har noen tips eller erfaringer med dette problemet? :)

     

     

    På forhånd takk :)

  8. Hei.

     

    Litt usikker på hvor jeg skulle poste denne, men tok en sjans :)

     

    Jeg vurderer å kjøpe en AirPort Express og bruke med min Win7-PC. Problemet er at jeg kun har Telenor Mobilt Bredbånd med WLAN router hjemme.

     

    Hvordan fungerer dette? Bruker AirPorten båndbredde når den streamer musikk, eller bruker den bare nettverket som overføringsmedie?

     

    Takk for svar! :)

  9. Venstre.

     

    Kilde? :)

    Nå vet jeg at Wiki ikke akkurat er verdens beste kilde, men har ikke tid til å finne en skikkelig kilde akkurat nå.

     

    Trearmet rundkjøring

    Høyre fil: Første avkjøring.

    Venstre fil: Andre avkjøring eller U-sving (er det flere felt, må du huske vikeplikten for de som befinner seg i feltet utenfor deg når du må skifte til ytre felt for å kunne kjøre ut. Det kan nemlig helt lovlig kjøre inn en bil fra veien til høyre for deg og inn i ytre felt. Ligger du i indre felt, vil du få vikeplikt for denne når du må ut i ytre felt for å kunne kjøre ut av rundkjøringen).

     

    http://no.wikipedia....iki/Rundkjøring

     

    Flott! Jeg så kilden til Wiki var Statens Vegvesen, og de henviser til Trafikkreglene. Da begynner jeg å bli fornøyd :) Takkskarruha!

  10. Hei!

     

    En rundkjøring har tre armer. En jeg kommer fra, en til høyre og en rett fram.

     

    Det er altså ingen armer på venstre side av rundkjøringa. Skal jeg ligge til venstre eller høyre i rundkjøringa når jeg skal rett fram?

     

    Se for øvrig vedlagt tegning med meg i fortiden en rød bil.

     

    post-75942-0-05736700-1336204872_thumb.jpg

  11. “I dag er det ingen som vet hvor mye offentlige budsjetter belastes av ruskriminalitet. Justisdepartementet tror årsaken er at det er “vanskelig” å beregne samfunnskostnadene ved narkotikabruk i Norge. At ingen har kunnskap og oversikt om de økonomiske skadevirkningene ved narkotikaproblemet er en svakhet i grunnlaget for den nasjonale ruspolitikken.”

     

    “På bakgrunn av kjent statistikk har BT regnet seg frem til at selve narkokriminaliteten koster politi, rettsvesen og fengselsvesen 3,8 milliarder kroner i året. Til dette tallet kan man legge belastningene på helsevesenet, tollvesenet, utgifter til advokater, materielle skader og mye annet. Trolig er samfunnskostnadene på mange milliarder kroner.”

     

    http://www.bt.no/meninger/leder/Prisen-for-rusen-2490575.html#.T1FMGPXNhLo

     

    Andre plasser som kan være verdt å lese.

     

    http://www.minervanett.no/2010/01/06/hva-koster-%E2%80%9Dthe-war-on-drugs%E2%80%9D/

    http://www.minervanett.no/2011/12/06/narkotikafreden/

    Takk, henger litt mer med nå. Men denne "kjente statistikken" til BT lurer jeg litt på hvor kommer fra.

     

    Og hva er medregnet i regnestykket? Regner de for eksempel med lønn til politifolk som er på vakt og tilfeldigvis dumper borti en bil med noe hasj i? Eller regner de lønna til politifolk som har dedikerte narkotikaoppgaver?

     

    At hele narkotikaproblemet koster staten mange milliarder, tviler jeg ikke et sekund på. Men at kun den strafferettslige biten koster 3,8 milliarder er noe mer tvilende til. Jeg kan for all del ta feil, men jeg står ved mitt så lenge jeg ikke ser noen tall.

     

    Det som dog kunne vært artig å se, er hvor mye staten bruker på å bekjempe narkotikaproblemet kontra hvor mye narkotikapenger som omsettes i Norge i løpet av et år. Der tror jeg staten taper...

  12. Nå må da folk i denne tråden merke seg forskjellen på legalisere & det å avkriminalisere :roll:

    Hehe, mulig jeg uttrykte meg uklart, men det eneste jeg sa var at narkotika ikke må legaliseres. Denne "avkriminaliseringsmodellen" fra diverse land kan som sagt ha noe fornuftig i seg. Det jeg mener er viktig, er at det skjer i kontrollerte former og ikke ute i gata.

     

    Jeg tror fortsatt ikke at utdeling av gratis herion er løsningen. Da har samfunnet akseptert herionmisbruk og man kan få det gratis om man ønsker.

     

    Nei, plukk inn rusmisbrukerne på tvungne behandlingssentre og etabler et skikkelig ettervern, slik at ferdig behandlede pasienter har et sted og gå, og noen å snakke med.

     

    Slike tiltak vil naturlig nok koste samfunnet veldig mye penger, og slikt kan dessverre ikke bompengefinansieres. Hvem tar regninga?

×
×
  • Opprett ny...