Gå til innhold

Tonyman

Medlemmer
  • Innlegg

    119
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Tonyman

  1. Aaaaargh! I et kjedsomt øyeblikk kjøpte jeg Civ 5, og etter ca 300 runder begynte spillet til stadighet å krasje til skrivebordet. I vel en dag har jeg forsøkt å reinstallere drivere, DirectX, C++ runtimes etc, men spillet krasjer like forbasket - akkurat i det jeg begynte å bli hektet. I ren irritasjon har jeg kastet spillet i spøla.

     

    Slik var det nesten med Empire Total War også, bortsett fra at jeg kjøpte spillet via Steam; jeg kunne ikke rent fysisk kaste det i søpla. Men like forbasket irriterende krasjer spillet ofte midt i USAs tur, eller går ulidelig sakte når spill-AIen henger seg opp under angrep på fort.

     

    Dette er relativt velkjente glitcher i de to spillene, og har tilsynelatende ingenting med maskinvaren å gjøre. Selv har jeg opplevd problemene med ETW på tre ulike PCer, med tre ulike skjermkort og to ulike OS.

     

    Hva gjelder ETW fant jeg ut at jeg nesten alltid unngår problemene med CTD ved å invadere USA relativt umiddelbart (dersom jeg ikke spilte Storbritannia). Problemene med ekstremt trege kriger om fort løser seg om man plasserer troppene sine rett ved murene; da klarer spillets AI å utkommandere troppene sine i stedet for å henge seg opp. Hva gjelder Civ5 klarte jeg ikke å finne årsaken til at det krasjet.

     

    Det jeg lurer på, er hvorfor i heite huleste spillene lanseres med såvidt store huller? Det lanseres ofte patcher; på ETW kom det en hel hurv patcher, bla for å rette opp i problemene man på utgivelsestidspunktet visste man hadde med lydeffektene i spillet. Men etter Napoleon Total War har det ikke kommet patcher på ETW. Forbasket irriterende greier!

  2. Er vel drivere på denne siden du skal ha.

     

    ASUS' drivere løser ikke problemet. Jeg skal forsøke å reinstallere Win7 med driverne fra Realtek. Venninnen min hadde feilkoblet en av harddiskene, så jeg skal nullstille hovedkortet før jeg reinstallerer, og så flashe BIOSen også. Kan være noe rart der...

     

    Takk for tipsene folkens. :)

  3. Bumper denne :-)

     

    Hei,

     

    Jeg holder på å hjelpe en venninne med PC-problemer. Hun har et ASUS P5Q Deluxe hovedkort med Win7. Etter en fersk installasjon av Win7 får hun analog lyd fra minijack-pluggene, men SPDIF virker ikke.

     

    Jeg har søkt litt på google, og ser at flere har samme problem, men ingen av løsningene virker. Det ser ut til at andre forsøker drivere og updates for XP og Vista, men ingen av de løsningene har fungert på Win7.

     

    Kan det være noe krøll med BIOSen? Lydchipen sitter på hovedkortet, og ikke et separat kort, som på noen av ASUS' hovedkort.

     

    Dessuten; P5Q Deluxe har såvidt jeg har funnet ut ikke samme lydchip som standard og pro-versjonen.

     

    Takker for alle tips (bortsett fra tips om å prøve Windows Update - jises).

     

    Hilsen Tonyman :)

  4. Hei,

     

    Jeg holder på å hjelpe en venninne med PC-problemer. Hun har et ASUS P5Q Deluxe hovedkort med Win7. Etter en fersk installasjon av Win7 får hun analog lyd fra minijack-pluggene, men SPDIF virker ikke.

     

    Jeg har søkt litt på google, og ser at flere har samme problem, men ingen av løsningene virker. Det ser ut til at andre forsøker drivere og updates for XP og Vista, men ingen av de løsningene har fungert på Win7.

     

    Kan det være noe krøll med BIOSen? Lydchipen sitter på hovedkortet, og ikke et separat kort, som på noen av ASUS' hovedkort.

     

    Dessuten; P5Q Deluxe har såvidt jeg har funnet ut ikke samme lydchip som standard og pro-versjonen.

     

    Takker for alle tips (bortsett fra tips om å prøve Windows Update - jises).

     

    Hilsen Tonyman :)

  5. Hei!

     

    Jeg har et vrient problem jeg ikke aner hvordan jeg skal finne ut av.

     

    Midt i en film, en sang eller nett-tv, eller en sjelden gang når PCen ikke gjør noe, fryser den. Dersom jeg avspiller et medium, begynner det å hakke. Og det hakker uavlatelig, ctrl-alt-del fungerer ikke; alt fryser.

     

    Jeg har lang erfaring med PC-bygging, og de eneste komponentene som ikke er byttet i PCen, er skjermkortet og harddiskene. Ny CPU og HK i januar. Skjermkortet fungerer bra, asus8800 med 640 mb, og jeg har ikke opplevd hakkingen i spill.

     

    Har dere noen tips om hvordan jeg kan isolere feilen?

     

    Hilsen Tonyman :)

  6. Det rareste har skjedd... jeg tok ut lydkortet, reinstallerte Windows 7, reinstallerte de øvrige driverne fra ASUS, og slo av. Satte i lydkortet, slo på, og vips - driverne installerte seg helt av seg selv.

     

    Jeg har hatt problemer med å få driverne til en trådløs usb-nettverksadapter til å virke. Du vet, sånn "installer denne programvaren før du plugger i enheten". Vel, jeg satte i adapteren UTEN å kjøre den vedlagte driver CD'en, og vips - det fungerte også!

     

    Moralen er; I Windows 7 er det bare å drite i driver-CD. Oppdatert alt over Windows Update i stedet - mye mer effektivt.

  7. Hei!

     

    Har kjøpt et nytt ASUS Maximus III Formula hovedkort. Det følger med et eget lydkort, men det virker ikke som det skal; jeg får bare beskjed om at "We can't find HD Audio Device" når jeg forsøker å installere driveren.

     

    Jeg har forsøkt med Win XP og Win 7. I XP kom det overhodet ingen lyd, men i Win 7 kom det lyd - likevel uten at installasjonsprogrammet oppdaget lydkortet.

     

    Jeg har forsøkt å installere MS HD UAA Driver, uten resultat.

     

    Jeg har forsøkt å oppdatere BIOS og laste ned nyeste drivere fra nettet (www.asus.com), uten resultat.

     

    I BIOSen er HD Audio aktivert.

     

    Noen tips?

  8. Heisann!

     

    Trenger hjelp med å plukke ut nytt hovedkort.

     

    Kravene mine er;

    * lga 1156 eller 1366

    * trenger ikke mer enn 1 pcie skjermkort (men vil antakelig bruke et forholdsvis kraftig skjermkort)

    * unødvendig med overklokkingsmuligheter

    * viktig at det er en velfungerende og solid løsning

    * må være mest mulig miljøvennlig (les: dB, temperatur og energiforbruk)

    * minst 4 sata

    * 4 eller 6 minnespor - er det noen særlig gevinst å hente her?

     

    Ellers trenger jeg tips om;

    * stillegående PSU

    * bra i5 eller i7 i 2-3000 kroners klassen

     

    Kraftigste bruksområde er spilling.

     

    Takker på forhånd for alle tips! Enten de er gode eller ikke, trenger hjelp med vurderingen shø :-)

     

    PS Har god erfaring med ASUS, i alle fall de siste par årene.

  9. Er det ellers noe i forslaget som kan betegnes som "overkill"? Dvs unødvendig kraftig sammenliknet med øvrige komponenter.

     

    2 ting som utpeker seg hos meg:

     

    -Hardisken. Dersom du skal ha en kraftig og stillegående desktop ser jeg ikke helt hvorfor du velger en Velociraptor mot en SSD (som for eksempel Intels X-25, og) som både gruser snurredisken og samtidig er lydløs.

     

    -Skjermkortet. Radeon HD5970 er ganske overkill hvis den kun skal brukes på en 26" skjerm. Selv HD5870 kan kjøre spillene du nevner på 3 skjermer samtidig med eyefinity. Her ville jeg definitivt gått ned (og da har vi spart inn utlegget på SSD-disken)

    Forslag: XFX Radeon HD5870

     

    Skjønner. :) Takk for gode tips.

  10. Heisann!

     

    Har satt sammen en løsning basert på Asus Maximus III, i7-860s og en 26" skjerm.

     

    https://prisguiden.no/profil/lister/111822

     

    Har dere noen forslag til en bra minneløsning og stillegående PSU?

     

    Er det ellers noe i forslaget som kan betegnes som "overkill"? Dvs unødvendig kraftig sammenliknet med øvrige komponenter.

     

    Formålet er å spille slikt som Assassins Creed II, Mass Effect II, Fallout 3, Crysis-spillene og andre first person shooter. Muligens litt Total War og WIC også. :-)

  11. Takk for gode tips. Jeg har tenkt å kjøpe alt nytt untatt skjermkort; jeg bruker mitt gamle 8800gts frem til sommeren, og kjøper nytt skjermkort sammen med ny skjerm. Inntil videre bruker jeg bare en 21".

     

    Hva med dette oppsettet?

     

    HK: ASUS Maximus III Formula Republic of Gaming

    CPU: Intel Core i7 i7-860 / 2

    RAM: 8GB 1333MHZ DDR3 ECC CL9 DIMM W/SEN KIT (2X4GB)

    HD: WD Caviar GP 2TB 64Mb cache

    Kabinett: SilverStone SST-LC17B

    DVD: Sony NEC Optiarc AD-7240S

     

    PSU har jeg ikke bestemt meg for... men det må være noe med plenty med SATA-tilkoblinger (helst ikke de hersens 4-pins-tilkoblingene - hva skal man med dem egentlig?), ja, og så må det være stillegående.

     

    Hva synes dere om en slik løsning? Er Maximus III overkill? Jeg har neppe tenkt å bruke mer enn ett eneste skjermkort i fremtiden.

     

    :-)

     

     

    At 8800GTS kjører alt av spill som bare f., er å ta litt i. Spesielt på oppløsningen som 26" tillater blir det litt tynt.

     

    For å si litt om forskjellen på LGA1366 og LGA1156:

    X58/LGA1366 er en sokkel og et chipset som ligger i kategorien high-end. Det er det beste. Høy ytelse og høy pris er stikkord. Dette beregnes på klokkere, entusiaster og hardcore-spillere.

     

    LGA1156/P55/H55 er mellomklasse. Dette er bra ytelse til lav pris. Dette gir meget god valuta for pengene, og gir en framtidsrettet og høytytende rig. Også her kan man ha mye morro med klokking og benchmarking, men ikke på samme nivå som med 1366.

     

    I spill vil du ikke merke nevneverdig forskjell på 1366/1156. Jeg anbefaler derfor et i5-oppsett til ditt bruk. Kombiner det med 4/8Gb minne og et heftig grafikkort, så har du en klassePC.

     

    Billigste i5-prosessor er meget god, og et 5850-kort vil gi fantastisk spillytelse, selv på høye oppløsninger.

     

    Men 1366 er det beste. Så du må selv velge hva som blir viktig for deg :)

  12. Hei,

     

    Jeg er i ferd med å skulle bygge ny PC, men jeg er litt usikker på hvor mye jeg bør legge i det.

     

    Bruken er først og fremst spilling; Fallout 3, Empire Total War, Mass Effect 2, Bioshock 2 (når det kommer), gode gamle Crysis, World in Conflict osv.

     

    Foreløpig har jeg bare bestemt meg for:

    Skjerm: tenker på ca 26" med god responstid.

    Kabinett: Silverstone SST-LC17 (desktop)

    Lyd: noe som gir grei lyd, men jeg bor i en leilighet, så det begrenser seg. Så det blir ikke stort eller dyrt.

     

    Resten? Usikker.

     

    Hvor stor vits er det i å gå for de dyre prosessorene og de feteste hovedkortene? Altså, jeg har ikke tenkt å kjøpe en ny PC for å sette 3D-mark på repeat - jeg har liten interesse av klokking og annet mikkmakk. Jeg skal spille, skrive brev, og se nett-TV. Og da må jeg ha noe som fint drar alt av spill. Men... jeg har en firekjerners LGA775 på et p45 chipset, dvs gammel teknologi, med en 8800gts på 640 mb - og det kjører jo alt av nye spill som bare f...

     

    Skal jeg kjøpe en fremtidsrettet PC? Fremtidsrettet betyr jo bare at ny og bedre teknologi blir billigere i overimorgen i stedet for i morgen. Så hva er vitsen?

     

    Og hvis jeg skal kjøpe noe nytt og fett noe, hva er egentlig den praktiske forskjellen på intels nye chipset? Hvorfor skal man f.eks kjøpe et lga1366 / x58-chipset kontra f.eks lga1156 / p55-chipset?

     

    Jeg takker for alle innspill og tips.

  13. Heisann,

     

    Har nettopp kjøpt et ASUS P5Q Deluxe med intel chipset, ddr2, og har en 4kjernesprosessor @ 2.5 ghz. Jeg bruker XP, og har ingen planer om å slutte med det med det første.

     

    Nå trenger jeg et nytt skjermkort.

     

    Det jeg ser etter er noe som øker ytelsen sammenliknet med mitt 8800GTS-kort. Jeg har en 19" skjerm, vurderer å oppgradere til max 24". Det meste fungerer utmerket for meg i ca 1200x900 oppløsning.

     

    Hvor går egentlig grensen mellom saklig og lønnsom oppgradering på gpu-siden og en uforholdsmessig dyr oppgradering? Hva gir mest 'kick for the buck'? Jeg har lite lyst til å svi av 4-5 høvdinger på et nytt skjermkort, men erfaringsmessig er de virkelig billige kortene på noen hundrelapper alltid for dårlige til spill. Jeg spiller en god del, og ønsker den løsningen som gir mest for penga.

     

    Takker for alle tips. :-)

  14. Heisann!

     

    Mitt gamle ASUS P5N32e-SLI konket i helgen etter litt for heftig spilling av Fallout 3. Nå ser jeg etter et midlertidig hovedkort frem til jeg bygger en helt ny PC til høsten.

     

    Det er viktig med et hovedkort som holder chipsettet et stykke under kokepunktet. Chipsettene blir skrekkelig varme på alt jeg har tatt i av HK, og det er nok der de konker til slutt.

     

    Ellers;

    * at det er billig

    * at det støtter DDR2

    * at det fortrinnsvis har integrert lydkort, for det er noe herk med de PCIe x1-korta

    * at det fortrinnsvis støtter inntil 6x sata, men minst 4x

    * at det fortrinnsvis er så nytt som mulig, sånn at å flashe bios'en ikke blir det første jeg må gjøre

     

    Ja, og at det er kjølig. God passiv kjøling, evt kombinasjonskjøling, er en nødvendighet. Det blir varmt selv med bare ett skjermkort; på de fleste HKene jeg har sett sitter southbridge rett under skjermkortet, og jeg orker ikke styre med ekstra vifteordninger osv.

     

    Ja, og overklokking er ikke av noen betydning. Jeg skal bare kjører komponentene på standard hastighet. :-)

     

    Noen tips?

  15. Hei,

     

    Jeg har et problem; en eller annen enhet mangler driver. Jeg aner ikke hvilken enhet det er, for PCen fungerer som den skal, men i maskinvarevinduet i Windows XP får jeg beskjed om at det er en ukjent enhet. Har forsøkt å bruke den automatiske funksjonen i XP for å finne driveren, men får bare beskjed om at den ikke finner noen driver.

     

    Noen tips om hvordan jeg finner ut hva den ukjente enheten er?

  16. Tusen takk for tipset! Nå har jeg akkurat hatt en ny blåskjerm, og da jeg sjekket dumpen så jeg at det er ntoskrn.exe og nv4_disp.dll som er problemet. Den første filen vet jeg ikke hva gjør, men den andre er en skjermkortdriverfil. Jeg skal avinstallere skjermkortdriveren, og installere den nyeste fra nVidia. Satser på at det er nok.

     

    Men hva bør jeg foreta meg mht til ntoskrnl.exe? Må jeg foreta meg noe?

  17. Hei!

     

    Jeg får med ujevne mellomrom den nevnte feilmeldingen, og med errormeldingen til Microsoft får jeg følgende svar; http://wer.microsoft.com/Responses/Respons...9b-db2f420bd10e

     

    Frekvensen er et par ganger om dagen, særlig ved oppstart av maskinen (både før windows er ferdiglastet og mens de ulike oppstartsprogrammene i windows starter), og av og til mens jeg ser på nett-tv eller en film. Har ikke forekommet under spilling.

     

    Jeg er usikker på hvor feilen ligger. Første gang jeg oppdaget feilen var kort etter å ha byttet en harddisk (for filer, ikke OS), og mistenkte feil der. Men jeg fikk samme feil også etter å ha koblet fra harddisken. Så koblet jeg fra alle harddiskene untatt OS-disken, som er en 130 gb raptor fra WD, men fikk fremdeles feilen. Jeg tviler sterkt på at feilen ligger i raptoren; den har fungert utmerket i lang tid, og det er jo en kvalitetsHD. Jeg koblet fra CD-brenner (som er IDE, HDene er SATA), og frekvensen av feil gikk litt ned. Jeg begynner å lure på om feilen kan være at PSU'en, at jeg rett og slett trekker for mye strøm. Men jeg aner ikke hvordan jeg sjekker det.

     

    Er det noen som har noen tips om hvordan jeg isolerer feilen? Er det noe diagnostikk-program som kan fortelle meg noe om årsaken? Jeg har ikke utstyr til å teste hver enkelt maskinvare for seg.

     

    Alle tips mottas med takk! Dette er en litt irriterende og vrien nøtt...

  18. Hei!

     

    Jeg skulle spille BF2 nå, men da kartet var lastet inn, og jeg fikk opp våpenvalgmenyen og spawnpoint-kartet, ville ikke musemarkøren røre seg. Jeg har forsøkt å skru av og på, forskjellige servere osv, men på samme punktet får jeg ikke rørt musemarkøren.

     

    Noen som har opplevd noe tilsvarende? Jeg spillte i går, og da gikk det fint.

     

    Takk for svar! :)

×
×
  • Opprett ny...