Gå til innhold

tomaslo

Medlemmer
  • Innlegg

    32
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av tomaslo

  1. Asus, MSI, Gigabyte med flere sponser og støtter generelt opp om overklokking fordi tilbakemeldinger fra dette miljøet er med på å heve den generelle kvaliteten på deres produkter. Litt på samme måte som bilfabrikker er med i rally og F1.

     

    Den jevne bruker drar nytte av ekstremklokkere hvis de selv ønsker å klokke sin cpu ved at det lages bioser som klarer å pushe komponentene så langt kjølingen tillater.

     

    Kan skrive under på dette. Jeg har en E7200 som kjører 24/7 på 3,7 GHz (luftkjølt).

  2. Hvorfor bruker jeg nesten halvparten av tida til hardware.no [på SunSpider-testen]?
    Fordi JS er HW-avhengig. For at testdataen skal være sammenlignbar må du kjøre testene av forskjellige browsere på én maskin. Dessverre opplyser ikke artikkelen om dette, og folk misforstår.

     

    Takktakk. Da har jeg fått en forklaring på deg jeg lurte på.

  3. Feil. Mobiler bruker masse energi på å søke etter dekning. Telefonen sender altså ut litt mindre stråling om den har god dekning, fremfor av/på-dekning. Om du har lite batteri og er på fjellet/annet sted uten dekning: skru mobilen av, så slipper du å tømme batteriet på deknings-leting.

     

    [...]

     

    Hver 6 time? Heh.. Nei, da hadde det ikke vært mye gøy med mobiltelefoner du. En mobil enhet må kontinuerlig ta kontakt med sin telemast, og fortelle at han er i live. På den måten vet telefonsentralen til en hver tid hvor din mobil er - hvilket er helt nødvendig for at andre skal kunne ringe til deg.

     

    Aner dessverre ikke oppdateringsfrekvensen, men det skjer som sagt ofte.

     

    En mobiltelefon trenger ikke å bruker heller ikke sin egen antenne til å sende ut noe som helst for å vite om den har dekning eller ikke. Det vet den utifra styrken på signalet den mottar via antennene tilknyttet de forskjellige telefonsentralene. En telefon tar heller ikke kontinuerlig kontakt med forskjellig telemaster og forteller at den er i live. Det gjør den kun hvis den endrer lokasjonsområde eller som sagt hvis den ligger på samme sted i et visst antall timer. Kjører du bil vil du bytte lokasjonsområde flere ganger over et gitt tidsrom enn om du går den samme strekningen.

     

    En link med teknisk forklaring her. (ikke tid til å finne noe bedre akkurat nå)

  4. Noe som ikke blir nevnt når det er snakk om stråling fra mobiltelefoner er at de IKKE stråler noe som helst når de ikke brukes til en samtaler eller mottar SMS, MMS eller annen datatrafikk. Det er ikke behov for telefonsystemet å hele tiden vite nøyaktig hvor hver enkelt mobil som ikke er i bruk befinner seg. Telefonen kontakter sentralen selv i et intervall på ca 6 timer (tror det er 6 timer. Rett meg hvis feil) og stråler da i noen få sekunder for å oppdatere sentralen om sin posisjon.

     

    Styrken på stråligen variere også avhengig av avstand/hindringer til mobilmasta.

    Hvis du har god dekning kan du også prøve å legge mobilen inntil en høyttaler og ringe til den med en annen telefon. Det vil da komme ulyder i høytaleren i kort tid før disse vil forsvinne. Dette fordi telefonen alltid starter å sende med full styrke før den skrur sendestyrken til et så lavt nivå som mulig for å spare strøm.

     

    Her jeg bor er det veldig dårlig mobildekning og jeg blir varm på øret og sliten i hodet hvis jeg snakker i mobilen da den må sende på full styrke. Skal derfor kjøpe en bloutooth handsfree slik at jeg slipper dette.

  5. Min mobil ligg alltid rett ved sidan av hovudet mitt! og har aldri hatt noko problem med det :tease:

     

    Det kan jeg forstå da en mobiltelefon som er påskrudd, men ikke brukes til samtale eller mottar SMS, MMS eller annen datatrafikk IKKE sender ut noe som helst for å spare strøm. Den sier "Hei" til telefonsentralen med noen timers mellomrom og stråler da i noen få sekunder (husker ikke intervaller, men tror det var rundt 6 timer).

  6. Kofferten har vært i bruk en stund (Server 2008 Datacenter, Hyper-V, 2 x Server 2003, XP, Ubuntu. Samtidig!) så det absolutt på tide å få inn resten av bildene her.

     

    Strømforsyningen er liten sammeliknet med en standard:

    PICT1661.jpg

     

    Borre litt hull. Begynte å bli lei så dette er ikke pent utført:

    PICT1662.jpg

     

    Liten strømforsyning på plass:

    PICT1663.jpg

     

    Skrudde den fast i veggen på kofferten og den sitter godt fast:

    PICT1664.jpg

     

    Dioder er alltid kjekt å ha. Strømbryteren er i midten:

    PICT1665.jpg

     

    Litt superlim og de er satt på plass:

    PICT1673.jpg

     

    Noctua-vifta i lokket dytter ikke nok liuft så jeg skrudde inn en Papstvite og CoolerMaster (med røde dioder) oppå hverandre for å få litt luft inn i kofferten:

    PICT1672.jpg

     

    Ledninger teipet pent på plass. Og ja, det er teip beregnet for bruk i trapper slik at du ikke skal skli, men limet er veldig sterkt jeg hadde ikke noe annet akkurat da:

    PICT1676.jpg

     

     

    Fant en viftestyring i en skuff og monterte den også. Blir muligens flere slike når kofferten skal oppdateres:

    PICT1675.jpg

     

     

    _______________________________________________________________________________________

     

    Eventuelle kommentarer postes her

  7. Dette er som sagt en server som skal brukes i forbindelse med fag på skolen og det å bli ferdig slik at den kan brukes er for meg viktigere enn at den ser strøken ut.

     

    Stemningsbilde fra bygging:

    PICT164610.jpg

     

     

    Først en liten sjekk av plassen i kofferten:

    PICT163022.jpg

    Strømforsyningen er i størrelsen standard ATX og brukes kun midlertidig da jeg ikke har fått den jeg engentlig skal bruke som er i micro-ATX og tar mye mindre plass.

    DVD brenneren er jeg jeg ikke sikker på om jeg i det hele tatt skal gjøre plass til da denne uansett ikke vil bli brukt til annet enn å installere et OS i bånn.

     

     

    Hovedkortet må ha kunne skrues fast og det enkleste er å bruke en plate fra et annet kabinett:

    PICT162824.jpg

    Denne plata ble aggressivt plukket ut av et ødelagt kabinett vi hadde på jobb. En liten høyttaler klamra seg fast og den blir brukt senere.

     

     

    Etter litt saging passer denne fint:

    PICT163121.jpg

     

    PICT163220.jpg

     

     

    Hadde noen gjenger liggende som jeg kutta i rett lenge for å feste plata:

    PICT163418.jpg

     

     

    Kofferten sett fra undersiden med skruene festet og plata på plass:

    PICT163916.jpg

     

     

    Deretter måtte det lages et hull til kabling:

    PICT164213.jpg

     

     

    Etter en del fresing, skjæring og pussing ble det slik:

    PICT166001.jpg

    Litt ufint, men det fungerer.

    PICT164412.jpg

     

     

    For å holde på plass harddisken bruker jeg foreløpig en Sunbeam Harddisk Silencer da den er lett å skru fast i kofferten og det er ikke nødvendig med skruer eller vektøy for å ta ut eller sette inn en harddisk.

    Slik ser kofferten ut nå:

    PICT164809.jpg

     

     

    Måtte ta en liten sjekk av hardware for å være sikker på at alt fungerer:

    PICT165305.jpg

     

     

    Alt var i orden og da planen er å ha ei vifte som suger luft inn og la strømforsyingen dra luft ut var det tid for viftemontering. Jeg lager hull til vifta i lokket lengst mulig unna strømforsyningen slik at luftstrømmen inne i kofferten passerere de fleste komponentene.11

    Først sage et hull:

    PICT165603.jpg

     

    Og dertter pussing og atter pussing for å få det i rett størresle.

    Sett innenfra:

    PICT165702.jpg

    Sett ovenfra:

    PICT165801.jpg

     

     

    # Det som gjenstår nå er å få på plass rett strømforsyning, på/av-knapp, reset-knapp, dioder for strøm og harddisk og en bedre HD-ramme slik at jeg kan sette inn flere disker.

     

    _______________________________________________________________________________________

     

    Eventuelle kommentarer postes her

×
×
  • Opprett ny...