Gå til innhold

Sjefen.no

Medlemmer
  • Innlegg

    30
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Sjefen.no

  1. Nei, den er ikke tectylbehandlet utover det lille som gjøres når de importeres nye til Norge. Så oljebehandling er nok et bedre alternativ da, ja. Det koster jo littegrann mindre også - men det må vel gjentas oftere, tenker jeg?

     

    Men altså: Forsegling av lakk? Det er jo ikke så lett å komme til ordentlig med voksing inni døråpninger o.l. - er det noe som er gjennomførbart å gjøre der?

  2. Et n00bspørsmål her:

     

    Jeg har kjøpt en ganske strøken syv år gammel bil som er helt rustfri. Og jeg vil gjerne beholde den rustfri så lenge som mulig. Så derfor lurer jeg på: Hva kan jeg gjøre av jevnlig vedlikehold/behandling for å øke oddsene for dette?

     

    Tectyl/oljebehandling er et must, selvsagt. Men det gjør man jo ikke så ofte.

     

    Er det noe man kan vaske bilen med jevnlig, i døråpninger, kanaler og andre steder hvor det ofte blir rust? En eller annen oljebehandling eller liknende som kan gjøres med jevne mellomrom, spesiellt om vinteren?

     

    Forslag/innsikt/ekspertise mottas med takk :-)

  3. Jeg motok en 6214W i dag, og har mest lyst til å slå ihjel noen på netshop. Det første jeg oppdager er at 7-8 av tastene på høyresiden av tastaturet ikke fungerer. Og tror du jævlene har telefonsupport etter kl 16:00? Neida!

     

    Noen som vet, og som kan forklare, hvordan jeg får løsnet på tastaturet på denne saken? Det er tre skruer under med et tastatur-ikon, men det gjør ingenting for å løsne på tastaturet å skru ut disse.

     

    EDIT: NM - fant det ut. Med det resultat at et annet utvalg taster ikke fungerer *sukk*

  4. Sjefen.no : sitter med samme dilemma selv, men tror jeg tilslutt går for 6615 pga skjermstørrelsen.. Designet er det eneste minuset med denne pcen vs 6214.

    Plusset er den utrolige bra oppløsningen som du skal lete lenge etter..

    Batteritiden på disse to er akkurat det samme, så hvorfor ikke gå for den med hakket større skjerm;)

    Just my 2 cents...

    7286066[/snapback]

    Vel, de er lik utenom størrelsen på skjermen og designet. Mulig det er en port +- som er forskjell.

    Jeg er også veldig usikker på dette. Men vurderer mest 6214w pga designet.

    7286319[/snapback]

     

    Jeg liker også den best. Evt. den hvite varianten. Når det gjelder skjerm, så har jeg jo egentlig planer om å kjøpen en ok 19" LCD-skjerm, og jeg kommer til å bruke maskinen med både ekstern mus og tastatur. Så egentlig er ikke den lille 14-tommeren noe problem.

     

    Men - dere som har snøring på hardware (er bare programmeringsgeek selv): Hva slags oppløsninger får jeg med dette grafikkortet på en ekstern skjerm?

  5. Hva med 6615 sammenliknet med 6214? Er det kun størrelsen som er annerledes?

     

    Med en passe god konfigurasjon ender jeg opp med 13.007,- for 6214W og 14.138,- for 6615WD når jeg putter i de samme komponentene.

     

    Noen som aner? Jeg synes kanskje 14" blir litt i minste laget, og lurer derfor på om ikke 15.4" er en del bedre.

  6. Er det virkelig ingen som kjenner til disse merkene eller modellene, og kan si noe om dem? Evt. pris i forhold til spesifikasjoner etc?

     

    1. HP Compaq nx7400 15.4" WXGA, Core Duo T2400, 1 GB,80GB,DVD±RW,WLAN/BT,XPP

    (Datakjeden, kr. 9.942,-)

     

    - Synes prisen virket bra. Fant den billigst til rundt 12.000 andre steder (ved søk på kelkoo). Nå er jeg ikke sikker på HP, men noen andre har kanskje noe mer konkret å si om det?

     

    2. FSC Amilo Pro V3505 15,4" WXGA, Core Duo T2050, 1 GB, 80GB, DVD?RW, WLAN, XPP

    (Komplett, kr. 8.750,-) Egentlig ikke så interessant, p.g.a at den bare har 533Mhz buss.

     

    3. Toshiba Sat A100 15.4" WXGA,ATI X1400, Core Duo T2300,1 GB,80GB,DVD±RW,WLAN,XPH

    (Komplett, kr. 10.295,-)

  7. Noen som har noen kommentarer på disse maskinene?

     

    1. HP Compaq nx7400 15.4" WXGA, Core Duo T2400, 1 GB,80GB,DVD±RW,WLAN/BT,XPP

    (Datakjeden, kr. 9.942,-)

     

    - Synes prisen virket bra. Fant den billigst til rundt 12.000 andre steder (ved søk på kelkoo). Nå er jeg ikke sikker på HP, men noen andre har kanskje noe mer konkret å si om det?

     

    2. FSC Amilo Pro V3505 15,4" WXGA, Core Duo T2050, 1 GB, 80GB, DVD?RW, WLAN, XPP

    (Komplett, kr. 8.750,-)

     

    3. Toshiba Sat A100 15.4" WXGA,ATI X1400, Core Duo T2300,1 GB,80GB,DVD±RW,WLAN,XPH

    (Komplett, kr. 10.295,-)

  8. Om du skal kjøpe i dag bør du velge etter hva pcen skal brukes til. Skal du kjøre programvare som støtter dobbelkjerne så velg Core Duo, om du vil ha støtte for 64bit osv. velg Turion. Men nå skal Turion X2 være på markedet snart, og Intel med Merom (Core 2 Duo), så siden pcen din er kraftig nok så anbefaler jeg at du venter litt med kjøpet.

     

    Takk for svar. Den gamle laptoppen har nettopp dødd helt, så venting er utelukket - jeg må ha ny maskin _nå_ :-)

     

    Jeg bruker maskinen til: Eclipse Studio (java utviklingsmiljø), Visual Studio (.NET utvikling), Macromedia Studio (php, asp, web), litt Photoshop o.l. Ellers vanlige ting som surfing, musikk, litt film etc.

     

    Jeg er usikker på hvorvidt dobbeltkjerne eller 64-bits prosessor er mest hensiktsmessig til dette? Det er jo også et spørsmål om forbruk, støynivå etc. Blir Turion64 varmere, og dermed viften mer støyende, enn en Core Duo f.eks?

  9. Hva slags laptopper er det som lønner seg å kjøpe nå, etter at Core Duo har kommet? Jeg tenker da på mellomklassemaskiner, til tundt 10.000,-

     

    Jeg ser at man får laptopper med T2300 prosessor ned i ca. 10.000,-. Samtidig får man Turion 64 prosessorer til omtrent samme pris (muligens litt under?). Hva er best? Jeg tenker på ytelse, men en annen ting som er utrolig viktig er effektforbruk, temperatur og tilhørende støynivå. Jeg heller mot en Core Duo maskin, men jeg er usikker på AMD. Noen som har noen tanker om dette? Jeg har for tiden en 3-4 år gammel P4M 1.7Mhz maskin, som i utgangspunktet er kraftig nok. Men jeg vil jo at en ny maskin skal være hakket kraftigere.

  10. Jeg vil har frihet til å innstalere hva jeg vil på pcen. Å det får jeg av Bill Gates. :w00t:

    6498621[/snapback]

    Fantastisk hvor mye tull folk får seg til å si. Du har null mer frihet med PC enn med Mac, ut i fra måten du "beskriver" det på. Men - det er mye mer programvare til PC enn Mac, så du har mye mer å velge mellom. Og det er selvfølgelig ett gyldig og mye brukt argument for å velge PC. Men begynn nå ikke å ralle om at MS (BG) gir deg "frihet" - de jobber for det stikk motsatte. Det er bare at de vil at vi ikke skal merke at vi ikke har noe valg. Det er to ganske forskjellige ting.

  11. Jeg synes i det minste du kunne skrevet noe bra, som faktisk hadde litt saklig innhold, før du presterte å flagge det andre steder enn der du skrev det.

     

    First of all I must say that Windows based PC's got defiantly more software then Mac

    Så Windows PC-er har mer trassige programmer enn Mac? :-)

     

    The funny thing is that Vista has stolen a couple of major features from Mac OSX.

    Uhm. Windows har, siden Windows 95, "stjålet" ideer fra Apple og MacOS. Det er overhodet ikke noe nytt i det hele tatt.

     

    Hvorfor folk gleder seg til Vista fatter jeg ikke. Det kommer i 8 forskjellige versjoner eller no sånt? Jeg synes det er dumt nok med Windows XP Home og Pro - nå får vi hva? Vista Pro Light? Vista Home Pro? Vista Light Pro Home? Vista Business Small? Vista Pro Home Business?

     

    In the end I want to say that if you are used to Windows and is comfortable with that, don't think on changing to Mac, coz its just not worth the effort of getting used to a new OS.

    Eh....og hva har det med Mac å gjøre? Forsøk å få en innbitt Windows-bruker til å begynne å bruke Gnome eller KDE (Linux), og du får nøyaktig samme problem. Faktisk er sistnevnte ikke så ulikt Mac OSX, som også kjører på en kjerne av Unix, og er basert på dette.

     

    And don't get me started on the one button mouse =)

    DET er det eneste saklige du har sagt hittil. Det er en særhet som Apple av en eller annen grunn tviholder på, fordi man _strengt tatt_ ikke "trenger" to knapper. Tull, spør du meg. Og idiotisk nok støtter OSX to musknapper, men Apple har ikke laget en eneste mus med to knapper.

     

    Jeg synes denne historien fortjener å bli nevnt for folk som jakter etter en ny pc der ute.

    Synes du usaklig, usammenhengende og lite logisk synsing egentlig er noe som hjelper folk? Deg om det.

×
×
  • Opprett ny...