Gå til innhold

TheRealL

Medlemmer
  • Innlegg

    594
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjelpsomme svar

  1. TheRealL's innlegg in [Løst] Alenetur til Tokyo, Japan ble markert som svaret   
    Bare tipser om at SAS har tilbud til Asia for tiden, så kan være mulig du får en enda billigere reise:
     
    http://www.sas.no/Tilbud-og-priser/USA-og-Asia/?WT.seg_4=start_usa-og-asia_u52;wt.ac=start_usa-og-asia_u52
     
    "Tilbudene gjelder for reiser fra 4. februar - 16. juni 2014*, og du må bestille senest 2. januar. * Tilbudet gjelder ikke for reise i perioden: 10. apr. - 23. apr. 2014. Seneste hjemkomst 30. juni 2014.".
     
    Sånn ellers så anbefaler jeg at du leier et 3G modem mens du er der borte (som johanf nevner) så du har tilgang til Google Maps (om du har en smarttelefon). De lærer grunnleggende engelsk på japanske skoler, men de bruker det nesten aldri, så det går i glemmeboka, og et kart gjør det mye enklere å spør om directions.
     
    Vær forberedt på at du ikke nødvendigvis får GPS signaler. Det fikk ikke vi. Alle taxiene og bilene kjører rundt med en ekstra antenne for å få det da det er så mange skyskrapere og annet som blokkerer signalene.
     
    Jeg har vært på Pokemon Centeret. Størrelsesmessig er litt vanskelig å svare på da jeg ikke husker det presist. Kanskje 500 kvm. De hadde veldig mye rart der, men det var i stor grad de nyeste Pokemon sesongene.
     
    For å komme deg rundt så kjøper du billetter for X antall stopp. Vær forberedt på at kartene over automatene så står alt av stedsnavn skrevet på Kanji. Om du har et 3G modem så kan det være til hjelp å laste ned Google Translate og bruke den, da den kan lese Kanji som du tar bilde av. Hvis ikke spør, de er veldig hjelpsomme så langt de kan. Bruk kroppen til å forklare om noe er uklart, jeg har aldri bevist brukt så mye kroppsspråk som jeg brukte iløpet av mine 2 uker i Japan.
     
    F.eks. kan du peke på kartet og si "A-ki-ha-ba-ra" og se litt lost ut, så vil de fleste forstå hva du mener.
     
    Komme seg tilbake til hotellet...well..hotellet vårt var rett over en metro-stasjon, så jeg bare kom meg til den, også til hotellet. Men jeg husker når vi skulle ta taxi tilbake dit en gang, det gikk ikke helt greit da han ikke viste hvor hotellet var. I slike tilfeller er Google Maps og kart svært nyttig.
     
    Anbefaler en liten notatbok med ord. Vi brukte ~300kr over mobilnett for å finne ut hva "salt" var på japansk (shi-o)...
     
    Sånn bortsett fra det så anbefaler jeg turen, det er en episk reise. Personlig planlegger jeg å gjennomføre en ny reise til høsten i 3 uker, om jeg får samlet nok penger til det.
×
×
  • Opprett ny...