Gå til innhold

Capo Crimini

Medlemmer
  • Innlegg

    613
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Capo Crimini

  1. Brannvesenet har allerede rutiner for å ukentlig teste alle motorer og systemer på sine kjøretøy, fra ATV til brannbåt, så dette blir vel bare en liten ekstra rutine som må gjennomføres. F.eks så må liftene deres testes minimum en gang per uke (stige og kurv kjørt ut til maks lengde), selv om det kan gå lang tid mellom hver gang en lift er i operativt bruk på et brannsted.

    • Liker 3
  2. Som legmann bør man ansette en kompetent prosjektleder med erfaring når en "suksess" kommer opp i denne skalaen.

    300 millioner kroner er uten tvil enormt mye penger, og sett i prosjektøyemed ville arbeid i den skalaen kreve kompetente erfarne personer over hele fjøla; fra planlegging til produksjon til utsendelse.

     

    Starter man en "garasjebedrift" og får tildelt et slik ansvar uten å virkelig vite hva man begir seg ut på, er det dømt til å floppe.

     

    Det er iallfall godt at kundene får tilbake pengene sine.

    • Liker 1
  3. Elektriker, rørlegger, byggmester er vanskelig for en datamaskin og gjøre, jobber som man blir skikkelig skjetten på henda er nok the way to go;-)

     

    Problemet i Norge er at "ingen" unge (med forbehold) vil utdanne seg innen håndverk lenger. Majoriteten tar andre utdannelser. Dermed blir behovet for utenlands arbeidskraft desto større. Jeg ser dette veldig godt i den bransjen jeg jobber i (telekommunikasjon) - antall lærlinger har falt drastisk og de få unge menneskene som utdanner seg i denne bransjen, tar videreutdannelse innen f.eks økonomi, ledelse eller ingeniør.

  4. Er trådstarter en USA-spesialist? Siden han har bodd OG studert i USA? Ser det er populært med USA-spesialister for tiden... ;)

     

    Fra spøk til revolver; Jeg synes Norge AS begynner å bli tragikomisk.

    Det skal sys puter under armene til enhver nordmann, i dette tilfellet fordi en forbruker kan komme til å bruke penger på en løsning som han ellers ikke ville brukt penger på. Eller som man kunne lese for ikke lenge siden; Tine Ekstra Lettmelk er ulovlig navngiving fordi det gir en illusjon at melken er "ekstra" lett. Jeg ser ikke problemet.

     

    Betyr ikke det at f.eks alle "kjøp 2 for 1"-deals også er ulovlig? Fordi man sannsynligvis aldri ville kjøpt den ene med mindre man fikk med den andre på kjøpet - som i og for seg er en fristelse?

     

    Jeg jobber ikke selv i Telenor, men jeg har hatt nok med de å gjøre de siste 10 årene i business-sammenheng. Telenor består av (mitt anslag) 90% økonomiansatte fra BI (og tilsvarende), og de hyrer advokater til enhver lille filleting. Denne saken er selvfølgelig intet unntak. Ethvert oppgående selskap som blir grillet i media og kalt inn på teppet ville engasjert advokater, uavhengig hvor langt unna "grensen" man befinner seg med det juridiske. Har man begått lovbrudd fordi man er litt for nærme grensen? Jeg trodde lovbruddet oppsto først når grensen var tråkket over?

     

    Jeg ser heller ikke sammenhengen mellom Vimpelcom og Swap annet enn at de har samme konserneiere.

    Telenor driver et selskap som skal tjene penger.

    Skal de ikke få lov til å tilby tjenester, fordi noen mener at forbrukeren får en for dårlig deal? Subjektivt sett?

    Slik jeg tolker det så er det prisen som er problemet. Skal ikke et selskap få lov til å ta de prisene de vil?

    Hvis prisen er for høy ift markedets etterspørsel vil det kun slå tilbake på Telenor fordi ingen vil kjøpe deres tjenester.

     

    Sorry, men jeg syns hele innlegget (hvis man går i dybden) virker som klaging på pris, og at man ikke får så mye som man "burde" fått. Jeg savner konkrete detaljer på HVORFOR Telenor har brutt markedsføringsloven. Hva er ulovlig? Beklager hvis jeg ikke ser det i innlegget, men jeg ser kun den foreløpige konklusjonen til forbrukerombudet i teksten.

    • Liker 7
  5. "HDMI X.X: Per i dag har vi altså HDMI 2.1 som den nyeste varianten, men i tråd med at oppløsningen skal få flere bilder per sekund, vil det også tvinge seg igjennom et behov for en ny HDMI-versjon. Først da vil du kunne få 120 bilder i sekundet via HDMI – noe bare DisplayPort klarer i dag."

     

    Selv om det tvinges gjennom en ny HDMI-versjon vil jeg anta at man ikke behøver en ny HDMI-kabel utover v2.0. Kobber er kobber, og kablene bruker stort sett samme tverrsnitt ved mindre versjon-oppdateringer.

  6. Flott artikkel, men jeg biter merke i utsagnet om 2,048 Mbps overføring på 30-pars kobberkabel, antar det er snakk om 2 Mbps per trådpar og ikke 2 Gbps muxet over 30 par?

     

    Denne leste jeg på digi.no urolig bra artikkel.

     

     

    Dere burde ta med hva forskjellige internetlevrandører bruker også.

    Det er mulig med 40 gigabit: http://www.fs.com/products/36173.html

     

    Cisco SFP-10G-LR Compatible 10GBASE-LR SFP+ 1310nm 10km DOM Transceiver

     

    Fiber:

    1000M OUTDOOR ARMORED LC-LC 8 STRAND Single-Mode 9/125,Fiber Patch Cord

     

    Fiber koster noe, men ikke så mye sammenlignet med graving, tenk alle kunder hadde slikt?

    Ville gjerne like å vite gjennomsnitt lenge på fiber på forskjellig levrandører, altibox og bayonette bruker AON nett mens de andre bruker vel PON.

     

    Det du linker til der gir lite mening..!

    Den første er en SFP-modul for å koble til en fiberswitch.

    Den andre er en 1km patchesnor for LC. En LC patchesnor brukes til sentralkobling mellom f.eks ODF patchepanel og sentralutstyr, ikke som transportkabel.

    De fleste i dag bruker GPON eller P2P (fases ut). Noen enkle Googlesøk og du finner masse dokumentasjon om dette.

     

     

    Den største svakheten er ikke fiberen selv, men det som kobles på fiberen. Man kan ikke gå fortere enn lysets hastighet, ihvertfall om man skal tro Einsteins relativitetsteori. Dermed har fiberkabelen allerede nådd sitt ytterpunkt, det er alt det andre som er flaskehalsen.

    Men det finnes jo mulighet å optimalisere hastighet i form av CDN\Caching, eller rett og slett ha kortere kabel, da fiberen blir mere og mere utbygd det ser man på havet da det finnes fiber fra nordnorge til usa. Før måtte den gå gjennom sverige\EU også england og til slutt usa.

     

    Lurer på hva fremtiden blir til. fiber til månen\mars? Tror større sansynlighet det blir trådløs i så fall.

    http://electronics.howstuffworks.com/future-tech/information-travel-faster-than-light1.htm

     

     

    Trådløs fiber?  :rofl:  :confused:

     

    Det går ingen fiber fra Nord-Norge til USA: http://www.submarinecablemap.com/

    • Liker 1
  7. Samtidig håver også Kickstarter inn en masse "gratis" cash, ettersom de ikke fungerer som en escrow og fraskriver seg ethvert ansvar dersom slik svindel skulle forekomme. Derimot får de fortsatt sin andel når prosjektet når sitt mål. Kickstarter er den største vinneren av alle; de får en saftig sum penger og ingen drapstrusler dersom produsenten stikker av med penga.

    På det grunnlaget har jeg boikottet Kickstarter ettersom jeg selv har blitt offer for en tilsvarende svindel, men heldigvis fikk jeg tilbakebetalt beløpet fra Visa.

  8. Ja for man kunne gått direkte over på fiber, man må grave, legge ny fiber, ulempen der er slik det er nå man ofte ikke kan velge utstyr selv, fiber bør helst installeres av fagfolk, coax er letter på det viset, billigere.

    Som med fiber er det sterkt anbefalt å også bruke en fagmann for montering av coaxkabler, både innomhus og ved legging av ny dropkabel fra avgrener. Har jobbet i både Telenors nett og CDK's nett siden '08, og jobber i dag som planlegger av bl.a. FTTH-anlegg, og min erfaring er at både kunder og elektrikere gjør mye feil.

    Det brukes feil kabler, feil connectorer, feil skjøter, feil forsterkere, feil splittere og feil kontakter. Skal du som kunde ha et feilfritt anlegg med godkjent retur ut i nettet, bør du ha brukt materiell som er godkjent av CDK's fagfolk.

    Det kan godt være at materiellet du bruker oppfyller kravspec i forhold til MHz og dBuV, men det kan være billigprodusert Kina-plast med dårlig skjerming mot støy som gjør at modemet ditt vil bli ustabilt etter knapt 12 timers oppkobling.

    Vet du med sikkerhet hva du skal bruke av materiell, hvis jeg sier at du ikke kan kjøpe dette hos Biltema eller Clas Ohlson?

     

     

    Jeg prøver å nå frem til at hvis dere som jobber i Telebransen (Montører) utbyggere kall hva du vil, hadde tenkt andreledes når dette ble lagt så ville vi fått langt bedre tilbud i dag.

     

     

     

    VDSL2 permits the transmission of asymmetric and symmetric aggregate data rates up to 200 Mbit/s downstream and upstream on twisted pairs using a bandwidth up to 30 MHz

     

     

    1: Det er ikke montører som planlegger transportnettet.

    2: De som planla dette i 1980-1990 hadde ikke sett for seg internetts utvikling slik det er i dag. Selv fiber er en eldgammel standard det er bygget videre på, på lik linje som coax.

    3: Den hastigheten du siterer forutsetter en linjelengde på knapt 40-50 meter og et tverrsnitt på minimum 0,6mm2 under perfekte forhold uten støy (NEXT/FEXT). 

     

    Fiber: (GPON) (Switch og sentral)

    • 100 gigabit koster ekstrem mye koster vel godt over 2 million kr (Cisco ASR 9000)
    • 40 Gigabit koster nok minst 300 000 kr til 500 000 kr
    • 10 gigabit kostet kanskje 100 000- 150 000 kr.
    • 1 gigabit som var vanlig før koster kanskje like mye som under.

    Switch:

    P2P (1 gigabit og 10 gigabit) koster vel bare 10 000- 25 000 kr ca per modul.

    Ulempen må graves langt flere fibere mellom ISP og borettslag.

     

    AXM763 ProSafe 10 Gigabit LRM Switch Module kostet kun 5000 kr.

     

    Jeg vet ikke hvor du får prisene fra men det er merkelige summer du kaster ut.

    Hvis dette er priser du har funnet på nettet er dette priser som er til deg som sluttkunde, gjerne inklusiv moms med et påslag fra grossist.

     

    Utbygging av et FTTH-anlegg avhenger av mye mer enn bare utstyret i noden; som for øvrig ofte er det billigste i hele utbyggingsprosjektet. Fiberkabel i seg selv er heller ikke dyrt. Man legger ikke nødvendigvis "flere fibere" om det er GPON eller P2P, og det er heller ikke der den største kostnaden ligger.

    Normalt strekkes det en G192-fiberkabel til utplasserte skjøter, hvor de splittes til G96 eller G48 som går til et splitterskap hvor det igjen fordeles til en G2 inn til deg sluttkunde. En G12 fiberkabel koster alt fra 8-60 kr/m avhengig av kabeltype og kvalitet. En G192 koster ikke 16x denne prisen men kanskje 3x.

     

    CDK er i gang med å oppgradere utstyret i transportnettet (herav D2 og D3) til 1,2GHz. Har du en splitter på loftet som er merket 5-1000 MHz (noe jeg vil anta de fleste med CDK internett har i dag), kan denne byttes ut med f.eks Triax sin splitter beregnet for DVB-T2, men da gjenstår det også å bytte ut veggkontakter og utstyret til CDK.

     

    Telenor, som de fleste vet eier CDK, er av den "gamle skolen". De spytter ikke inn milliarder av kroner før noe er _godt_ utprøvd. De har egne testlaber og egne ansatte som utprøver teknologi lenge før den vanlige mannen i gata får nyss om dette. Her utprøves alt fra hvilken fiberkabel som er best (f.eks i bøyradius under trykk over tid), til hvilken produsent de skal velge for neste modem. I tillegg er det selvfølgelig et kostnadsbilde å ta med i betrakning. Mange mener at Telenor er sent på banen og ikke følger med i timen, men de har en mye større kundemasse å ivareta enn de andre, og stiller dermed høyere krav til utstyr og materiell.

     

    Jeg hadde egentlig tenkt til å kommentere dette sammensuriumet av SFP+ vs RJ45, men dette har blitt tatt opp av andre her med tilsynelatende høy kompetanse så jeg velger å la den biten ligge ukommentert. :)

    • Liker 6
  9. Da høres det ut som VISA / Skandiabanken trodde på selger fremfor kjøper. Dårlig forretningsmodell spør du meg...

    En ting er sikkert; jeg kommer til å boikotte Kickstarter til de endrer på vilkårene, og jeg oppfordrer andre til å gjøre det samme. Det er den eneste måten å tvinge frem en endring på. Så lenge Kickstarter tjener fett med penger har de ingen grunn til å gjøre noen endringer.

     

     

    Har selv opplevd å donere til et prosjekt hvor eieren til slutt forlot prosjektet og tok med seg pengene. De få som faktisk mottok produktet rapporterte at kvaliteten langt i fra stod til forventningene.

     

    Dette løses på en svært enkel måte for de som er smarte nok: Kjøp alltid varer på nett med kredittkort. Jeg fikk tilbake hele summen min fra VISA etter en måneds tid fra jeg opprettet saken i min nettbank.

     

    I følge VISA sees ikke dette på som donering, men et produktkjøp. Ellers hadde VISA's advokater gått langt for å hindre meg og andre uheldige i å få refundert et rødt øre.

     

    Jeg fikk motsatt svar fra Visa når jeg opplevde det samme. De valgte å avvise. Muligens fordi de fikk svært mange reklamasjoner på det prosjektet jeg prøvde å kjøpe fra. Det nyttet ikke å si til skandiabanken at leverandøren faktisk løy i sitt tilsvar på reklamasjonen.

     

  10. Bruker både M7 og Galaxy S4 til daglig - hadde valgt M7 når som helst foran Samsung. Har aldri vært borti maken til oppskrytt telefon som S4..! Er kort fortalt veldig fornøyd med M7, så blir spennende å se tester fra M8.

     

    Det er kun én ting som gjorde M7 hakket bedre enn standard - ny custom rom; Android Revolution HD.

    • Liker 1
  11. Nå vet ikke jeg om du er montør eller jobber hos en ISP (antar du jobber hos Telenor siden du ber vedkommende om å ikke bytte leverandør fra Telenor), men den SMS tjenesten er strengt tatt beregnet for montørene som trenger den i sitt daglige arbeid for feilsøking på linjer samt krav fra P&T til å sjekke linjekvalitet ved leveranser. Den er til tider jævlig ustabil/overbelastet/treg/nede (bl.a. fordi NITRA er et ustabilt system), så det at du sprer denne på nett til utenforstående som ikke har behov for det, er mildt sagt unødvendig. Har kunden problemer, så skal kunden ta kontakt med sin ISP. Enkelt og greit.

     

    <snip>

     

    For det andre, NGT har hatt et tilsvarende system i mange år allerede, som kalles "rateadaptiv". Det stemmer at NGT tar utgangspunkt i en støymargin på 10dB, og justerer hastighet automatisk etter minimum godkjent SNR. For at en ADSL(2+)-linje skal være stabil nok, bør den ligge over 10dB på både up- og downstream. Telenor hadde i sin tid et krav på 11dB. Hvorfor de nå har gått ned til 6dB er interessant, da VDSL(2) har et krav på 6dB SNR, men det er igjen en litt annen teknologi.

     

    Kanskje en som jobber med konfigurering av DSLAM hos Telenor kan svare på dette.

     

    PS: DLM/UP har vært aktivt i noen måneder allerede. Flott at Telenor omsider kom på banen med dette.

  12. Har bestilt meg denne selv. Skal nå over fra iP4 etter omtrent 3 års bruk med jailbreak. Blir spennende å prøve Android.

     

    Er det noen her som har kjøpt gjennomsiktig cover/deksel som "ivaretar" det pene designet til telefonen? Eventuelt fra hvor har dere bestilt? Prøvde å bestille fra Amazon men de sendte selvfølgelig ikke de produktene til Norge. Ganske synd i og med at de har et enormt utvalg.

     

    Er litt skeptisk til TPU, har lest det fester seg mye lo/lommerusk til gummien. Noen med erfaring?

    De med ripefilm på glasset, hvilken anbefales? Har også lest at en del covere og ripefilm ikke passer overens og medfører bobler på filmen.

  13. Både trist, men likevel positivt. Plasma har vært overlegen LCD og LED-LCD på enkelte områder, men utviklingen går videre, og i dette tilfellet et stort steg videre til noe bedre. Klarer de å temme OLED så de får ned produksjonskostnader er det tipp topp. Kjøpte selv 50VT50 for ikke lenge siden, og er utrolig fornøyd med den. Eneste svakheten er lysnivå/styrke. OLED vil nok være overlegen plasma på samtlige områder.

     

    Kuro er fortsatt knall på bildekvalitet og sortnivå i forhold til mange av dagens TV-er. Selv i forhold til VT50.

     

    Blir spennende å se hva fremtiden vil bringe med OLED.

    I dette hus er forøvrig kvalitet viktigere enn design. Hadde jeg ikke gått for plasma fra Panasonic hadde det blitt LED fra Philips' 9000 serie.

×
×
  • Opprett ny...