Gå til innhold

mimic

Medlemmer
  • Innlegg

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av mimic

  1. Det ble rett og slett borte i japsenes usikkerhet og jakten på nye kundegrupper. Det kalles også "tilpasning til det moderne forbrukssamfunnet" eller rett og slett "utvikling over tid". Til ergrelse for noen og glede for andre!  :!:

    De hadde neppe behøvd å ødelegge et bra design for å selge mer. Men i og for seg er det vel greit. Når "alle" har Ixus, er det ikke så kult med Ixus uansett.

  2. Hva skjedde med Ixus-designet? Mens tidligere modeller var meget stilrene og tiltalende (bortsett fra at de blanke knappene ikke passet inn), fremstår Ixus 50 og 700 som noe godtepose-juggel-aktig blikkskrammel. Juggel-ideen - som vi kunne ane konturene av når vi så de blanke knappene på tidligere modeller - har med Ixus 50 og 700 blitt videreført, slik at vi nå har fått noe skikkelig håpløst. Jeg har tidligere uttalt meg positivt om designet til Ixus 50, men det var før jeg fikk se kameraet i virkeligheten.

     

    Gratulerer, Canon!

  3. Har selv HC42, og er kjempefornøgd. Lite og hendig, meir enn god nok kvalitet for ein vanlig brukar. Kan ikkje sammenlikne med eldre video 8 og hi8 kvalitet. Du skal vere kresen på bildekvatliteten for å ikkje vere fornøgd. Har NP90 som hivedbatteri, vanvittig kapasitet på det iallefall.

    Har du også prøvd det i rom med dårlig belysning? Resultat? Hva med totalt mørke? Resultat?

     

    Har du sammenlignet med HC22?

     

    Er batteriet du nevner standard, eller kjøpte du det utenom sammen med ekstra lader, og hva betalte du i så fall?

  4. Bruker Firewire (i.link i sony's vokabular..)for overføring av video. Når det gjelder bruk av USB 2.0 tilkobling så står det i bruksanvisningen at det er mulig å få overført video fra DV-båndet til PC'n, men man får ikke samme jevnhet og kvalitet på det overførte som ved firewire. Dr.Peedee

    Jeg leste et sted at HC90 ikke har DV-inngang.....Er det riktig - og spiller det i så fall noen rolle? Jeg regner med at det er Firewire (i.link) som gjelder også på dette kameraet, slik at man kan spille redigerte filmer fra PCen tilbake til kameraet?

     

    Er det forresten noen som har prøvd ut HC 90 i dårlig innelys og/eller mørke? Resultat?

  5. jeg er *veldig* imponert over billedkvaliteten så langt. Filmer i ekte wide screen (eller vanlig hvis man ønsker det). 

    Dr.Peedee

    DCR-HC90 har bare én CCD (men høy oppløsning);

     

    1. Er du fornøyd med videoresultatet i dårlig belysning?

    2. Har du sammenlignet med kameraer med 3 CCD?

    3. Har HC90 "night mode"?

    4. Innebygd belysning (LED)?

    5. Hva er ytre mål? Ser ut som Sony ikke oppgir dette...?

     

    Takknemlig for svar!

  6. Ja, Nikon Coolpix 5900 - og mange andre kameraer - er bedre enn Ixus 40, hvis du med "bedre" mener at det gir skarpere bilder. Ixus 40, og etterfølgeren Ixus 50, leverer ikke bilder helt i toppklassen. Dette merkes først og fremst ved utsnitt/forstørring - ved standard 10x15-printing er det ikke noe problem.

     

    Kvaliteten til Ixus 40/50 ligger imidlertid i størrelse (særdeles små og snertne), design og funksjonalitet. Krever man enda bedre bildekvalitet, går man for eksempel for nevnte Coolpix - men må da leve med et større kamera. Se gjerne diskusjonen "Canon Ixus 50 - bra ved forstørringer?" her på forumet.

  7. Dette engasjerer visst, og det er bra. Oppsummert kan vi vel si følgende: Med tanke på forstørrelser er det ikke nok med masse pixler, optikken må også holde mål. Og moderatoren har vel rett når han sier at Ixus 40/50 har dårligere optikk enn 400/500/700. Faktisk mener han at gamle Ixus 400 vil gi bedre forstørrelser enn nye Ixus 50, på tross av at sistnevnte har flere pixler. Velger man Ixus 50, får man et svært lite og snertent kamera, og (derfor) litt redusert bildekvalitet :-)

  8. Gamle Ixus 40 var bra, men litt treigt og dessuten noe dårlig ved utsnitt/forstørring. Storebroren dengang, Ixus 400, (nå 700) var bedre på bildekvalitet, og man kunne ta utsnitt/forstørre en god del og bildet var fortsatt skarpt.

     

    Er nye Ixus 50 bedre enn sin forgjenger (Ixus 40) når det gjelder utsnitt/forstørring? Er det f.eks. like bra som Ixus 400 var dengang?

  9. Noen som har erfaring med DCR-HC22? Jeg er opptatt av bildekvalitet, funksjonalitet og batterikapasitet. Kameraet skal brukes innen- og utendørs i forbindelse med fritid, lek og sosialt liv. Alternativet er DCR-HC42, eller DCR-HC90, selv om jeg ikke trenger stillbildefunksjon.

     

    Vil det til vanlig hobbybruk egentlig være noe merkbar forskjell i videokvalitet på de tre kameraene?

×
×
  • Opprett ny...