Gå til innhold

Zofka

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Zofka

  1. Ser i emnefeltet skriver du W600, og du skriver W800 i tråden. skrivefeil?

    5442786[/snapback]

     

     

    Skrivefeil ja. Har rettet det nå. Mente w800.

    Takker for respons så langt.

    Noen som har noe fornuftige opplysninger om USB?

    Jeg er helt grønn når det gjelder bluetooth. Er det en alternativ trådløs måte å overføre f.eks. MP3 filer til telefonen på? Må PC'n også ha en slags bluetooth enhet da?

  2. Er litt forvirret om forskjellene på disse to.

    W800 er jo dyrest, men har da ikke alt som K750 har? Stemmer ikke det?

    W800 mangler kamralys/blitz, minnekortplass og MP3? Stemmer ikke dette?

    Så hvorfor koster da W800 mer? Bør man ikke kjøpe K750?

    Er det USB overføring til PC på noen av dem?

    K750 finnes også K750i. Hva står "i"'n for og hva er forskjellen på den og meodellen uten "i"'n?

     

    Takker på forhånd for oppklarende informasjon.

  3. Eg har ikkje erfaring med anna enn Adobe Encore, men synes det er eit heilt greitt program. I mine auge er det heller ikkje so veldig vanskeleg. Måten eg lærte meg det på, var ved fyrst å sjå ein tutorial frå Curt Wrigley: Simple Project Start to Finish. Denne forklarer i grove trekk det ein må gjere for å lage ein DVD med menyar.

     

    Når det gjeld konvertering/transcoding til MPEG-2, so vil Encore gjere dette, med eit forbehold: Dei videofilane du importerer, følgje PAL-standarden (eller NTSC, om det er det du driv  med). Det vil seie at Encore ikkje vil godta videofiler some ikkje er 720*576 og 25fps.

     

    Mogelegheitene for "kreativ utforming av menyar", som du seier, vert mykje større om du har to andre Adobe-program: Photoshop og After Effects. Encore er integrert med desse, so ein kan redigere menyane direkte i Photoshop, eller opne ein meny som eit prosjekt i AE, for å lage motion-menyar.

     

    Direkte i Encore, er ikkje mogelegheitene like store. Ein har ein del ferdiglaga menyar, knappar, og grafiske element, men ein kan ikkje redigere stort på desse, anna enn å flytte dei rundt, og leggje til tekst.

     

    Veit ikkje om nokon andre artiklar som forklarer heile prosessen enn den tutorialen til CW, men han har to andre tutorials på sida si og. Ei anna side der du finn mange videotutorials til Encore, er Doogs si side. Han har nesten 40 ulike tutorials, delt inn i Basic, Intermediate og Advanced.

    5009762[/snapback]

     

    Takk for det. Jeg skal studere de anbefalte linkene.

  4. Jeg har søkt i forumet her og ser at en del har vært innom de samme problemstilligene som jeg, men jeg ønsker med dette å starte en ny tråd som tar opp problemene knyttet til DVD authoring som helhet. (Og her vil jeg presisere at jeg her ser for meg filmer som ikke trenger ytterligere redigering. Det er altså derfira og ut.)

     

    Mitt utgangspunkt var at jeg hadde en del digitale filmer liggende på harddisken min som jeg ønsket å lage DVD plater ut av - med menyer. Det var i hovedsak korte klipp tatt med digitalkameraet eller musikkvideoer med forskjellige artister som jeg hadde lastet ned fra nettet/rippet fra andre DVD'er som jeg ønsket å lage egne samliger ut av.

     

    Til å begynne med brukte jeg NeroVisionExpress 3 og var strålende fornøyd over at jeg fikk det til. Men, etter hvert så ønsket jeg å lage menyer som var litt mer avanserte og som så litt mer profesjonelle ut. Jeg syntes dette oppsettet med thumbnails som stilles opp symetrisk bortetter - på side etter side (hvis det er et visst antall filmer da) virket for amatøraktig. Jeg ønsket DVD’er med introer, undermenyer og muligheter for bonusmateriale. Slideshows ville heller ikke være å forakte.

     

    Men, da begynnte noe som etter hvert ble et rent mareritt… Det var ikke grenser for hvor mye problemer jeg råkte ut for i min målbevisste iver etter å lage stilige og velfungerende menyer. Og nå har jeg brukt så mye tid på dette her at jeg aldri hadde startet hvis jeg hadde visst hvor mye tid det skulle ta. Men det er nå etterhvert nesten blitt som en slags besettelse: JEG SKAL FÅ DET TIL !

     

    Jeg fant ut at men kan dele DVD authoring programmene i to hovedgrupper. Den ene gruppen er de enkle wizard baserte programmene som NeroVisionExpress, Ulead MovieMaker 4 og WinDVD Creator 2. Disse er greie å forstå og du bruker ikke all verdens av tid. Men de har helt klart sine begrensninger når det gjelder kreative muligheter.

    Den andre gruppen er de mer avanserte (men fult mulig å lære seg) og tidkrevende programmene, men med muligheter for å skreddersy utseende og funksjonene på meneyene akkurat slik man ønsker seg. Eksempler på programmer i denne kategorien er DVD-lab, Studio 9, DVDit og Adobe Encore.

     

    Jeg satte i gang med flere av de mer avanserte programmene, men det hele stoppet gjerne med en eller annen feilmelding - som i typisk Windows stil ikke sier en noe som helst. Eller andre problemer som f.eks: det endelige resultatet manglet plutselig lyd på et par av sporene, jeg fikk feil bildeformat på TV’n eller lyden var ikke lenger synkronisert med bildet, eller… - Ja det var ikke grenser for overraskelser. Et annet problem var jo at hvis jeg hadde samlet alle de nødvendige filene i en mappe og så i Windows Utforsker at den inneholder omtrent 4 GB materiale – inkludert bilder og lydspor til menyene, så ble likevel det ferdige prosjektet myyyyyye større. I allefall med DVDit! Og det måtte en DVD9 plate til for å få det brent. Samtidig opplevde jeg at med Ulead Moviemaker så fikk jeg brent det same materiealet inn på en DVD4.7 plate! (!)

    Og jeg opplevde at ikke var mulig å hoppe til neste spor ved hjelp av fjernkontrollen…… Og det var problemer med bitrates, PAL, codecs - you name it…..

     

    Nå - noe har jeg da funnet ut av selv etterhvert: jeg har nå skjønt at NeroVisionExpress 3 faktisk tar seg omkodingen av filene til MPG2 (som er det som kreves). Dette gjør ikke alle de andre og derfor må alle filer koverteres fil MPG2 før man i det hele tatt bør tenke på å starte. Til dette bruker jeg WinAVI som er helt glimrene. (Det var sikkert fordi NeroVisionExpress 3 gjør dette automatisk at jeg trodde at de andre også gjorde dette.)

    Og nå har jeg også skjønt dette med chapterpoints… Det går faktisk ikke ann å hoppe fra en film til en annen på en DVD. Man må jukse det hele til med å legge inn et chapterpint helt til slutt i filmen før.

     

    Men en ting jeg stadig ikke skjønner er hvorfor det bare er Ulead MovieMaker 4 som har mulighet for ”normalize” av lydvolumet…

     

    Så det har vært mange timer med frustrasjon i forbindelse med å lære seg dette her på egenhånd! Jeg har ikke den råeste maskina, men opplever ikke at det er den som er problemet. For jeg tåler litt venting – og det må man jo gjøre når man holder på med slikt. Men jeg ER overrrasket over at det skulle vise seg å være så vanskelig. Jeg har da vanligvis hatt lett for å lære meg alle ande typer av programmer på egenhånd. Eller - det er ikke så vanskelig å lære seg - det er bare så utrolig mange forutsetninger som må være på plass først for at man kan komme i mål med et slikt prosjekt. Og jeg lurer på om om ikke situasjonen kanskje er den at utviklingen av disse programmene ikke er kommet like langt som utvikligen av en del andre programmer?

     

    Men som en oppsummering av hva jeg er ute etter med denne tråden så er det tre ting:

     Anbefalinger av artikler som forklarer på en strukturert måte hele prosessen og de feller men bør være oppmerksomme på.

     Anbefalinger av programmer som både gjør dette på en problemfri måte, men som likevel gir en del muligheter til kreativ utforming av menyer. Jeg er faktisk overrasket over at det ikke finnes flere programmer som ligger litt mer midt i mellom de enkle og de avanserte. Det blir liksom to ytterpunkter.

     Alle som har erfaring med dette og som jobber med de samme utfordringene må bare hive seg på for utveksling av erfaringer og tanker.

  5. Jeg bruker DVDit Pro 6, som jeg forøvrig synes er et glimrende program, men finner ikke ut hvordan jeg kan få "normalize't" volumet på de forkskjellige filene jeg skal brenne. Nå kan man justere volumet på hvert spor manuelt, men ikke nok.

    Så jeg lurer på om noen vet om det finnes en mulighet for å få til dette i DVDit eller om det finnes et program som gjør dette med alle videofilene man har på hardisken eller i en mappe, slik som MP3Gain gjør med mp3 filer.

    http://www.dinside.no/php/art.php?id=29661

    Ulead MovieFactory 4 har denne funksjonen, men skal jeg bli nødt til å benne dem til DVD med Ulead først og så rippe dem tilbake da? For Ulead bruker jeg jo ikke ellers da den lager latterlig primitive menyer.

  6. Designet er greit nok det.

     

    Men jeg registrerer at på førstesiden har man rørt sammen linkene til hardware.no og hwb.no under listen med linker til partnere......

     

    Og så savnet jeg ordboka som var her før. For jeg gikk inn på akam.no i utgangspunktet for å lese om hva interpolering gikk ut på..... Men dengang ei... Noen som kan forklare meg dette?

  7. Jeg tok nylig ut den 15 GB store harddisken i min Dell Optiplex PC og satte inn en ny 200 GB Western harddisk. Selve jobben gikk greit, men i Windows utforsker ser jeg nå at jeg har en harddisk på 127 GB ?!

    Nå leste jeg for en stund siden på et eller annen forum (før jeg byttet harddisk) om en eller annen som var i en tilsvarende situasjon. Jeg mener å huske at vedkommende ble anbefalt å instalere SP2 - og så skulle alt løse seg. Og da jeg kom i denne situasjonen så valgte jeg som første løsning å installere SP2. MEN, det løste ikke problemet!

     

    Noen som kjenner til dette problemet og har løsningen? For Jeg har allerede fylt de 127 GB og opplever at jeg får ikke puttet inn mer enn det.....

     

     

     

    :hmm:

×
×
  • Opprett ny...