Gå til innhold

Dammed

Medlemmer
  • Innlegg

    1 435
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Dammed

  1. Det er x antall kroner du får + dekket husleie. Og jeg som student klarer meg med 4500kr i måned, det dekker mat, bensin, alkohol, klær, osv. Fint mulig hvis man lager mat fra bunn av og har mulighet til å handle hos söta bror.

     

    Men ja, sjekk med NAV er vel eneste mulighet utenom type kredittkort hvis du har det. (Man får behold kredittkortet selv om man blir arbeidsledig)

  2. Hva er dette for noe? Har dere lyst på diplomer elns?

     

    Jeg har nedlastet musikk/filmer/serier siden Napster kom og jeg kommer til å gjøre det videre. At jeg også kjøper musikk/serier/filmer/konsert billetter er en annen ting, men ikke kom her og si at det er kun jeg som nedlaster via torrents.

     

    Film bransjen får tilbake sine kostnader som regel kun via kino visninger i USA, og musikk bransjen håver inn millioner ekstra på konserter i USA. + det de får fra resten av verden.

     

    Nei, jeg sover helt fint om natten, mens utorrent surrer på laptopen.

    • Liker 2
  3. Hvis du liker overnaturlige ting altså Sci-Fi så har jeg en god del å anbefale:

     

    Legend of the Seeker (Veldig likt Merlin + bra damer)

    Fringe

    Revolution

    Grimm (dårlig kopi av Supernatural, men verdt å se)

    Falling Skies

    V

    Firefly

    Farscape

    Stargate (beste er SG1, så Atlantis og så Universe)

    Angel (Noe ala Supernatural)

    Buffy (Noe ala Supernatural)

    Sanctuary (Noe ala Supernatural)

    Terra Nova

    Spartacus (veldig bra serie)

     

    Andre bra serier er:

     

    Breaking Bad (litt tregt i starten, men blir veldig veldig bra)

     

    Mitt tips er å se de første 2 episodene og så ser du om du liker serien. :)

    • Liker 2
  4. Wow, glemte denne tråden helt.

     

    Slik tenkte jeg å feste dette: Talje.png

     

    Uansett så tror jeg at jeg gjør det annerledes, det er to store bjelker som er ala den gule bjelken bare under takstolene og på hver side. Disse er ganske kraftige, 10x32cm (bxh). Så jeg kommer nok til å lage noe ala dette istedet:

     

    Talje2.png

    Talje3.png

     

    Festet blir sveiset fast av stål, der taljen er plassert blir et øye skrudd fast gjennom metall festet slik at taljen kan bli festet med krok på den. Metallfestet mener jeg at jeg ikke trenger å skru fast, med tanke på at vekten på lasten vil skyve metallfestet inn på trebjelken.

     

    Noe formeninger rundt dette?

  5. Jeg skal snart montere en talje under taket i carporten som skal brukes til å løfte motorer og andre ting. Maks vekt blir rundt 300-400kg.

     

    Under taket så er det bjelker som går tvers over, de er ganske stødige, og de er en del av tak konstruksjonen. Jeg tenkte å feste to bjelker som skal gå på langs under taket over alle de bjelkene som går på tvers slik at vekten blir fordelt over alle bjelkene.

     

    De bjelkene som går på tvers tåler fint min vekt hver av de (100kg). Så de er jeg ikke særlig bekymret over siden det er en del av dem. Men det er de to som jeg skal sette på langs som jeg må sjekke.

     

    Noen som vet hvor jeg kan finne en tabell over tykkelse/lengde/vekt kapasitet på visse trebjelker eller må man regne dette ut manuelt?

  6. Jeg har bodd for det meste i kollektiv eller sammen med 1-2 kamerater. Og noen ganger så fungerer kollektiv veldig bra, noen ganger er det et helvette. Det kommer helt an på hvordan du er som en person og hvordan de andre er som du skal bo sammen med.

     

    Mitt første tips er å _IKKE_ bo sammen med folk som ikke studerer, spesielt hvis du blir den eneste studenten. Grunnen til dette er den sosiale biten som er en fordel for meg i alle fall i kollektiv blir nesten borte. Med det mener jeg at det er ofte sosiale treff som er kun ment for studenter og sosiale aktiviteter styres ofte av økonomien.

     

    Så hvorfor dette blir et problem, for ta et eksmpel. Mange liker å se på film, men det er stor pris forskjell på en tur til kino og leie (host*nedlaste*host) film og se den hjemme. Og hvis du bor med folk som jobber og som bor i kollektiv så har de som regel en ganske god økonomi fordi de betaler lite for leie. Ergo så kan de som oftest bruke litt ekstra på sosiale aktiviter noe du som student kommer ikke til å klare like bra.

     

    Så har du støy i leiligheten. Hvis de du skal bo med jobber skift så må de kanskje opp så tidlig som 05:00 for å være på jobb kl 06:00, og da legger de fleste seg enest 22/23:00. De folkene liker lite at man ser på en film fra klokka 21:30 eller har vors før quizen som er som regel midt i uken, på Onsdag/Torsdag.

     

    Og så har de som jobber som kokk/kelner/bartender, som jobber frem til 02-04:00 og kommer hjem når du sover. Og som folk flest liker de et måltid etter jobb, noe som akn føre til masse støy fra kjøkken/stuen. Noe som er lite intr når du har eksamen dagen derpå.

     

    Jeg kan forsette slik i evigheter. Min verste opplevelse var når jeg bodde sammen med 2 jenter og senere to gutter som jobbet.

     

    Mitt tips er å bo i kollektiv sammen med andre studenter. Selv om du må forberede deg på litt rot fra andre og at noen låner favoritt koppen din osv. Så er det som regel en veldig fin sosial opplevelse. Jeg har bodd sammen med 4 forskjellige grupper med studenter, mens jeg selv studerte og jeg har kontakt med alle den dag i dag. :)

  7. Dere som har denne telefonen, hvordan sitter den i handa sammenlignet med en Optimus 2x eller Galaxy S2?

    Ikke særlig godt... betjenes med to hender. Tar laaang tid å bli godvenn med, men når du først er kompis kan du ikke leve uten den ;)

    Hmm, Liker å bruke en hånd.

     

    Btw, har du store hender?

    Ikke spesielt store... skal du kunne betjene noten med en neve må du nesten ha hender store som dolokk!

     

    En annen sak med noten er at man ofte blir litt klomsete i begynnelsen etter man har fått den. For man er så vant til å betjene en mobil med en neve og det går ikke så bra med den Noten... I tillegg er den ganske glatt, så det er ikke uvanlig å miste den i bakken før man venner seg til den.

     

    Det er også en ganske tung telefon, så d kan føles litt slitsomt å holde den opp mot øret i lengre perioder. Dessuten har den en liten tynn kant rundt glassfronten som ikke er spesielt ørevennlig.

     

    Du kjøper noten hvis du er en person som liker å komunisere med meldinger, sosiale medier og mail. Hvis du er hekta på nett finnes det ikke noe mere genialt å ha med seg på buss, båt, fly, helikopter og bil ;)

     

    Surfer mye, og bruker mobilen mye til å vise andre bilder osv. Så derfor tenkte jeg Note hadde vært en grei mobil.

     

    Får nesten se om jeg finner den i en butikk, noen som har kjøpt den fysisk i en butikk (ikke nettbutikk), evt hvilken kjede var det?

  8. Dere som har denne telefonen, hvordan sitter den i handa sammenlignet med en Optimus 2x eller Galaxy S2?

    Ikke særlig godt... betjenes med to hender. Tar laaang tid å bli godvenn med, men når du først er kompis kan du ikke leve uten den ;)

    Hmm, Liker å bruke en hånd.

     

    Btw, har du store hender?

×
×
  • Opprett ny...