Gå til innhold

LaptopMessias

Medlemmer
  • Innlegg

    86
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av LaptopMessias

  1. Viftene i maskinen din er tette av støv. Dette er noe du må betale for å få renset...... evt kan du gjøre det selv med en boks høytrykksluft (fås på chlas ohlson etc etc) og blåse den ren.

     

    Søk på Amilo 1840 og brukernavnet mitt, jeg har skrevet flere fyldige innlegg om kjøleproblemet på denne og andre Amilo D `er (bl.a. Amilo D8820)

  2. Hei

     

    InfoCare, Kongsberg Systec og Strax reparerer FSC maskiner. Kontakt de, og sjekk priser. Det kan være store forskjeller , selv om alle tre bestiller fra samme levrandør.

     

    Du må opp med tre skruer på maskinen din, de tre som holder det store kvadratiske lokket under PCen. Er en smal sak å bytte...... jeg vil tippe batteriet kommer på 800-1000kr ekskl mva og frakt.

     

    Bye !

  3. hei ebben

     

     

    Du må installere en softwarepakke som ligger på cd`en Drivers & Utilities. Husker ikke hva den softwarepakka heter ( er det easy launch, eller noe slikt mon tro). Dette er drivere/programvare som trengs til disse knappene.....

     

    Men den installert fungerer de igjen.

     

    Fant denne siden på nettet, står et avsnitt der og om "Launch Keys".

     

    PC`en du har er topp ! Hadde den selv før jeg gikk over til ny FSC PC. Eneste jeg kunne tenkt med var en LCD med crystal view og bedre oppløsning.

  4. Hvor får du kjøpt vifter til bærbare? skal bare kjøle ned delene,kanskje en vifte til skjermkortet også

    5517066[/snapback]

     

    ..... og hvor/hvordan har du tenkt å montere dette på skjermkortet ? Hva er galt med de viftene som allerede er i maskinen ?

     

    I bærbare pc`er er alle delene "spesiallaget" til hver maskin (iallefall de med likt chassis), er ikke standardformater slik det er på stasjonære. Lykke til , anyway.

     

    God natt

  5. Hey BennyHill (genial komiker forresten)

     

    Du har nok aktivert NumLock på tastaturet, det vil si at du har tall på noen taster istedet for bokstaver.

     

    Trykk på funksjonstaten din på keyboardet ( Fn ) , den ligger nede til venstre på M1425. Trykk på på tasten NumLock for å deaktivere dette, slik at du får tilbake bokstavene på de aktuele tastene...

     

    Som du ser på de tastene der du nå har tall er de merket både med bokstaver og tall....

     

    ..ehh... håper du forstår

  6. har en Fujitsu Siemens A1630, som jeg har vært veldig fornøyd med. Men i det siste har den en veldig lei tendens til å skru seg av under tunge applikasjoner - som spilling og encoding. Utrolig irriterende. Kan ikke spille WoW i ti minutter uten at den skrur seg av, og da er dette ikke noe DoD eller noe. Det er som om strømmen går på en vanlig stasjonær. Henger seg opp i 2sec, og ned. Har en misstanke om at det er harddisken. Det rare er at den har fungert utmerket helt til nå. Er ikke så utrolig gammel heller. Tre og en halv måned pluss, minus.

     

    Bruker nå et program som heter "Notebook Hardware Controll". Den forteller meg at CPU'en ligger på stabile 75grdC (AMD Athlon 64 3700+), og at HDD ligger på 50-55grdC - noe som jeg har på følelsen er veldig rart. Allikevel, hele greiene er vanvittig irriterende og vil helts løse dette uten service inne i bildet. Må man så må man, men har noen en teori på hvordan dette kan løses?

    5310317[/snapback]

     

     

     

    Problemet med maskinen din er at den er full av støv ! Chassiset på denne maskinen er dårlig konstruert, og etter kun få måneder tetter vftene seg til med støv. Dette gjør at maskinen ikke blir kvitt varme, og at den skrur seg av for ikke å "brenne opp".

     

    Jeg har skrevet et innlegg her for ikke så lenge siden om hvordan dette kan løses, prøv å søk det opp. Søk etter A1630 og innlegg skrevet av meg.

     

    Lykke til !

  7. Hvis p7010 klarer 4 timer med maks brightness beklager jeg at jeg trodde batteriet var dårlig. jeg vet ærlig talt ikke hvor lenge min klarer med max brightness, men ca. 6 og en halv med minimum lys. Og den skjermen er like stor som p7010 sin. Sikkert ca. det samme da, og det er jo for all del godt nok :)

    5301751[/snapback]

     

    Hei Bufodill

     

    Jeg leste også testet på dinside.no ang dette med batteriproblemer, men jeg kan ikke si å ha merket noe til dette.

     

    Sjekk vedlagt bilde, nede i høyre hjørne. 2timer 32min med 68% igjen , skulle si noe slikt som 4timer 11 min med 100% batteri.... og i tillegg kan man bytte ut den optiske enheten for å sette inn enda ett batteri.

     

    Forskjellen på min P7010 og P7120 er at 10`en har 1,1 ULV prosessor ( og er hvit)og 20`en har 1,2 Ghz (og er sort).

     

    Jeg kan trygt anbefale 7010, som jeg tror du får til rundt 19 000kr nå.

    post-75159-1134763036_thumb.jpg

  8. Jeg har en P7010 nå, og når du venner det til tastaturet og skjermen er den veldig hendig og flott.

     

    Det dere nevner med batteritid er jeg ikke enig i. Min varer i fire timer med surfing (aktivert WLAN og maks lys i LCD). Om du ønsker mer tar du ut CD-rommen og kjøper et batteri til å sette inn der (koster ca 1600kr), vet ikke hvor mange timer du da får (med tanke på at du ikke trenger optisk enhet).

     

    ...ellers kan jeg nevne at jeg snubla ned trappa nå på mandag, med laptopen på... jeg datt 4-5 trinn, p7010`en datt også 4-5 trinn til bunnen av trappa uten å ta skade (har ikke merket noe enda)

     

    Er kjempefornøyd med maskinen, og ville nå ikke velge noe annen maskin. Har hatt den i ca ett år nå, og batteriet er like godt som da den var ny.

     

    Anbefaler P`en på det sterkeste, iallefall 7010`en.

     

    Lykke til !

  9. Skongog, for å komme til viften i denne maskinen, må du først fjerne dekselet som ligger overnfor keyboardet. Dette lange som er like langt som keyboard.... om du forstår. Dette har ingen skruer, sitter kun fast med klips.

     

    Deretter skrur du ut de tre skruene som holder keyboardet fast til chassiset, og vipper keyboardet til siden.

     

    Viften kommer nå til syne, den er festet med 4 fjærbelastede skruer.

     

    Lykke til !

  10. Om du har mørke flekker på LCD er det nok ikke backlight-kortet (inverter) som forårsaker dette. Er nok en trykkskade i LCD skjermen,altså at de flytende krystallene ikke "flyter" tilbake etter at presset er tatt bort fra skjermen.

     

    Anbefaler deg å sende inn, og forklare at du ikke forstår hvordan dette er skjedd. Det er verdt et forsøk... men bli heller overasket om du får den byttet gratis, enn om du får et pristilbud.

     

    HUSK at om den ikke dekkes av garanti, og du ikke skal ha LCD byttet, må du nok betale for arbeidet som er gjort på maskinen.

  11. Viftene i dissa maskinene (gjelder også Amilo D1840 og 1845, de bygger på samme chassis) er veldig dårlig konstruert. Viften har en L form, som gjør at den suger inn luft på "kortsiden" og slenger den ut på "langsiden" bak maskinen.

     

    Støv/hår etc klumper seg, og tetter etterhvert utblåsningen. Støvet hindrer den frie luftstrømmen og maskinen blir ikke kvitt varmen, dette fører til at viften går på maks for å prøve å kjøle ned.... til slutt skrur maskinen seg av for ikke å "brenne" opp CPU.

     

    Ta en Q-tip etc og hold fast viftebladet. Kjøp en boks med høytrykksluft og blås inn i vifteutblåsingen (fra "langsiden"). Støvet som garantert er blitt mer som hybelkaniner kan du pirke ut med q-tip`en (det er smart å klippe av ulldotten på q-tip`en, da kommer du bedre til)

     

    Har gjort dette på utallige maskiner av denne typen!

     

    Problemene gjerder forsåvidt også andre generasjon (D7820/8820), tredje generasjon (7830/8830/7850/8850) og nå fjerde generasjon (D1840/1845)

  12. .. er maskinen billigere i Canada ?

     

    Kjøp den isåfall der, og kjøp et norsk tastatur til den, enten i Norge eller i Canada) som du monterer på, evt får sertifisert verksted i Canada til å gjøre.

     

    Har jobbet mye med FSC laptoper, og det ligger flere forskjellige "tastatur-land" i de standariserte partlistene. Dvs at man finner partnummeret til det norske tastaturet du vil ha, også i de listene de opererer fra hos verkstedet i Canada.

     

     

     

    Jeg har en Lifebook P7010, og flytter snart til USA. Tenkte å kjøpe med en amerikansk adapter når jeg kommer dit.

  13. "...spesielt når det gjøres på et tidspunkt hvor mottaker må kunne forventes å være på ferie"

     

     

     

    Hva mener du med at folk skal forvente at du er på ferie ? Når vi er i November skal man forvente at folk IKKE er på ferie. (selv om dette var i sommer, er det ingen som kan lukte at du er på ferie)

     

     

    Hva med å heller ha fortalt denne personen som skulle sende , at de må vente med å sende den til etter en dato, der du visste at du ville være hjemme ?

     

     

    Dette er det dummeste jeg har lest på lenge, du må jo ta litt ansvar her.... og så mener du attpåtil at posten skal betale deg erstatning ? Jeg håper du leser dette igjen og innser hvor håpløst dette forslaget ditt er.

×
×
  • Opprett ny...