Gå til innhold

steinix

Medlemmer
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av steinix

  1. Noen av dere som har erfaring med ZD 11-22mm f2,8-3,5?

     

    Lurer også på hvordan det er å få filtere på den. Har eb filter holder og en noen adapterringer som passer til 49, 52 og 62,

     

    Jeg har både 11-22 og det nye 9-18. Som spesifikasjonene sier gir det siste mer vidvinkel - men som påpekt i et annet svar er dette ikke alltid like enkelt å utnytte. 11-22 gir litt mer tele, noe som ofte er en fordel.

    I forhold til 11-22 er og kjennes 9-18 som "billig", men jeg må innrømme at jeg har store problemer med å se den kvalitative forskjellen på bilder tatt med disse to. Men det kan jo skyldes mine manglede fotografiske ferdigheter eller evne til å se! Det som taler mot dette, er at 9-18 har fått overstrømmende gode kritikker. Det har dessuten den fordel at det er meget lett.

  2. Heisann!

     

    Jeg har nå skaffet meg et E-410.

     

    Men når det kommer til å stille inn bildeskarphet, og støyreduksjonsfunkjsonen, så lurer jeg på :

     

    Skal man slå av det som heter noisereduction OG det som heter noise filter, eller bare noisereduction funksjonen?

    Hei

    Du vil finne mange nyttige tips her: http://www.wrotniak.com/photo/43/e510-sett.htmlI følge Wrotniak er det noise filter som bør slåes av.

  3. Tja, syns ikke E-400 er så ubalansert med 7-14. Syns det gikk ganske bra, men det er klart, det går bedre med E-3.
    Har du en E-400 med 7-14, eller har du bare prøvd det en liten stund? Ønsker meg noe sånt og lurer på hvordan det er å bruke. Kan du kanskje vise fram et bilde av det så jeg får se?

    Man skulle tro at et så lite kamera og et så gedigent objektiv utgjorde et umake par, men det er faktisk ikke tilfelle. De passer meget godt sammen, hele tyngden ligger i venstre hånd som holder objektivet og kameraet blir liksom en naturlig forlengelse av objektivet.

    Steinar Matisen

  4. Har hatt Olympus 70-300 i ca. 14 dager, men været har ikke vært det beste for fotografering. Men det jeg kan si, er at det trenger mer lys enn 50-200, som jeg også har. Dette er et supert objektiv. Fordelen med 70-300 som må veies opp mot at det har litt svaker lysstyrke enn 50-200, er at det er lett og rimeligere i anskaffelse. De beste prisene på begge disse objektiver finner du nå hos Cameta Camera på ebay. De selger 70-300 for429 dollar. Det forekommer også stadig gode tilbud på 50-200 her etter som dette nå selges ut til fordel for den nye versjonen av det.

    Du finner en diskusjon av objektivet (med bilder) her: http://www.fourthirds-user.com/

  5. Hei. Jeg har et E-510 med kitobjektivet Olympus Digital Zuiko 14-45mm f/3.5-5.6, som er lite og lett men kanskje ikke så lyssterkt som jeg ønsker det.

     

    Har sett på Olympus Digital Zuiko 14-54mm f/2.8-3.5 som et alternativ for å bytte ut kitobjektivet. Men jeg har forstått at det et litt større og tyngre enn kitbojektivet. Er det plagsommt mye tyngre og større? Og hvordan er kvaliteten og skarpheten i forhold? Jeg synes kitobjektivet virker litt "plastic fantastic".

     

    Det jeg er mest interessert i er deres erfaringer med 14-54mm linsen, evt bilder tatt med denne (gjerne sammenlignet med kitobjektivet). Er den verd å "blø" drøye 4 lapper for sammenlignet med kitobjektivet?

     

    Edit: PS: Finnes det noen god test på nett hvor disse objektivene sammenlignes??

    9397005[/snapback]

     

    Jeg har begge de omtalte objektivene. 14-54 ble innkjøpt før 14-15 fulgte med som kitobjektiv til E510. Jeg er svært i tvil om billedkvaliteten er så mye bedre for 14-54 at det er noen vits å gi ut så mye penger for det. Da ville jeg heller vente på det nye 12-60 objektivet som Olympus har anonsert skal komme i løpet av høsten. Tester av objektivene finner du her http://www.biofos.com/esystem/index.html

    Steinix

  6. Er det noen her som har E400 med de to kitlinsene 14-42 og 40-150? Man har vel fått med seg min dille på nærbilder av blomster og insekter og planer om SLR med makro. Jeg har jo gitt uttrykk for ønske om D80, og 18-70'n der har vel såvidt jeg husker en nærgrense på rundt 40 cm i hele området. Hvordan er nærgrensen på de to linsene i dobbeltkitet til E400? Er den relativt liten burde jo faktisk en eller begge disse kunne brukes til relativt nære bilder uten å skaffe seg egen makri, iallfall i første omgang.

    Grunnen til min plutselige vridning mot Olympus er at det i helgen er "ellevilt salg" i min lokale fotosjappe, og E400 med dobbeltkitet selges for latterlige 4999,-. Det er såpass mye kamera og linser for pengene, faktisk går det to slike pakker på en D80-pakke. Selv billigste nettsjappe ligger godt over denne prisen.  Da begynner det å bli litt mer interessant, selv om jeg jo falt veldig for den supre søkeren til D80, bl.a.

    8215544[/snapback]

     

    E-400 med kitobjektivene tar meget gode bilder. Men det blir aldri ekte makro. Jeg er for tiden selv "hekta" på macro, og har anskaffet meg Olympus 50 2.0 som gir fantastiske macrobilder i forholdet 1:2. Dessuten er det også meget anvendelig som standardobjektiv, det vil si det tar sylskape bilder og mot undelig. Det beste for macro er Sigma 150 som er et ekte macorobjektiv, det vil si i forholdet 1:1.

    Jeg har også et Olympys E-330 og dets livefunkjsjon med forstørrelse gjør macrofotografering til en sann last. Så hvis du kan motstå fristelen, ville jeg vente til E-330 kommer på billigsalg når den nye E-510 kommer på markedet i Juni/Juli. Men det er vanskelig å vente når man først har begynt å leke med tanken på noe nytt. På den annen side er E-400 et meget hendig kamera som man fort blir glad i, og til den prisen du nevner ...

  7. Hei

    Det følger en manual i pdf med downloadversjone. Manualen er på 118 sider og meget instruktiv. Programmet er - som alle fra Adobe - utrolig detaljfokusert, det vil nesten alt kan kontroleres og justeres manuelt hvis man gidder å sette seg inn i hvorledes.

    Steinix

    Er det noen som vet om det følger med en god manual når en kjøper Lightroom? Driver og vurderer å kjøpe via adobe.no og da er spørsmålet; med eller uten eske? Det er en prisforskjell på 400 kr. Kan en laste ned maualen fra adobe.no så tror jeg at jeg bare kjøper en downloadversjon.

     

    Dessuten: Jeg vet at Lightroom kan brukes sammen med Photoshop CS og CS2, men kan den også brukes sammen med Elements 5?

     

    Chico

    8060446[/snapback]

  8. Bare en liten oppdatering på det 7070-kameraet jeg refererte til på ebay. Det kom inn 41 bud på det, og sluttprisen ble $860!!

    Ikke verst for et brukt kamera som vel kostet $700 nytt...

    Så som du ser er dette fortsatt et meget populært kamera!

    Og nå er det dukket opp to nye der også, den ene med startbud på $800 og den andre med BuyNow-pris på $759!

    Hvis du fortsatt er i tvil om hvilket du bør kjøpe så betaler jeg deg gjerne de €100 ekstra hvis du kjøper 7070 for meg og den andre til deg selv :)

    5730154[/snapback]

     

    Hvis jeg kjøper det og ikke blir fornøyd kan jeg selge deg det til sommeren hvis du fortsatt ikke har fått tak i ett!

    5730323[/snapback]

     

    Hei!

    Kan du få tak i et Olypus C7070 til en overkommelig penge, er du heldig. Det er som nevnt ute av produksjon, men er utvilsom et av de beste kameraer som Olympus har laget. Billedkvaliteten er forrykende, og supermakrofunksjonen funger meget godt.

  9. Er det bare meg, eller går det ikke an å lagre redigeringene du gjør i Picasa slik at du kan bruke de i andre programmer også?

    5525996[/snapback]

     

    det er bare deg :)

     

    i utgangspunktet endrer du ikke på originalfilene i det hele tatt når du redigerer bilder i picasa. all redigering av bilder lagres en liten "Picasa.ini" i de ulike mappene.

     

    hvis du skal bruke bildene i et annet program etter at man har redigert bildene i picasa, bruker man export-funksjonen. dermed skapes det kopier som inneholder den redigeringen du har foretatt.

    5536771[/snapback]

    Betyr det du seier at dersom eg opnar eit bilete eg har redigert med Picasa i eit anna program utan å velge "export" i Picasa, så er biletet uforandra? Picasa endrar altså ikkje sjølve fila, men lagrar endringane på ei slags separat fil som ligg som eit filter over biletet når du opnar det i Picasa?

     

    Då treng eg jo ikkje være redd for å øydeleggje bileta mine med tukling i Picasa.

    5544510[/snapback]

     

    Det liksom poenget det da. Trygt, men noen ganger litt omstendelig.

  10. Som sagt - jeg skulle veldig gjerne hatt tak i et slikt kamera, men så langt har søkingen min var resultatløs. Det var 3 norske webshopeper som hadde den i listene, men ingen hadde den på lager - og kunne heller ikke skaffe den lenger.

    Jeg vil primært kjøpe en ny, men kjøper gjerne en burkt hvis jeg bare kunne finne en. Jeg bruke rnå en 5060 med vidvinkel og tele, som jeg er meget godt fornøyd med. Men av og til kunne jeg trenge de 2 eksta Mpixlene i 7070'en, så siden ekstralinsene passer til begge disse kameraene ville en 7070 være en god investering.

    Finnes det andre relativt små og lette kameraer med tilsvarende kraftig vidvinkel (på 5060/7070 er det 28mm som blir til 18mm med forsats)?

    Jeg tar mange bilder med kameraet montert på tuppen av en 7m lang håndholdt stang, så derfor er ikke et tungt dSLR noen god løsning..

    5300685[/snapback]

     

    Prøv en telefon til Foto & Video i Møllergate 9, Oslo. Telf. 21659840. Jeg mener jeg så et utstilt der siste jeg var innom for ca. en uke siden. Jeg har det samme kamera, og forstår godt at det etterspørres for tiden. Det skal utgå av produksjon har jeg lest et sted.

×
×
  • Opprett ny...