Gå til innhold

gerignyg

Medlemmer
  • Innlegg

    64
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av gerignyg

  1. anbefaler www.one.com, billig med webhotel, mange muligheter ift konfigurering av dns etc.

     

    Greit å slippe å ha en server stående på 24/7 (det var i alle fall den konklusjonen jeg kom fram til)

  2. Det beste er nok å bruke windows xp pro til nevnte oppgaver. Hvorfor? Terminalserverteknologien er integrert i Windows, den har etterhvert blitt veldig bra i forhold til 2. parts løsninger. Dette har mye med måten skjermoppdatering skjer på. (Det beste hadde nok kanskje vært citrix/windows server, men det blir vel et helt annet ballspill både teknologisk og ikke minst økonomisk)

     

    Og det som er ekstra genialt, er at så sant maskinen står i workgroup (nb: ikke domene) og har fast user switching aktivisert, så kan du bruke en patch for å kunne ha to/tre samtidige (concurrent- som det heter på term.serverspråket) brukere. Patchen finner du her: http://sala.pri.ee/terminal-server-patch/

     

    Med denne patchen kan du også skygge andre brukeres rdp-sesjoner, noe som er helt suverent i supportsammenheng. Men som sagt, det går ikke på maskiner som er meldt inn i domener. Du finner mer dokumentasjon på den siden over

     

    Ved å bruke RDP kan du også sette koblingen opp til å mappe lokale printere og disker (fra klientmaskinen)

  3. Installer Notebook Hardware Control og reduser voltstyrken til prosessoren. Det bør hjelpe.

     

    I utgangspunktet trodde jeg DL70 skulle være en stillegående maskin, så litt rart dersom vifta går for fullt konstant. Vifta går altså selv om CPU-bruken er tilnærmet 0 %? (sjekk "task manager")

    5729281[/snapback]

     

     

    Den bråker som et "uvær" uavhengig om den booter windows eller ikke. Har ikke hørt at den regulerer vifta enda, noe som er merkelig, og noe som de 2 andre centrinobaserte laptoppene mine gjør.

     

    Og når jeg sier idle, så er det selvsagt idle på prosessoren - altså 0 load. Uttrykte meg nok ikke klart nok der:)

     

    Jeg skal ta kontakt med Multicom i morgen for å høre hva de sier...

  4. Har nettopp kjøpt en Multinote DL70 hos Multicom.

     

    Jeg synes cpuvifta går på full trottle hele tiden, selv om pc'en idler.

     

     

    Har noen andre opplevd dette med DL70-modellen? (denne selges vel hos mange OEM-videreforhandlere)

    Noen som vet om en fiks, workaround, biosoppdatering eller lignende?

  5. Joda, jeg har også kun hatt NGT og løser de fleste problemene jeg møter selv og er stort sett svært fornøyd med NGT, men poenget mitt er at jeg begynner å se en tendens i at Nextgentel skylder på sine underleverandører og det er ikke annet en svært uprofesjonelt, for ikke å si barnslig.

     

    Jeg hadde i forbindelse med flytting av linjen min en tvist med NGT, og de kunne faktisk dokumentere at jeg hadde skrevet under på at jeg ikke kunne holde NGT ansvarlig for noe underleverandørene deres gjorde, eller i dette tilfellet, ikke gjorde - noe som er både ulogisk og lite profesjonelt.

     

    Det er litt derfor jeg reagerer - det er med andre ord ikke bare Telenor som oppfører seg som drittsekker på dette markedet.

  6. Typisk Nextgentel - skylde på underleverandører. De har på en eller annen måte ikke forstått at vi som er nextgentelkunder gir en lang faen i hvilke underleverandører vår ISP bruker. Nextgentel oppfører seg som barn i denne sammenhengen - "det var ikke meg, det var han!"

     

    Det NGT prøver på her en er nok en ansvarsfraskrivelse - det er 2. gangen jeg opplever dette som nextgentelkunde og det hele virker bare mer og mer idiotisk.

     

    Punchline: Dersom Nextgentel hadde hatt et snev av seriøsitet, hadde de tatt hele ansvaret for det produktet de selger. Det er jo tross alt de som velger sine underleverandører (selv om de i dette tilfellet kanskje ikke har noe annet valg) og det er uansett de, og ikke vi som kunder, som har inngått avtaler med underleverandørene.

  7. Forsinkelse er også et problem som høres litt merkelig ut. Vi snakker tross alt om forskjeller i nanosekund området her. Om lyden kommer litt senere pga. PCIe så kan du bare flytte hue 10cm nærmere høyttalerne eventuelt bruke hodetelefoner for å overkompensere i massevis for den slags. En bør jo kanskje merke seg at en neppe er i stand til å merke at lyden kommer frem fortere om en bruker hodetelefoner fremfor høyttalere, mens dette introduserer langt større forsinkelser.

     

    Ikke helt enig - for alle som bruker pc'en til studiobruk er latency svært viktig. Jeg synes det er merkelig at vi ikke har teknologi som løser latencyproblemet....

  8. Jeg har brukt den siste tiden på å sette meg inn i Ableton Live (4) og jeg må si jeg er kraftig imponert over det programmet. Cubase har nok flere funksjoner etc. etc.. men jeg må si at jeg synes det er gøy og tar meg selv i å le litt når jeg bruker Live. Litt verre å lære seg når man er vant til tradisjonelle sequensere -

     

    sjekk ut www.ableton.com

  9. Jeg har handlet hos Digital Impuls flere ganger og har definitivt ikke noe å utsette på servicen.

     

    Jeg opplevde bla. at en disk røk på en Elitegroup Green kort tid etter at jeg hadde fått maskinen, hvor de bare sendte meg en ny disk uten spørsmål.

     

    Du får lett tak i de på telefon og de løste i alle fall de problemene jeg har hatt veldig fort og greit

  10. Problemer - jeg la også inn den nye firmwaren, men da jeg skulle logge meg på hadde den mistet sine innstillinger. Brk.navn/passord: admin/admin funket ikke - heller ikke det jeg hadde endret det til etter første gangs installasjon.

     

    Har noen hatt det samme problemet eller har noen noe tips til hva def. brk.navn og passord kan være på den nye oppdateringen?

  11. Er det best med windows server eller linux server?

     

    Hva er greiest for en som er litt nybegynner?

    Har du marginal peiling på hva du driver med så vil jeg anbefale deg i å ikke koble opp en server mot internett i det hele tatt, det kan fort ende opp med at serveren din brukes som SMTP-realy for å spre spam, som brikke i et DOS-angrep, eller i verste fall at serveren din brukes til å spre barneporno. Det er lett å skyte segselv i foten på internett, særlig når man har liten peiling på hva man driver med.

    En tommelfingerregel når man setter opp mailserver (smtp) er vel å begrense smtp-relay til typisk lokale adresser....

×
×
  • Opprett ny...