Gå til innhold

pirium

Medlemmer
  • Innlegg

    215
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av pirium

  1. Altså, det er sikkert helt greit med "annonseartikler", men på akkurat de her syntes jeg Tek.no burde påta seg litt ansvar å gå litt i sømmene på det som skrives... Miele skryter hemningsløst av lang levetid, spesielt på hvitevarer og bruker jo ofte betegnelser som 20-års levetid når det kommer til vaskemaskiner som et eksempel.

     

    Hele denne annonseantiklen bygger jo på nøyaktig det samme. Kjøp Miele, kvalitet koster men du sitter igjen med noe som vil vare i mange, mange år. Dette er jo flott konsept og budskap, og jeg har selv god erfaring med hvitevarer ifra Miele.

     

     

    MEN! Til tross for alt dette (unnskyld uttrykket) "tåkepratet" så leverer de altså det meste av produkter, inkludert hvitevarer med helt vanlig tradisjonell, lovpålagt 2 år garanti og 5 år reklamasjonsrett.

     

    Er det ikke litt spesielt at man driver slike annonseartikler som det her og skryter levetiden på egne produkter så til de grader opp i skyene, men samtidig så gir de altså ingen garantier ovenfor kunder utover hva som er lovpålagt og som da samtidig blir gitt av alle andre?

     

    Fult mulig at Miele har en hel masse statistikk på sine side, men hvorfor i allverden ikke tilby en garanti som er i nærheten av å matche denne statistikken og markedsføringen? Det hele blir jo utrolig suspekt og smått "dobbeltmoralsk" spør du meg.

     

    Det du skriver ang. garanti stemmer ikke; det er ikke noe som heter lovpålagt garanti.

    Reklamasjonsrett derimot, er lovpålagt. For store hvitevarer er det 5 års begrenset reklamasjonsrett i Norge.

     

    Når det gjelder garanti så gir Miele 5 år, ikke 2 som du skriver. Alle andre hvitevareprodusenter gir 2 år (noen bare 1 år).

    Dvs. at Miele gir 2,5 ganger lenger garanti enn f.eks Bosch, Siemens, Electrolux.

    Det sier noe om forventet levetid.

  2. Hvis du leser hele førstepost (en gang til?) ser du at TS i utgangspunktet skulle velge mellom D5000 (fra nikon) og 500D (fra Canon).

    Derfor skrev jeg de to valgene.

     

    Hvis du også leser resten av postene i denne tråden finner du plutselig ut at jeg ikke er alene om å velge ordet "svindel" i denne sammenhengen.

     

     

     

    Det ser ut til at den almenne meningen her er at om en selger i el-butikk anbefaler noe annet enn hva kunden hadde tenkt å kjøpe i utgangspunktet, er det svindel. Om en selger (ja, for de er selgere de også) i en fotobutikk anbefaler kunde noe annet enn han hadde tenkt å kjøpe, er det visst rådgiving.

     

    Et argument som teller mye for bl.a Sony SLR er stabilisator i huset, noe som gjør objektivene rimeligere. Dessverre er det mange som ikke har hørt om annet enn canon/nikon på speilrefleks, så jeg synes det er bra at noen forteller dem at det finnes andre alternativer.

    Jeg tør å påstå at 90% av de som kjøper SLR på lefdal,elkjøp, expert osv. kommer til å bruke kameraet på auto, med kitlinsa, og se bildene på pc eller små fremkallinger, og da er det ikke store forskjellen (om noen) mellom sony, nikon, canon, olympus osv, om man holder seg i samme prisklasse.

     

    Det blir også litt søkt å rope svindel for at selger anbefalte noe annet enn canikon. Jeg vil anta at kunden betalte markedspris, og fikk et nytt og fungerende kamera. Så langt kan ikke det kalles svindel. I tillegg har både elkjøp og lefdal 30 dagers returrett, Lefdal har prisgaranti i tillegg. Da kan jeg ikke se hvordan det kan kalles svindel å bli anbefalt noe der, det finnes svært få forretninger hvor man gjør et tryggere kjøp mtp returmulighet og pris.

  3.  

     

    TS: Gå tilbake til Lefdal, få tilbake pengene de har svindlet fra deg, og kjøp deg et skikkelig kamera.

     

     

     

    Hva hvis en selger sier noe sånt som "jeg har eos550 selv, og anbefaler den." til en kunde?

    Bør kunden da kreve å få et sony, olympus, pentax e.l slik at ikke selgeren får SVINDLET den kunden også?

     

    Er det virkelig slik at det kun er Canon og Nikon som er skikkelige kamera? Holder jeg på å lure meg selv jeg da, som har tenkt å kjøpe olympus?

  4. Nå er det FIRE personer (SHPhoto,Anew,Lid/Ran og Simen1) bare i denne tråden som påstår at selgerne hos elkjøp og lefdal får bonus for å selge Sony SLR, men når jeg etterspør mer info, er det ingen som svarer.

     

    Kan dere fire som tydligvis har insideinfo fortelle hva den avtalen innebærer, hvor mye selgerne får pr solgte kamera osv? Eller er det bare noe dere finner på for å spre galle om elkjøp, noe jeg har fått inntrykk av at er meget populært her på forumet?

  5. De får tydeligvis mer bonus for å selge Sony speilrefleks fremfor andre merker. Derfor anbefaler de nesten konsekvent Sony. Ikke fordi det er bedre, men fordi de vet hvilke punkter de skal trekke frem og hvilke de ikke skal nevne for at Sony skal høres mest attraktivt ut.

     

    Det er ikke mer enn 3~4 år siden Sony var et tullemerke innen speilrefleks som nesten ingen kjøpte. Det er utrolig hva Sony har fått til på så kort tid med massiv markedsføring og avtaler. Men men, selgeren er fornøyd og du blir sikkert fornøyd du også, og da er vel allting godt.

     

    For 4 år siden het de vel Konica Minolta, det samme som de het i 50 år elns før sony kjøpte dem opp?

  6. Jeg har kun gode argumenter for at skal gå for E-620. Men jeg er muligens inhabil for jeg har skrevet Akam testen ...

     

    Jeg kjøpte kameraet selv ikke lenge etter at jeg testet det; nettop fordi det har så mye å by på i en liten pakke.

     

    Når det gjelder grepet, så legger jeg vel to fingre under, tror jeg.

     

    Har du savnet noe når det gjelder ytelse i dårlig belysning? både mtp bildekvalitet, hastighet på fokus osv. (Jeg regner med du er stort sett fornøyd etter som du ikke har byttet den ut, men.. :) )

  7. Endelig kom K-x inn til japan foto slik at jeg fikk klådd litt på den. Den hadde ikke noe bedre grep enn E-620, bare anderledes. At skjermen ikke er vridbar, og kameraet mangler en del hurtigknapper (bl.a knapp til stabilisator) i forhold til 620 gjør at K-x er uaktuell for meg.

     

    Jeg har fått prøvd e-620 en halv dag, og må si jeg liker den. Kjapp nok, vridbar skjerm som er genialt til Liveview-bruk, art-filter og masse hurtigknapper gjør at jeg virkelig liker den. I tillegg er kvalitetsfølelsen både på hus og objektiv høy. Det eneste som holder meg litt tilbake nå er grepet, jeg merket at jeg fikk ubehag i lillefingeren etter en halv dags bruk. Dette kom av at jeg la fingeren under kameraet, istedet for på fremsiden av kameraet. (Dere som har 620 vet hva jeg mener :) ) Jeg tror det skal la seg gjøre å lære seg å holde det på en annen måte.

     

    Jeg kommer nok til å gå for E-620, om det ikke kommer noen med GODE argumenter for å gå for Alpha 500.

  8.  

    Med reell brennvidde meiner du vel 35mm-ekvivalent? Isåfall er det ganske optimistisk å villa ha 400mm eller meir for under 2,5k, eigentleg under 5k. Fastobjektiv er fint, men beskjering fungerer ikkje pås ame måte som zoom, då zooming skifter brennvidde - noko som har stor innverknad på bileta.

     

    Vel, 70-300 Zuiko koster 2995, da når man 600mm på four thirds. 40-150 koster 1299. 300mm er et stykke det også, selv om etter å ha prøvd, gjerne vil ha noe som tilsvarer 300m på D5000/EOS550.

  9.  

    Et glimrende 50/1.4 koster ikke stort: http://old.prisguide.no/product.php?product_id=92444

     

     

    Vel, hver sin smak. Når jeg er på utkikk etter et kamera til rundt 4000, vil jeg si at et objektiv til 3500 er dyrt.

     

     

    Når det gjelder Olympus og lite lys skal du tenke på hvilke blendertall du skal jobbe på også.[...]

    Det du skrev her hadde jeg ikke tenkt på. Vil det si at 620 i praksis er bedre i dårlig belysning enn rene ISO-tester skulle tilsi?

     

     

     

    Om man skal ha dyrt utstyr må man også sammenligne Olympus 14-35/2 med de andres ƒ/2.8-zoomer. Det halve eller så blendertrinnet de andre mindre systemene har å gå på forsvinner fort, men det ser man selvfølgelig ikke før man setter seg litt inn i objektivtilbudene.

     

    Jeg er IKKE på utkikk etter dyrt utstyr, så det er sagt. Jeg skal tørre å ha det med rundt omkring, og bruke det.

     

     

    I forhold til Sony og Pentax har Olympus et langt større utvalg i moderne zoomoptikk fra middelklasse og oppover, og dette gjelder også i forhold til Canon EF-S og Nikon DX. Systemet er bygget fra scratch og tar sikte å dekke et så stort spenn i bruksområder og behov som mulig på ett og samme format. Så, før du tillegger de relativt små forskjellene i støy avgjørende vekt, sett opp det du tror du kommer til å kjøpe av objektiver til de forskjellige kameraene fremover, og se hvilken vei det slår ut. Det kan variere med bruksområde og prisklassen på utstyret.

     

    Jeg er ingen avansert bruker, men vil ha et kamera som ikke begrenser brukeren, slik jeg føler at alle kompaktkameraer gjør, ikke minst mtp hastighet. Objektivene jeg ser for meg uansett kamerakjøp er vel reell brennvidde fra ca. 25-28 til 400+, fordelt over to objektiv. Disse i klassen under 2500kr/stk(helst under 2000). I tillegg har jeg fått sansen for skarpe fastobjektiv, etter at jeg kom på at man kan ta utsnitt i ettertid om man vil "zoome". :)

     

     

    I lite lys med fastobjektiv tar jeg forresten heller et E-620 enn et 7D, for E-620 har stabilisering. I tillegg er det lettere og mer diskret.

     

    Hvor mye utgjør egentlig stabilisatoren i slike tilfeller?

  10. Finn deg en kamerabutikk med respektabelt utvalg, så skal du nok finne alle disse tre typene i samme butikk og prøv dem ut.

     

    Spør om å få holde de, sjekk ut hvordan grepet på kamera funker for deg og i tillegg ville jeg sett litt på meny-systemene og hvordan det er å gjøre innstillinger på kamera.

     

    Det var hvertfall en grei måte å finne ut hva jeg likte når jeg var og så på speilrefleks. (Kjøpte i desember)

     

    Problemet er å finne K-x i butikk, de løper visst ut like fort som de kommer inn. Jeg har klådd litt på K-m, som selgeren hos japan foto sier er ganske så lik, og den hadde godt grep. Jeg prøvde også olympus 620 med 25mm, må si at det er en fristende kombinasjon mtp på størrelse. Autofokus i liveview var en god del kjappere en på min søsters Nikon D5000. Det er synd at K-x ikke har vridbar skjerm, da jeg ikke ser stor nytte av liveview med fast skjerm. Skal man stå med ansiktet direkte bak kameraet kan man like gjerne bruke søkeren..?

     

    Sony 500 har godt grep, men er brutalt stor.

     

    Hadde olympus vært bedre på høy ISO, hadde valget vært soleklart. Samtidig vet jeg ikke helt hvor høy ISO jeg trenger, men i sommer lekte jeg noen minutter med en 7d med 50mm 1.4, og det var helt fantastisk på hytta med bare stearinlys.. Uansett, det objektivet koster jo nesten like mye som jeg vil bruke på hele kameraet, så jeg er klar over at jeg ikke får det samme. Men jeg vil ha et kamera som det GÅR AN å ta bilder med i slike settinger, uten blitz.

  11.  

    Nå har jeg hatt Pentax, Sigma, Olympus, Panasonic, Konica Minolta og Sony kameraer.

     

     

    Moro å se at det finnes noen som holder seg unna saueflokken, og prøver andre ting enn Nikon/Canon!

     

     

     

    Sony: jeg ville ikke ha kjøpt Sony akkurat nå. De kommer med noe nytt snart. De nye modellene blir mye bedre enn de modellene som selges idag, MYE bedre! (Rykter :roll: )

     

    Olympus: Godt kamera. Har hatt det og likte det meget godt. Meget gode jpg-filer. 4000kr. for E-620 inkl. 14-42? Det er billig, 1500kr. under butikkpris. For vanlige folk er E-620 med 14-42, 40-150 og 25mm et meget kompakt og godt system.

     

    Pentax K-x: Godt kamera. Jeg har hatt Pentax K-m, K-x er etterfølgeren. 4500kr. er ikke billig. Den koster under dette i butikk. Har sett den nede mot 4K med 18-55mm. Søker uten AF bekreftelse er tragisk!

     

    Olympus og Sony får jeg tak i gjennom jobb, Pentax må jeg kjøpe i butikk. Jeg satte 4500 som pris på den, iom at billigste nettbutikk som har den på lager i dag tar rett i underkant av 4500.

     

    Som sagt så er det egentlig bare ISO-ytelsen som holder meg borte fra 620. Hva vil du si om dette, som har hatt kameraet? Hvordan synes du autofokusen fungerte, både med og uten liveview?

  12. Jeg er nå så lei av trege kompaktkameraer som er ubrukelig i dårlig eller motlys, at jeg skal gå til innkjøp av speilrefleks. Jeg vil ha et kamera som har stabilisator (og fokusmotor) i huset, slik at man får stabilisering på alt av linser. Jeg vil holde meg under 5000kr, og har funnet tre alternativer, etter det jeg har lest meg frem til (Jeg får gode priser på noen kamera gjennom jobb.)

     

    Olympus 620 får jeg tak i til 4000kr.

    +Gode JPEG bilder. For mitt vedkommende blir det nok mest JPEG, iallefall til å begynne med. Min samboer kommer nok aldri til å bruke annet enn JPEG.

    +liten og hendig. med pankake-objektiv går den i jakkelomma.

    +Vridbar skjerm, noe som gjør live view mye mer anvendelig.

    +Gode objektiver (?)

    -Liten sensor gjør den dårligere på høy ISO enn de to andre, har jeg hørt.(?)

    -Treg autofokus ved bruk av liveview? OM denne ikke er raskere enn D5000 er den iallefall for treg for mitt vedkommende.

    -Mindre utvalg av linser

    -Ikke video, selv om video på SLR virker mest som en gimmikk.

     

    Sony 500 får jeg til ca 4300kr:

    +Raskest autofokus i liveview

    +Enkelt å få tak i objektiv, mye bra på bruktmarkedet har jeg forstått.

    +God ISO-ytelse

    +Godt grep

    -stor

    -Jeg ble skremt av 330, som pga snodig konstruksjon fikk blitsskygge av 18-55 kitlinsa. Noen som vet om 500 har samme problemet?

    -Ikke video, men som sagt er jeg ikke sikker på om det er noe minus.

     

    Pentax K-x får jeg til 4500kr:

    +God ISO-ytelse

    +Godt kitobjektiv

    +Video, om det egentlig er noe pluss.

    +Veldig kul i hvit, men det er nok en upraktisk farge..

    +/-AA-batteri, greitt at man kan kjøpe på butikken om man blir strømløs, litt mere tungvindt mtp lading osv.

    Flere minus har jeg egentlig ikke funnet om denne....?

     

     

    Av disse har jeg fiklet litt på 620 og 500, K-x har jeg ikke funnet i noen butikker i Trondheim. Jeg har egentlig mest lyst på 620 pga størrelse, byggekvalitet og JPEG-ytelse, det som holder meg tilbake er at folk sier den er ganske mye dårligere i svak belysning.

    Bare for å nevne det, så får jeg ikke tak i sony 550 til liknende pris som 500, derfor er den uaktuell, før noen anbefaler den. :)

     

    Innspill?

  13. I januar 2010 kjøpte jeg en HP bærbar med windows vista.

     

    I April 2010 så streiket harddisken jg jorde ingenting.

     

    JEg har lest en plass at viss pcen var kjøp etter den og den datoen så kunne du få windows 7 gratis. Mitt spørsål er om at jeg kan få det på min, jeg festet en lapp på pcen min der jeg hadde spurt verkstedet om at jeg kunne få det, tror du at jeg får det?

     

    Takk for svar

     

    Hvis man kjøpte pc med vista (premium eller over) mellom 27 juni og 31 januar kunne man få gratis oppgradering til windows 7. Forutsetningen var at man selv måtte registrere seg hos produsenten av den pc'en man hadde kjøpt, da tilbudet ble gitt direkte fra produsent og ikke fra utsalgssted.

  14. Jeg opprettet en tråd angående samme laptop som TS for et par dager siden. Jeg kjøpte to slike i dag, en til meg og en til dama. Sitter med pc'en i fanget nå, førsteinntrykket er meget bra. Det finnes fordeler og ulemper med det meste, fordelen med prosessoren som står i denne pc'en er meget lavt strømforbruk. Ulempen er at den er svakere enn mange (mer strøm-tørste) prosessorer til samme pris. Jeg har i skrivende stund 8t og 12min resterende batteritid.(Tas med en klype salt, da det avhenger av bruken i øyeblikket man sjekker).

    Pc'en blir heller ikke ubehagelig varm, etter flere timers bruk med installering av Windows, fjerning av masse bloatware osv.føles oversiden kjølig, undersiden er kun lunken.

    Jeg har "stresstestet" litt, det er ingen problem å spille av to filmer samtidig, mens man i tillegg har 4-5 nettvinduer oppe.

    Man må ta produktet for det det er, jeg kjøpte denne for å bruke som surfe-pc, ikke tunge oppgaver. Prioriterer man batteritid og varmeutvikling over maksimalt med krefter for prisen, er dette i mine øyne et godt kjøp. Samme pc koster 5495 hos Elkjop.no, tilsvarende Acer koster 5500-6500 etter det jeg har sett.

  15. Jeg er på utkikk etter en ny surfe-laptop til å ha på fanget i stua.

    I mine øyne serPBBUTFLYM745 ut som et veldig godt tilbud, det er jo i praksis samme pc som AS5810TZG fra den meget populære Timeline-serien til Acer. Det eneste som skiller disse to er vel litt raskere RAM i Acer'en, og forskjellige lydkort. Jeg har sett på en slik butterfly i butikken, de har samme batteristørrelse som Acer Timeline.

     

    Det eneste jeg lurer på før jeg bestiller er om ULV-prosessoren er kjapp nok til vanlig surfing, eller om det blir irriterende treigt? Mine surfevaner inkluderer som oftest 3-5 vinduer oppe samtidig, og av og til musikkavspilling i tillegg.

     

    Noen som har innspill?

×
×
  • Opprett ny...