Gå til innhold

bigfeta

Medlemmer
  • Innlegg

    108
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bigfeta

  1. Følg med på 5570 og 5450. Det siste er low profile og passiv kjølt.

    Er det fortsatt disse du venter på eller har du en anbefaling som finnes i dag? Løsningen med å lime på kabinettvifte har fungert såpass bra til nå at jeg har glemt saken, men nå har jeg somlet meg til å skulle kjøpe.

  2. Da ville jeg sett på de to jeg nevnte i forrige innlegg. Husk at enkel websurfing og videoavspilling ("generell stuebruk") ikke krever mer av en prosessor enn det nær sagt hver eneste prosessor på markedet i dag kan tilby.

    En side er at jeg jo skal spille av HD-materiale og i den sammenheng hadde jeg lyst til å benytte meg litt av den nye teknologien på markedet. Men dette går kanskje ikke sammen med lav TDP?

  3. Jeg ser nå at i3 til i7 er vanskelig å få under 65W TDP. Har vært skeptisk til AMD prosessor i det siste, men det er kanskje veien å gå når man skal ha lav TDP. Noen forslag på prosessor og hovedkort i "den leiren"?

    *EDIT*

    Vil helst under 65W pga passiv kjøler.

  4. Kan jo prøve å få ballen til å rulle litt i den retningen jeg tenker, men vil gjerne ha innspill til feil/forbedringer:

     

    Kabinett:

    Silverstone Grandia GD04

    Harddisk:

    2* Western Digital Green 2TB

    1* OCZ Solid State Disk Vertex 30 GB

    Hovedkort:

    Litt usikker her, men tenkte intel h55 chipset (noen forslag?)

    CPU:

    Også her litt usikker, men i5 må da holde? (forslag?) Har lyst til å kjøle med SilverStone NT01-E, så helst under 65W

    Minne:

    Åpen for forslag, men tenkte 4 GB

    Strømforsyning:

    Tenker en vifteløs løsning, men uansett er stille viktig (behøver jo ikke være så kraftig.

     

    Også bør jeg vel ha en blu-ray leser/dvd-brenner

     

    Håper å få noen tilbakemeldinger på noen av disse tingene!

  5. Som så mange andre trenger jeg hjelp til å kjøpe en pc til stua. Jeg har kjøpt meg en ny tv som nå er det dyreste møbelet i hele stua og trenger en pc som kan levere bedre bilder enn en s-video utgang :)

     

    Jeg har bygget en tv-benk med indre dybde på 38cm, så jeg trenger et kabinett som har plass til tilkoblinger uten at dybden blir et problem.

     

    Når det gjelder støynivå så må det være lavt!

     

    Jeg kunne tildigere mye om hva som var bra og ikke av datakomponenter, men jeg ser oftere og oftere at jeg velger det som er anbefalt av brukere på f.eks. komplett. Derfor tror jeg det er best jeg forteller hva maskinen skal brukes til:


    •  
    • Lagre/vise bilder
    • Lagre/spille av filmer (kvalitet opp til HD)
    • Lagre/spille av musikk (også spotify)
    • Kunne utvides til å spille av digital tv

    Jeg har tidligere prøvd å sette sammen en stuepc selv med så som så utfall, så jeg tenkte denne gangen å utforske løsninger før jeg kjøper, i steden for å måtte bytte ut diverse i ettertid.

  6. Jeg har en pc med windows 7 media center og trenger nå et nytt skjermkort. Hva er det beste vifteløse skjermkortet i dag, med PCI-E x 16 tilkobling. Jeg har nemlig hovedkortet Asus N4L-VM DH. Jeg har per i dag nvidia geforce 7600 GS og det tror jeg ikke klarer lasten lenger, for skjermbildet har begynt å låse seg.

  7. Har søkt litt rundt på nettet og ikke funnet noe godt svar på dette, men planen er å gjøre en clean install av windows 7 på en maskin som per i dag har XP Media Center. Allikevel har jeg lyst til å ta vare på alt som er gjort av opptak i xp-versjonen, enten ved å partisjonere disken i to, eller ved å ta ut alt som er lagret på en ekstern disk. Jeg har funnet en utility som gjør det fra XP til Vista, men Windows 7 uteblir. Så vidt jeg har skjønt innebærer det kopiering av både datafilene til opptakene og informasjonsfiler om opptakene.

     

    Noen som vet om et godt nettsted, eller som vet hvordan dette kan gjøres?

  8. Jeg har et oppsett med en raptor disk og to lagringsdisker på 200MB. Disse lagringsdiskene har jeg satt opp i software raid0 i windows vista.

     

    Så til problemet. Jeg har nå installert vista på nytt, men da forsvant software raidet. Hvordan oppretter jeg dette på nytt uten å slette dataene på diskene?

  9. For en tid tilbake la jeg inn xp med nettverkskabelen i, kom så langt som til skrivebordet og ble opptatt med noe annet og kom ikke tilbake til maskinen før neste dag.

    Da så jeg at http://no.msn.com/?ocid=iehp IE startsiden var oppe og stått sånn i 15 timer med da en totalt uoppdatert IE som ga meg virus.

    Fjerning av filen ødela registeret og jeg måtte legge inn xp på nytt.

    Ms kunne iallefall fjerner popupwindu av internett om OS finner nett etter en install.

    Nå skal ikke alt skyldes på IE heller, synes jeg. Her ble nok et sikkerhetshull i windows xp utnyttet, ikke IE.

  10. Recuva så kanskje greit ut, men tanken er jo at jeg skal kunne gjenopprette det til en annen disk, og at jeg helst skal kunne kjøre det fra en oppstartsCD.

     

    I så måte så GetDataBack bra ut, men det koster jo penger ;) Finnes det ikke noe lignende som er gratis?

     

    *edit* Virker som om også GetDataBack får disken til å henge seg opp.

  11. Har forresten prøvd norton ghost, men den finner bare disken, ikke data. Virker som om den trenger partisjonstabellen for å finne data. I tillegg har jeg prøvd HD-clone, men denne låser seg på bestemte sektorer. I tillegg må dataene over på en annen disk, fordi som topicen sier er disken i ferd med å feile helt...

  12. Jeg trenger et tips til et program som klarer å gjenopprette filer fra en disk hvor det virker som om partisjonstabellen har forsvunnet. En slags undelete, men hvor dataene kan gjenopprettes til en annen disk. Får ikke opp disken i windows lenger, så bør sannsynligvis også være muligheter for oppstart via CD.

     

    Disken har S.M.A.R.T. status bad, så den er i ferd med å feile helt. Dette gjør saken enda vanskeligere...

  13. Jeg ser etter en splitter til 3,5mm jack hvor jeg enkelt kan bytte mellom to lydutganger slik at jeg kan bytte mellom stereoanleggledninga og hodetelefonledninga på pc'en min uten å krype under pc-bordet hver gang jeg skal ha lyden på det andre stedet. Jeg vil altså bare ha lyden på et sted av gangen :) Anyone?

×
×
  • Opprett ny...