Gå til innhold

RattleBattle

Medlemmer
  • Innlegg

    4 996
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Innlegg skrevet av RattleBattle

  1. linux-fan skrev (22 timer siden):

    Snap ble utviklet av Canonical som har Ubuntu og utviklingen har foregått i parallelr med flatpack, så vanskelig å si hvem som blir best.  Snap skal støtte Internet Of Things. Snap tunes og ble raskere i 20.10 ved å skifte komprimering. Se: https://ubuntu.com/blog/snap-speed-improvements-with-new-compression-algorithm

    Antar Flatpak ble utviklet av IKEA 🙂 , eller kanskje Red Hat, skal vist ikke ha så god støtte for servere.

    Det er vel ingenting som hindrer deg i å bruke Flatpak eller AppImage sammen med Ubuntu, men det er litt mer tilrettelagt for Snap, som også har flere applikasjoner.

    AppImage er et enda mer kompakt format enn begge de andre og eldre, med enkeltestående kjørbare filer.

    For en med ti tommeltotter, var Flatpak fra Red Hat mye enklere :). Leste etter posten min, jeg også, at Flatpak ikke var så godt egnet til serverbruk. Derav kan det være en av grunnene til at Canonical ville utvikle sitt eget. Appimage vet jeg ikke så mye om, mulig det kunne vært et alternativ for Canonical det også.

    Takk for godt svar 🙂.

  2. Er det noen god grunn til at Ubuntu ikke heller bruker Flatpak? Ved første øyekast virker det som samme greia, bare at Flatpak fungerer mye bedre. Min erfaring er at Snap er veldig sluggish og at applikasjoner ofte bruker 10-15 sekunder på å starte i motsetning til 1 sekund når samme applikasjon er installert med deb. Jeg har nå Flatpak med Debian og merker egentlig ikke noen forskjell på .deb og Flatpak ved bruk annet enn at installsjonen tar mer plass per applikasjon, så klart. 

  3. Jeg har et spørsmål ang. Backup-løsningen til Jottacloud. Her: https://docs.jottacloud.com/en/articles/1394144-the-difference-between-backup-and-synchronization skriver de følgende:

    "Note: Files you delete from your computer are ALSO deleted from your backup on Jottacloud."

     

    Hvis jeg ved et uhell skulle komme til å slette filer på PC'en min, så ville jeg ha satt stor pris på at backup av filene fortsatt fantes hos Jottacloud. Dette virker ikke tillitvekkende.

     

    Er svaret - Noten - gjengitt ovenfor basert på noen forutsetninger som ikke er nevnt? Er det slik at filene først blir slettet fra backupen etter en viss tid eller noe?

     

    Bruk et program som for eksempel Duplicati til å ta backup til Jotta. Da har du full kontroll over versjoner og historikk. Filene kan også krypteres om du ønsker. 

  4. Vi trenger en ny generasjon entusiaster. Millenials ser ikke ut til å bry seg om digital frihet :-( Kanskje alle er flasket opp med iPad som narresmokk?

    Jeg tror ærlig talt ikke akkurat det var så mye annerledes for de som er født på 70-,80- og 90-tallet heller.

     

    Strengt tatt er vel heller ikke Android, som det eneste reelle alternativet for folk flest, noe bedre alternativ når det kommer til frihet og i alle fall ikke personvern.

     

    Forum i den formen som diskusjon.no er, har lenge vært i ferd med å dø ut selv om det nok vil eksistere en stund til. Det kan være at hjernen min husker alt som bedre før, men mener å huske at det sikkert kunne være 5-10 nye tråder hver dag for 10-15 år siden i GNU/Linux. Nå kan det ta måneder mellom hver nye tråd, Dette er en trend man ser generelt i diskusjonsforumer, ikke bare i diskusjon.no og GNU/Linux.

  5. Så for hver slik butikk som dukker opp og hver tradisjonell butikk som dukker under så forsvinner arbeidsplasser? Greit nok at det blir billigere for forbrukerne, men hvordan går det med den totale kjøpekraften om stadig færre står uten arbeid? Hvordan skal vi få reversert økningen i klasseskille som slike butikker driver fram?

    Disse spørsmålene har vel blitt stilt helt siden den industrielle revolusjon, og resultatet har blitt at man "jobber litt mindre og tjener litt mer så livet blir allright". Kanskje man endelig kan realisere 6 timers dager snart?

    • Liker 3
  6. Er helt greit fornøyd med Netflix og utvalge vs pris. I "gamle" dager kostet en tur til videokiosken like mye, og det er før man har regnet lønnsveksten siden 80- og 90-tallet og til nå.

     

    Dessuten er det ikke slik at det er Netflix som ønsker at det er slik, men de som sitter på rettighetene til seriene. Egenproduserte Netflix-serier kommer likt ut til alle abonnenter i hele verden.

×
×
  • Opprett ny...