Gå til innhold

zagaton

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av zagaton

  1. Jeg har hørt at ogg-filer har den ulempen at de bruker mye batteri på mp3-spillere, sammenlignet med for eksempel mp3-formatet. Er dette riktig? I tilfelle: Kan det høye batteriforbruket kompenseres ved at man kan gå ned i bitrate, og likevel ende opp med en ogg-fil som tilsvarer kvaliteten av en mp3 med høyere bitrate, men som bruker tilsvarende like lite batteri? For meg betyr god batteritid mer enn bruk av harddiskplass, som jeg har nok av.

  2. - Husker du noen linker til de testene du refererte til, CFD (eller er det noen andre her på forumet som kjenner til noen slike tester)?

    Jeg har en link til en slik test, gjennomført på HA. Den er ikke spesielt stor, og viser egentlig det motsatte av hva du ønsket ;)

    Men er kansje grei alikavell, link.

    Den viser at det er stor forskjell mellom de forskjellige codecene på hvordan de takler transcoding, og desverre er mp3 dårligst.

    Huff da! Jaja...

  3. Blir det noe kvalitetstap når man konverterer en mp3-fil til en mp3-fil med lavere bitrate? Altså, selvsagt blir det kvalitetstap, men det er ikke kvalitetskapet jeg selv ønsker for å spare plass jeg snakker om. For å si det på en annen måte: Er det noen forskjell i kvaliteten på en mp3-fil som er laget rett fra en waw-fil og en mp3 som er konvertert til en mp3 med lavere bitrate? Om tilfelle, er forskjellen mellom disse to tilfellene i det hele tatt hørbar?

  4. Jeg ble ikke lite positivt overrasket da jeg for noen dager siden fant ut at DVD-brenneren min kunne ta Dual Layer-dvd-er. Det første jeg har tenkt å gjøre nå er å minske Ringenes Herre Extended-filmene fra seks DVD-er til tre. Disse versjonene av Ringenes Herre er, for de som ikke vet det, altså slik at filmen er lagret på to DVD-er, noe som gjør at man må bytte disk midt i filmen. Fordelen med det jeg har tenkt å gjøre er at jeg kan se en hel film sammenhengende, uten å måtte reise meg. Også må jeg jo riktignok komprimere en del, men naturligvis mye mindre enn hva tilfellet ville vært med en ettlags-DVD. På Ringenes Herre – Atter En Konge har jeg regnet ut at jeg må komprimere med cirka 19 prosent etter at jeg har fjernet easteregget, menyen, unødvendige lydspor og rulleteksten.

     

    Det jeg lurer på, er hvordan jeg skal gå fram for å få smeltet filmen sammen til én helhet, slik at jeg da kan se den sammenhengende. Jeg har allerede eksprimentert litt (med billige ettlags-DVD-er). Det jeg har gjort er å ta den siste obi-en fra disk 1 og satt den sammen med alle obiene fra disk 2. Den første obien (som stammet fra disk 1) kalte jeg VTS_01_1, neste VTS_01_2 også videre. Deretter laget jeg nye ifo og bup med et program som heter Ifoedit. Dette var ikke velykket. Det som skjedde var at filmen begynte der disk 2 normalt begynner, samtidig som obien fra disk 1 havnet midt i filmen, av en eller annen grunn.

     

    Jeg har jo egentlig ikke peiling på hva jeg holder på med, så jeg setter pris på alle forslag til hvordan jeg kan gjøre dette. ;)

  5. Når jeg skal legge cd-ene mine over på mp3-spilleren min, pleier jeg å ha konvertere sangene til mp3 med bitrate på 320. Nå har det seg slik at jeg også kunne tenke meg å prøve å kjøpe musikk direkte fra nettet, og da blir jeg nødt til å bruke wma-formatet. Da må jeg ta til takke med en bitrate på 192. Etter hva jeg har skjønt (godt mulig jeg har misforstått) er kvaliteten på wma større enn mp3, så spørsmålet mitt blir: Hva tilsvarer en wma-bitrate på 192 i mp3? Hadde satt pris på svar! :)

×
×
  • Opprett ny...