Gå til innhold

okosakdkd

Medlemmer
  • Innlegg

    42
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av okosakdkd

  1. Hva er status i denne saken?

     

    Det skal IKKE være noe stor sak å stenge ut ubudne gjester, hverken fra datamaskinen eller nettverket hans. Jeg går ut i fra at "hackeren" ikke har fysisk tilgang til datamaskinen, telefonen eller nettbrettet til offeret. Da snakker vi om innbrudd i leiligheten i såfall, og en politianmeldelse bør foreligge umiddelbart.

     

    Her må ting gjøres i riktig rekkefølge, og enheter (pc, telefon osv.) som kan være infisert med noe må ikke brukes til inntasting av brukernavn/passord osv. før de er renset fullstendig.

     

    1. Reset router. Sørg for at WiFi protokoll WPA2 (WPA2-AES foretrukket) er valgt, og bruk en kodegenerator til å lage et sterkt passord. Til eksempel '4a31aba07fd62e66dc2edc32d59f90ee' er et passord på 130 bits og vil ikke bli knekt av amatører.

     

    2. Rens PC. Formater og re-installer. Sett opp bruker med NYE passord.

     

    3. Gå gjennom rutinene til offeret. Det er mye sannsynlig at passord har lekket ut via sosiale media, programmer, diverse nett tjenester osv. Har han til dømes brukt ett og samme passord over hele linja? Du vil bli overrasket over hvor mange som bruker epost -passordet til WiFi, Facebook osv...

     

    4. VPN. Han blir dermed anonym, all trafikk på nettet blir kryptert, og skulle noen finne tak i IP'en hans på en tjeneste han bruker så vil den lede til VPN serveren og ikke hjemme-routeren. Anbefaler deg å se på en av disse VPN tjenestene (TorGuard, NordVPN, IPVanish eller ExpressVPN). Windows har egen klient til VPN.

     

    Er det tenkelig at hackeren har fått tilgang på systemet som styrer dører og kamera? Det kan vel ikke være via offeret her?

  2. Spar opp data så lenge du vil - den eneste grensen er at du maksimalt kan spare så mye som du har inkludert i mobilabonnementet. Har du for eksempel 6 GB inkludert i mobilabonnementet, kan du maksimalt spare 6 GB i tillegg.

     

    Merk at ekstra datapakker varer i 30 dager, og at de ikke påvirker grensen for hvor mye data du kan spare.

     

    Kilde: telia.no

     

     

    De er noen luringer. Dette er tydeligvis "teksten med liten skrift" som ikke kommer frem ellers i reklamer og annonsering.

     

    ICE lar deg bringe ekstra datapakker videre i rollover, forutsatt ikke det passerer dobbelt så mye data som abonnementet ditt normal inneholder.

  3. Oppspart ubrukt kvote vil ikke bli slettet men bli med videre neste måned. Slik er det hos ICE vertfall. I utgangspunktet har du all data du har kjøpt/inkludert til den brukes opp, inkludert ekstra datapakker.

     

    Jeg trodde dette var likt hos alle operatørene. I såfall spiller det ingen rolle i hvilken ende av datakvoten din du begynner å bruke på.

  4. Regjeringen hadde nylig en avstemning på om de i det hele tatt skulle bry seg med å sette seg ned og se på mulighetene for å innføre noen form for lov som sikrer norske arbeidsplasser i norsk farvann, det ble nedstemt. 

    Med andre ord, de gidder ikke engang å se på mulighetene for å sikre norske arbeidsplasser til sjøs, det sier vel sitt. 

     

    Dette ble litt upresist. Stortinget hadde en avstemming vedrørende å se på om det er mulig å "kreve norske lønn og arbeidsvilkår" i norske farvann. Dette emnet er veldig komplisert og flere faktorer som regler innad i EØS/EU osv. er involvert. Denne avstemmingen ble nedstemt av Frp, Høyre, Venstre og KrF1 representant fra Høgre, samt Arbeiderpartiet og Senterpartiet stemte positivt.

     

    Derimot stemte Høgre/Frp etc. for å lovfeste nettolønnsordningen for sjøfolk for bare noen uker siden. Dette er et lite steg i riktig retning.

     

    Det er mye aktivitet rundt de norske sjøfolkene i disse tider. Anbefaler å lete opp en gruppe på Facebook som heter "Vi som vil at norske sjøfolk skal bli med inn i fremtiden" om en ønsker å oppdatere seg. Color Line -saken som har vært i media representerer mye av de offshore/oljerelatert båt næring også sliter med.

     

     

    For å ikke legge frem hele historien tilbake til 70 -tallet så skal jeg ta en kort variant. Dagens situasjon er slik at sjøfolkene er offer for en sosial dumping. Rederene presser politikere hardt for å få myke opp regelverket, slik at selv båter som frakter varer til norske installasjoner og borerigger kan ansette folk fra lavkost -land. En nordmann kan ikke konkurrere med lønninger ned i 8-10.000 kr i mnd. Ingen i Norge kan leve av det.

     

    Elektrikere er i en liten særklasse akkurat innenfor denne bransjen, og ikke i umiddelbar fare for å bli byttet med en Filipiner.. men fra redere jobbes det nå hardt for å legge mer av ansvaret til elektrikeren over på motorsjef.. og dermed gjøre stillingen til skipselektrikeren mye svakere.. og eventuelt tatt bort på sikt. Det er galskap men i korte trekk er hele bransjen tøff om dagen for alle parter.

     

     

    Mitt råd er å satse maritimt, men vær klar over at risikoen for å ikke få lærlingplass/jobb er tilstede. Slik jeg har forstått det har utdanningen en del å falle tilbake på onshore skulle krisen bli forværret.

  5. Dette var en litt snodig forespørsel. De fleste sky tjenestene har akkurat det du spør etter.

     

    Microsoft OneDrive

    Amazon Cloud Storage

    Dropbox

    Google Drive

    osv.

     

    Her kan du dele hele mapper (og innholdet i de) og/eller enslige filer ved hjelp av å sende en epost, dele en lenke, eller via de sosiale media. De fleste støtter også avspilling av de mest brukte formatene, enten i form av video, presentasjoner eller animerte bilder. Da utelukker du at "klienten" må laste ned egen programvare for å benytte eller se innholdet.

     

    Om du har tilgang på et webhotell med til eksempel cPanel på, har denne en enkel veiviser for deling av filer/mapper (.htaccess -veiviser) låst til brukernavn og passord -innlogging. En slik .htaccess kan lages manuelt også i hvilken som helst delt mappe på et oppegående webhotell.

     

     

    Nå er ikke jeg sikker på hva det er som skal deles her, men om det er snakk om bilder som tåler dagens lys kan du til dømes bruke en bildedelings -tjeneste som sharplr.com som i tillegg til selve delingen, lar deg bestemme om bildene er privat, offentlig og/eller skal slettes automatisk etter en bestemt tidsperiode.

     

    Muligheten er uendelige!

  6. Dette lar seg fint gjøre. I utgangspunktet trenger du et webhotell og en form for CMS/webshop løsning.

     

    https://www.softaculous.com/apps/ecommerce

     

    Lenken over har de fleste kjente web applikasjonene. Ta en titt og se om en av de kan være riktig for deg. Det er demo av de osv. på nettsiden.

     

    Ett alternativ er å lage en Wordpress site med et tema som har webshop funksjonalitet. WooCommerce (for Wordpress) er dyrt og kanskje ikke den rette løsningen om du kun skal presentere varene og ikke selge direkte.

  7. Jeg jobber offshore, båt i oppdrag for Statoil. Vi går 4 uker på, 4 uker av. Ingen ferie utenom turnus. Det samme gjelder for de som er på rigg eller installasjon. Lengden på turnus kan variere.. på båt er 4 uker på/av og 5 uker på/av vanlig, mens på rigg og installasjon er 2 uker på/4 uker av vanlig.

  8. Jeg liker ikke smerten av å borre. Det iser og er regelrett ubehagelig. Ikke nødvendigvis super vondt men jeg får ikke til å slappe av uten bedøvelse.

     

    Bare å si du vil prøve uten om sprøyteskrekken er størst. Men ikke pin deg gjennom flere borringer om det gjør vondt. Det er mitt råd ?

  9. Du nevner ikke noe om hvilket operativsystem du bruker.

     

    I utgangspunktet er det flere fremgangsmåter her. En av de er å klone den gamle disken over til ny. De fleste tar dette alternativet når de går fra standard roterende disk til SSD.

     

     

    To populære alternativ

    http://www.macrium.com/reflectfree.aspx

    https://www.paragon-software.com/home/br-free/index.html

     

    Alternativt kan en sikkerhetskopiere. Reinstallere og restaurere sikkerhetskopi. Kanskje det mest tidkrevende men ofte et godt alternativ når det gjelder servere..

  10. Jeg ønsker å lage et nytt nettsted, hvor innholdet skal være mer eller mindre 100% dynamisk. Ambisjonen var å lage en portal som henter overskrifter og saker fra flere av de andre nettstedene jeg driver. La oss kalle det en oppsummeringsportal. Dette nettstedet skal dermed «drifte» seg selv når det kommer til innhold.

     

    Vurderer en WordPress –løsning, men vet ikke om noe slikt er mulig i WordPress med tanke på dynamisk innhold eller om andre løsninger er mer egnet. Kan noen hjelpe meg i riktig retning? Er det mulig å lage noe slikt? Hvordan kan jeg få til at nettstedet henter overskriftene automatisk?

     

    Nettstedet skal vise en kort utgave (la oss si 250 tegn) og vil leseren lese videre må han besøke det opprinnelige nettstedet artikkelen befinner seg.

  11.  

    Ellers har Komplett stort sett bare Corsair og Kingston, og ingen av disse kan levere en 2133MHz brikke med CL-9...ikke 10 engang. Da må du ned på standard 1600MHz.

     

    Må bare arrestere deg litt her. CL9 og CL10 er ikke optimal cycle for 2133 brikker.
  12. Tomato er en veldig godt kjent firmware for Ethernet -routere nå. Den er Linux -basert og da den opprinnelig kom på markedet kunne den friste med funksjoner som vanlige routere den gang ikke hadde. Det kunne være feks. printserver, VPN -støtte, DLNA, QoS etc.

     

    De feil og mangler RT-N66U hadde etter den kom på markedet er borte med de nyeste firmware releasene fra ASUS. I aller siste versjon (3.0.0.4.x) har ASUS utvidet routeren med enda mer funksjoner, og blant annet er det nå støtte for AiCloud, en større satsing fra ASUS som blant annet lar deg lage din egen nettsky, automatiske synkroniseringer osv.

     

    Jeg personlig ville ikke anbefalt Tomato til RT-N66U på generelt grunnlag. Det bryter med garanti -avtalen for produktet og som nevnt av andre: Det er risikofult om noe går galt under flashing.

     

    I form av ekstra funksjoner har Tomato lite å tilby. En ting skal derimot sies: Har du bruk for og savner en avansert QoS (Quality of Service) er Tomato firmwaren langt mer konfigurerbar enn den orginale firmwaren.

×
×
  • Opprett ny...