Gå til innhold

norlæning

Medlemmer
  • Innlegg

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av norlæning

  1. 80 °C på GPU'en er ikke mye... Jeg måler ~70 °C ved å teipe fast steiketermometeret utenpå plastdekselet på GTX260'en etter noen timer med GTA4... Har ikke sett hva GPU-tempen er på da, men jeg mener warning-grensa på det kortet er på 120 °C.

     

    Litt off-topic; men i hine hårde dager skulle jeg sette en kobbershims mellom en AMD K6-CPU og kjøleribba, så jeg ikke knuste hjørnet påCPU'en med kjøleribba... Kjent issue for noen år siden.

     

    Det som skjedde var at kobbershimsen flytta på seg, og kortslutta noen "greier" oppå CPU'en, så det kom røyk fra prosessor'n når jeg satte på strømmen! Etter en kjapp demontering, så jeg at en klistrelapp på undersiden av CPU'en var blitt svart. Men jeg prøvde å starte på nytt. Den ville ikke boote med sine default 600 MHz; ikke før jeg kom opp til 933 MHz starta PC'en. CPU'en ble jo varm som en glødelampe, så jeg måtte ha et lass av vifter i maskina for å få den til å gå. Men den funka fint lenge etter den episoden, bare ikke på den frekvensen som den egentlig var stilt inn på... :grin2:

  2. "...This is done by multiplying the number of software units pirated times the average system price."

     

    Average system price... Ta Photoshop, som sannsynligvis er et av de mest piratkopierte programmene "out there"; Kjøper du det rett fra Adobe.no, må du ut med 10537,50. Men kan du legge fram bevis på at du jobber som lærer (musikk/sløyd e.l.), får du samme lisensen for en god tusenlapp. Og da blir snittet ---

     

    Kanskje programvarehusene heller burde doble prisene, så trenger de bare å selge halvparten så mange lisenser, og så kan de rapportere at de taper ENNÅ mer til piratene...

     

    Jeg har i alle fall mistet tellinga på hvor mange millioner jeg har tapt fordi jeg ikke har vunnet i Lotto...

  3. Bedriften jeg jobber i har flere instrumenter som kun fungerer med gammel hardware / software. Ett analyseinstrument fra USA kjører fortsatt på en spesialedition av DOS 3.1... Og vi har ett elektronmikroskop som kjører på Windows 98, og et annet som kjører Windows NT4. Ingen av disse er mulig å oppgradere til nyere versjoner, så der må det i så fall kjøpes nytt... Og vi har en industriell mikrobølgeovn som kerver ISA-slot på hovedkortet og Windows 95 som OS. Så det er ennå mye gammelt utstyr igjen hos bedriftene, og det vil koste (bare hos oss) flere millioner å skifte ut alt vi har til Vista/Win7-nivå... Og det er ennå mye programvare som er i bruk rundt om kring som ikke virker i Vista, som f.eks. dokumentstyringsprogrammer, kvalitetssikring, databaseprogrammer og annet.. Til slike programmer ser jeg stor nytte av XP-modusen i WIn7, da de som ofte krever lite av resursser fra PC'en.

  4. I området 200-300 mm kan du sette på "Macro" på Sigmas 70-300, og da kan du fokusere nærmere enn normalt (ned til 95 cm tror jeg), og da kaller Sigma det for Macro. Maksimal forstørrelse blir 1:2, så det er en slags "juksemakro"... Ordentlige makroobjektiver er fastoptikk, dvs. uten zoom, og så forstørrer de 1:1. De finnes bl.a. i 60mm, 90mm, 105mm, 150mm brennvidder, for å nevne noen. Kortere brennvidde medfører kortere arbeidsavstand.

     

    Men som sagt, det går an å ta bilder av sommerfugler & sånn med Sigmas 70-300 i Macromodus. Selv om det er et teleobjektiv... :)

  5. Jeg vil bare nevne at i Nikons kameraer kan du slå på rutenett i søkeren, som kan hjelpe til med å få rett horisont. Dette er så langt jeg vet, ikke mulig i Canons kameraer..

     

    Og så er Nikons blitzsystem fantastisk! Du får enormt med muligheter på alle blitzene fra SB-600 og oppover når det gjelder trådløs avfyring.

     

    Jeg valgte i sin tid Nikon D50 pga. den var bedre å holde i enn Canons begynnermodell (i 2006), og det har jeg ikke angra på! :)

  6. En boot-cd med Offline NT Pasword Recovery Editor gjør susen... Lister opp alle brukerkontoene på en pc, forfremmer hvemsomhelst til Administrator og blanker ut passordet for brukeren. Funker på alle Windows'ene til nå. Har selv testa den på NT4, XP og Vista, hvor innloggingspassordet enten var glemt, korrupt brukerprofil eller annet krøll som gjorde at man ikke fikk logget seg inn på maskina.

  7. For øvrig, den beste måten å få lydløse harddisker på er lage et flytende oppheng selv, ved hjelp av såkalte O-ringer. Det er er veldig god guide for dette her på Forumet:

    https://www.diskusjon.no/index.php?showtopi...3&hl=O-ring

     

    Gjorde det samme selv for endel år siden, men brukte bare vanlig husholdningshyssing... Funka fett! :D

     

    Men når det er sagt, så virka silikondemperne som følger med i P182-kabinettet helt supert! I alle fall når diskene står vertikalt. Hvorfor det ble mye mer bråk når de ble montert horisontalt vet jeg ikke... Se post #16 (Side 1).

  8. Har en Core i7 920 CPU, GIGABYTE GA-EX58-DS4 Hovedkort, Geforce GTX 260 skjermkort og en NorthQ 850W PSU. Hører ingen ting av PC'en, og GTA IV går så det suser! :)

     

    Er kabinettet virkelig støydempende? Hvis du seriøst ikke hører støy fra den maskinvaren der, begynner jeg å lure på om passivt kjølte skjermkort bare er bortkastede penger..

     

    Må si jeg ble positivt overrasket over kabinettet. På alle mine tidligere pc'er har jeg bytta ut referansekjølere på skjermkort og prosessor med andre støysvake modeller, men det trenger jeg ikke på maskina mi nå. Det er bare et svakt sus fra den; harddisk-knatringen er helt borte så jeg må se på led-lampa om det er diskaktivitet eller ikke. Det er bare cd/dvd-stasjonene som høres når de spinner opp med en plate i spilleren. :D

  9. Vær obs på at hvis du bestiller fra Amentio, kan det ta LANG tid før du får alle delene... Jeg bestilte 6 deler til min pc, og det kom med 5 forskjellige pakker som ble levert av Posten, Tollpost og Schenker. Så det tok en måned å få delene, selv om alt var på lager da jeg bestilte...

     

    Men anyway... Jeg har et Antec P182 kabinett med tilsammen 4 harddisker. Og fordi skjermkortet tar såpass med plass (Geforce GTX260) er det ikke plass til å sette diskene i den øverste diskskuffen, så alle står på høykant i den nederste. Og rett før jul satte jeg sammen en ny PC til en kamerat; med samme kabinett og 2 harddisker. Da satte vi de i den øverste skuffen (vannrett). PC'en ble bra, men han klagde etter noen dager på at det var sånn brumming fra PC'en. Jeg syntes det var merkelig, fordi min er lydløs (i alle fall nesten). Og det stemte; hans pc durte skikkelig, du kunne kjenne på kabinettet at det vibrerte. Og det ga seg ikke før vi satte diskene på høykant i den nederste skuffen. Merkelige greier... Brukte akkurat de samme silikondemperne på harddiskene i de 2 skuffene.

     

    Men jeg anbefaler P182. Kjempebra kabinett.

    Har en Core i7 920 CPU, GIGABYTE GA-EX58-DS4 Hovedkort, Geforce GTX 260 skjermkort og en NorthQ 850W PSU. Hører ingen ting av PC'en, og GTA IV går så det suser! :)

×
×
  • Opprett ny...