Gå til innhold

tengerud

Medlemmer
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av tengerud

  1. Vel, først og fremst er fordelen med Dynax 7D at du har knapper til "alt", slik at du ikke trenger å fjerne øye fra søkeren for å se hvilke innstiling du velger. Det er først og fremst hvis du er godt kjent med kameraet vel og merke. Det andre er at i motsetning til Canon og Nikon som har bildestabilisatorer i linsene, er det i kamerahuset på Minoltaen, en enorm fordel, uten at linsene blir dyrere. Hvis du velger å kjøpe det, kjøp det hos JapanPhoto, de selger det til 9999,- (tusen kroner billigere enn hos Fotovideo.no, og der er det være å få hjelp ved feil samt at du må betale frakt. Bare et tips fra meg til deg, det er opp til deg om du vil bruke det! ;)

  2. Det er flere sider som gir profesjonelle vurderinger av objektiver, samt at brukere kan legge inn sine egne meninger om linsen ut fra deres bruk.

    Her er noen:

    http://www.luminous-landscape.com/ - Mest om naturfotografering, passer vel bra for deg.

    http://www.fredmiranda.com/reviews/ - Brukeres egne meninger om forskjellige linser fra både Canon og Nikon.

     

    Her på Akam legger jo brukere også ut sine egne meninger og erfaringer om linser de har vært borti. Disse finne du på: https://prisguiden.no/vis_produsenter.php?cat_id=24

     

    https://prisguiden.no finner du flere erfaringer om kamerautstyr som kamerahus, blitzer, minnekort osv.

     

    Meget nyttig tjeneste... Har fått mye relevant og god informasjon om forskjellig utstyr der.

     

    Edit: Tenkte jeg bare skulle legge til en ekstra link med masse gode omtaler om linser og lignende.

    http://www.the-digital-picture.com/Reviews/ - Dessverre bare om Canon

  3. Jeg klarer ikke se at speilrefleks tar over markedet for kompaktkameraer. Om D50 kommer med en plastikk linse 18-55 til 8000,- med 6 megapixel, så ville jeg muligens gått for et av disse gode kompakt kameraene, f.eks Canon Powershot Pro1 eller lignende i steden. Linsen som sitter på har en kvalitet som de aller fleste som eier et kamera vil synes at er mer enn god, samt mye megapixel og har god optisk zoom. Hvis du først skal bruke 8000,- på et kamera burde du være seriøs nok til å finne ut hvilket formål det skal brukes til, og om du virkelig trenger et speilrefleks kamera. Mange jeg kjenner som har et av de nyere speilreflekskameraene kjører på innstillingene hvor kameraet velger det som det synes er best for deg, da kunne man likesågodt spart noen penger, for det samme får du i et bra kompakt kamera. Hvis du bare skal bruke standardlinsen på speilrefleks, og ikke trenger annen brennvide, burde man helt klart ha valgt et kompaktkamerea.

     

    Dette er bare mine meninger, og ser derfor ikke noen grunn til at digitale speilreflekskameraer skal overta markedet for de som bare vil ta bilder, lagre minner på et bilde, men ikke er interessert i å male med lys, å fotografere.

  4. Vel, jeg regner med at det blir et kappløp om å være ledende innen amatør/halvproff fotografering blandt alle kameraprodusenter. Men slik jeg ser det, ville vel en så hurtig utvikling ødelegge for 1 år, et halvt år gamle kameraer. Det er mye potensiale i dette markedet med digitale speilrefleks, men det ødelegger også de andre markedene de har, så jeg regner med at man senker ny-produksjons tempoet slik at nye kameraer blir lansert når man har nådd nummeret av kameraer man regner med å selge av den typen. Det vil være dårlig for oss som kunder, "but that's buisness, folks!"

  5. Mye kommer også om på hvor mange bilder, hvor lenge man skal bruke kameraet som første alternativ. Et 20D har en lukker som er beregnet for mange ganger flere bilder enn 350D og 300D, meget viktig hvis du ønsker å ha kameraet i noen år og ta mye bilder. Det gjorde mest utslag på mitt valg, det er sikkert. Men, som sagt, det er alt opp til hva du ønsker, trenger av kameraet du skal kjøpe. Vil anbefale 20D på det sterkeste.

  6. Nå skal det vel sies at Preus Foto er den forhandleren som jeg ikke ville vært overrasket over å konkurs i løpet av året. De holdt på å gå konkurs før de virkelige billige digitale kameraene og 300D kom, siden de hadde for få kunder som fremkalte bilder der allerede. At de nå selger 300D for 9500,- for huset er jo på grensa til absurd. Dårlig styre der i gården tror jeg.

  7. Hadde det vært mulig å utført en sammenlikning mellom denne linsen imot Canons EF 50 mm 1,4 USM linse på bildekvalitet? Vurderer å kjøpe en god linse med fast brennevide, og vet ikke hva jeg burde velge, kvalitet er viktigst! Bryr meg egentlig ikke om motoren i Canons er kjappere enn Sigma linsa. Hvis dere ikke kan lage en slik sammenlikning, ville jeg vært glad for noen råd! :thumbup:

×
×
  • Opprett ny...