Gå til innhold

TerraMan

Medlemmer
  • Innlegg

    58
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av TerraMan

  1. Tror du får ta deg en tur i banken selv, jeg har hatt Visa siden jeg var 16. Det krever underskrift fra foreldrene dine. Broder'n din var nok ikke smart nok til å krangle med banken, de er ikke veldig villige til å dele ut Visa til de under 18, men man får det lett om man vil.

     

     

    Vil vel heller si at "broder'n" hans var smart som ikke begynte å krangle med banken da det sjelden fører noen vei i det hele tatt.

    Har rådgiveren et reglement å forholde seg til, så har han/hun et reglement å forholde seg til.

     

    Normal praksis:

    VISA Electron/Total tilbys fra 13-->

    VISA tilbys 18-->

     

    Jeg kommer ikke på en eneste bank som tilbyr vanlig VISA til de under 18år, såfremt de ikke er 17 og fyller 18 i nærmeste fremtid.

     

    Når du sier at man får det "lett" om man vil så tyder det bare på uvitenhet.

    Hadde det vært så lett som du sier hadde man vel ikke trengt å krangle i utgangspunktet..

     

    DnB NOR, Nordea og SpareBank1 følger alle dette reglementet.

     

    Forøvrig krever alt av tjeneste-registrering/åpning i bank godkjennelse av BEGGE verger (dersom det ikke er snakk om ene-vergestatus) dersom kunden er under 18år.

     

    Mvh kunderådgiver i bank

  2. Takk for kjappe svar!

     

    Bios update forsøkte jeg via ASUS Update funksjonen. Dessverre var bios versjonen jeg kunne laste ned eldre enn den som allerede var på HK...

     

    Jeg bruker slot 1 og 3 nå, de er vel sorte om jeg husker riktig? Kjører de i hvertfall i dual-channel modus.

     

    Jeg har ikke gått inn og juster timings manuelt, kun justert på spenningen etter at jeg satte opp til 1066mhz.

     

    Da skal jeg teste med forslagene deres etterpå...så håper jeg at de bringer meg større hell :) :) :)

     

    Mange takk så langt, kommer tilbake med en rapport etterpå jeg på om det hjalp eller ei!

  3. Hei alle sammen! Jeg har et lite problem som jeg tenkte kanskje noen av deres smarte hoder kunne hjelpe meg med.

     

    Jeg har nettopp brukt altfor mange penger (til samboerens store fortvilelse) på ny PC. Jeg kjøpte bl.a.:

    Hovedkort - ASUS P5KC

    Ram - 1024MB Crucial Ballistix PC8500 * 2

    CPU - Core2Quad 2,4Ghz

     

    Problemet er som følger:

    Når jeg starter maskinen, og alt i bios står på auto, defaulter systemet til DDR2-800mhz istedetfor 1066mhz.

     

    Jeg har gått inn i bios og endret DRAM hastigheten til DDR-1067mhz, men da krasjer alt under boot. Jeg har også endret DRAM voltage manuelt til 2,2volt, men fortsatt krasjet det med en gang under boot.

     

     

    Jeg har sikkert glemt noe helt åpenlyst, siden dette ikke vil fungere. Så vidt jeg vet skulle ramen ha kjørt fint på 1066mhz...så jeg må jo gjøre ett eller annet feil?

     

    Alle forslag mottas i hvertfall med stor takknemlighet :)

  4. 1)

    Hva CDON legger i uttrykket "feilfri ved levering" tror jeg ingen andre enn de kan svare på. De kan godt mene fysiske skader i forbindelse med transport for alt jeg vet.

     

    Angående utdraget ditt fra lovdata: Har ikke CDON tilbudt seg å rette problemet?

     

    2)

    Jeg vet så altfor godt hva DOA er for noe, og vil gjerne understreke at dette ikke ernlovpålagt for den aktuelle forhandler å følge.

     

    3)

    "De har til og med brutt sine egne vilkår."

    Hva annet er det de har brutt mener du, annet enn å ikke vedlegge informasjon om angrefrist?

     

    Du prøver å få det til å virke som om de bryter totalt med det som heter forbrukerkjøpslov, noe som virker langt i fra sannheten i forhold til hva jeg kan se.

     

    4)

    Butikken har levert en vare med feil, og har tilbudt seg å prøve å løse dette for deg. Hadde du fulgt anvisningene de har sendt deg fra starten av ville saken med stor sannsynlighet allerede vært ferdigbehandlet eller i nærheten av å være ferdig. Jeg synes, personlig, at terskn for å henge ut butikker på diverse forumer for problemer man fint kunne ordnet opp i via telefon eller andre måter begynner å bli skremmende lav. Jeg har selv hatt en veldig lignende sak nylig med en av de ledende IT-leverandørene her i landet, hvor jeg ikke var |00% fornøyd med hvordan saken ble løst, men innimellom må man faktisk bare akseptere at visse prosedyrer må følges.

     

    Kjøp i en fysisk butikk neste gang dersom det er et så stort problem med den ekstra ventetiden.

  5. De er i sin fulle rett til å velge å reparere varen dersom CDON/ANOVO finner det mest gunstig.

    En DOA-ordning er ikke en rett som automatisk tilsier at kunde får ny telefon på stedet. Det er opptil hver enkelt forhandler om man først vil ha telefonen inn til vurdering før avgjørelsen tas. Har selv brent meg på bytting av telefoner på såkalt DOA 2-3 dager etter kjøp bare for å få beskjed om fukt/væske skade etter innsendelse (Ingen antydning om at dette har skjedd i dette tilfellet).

     

    Kan ikke se at CDON har gjort noe som er i strid med lov og gjeldende regler, annet enn at de har glemt å vedlegge informasjon om angrefrist osv.

     

    Selvfølgelig kunne de dog vært fleksible, men når de har sagt nei så mange ganger er det vel ganske klart hvor de står hen?

  6. Jeg har spilt Warhawk littegranne den siste uken og må bare si at jeg ble utrolig skuffet. Virker ikke å være annet enn en likblek Battlefield-kopi, dog med bedre flyve-elementer. Kontroller og det meste andre virker særdeles enkelt oppbygd, og grafikken var helt middelmådig.

     

    Skuffet med andre ord.

  7. fortell hva du gjorde og at du da skal ha et nytt spill. End of story. Sier de nei, så kan du jo bare slenge inn en kommaentar alá: " lurer på hvordan Sony Norge vil oppfatte dette"...

    8682394[/snapback]

     

    Ja...det å starte med "Jeg skal ha nytt spill" etterfulgt med trusler er nok en god måte å føre den samtalen på....

    Sony Norge har vel også fint lite de skulle ha sagt i denne saken da de hverken står for distribusjon eller markedsføring av maskinen her til lands (Nordisk Film) eller har noe å gjøre med dette spillet.

     

    Forklar høflig og pent i butikken hva som har skjedd til forhandleren, så fikser nok de og EA en løsning. EA er generelt veldig flinke på denne biten overfor forhandlerene, så jeg kan aldri tenke meg dette blir noe problem.

     

    Husk bare for guds skyld på at det er mennesker som står bak disken der også, og behandle de også deretter så går alt så mye enklere :)

  8. Lykke til, TerraMan, du har mange flotte bortkastede stunder foran deg på dette forumet ;-)

     

    8656223[/snapback]

     

    Hehe, jeg er mest en passiv bruker..eller "lurker" om du vil. Det er massevis av nytting informasjon og plukke opp her for en forhandler. Innimellom klarer jeg dog ikke å holde meg fra å komme med innspill :)

  9. Et poeng her, som så klart ikke er vesentlig for kunde, men for forhandler,kan være:

     

    Dersom simkort-btte "vedtas" å regnes som avhjelps forsøk, vil produsenten (etter all sannsynlighet) aldri i verden godta dette som avhjelpsforsøk og basere utsendelse av erstatning til forhandler på bakgrunn av dette.

     

    De definerer avhjelp som service hos en av sine servicepartnere.

     

    Dette vanskeliggjør situasjonen til forhandler betraktelig, og vil da tilsi at forhandler absolutt ikke bør gjøre noen ting i situasjoner som dette, men heller la en tredjepart (service verkstad) håndtere all form for avhjelp, uavhengig av hvor "enkelt" det i utgangspunktet kan virke.

     

    Er dette en situasjon kunden, totalt sett, er bedre tjent med?

     

    (Dette er ikke noe forsøk på å kverulere om noen skulle tolke det dithen, bare en forespeiling av en mulig situasjon)

  10. Da jeg føler at dette her ikke kommer noen som helst vei, annet enn hakking og ordkløyveri, vil jeg gjerne vri litt på det :)

     

    Den servicen en forhandler har mulighet til å yte kunden i form av SW-oppgraderinger, innstallasjon av oppsett, reset av telefon etc etc - er nøyaktig de samme virkemidlene kunden har til sin egen disposisjon, korrekt?

     

    Er da det faktum at kunden selv ikke prøver å benytte seg av disse virkemidlene på egenhånd en faktor som bidrar til at dette IKKE er å anse som et avhjelps forsøk dersom dette skulle vise seg å løse kundens problem?

     

    Jeg mener, selger benytter seg av nøyaktig samme virkemidler som er tilgjenglig for enhver sluttbruker. Og såfremt det ikke kan påvises noen fysiske feil ved noen av komponentene og at problemet rettes ved hjelp av umiddelbart tilgjenglige løsninger, skal det det føres tilbake til mangel på kompetanse hos sluttbruker?

  11. Uff, uff, uff....du unngår jo faktisk helt å ta poenget her. Kunden kan da selvfølgelig velge selv å insistere på at telefonen skal inn til service hos et autorisert verksted, det kan da ingen si noe på. Om derimot kunden for eks. skulle være i en hastesituasjon og behøve telefonen fiks ferdig på en dag, og øsnker å benytte seg av forhandlers kompetanse - Kan han vel i et slikt tilfelle også få tilbud om dette, uten at det slår tilbake på forhandler?

     

    "så du mener at produktene du selger har så mye feil at de regelmessig må på software update for å fungere skikkelig? Interessant"

     

    Først og fremst må jeg vel si at du begynner å bli utrolig selektiv i dine forsøk på å tillegge meg meninger. Jeg skrev da vitterlig "nesten" i mitt innlegg som du vel forsøker å henvise til?

     

    Jeg mener dog at å forvente et 100% feilfritt produkt uten noen form for svakheter i dagens høyteknologiske samfunn er å tro på julenissen. Forbedringer kan jo være alt fra minimale til litt større bagateller. SW-upgrades trenger ikke kun være en nødløsning for å reparere noe som har krasjet, men også virke forebyggende og tilby bedre funksjonalitet enn tidligere.

     

    "videre mener du at enn så lenge dere bytter ut batteri,datakabel,software osv, så er det ikke avhjelp? interessant"

     

    Hvor i alle dager har jeg sagt dette? Igjen så misforstår du vel totalt.....

     

    "videre mener du at all avhjelp kun kan skje på et verksted. Da faller jo omlevering utenfor, for ny salgspakke blir jo gitt i butikken din, ikke hos et verksted, eller doa omlevering før service for den saks skyld utenfor som avhjelp?"

     

    Omlevering/doa skjer ved konstatert feil i avtale med verksted/produsent og er å anse som avhjelp.

     

    "avhjelp er når du prøver å hjelpe for en mangel/feil ved produktet, og ikke noe selvforskyldt. det du sier nå er jo vitterlig at selv om det er feil ved produktet så skal du slippe å ta avhjelp, men heller regne det som service?"

     

    Igjen så unngår du vel helt å faktisk tyde hva som blir skrevet? Er vel absolutt INGEN som skal fraskrive seg noe som helst? Hvor i alle dager har dette blitt antydet.....Jeg ville da aller helst i absolutt ALLE tilfeller bare ha fylt ut et skjema i mitt servicesystem og sendt telefonen til verksted så fort som mulig, og fått den saken ut av verden! MEN, 99% av mine kunder setter utrolig stor pris på at vi faktisk prøver å HJELPE de med problemene som inntreffer og løse de på stedet UTEN at serviceverksted/produsent må kobles inn i saken. Vi forklarer alltid kunden at det slettes ikke er sikkert dette hjelper om han han/hun ikke er lysten på å sende den inn på service kan vi gjøre et forsøk. Dersom dette ikke skulle vise seg å hjelpe, må den sendes inn.

     

    Vet du hva, vi har aldri hatt et ENESTE problem med denne praksisen - dels fordi at vi i utrolig mange tilfeller klarer å hjelpe kunden der og da. Dels fordi at kunden verdsetter forsøket og er innforstått med at dette er del av en lengre prosess med å utbedre feilen. Om vi ikke løser det går den til neste ledd - Når kunden får den tilbake og kvitterer for at reparert telefon er utlevert - Da er avhjelpsforsøket fullført.

     

     

    "Alt i alt; dette var interessant lærdom."

     

    Ja det er kanskje nye tanker for "TV2 Hjelper Deg"-generasjonen? :):)

     

     

    Til syvende og sist, vil jeg bare avslutt med å si at jeg finner det ikke så rent lite humoristisk at mange av de som hyler høyest om elendig service/kunnskap hos butikker og forhandlere er de som samtidig ønsker å legge de største kjeppene i veien for at forholdet skal fungere best mulig.

  12. 1)

    Software-upgrade kan vel i disse tider anses som nesten standard vedlikehold av elektriske apparater; om det er en Playstation 3, XBOX 360, MP3 Spiller, Mobiltelefoner, TVer eller hva det skulle være....

     

    Flere og flere produsenter legger nå opp til at dette vedlikeholdet kan gjøres på egenhånd av kunde.

    Å hjelpe kunden med dette kan det da ikke være noe galt i?

     

    2)

    Mener du at forhandler heller skal stå bastant på at telefonen skal sendes inn uansett problem og og bli borte 2-5 uker, fremfor å gjøre et forsøk på å rette probelemet der og da?

     

    Hvor skal egentlig tersklen gå for hva som er kundeopplysning/veiledning og hva som er avhjelp?

     

    Min tolkning: Så fort et AUTORISERT verksted/service point får oppdraget i hendene, er det å anse som avhjelp.

  13. og jeg blir aldri klok på hvilke unskyldninger forhandlere lirer av seg for å slippe ansvar. Din var egentlig ikke så ille, for jeg har hørt mye mer interessante ting før.

     

    Om jeg legger KVTL sin innlegg 100% til grunn, så er sim-kort en for for avhjelp slik jeg forstår beskrivelsen din.

    Software update ER avhjelp.

    8653146[/snapback]

     

    Mao, med din logikk:

     

    1)Kunde kommer inn og klager på at MMS ikke fungerer.

     

    2)Selger sjekker at GPRS innstillinger riktig og endrer oppsett/whatever. Gir telefon tilbake til kunde som tester. Nei, fungerte ikke. STRIKE ONE!

     

    3)Selger laster ned nytt MMS oppsett og lar kunde teste. Nei fungerte ikke. STRIKE TWO!

     

    4)Selgeren for telefonen i hånda for 3.dje gang i løpet av 6 min og får høre. "Nå vil jeg heve kjøpet, du har hatt 2 avhjelpsforsøk for samme feil allerede!"

     

    Hvorfor i alle dager skal loven tolkes dit hen at god kundeservice skal STRAFFE seg? Om forhandler har en god sjanse til å løse problemet for kunde i løpet av 5min, hvorfor skal han da ikke gis mulighet til dette uten at det kan straffe seg i det lange løp?

     

    Til syvende og sist er det vel kunden som har størst mulighet til å komme gunstig ut av at forhandleren gjør et forsøkt der og da?

  14. Må nesten le av hvor firkantet og kverulerende noen folk på dette forumet faktisk opptrer. Til tider får man inntrykk av at forhandlere er et felles onde som må bekjempes, og som har null interesse av å hjelpe kundene sine på best mulig måte!

     

    Jeg er selv en forhandler, og har mang en gang laget nytt simkort for kunde i håp om å løse kundens problem uten at han/hun skal bli sittende uten telefon - Dette anser jeg som god service, og ikke noe annet!

     

    Jeg har mang en gang SW-oppgradert telefoner som har vært ustabile/hengt seg/etc i butikk (Noe kunde fint kunne gjort selv hjemmefra) for å prøve å hjelpe med problemer - Dette anser jeg som god service, og ikke noe annet!

     

    Som nevnt over hadde det blitt morsomt om selgeren stod med armene i kors hver gang en kunde kom med et hvilket som helst problem, ødelagt simkort, forsvunnet MMS oppsett osv - og sa: Vi sender den inn, tar 14 dager!

     

    Da ville det blitt hylekor...

  15. Hvorfor i alle dager skal han ha KRAV på heving dersom selger tilbyr han en ny telefon?

     

    Selger kan vel fint tilby en ny telefon som "goodwill" dersom alternativet er at kunden må vente enda en uke eller to på at telefonen blir ferdig på service. Dette uten at heving nødvendigvis skal være et alternativ......Det er jo slett ikke uvanlig at det tar en måned for å få utført service på en telefon her til lands.

     

    Dersom CDON tilbyr en ny telefon av samme type eller annen, er vel det til beste for kunden gitt situasjonen? Å begynne å pese om heving av kjøp tror JEG ikke er noen god løsning....

  16. Hei!

     

    Sikkert et ganske enkelt spm for mange, men noe jeg faktisk lurer på.

     

    Har en HP DV9271ea med et GeForce Go7600 512MB gfx-kort.

     

    Går man inn på egenskapene for kortet ser man at det totalt bruker 767MB, derav 255MB delt systemminne.

     

    Er det noen måte å begrense den til å kunne bruke de 512MB som er på kortet, fremfor å trekke av systemminne?

×
×
  • Opprett ny...