Gå til innhold

eladmir

Medlemmer
  • Innlegg

    205
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av eladmir

  1. Vil påpeke at Epost ikke er et egnet medium for sensiv informasjon.

     

    Har selv jobbet i idrettskretsen og har flere ganger opplevd "sedlighetssaker" som er svært sensitivt. Har opplevd at slike sakar har kommet på avveie pga Epost.

     

    Anbefaller å bruke brev, det er sikrere selvom det ikke sendes rekomandert.

     

    Epost er aldri en god måte å kommunisere sensitiv materiell på, da det er lett å videresende eller svare til personer som ikke har noe med saken å gjøre.

     

    Noen ganger er rekomandert post eneneste måten å sikre at ting ikke kommer på avveie.

  2. ....

    Er det vanlig at ISPer sperrer internettet ditt pga port scanning? det virker veldig drastisk å ikke informerer deg før de sperrer internettet når det faktisk ikke er noe du har gjort.

    ....

    Siden det er snakk om portscanning fra din IP-adresse (en PC koblet til din internettkobling) er det naturlig å begense/stanse din internetttilgang.

    Dette fordi denne type aktivitet benyttes til angrep på andre datamaskiner på nettet.

     

    Hva du skal gjøre? Les annonseringer under Antivirus og datasikkerhet:

    https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=691246

     

    Er denne type aktivitet ulovlig? Jeg kan ikke finne noe som tilsier at dette er ulovlig, så mener det er et veldig radikalt tiltak for noe som ikke er ulovlig.

  3. Fikk telefon fra EB i dag om at de har sperret internettet mitt fordi jeg er tatt i å port Scanne, noe jeg ikke har drevet med.

     

    Jeg antar at jeg har fått en form for virus som gjør dette fra min pc. hvordan kan jeg ungå at pcen min gjør dette igjen? hva slags programmer kan jeg bruke for å forhindre at noen bruker min pc til å port scanne?

     

    Er det vanlig at ISPer sperrer internettet ditt pga port scanning? det virker veldig drastisk å ikke informerer deg før de sperrer internettet når det faktisk ikke er noe du har gjort.

     

    Begge pcene mine kjører AVG free i dag. Og jeg er generelt forsiktig med å laste ned ting jeg ikke vet hva er, dessuten får pcene gjevnlig en formatering, men fremdeles har jeg altså fått dette inn. noen som har noe kjenskap til denne problematikken ?

     

    Kan routeren min være et problem? eller et sikkerhets hull? har Linksys WRT54GS nå.

  4. Denne nyheten er relativt gammel, blizzard har jobbet med "titan" en god stund, ingenting er anonnsert, men jeg mener å ha lest (ta dette med en klype salt) at Titan skal være en helt nye franchise. Nytt univers. Jeg tror ikke blizzard har tenkt å "avslutte" wow, men heller lansere noe nytt slik at de gradevis kan avikle serverer og stoppe development av WoW.

     

    Men som sagt, blizzard har hvert veldig sparsommelig med informasjon. Jeg antar Q4 2013

  5. kanskje litt off topic, men er det slik at det kan være vann i enkelte av munnstykkene på bensin/diselpumpene? kom på en shell stasjon og skulle fylle disel, i det jeg tok munnstykket rant det ut en veske, vet ikke om snø kan ha smelta eller om det kan ha vært vann, håper det var disel fra forrige bil som ikke hadde fått ut alt, men ble bekymret. vil helst ikke ha for mye vann i tanken. sørget uansett for å helle ut alt som lå i munnstykket før jeg startet å fylle.

     

    Noen som har opplevd noe liknende? eventuelt forskjell til andre stasjoner, første gang jeg har opplevet dette.

  6. Du burde klare deg fint på 3000 kroner i månden, det skal holde til et sunt og variert kosthold. Jeg tror det viktigeste for deg er at du planlegger måltidene dine på forkant, ha alltid et brød i brødboksen, pålegg + brød er veldig billig frokost/lunch/kveldsmat, er mye du kan variere med. Havregrøt er også et sunt og bra alternativ til frokost, spesielt om du trener mye.

     

    Til middag vil jeg foreslå at du handler inner til flere enn en middag om gangen, da kan du spare endel. og lag middager som du kan spise flere dager på rad. (doble porsjoner). tips til billig middag:

     

    Pasta og tomatsaus.

    Wok + Ris

    Poteter + kjøtt

     

    Viktig å ha med poteter, ris eller pasta da blir maten billigere og du blir mett. Har selv levd for >2000 kroner i månden som student. laget stort sett mat hver dag. ble mye wok.

  7.  

    3-turer USA i året? Noe spesielt du gjør hver gang, eller drar du til forskjellige plasser?

     

    Kjæresten min bor i Minneapolis, så jeg pleier besøke henne 3 ganger i året. da reiser vi mye rundt. f.eks florida, nevada, wisconsin, osv. Dessuten er jo USA favoritt landet mitt, digg å kunne spise ute ca hver dag for en omtrent ingenting. Øl til 2 $ på byen. samtidig som de har omtrent samme levestandard som i Norge.

  8. Det jeg ikke forstår er hvorfor hun ikke kan godta at hun blir sendt ut av landet, så forsøke å komme tilbake til norge senere, hun har jo kjæreste her, hva med å gifte seg med han, eller finne seg en jobb da det er tydlig at hun har spesial kompetanse,

     

    Jeg er helt enig i at hun burde sendes ut, men jeg ønsker henne hjertelig velkommen tilbake ved en senere anledning når hun har fått orden på papirene sine og kommer hit som en lovlig invandrer!

     

    Sånn er det for alle andre også! jeg kan ikke bare dra til USA og grine meg til oppholdstilatelse bare fordi kjæresten min er der. Jeg er som alle andre, enten nødt til å finne meg en jobb der eller gifte meg. Hvorfor skal hun forskjellsbehandles fra alle andre.

     

    Nei få henne ut!

  9. SVAR:

     

    Figuren viser et metallrør med ytre radius 8 cm og indre radius 7 cm. Lengden av røret er 60cm.

     

    a) Hvor stort volum kan røret inneholde?

    V=AxH A=PI*r^2 => A=PI*7^2*60=9236cm^3

    b) Hvor stor volum metall er røret laget av?

    Vmetal=Va-Vb, Va=pi*8^2*60 Vb=pi*7^2*60 => Vmetal=12063-9236=2827 cm^3

    c) finn hvor stort areal som må behandles

    Osirkel=pi*r*2 Asylinder=(Asirekl1-Asirekl2)*2+Osirekl1*h+Osirekl2*h =>

    (201-154)*2+44*60+50*60=5734 cm^2

  10. Ta et steg omgangen, rettsak er en siste instans for dere. Jeg mener denne konflikten kan løses på et MYE tidligere stadie. Dessuten er det skolen som juridisk enhet dere må angripe og ikke en enkelt person som annsatt, det er utelukkende en personalsak. det å gå til Siviltsøksmal mot skolen viker for meg veldig tungvindt. Juridisk sett mener jeg riktige vei å gå for dere om det er pengene det står på: send et skriftelig krav for beløpet dere mener skolen skylder. Fakturer så beløpet til skolen, velger de å ikke betale gå til innkasso, velger de fremdeles å ikke betale kan det bli aktuelt med en løsning i retten. jeg tror derimot at dere ikke stiller veldig sterkt i en rettsak.

     

    jeg mener at dere burde bruke rektor/administrasjonen som arbeidsgiver, da dette er en personalsak, argumenter med misstanke om alkohol påvirkning, argumenter med forsentkomming, Dette er alle oppsigelsesgrunner, har dere mange nok som dere kan dokumentere er det ikke sikkert det er behov for en advarsel heller. Det absolutt beste i mitt hode er å prøve å få læreren til å skjærpe seg, det ser det ikke ut til at han er i stand til på nåværende tidspunkt, da er eneste alternativ oppsigelse.

  11. Som sagt, du har krav på ting som Klær, Mat og Husly, Det betyr jo ikke at du har krav på motesko og moteklær, men du skal ha medbestemmelse. Jeg kan forstå at det er vanskelig å se at familien bruker mye penger på ting du ikke får noe glede av. Nå som du er 17 år skal du ha relativt stor grad av medbestemmelse, i avgjørelser som påvirker deg.

     

    Vis foreldrene dine bruker veldig mye penger på luksus ting, mens du går å fryser om vintern er dette helt klart en missbruk av penger. Det beste er kanskje å prate med foreldrene dine og informere dem om _saklige_ behov, f.eks at de skal lage mat du liker slik at du slipper å kjøpe din egen mat. (jeg synes ikke det er riktig at du skal kjøpe din egen mat så lenge du bor hjemme). særge for at du har varme klær som ikke er ødelagte, sørge for at du har skotøy som du kan bruke utendørs om vintern, osv osv.

     

    Stipendet ditt skal vel i all hovedsak dekke utgifter i forbindelse med skole og reise til skole, skolemateriell. Foreldrene dine trenge ikke gi deg noe penger så lenge du får det du trenger. Du har ingen krav på lommepenger eller ukepenger. At du velger å bruke penger på en jakke er ditt eget valg. Viss du ikke har noen jakke som holder deg varm må foreldrene dine sørge for at du får dette.

     

    Og barnetrygden er ikke penger som barna skal få, det er foreldrenes ansvar å bruke de der behovet finnes, Mat, Klær, Julegaver, Huslån, Strøm, Bil osv osv, alt dette er jo utgifter som du er med på å øke, Barnetrygd = penger for å dekke ekstra utgifter ved å ha barn.

×
×
  • Opprett ny...