Gå til innhold

ingvildel

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ingvildel

  1. Vel, hvis optikk ryker er det oftest når man slipper det i gulvet e.l. altså har jeg ikke bruk av forbrukerrettighetene jeg har i Norge. Har aldri hørt om produksjonsfeil på optikk, men så er jeg nok ikke den mest oppdaterte på den fronten heller. Har tidligere handlet en del optikk i USA (det sparer man jo en del på) og har bare positive erfaringer med det. Noen som har innvendinger? F.eks. om det forekommer feil på Canons 10-22mm? I så fall skal jeg nok heller prøve sette av litt tid før jeg reiser til å stikke innom Oslo og kjøpe den der.

  2. Skal ha Canon 10-22, rekker ikke å få kjøpt det før jeg reiser til Tyskland og vil derfor gjerne kjøpe mens jeg er der, da helst i starten av ferien (derfor Hamburg) så regner ikke med at det er noe særlig å spare på det. Har nå funnet en butikk som heter Saturn så tror jeg bare stikker innom der og håper de har den inne. Men om noen har konkrete tips til andre butikker er jeg fortsatt intr. :)

  3. Ok, tusen takk, da dropper jeg det. Har ikke klart finne ut av det selv, men kjekt vite, så slipper jeg kaste bort penger på noe jeg ikke har bruk for.

     

    Edit: Så ikke den siste posten med engang, var litt treg. Fortsatt ikke helt sikker om jeg vil ha 1.4x eller 2x, er så vanskelig bestemme seg, hehe. Får sikkert prøve om det funker i butikken regner jeg med, kan vel hende de vet det der og. Er Sigma-kovertere like bra/bedre forresten? Ser at de er billigere enn Kenko, men vet absolutt ingenting om det da. Og om ikke noe annet passer må jeg jo uansett gå for den da.

     

    Mellomringer ja, det er for å komme nærmere motivet, sant?

     

    Og sånn omnibounce..? Istedet for sånn liten softbox? Bleh, nå føler jeg meg litt dum :-p

  4. Har vurdert det opp og ned selv om jeg skal gå for 1.4x eller 2x, og er fortsatt ikke sikker.. Det virker som de fleste går for 1.4, men kjekt å doble brennvidda og da.

     

    Tror jeg er ganske bestemt på Sigma istedet for Canon mest pga. pris, men nå gjorde du meg usikker (jeg har ikke sjekka prisene i USA opp mot hverandre før). Tviler på at jeg kommer til å bytte ut 20D'n på veldig mange år, så akkurat det bryr jeg meg ikke så mye om, men er det merkabare forskjeller kvalitetsmessig?

     

    Kan vel hende jeg går for et polariseringsfilter uten HMC da, med mindre noen andre har noe fornufitig å si om det.. Hva er/gjør egentlig HMC?

     

    Har lest om flere som bruker infrarødt filter på Nikon D70, så tenkte automatisk at dette gikk på 20D også. Men jeg har stativ da, så håper det funker om jeg bruker det. Kan vel være lurt finne ut av det før jeg kjøper meg et filter. Tusen takk for link anderfo, sto veldig masse interresant der!

     

    Ellers får dere ha tusen takk for svar.

     

    Edit: kan jeg f.eks bruke en slik macro coupler? Hvordan fungerer denne? Setter man linsene utenpå hverandre, også får man 155 mm?

  5. Hei,

     

    jeg har en haug med spørsmål, håper jeg kan få svar på det meste :-)

     

    Jeg reiser til USA om en måneds tid og har i den sammenheng tenkt meg innom B&H i NY for å handle litt tilbehør til mitt 20D :-)

     

    Jeg har satt opp en liste over ting jeg skal kjøpe, men det er fortsatt noen ting jeg har lyst på som jeg er mer usikker på hvilket merke, spesifikasjoner o.l. jeg skal velge:

     

    Sigma Telephoto 105mm f/2.8 EX DG Macro

     

    Canon Normal EF 50mm f/1.8 II Autofocus Lens

     

    Canon Remote Switch RS-80N3

     

    Sigma EF-500 DG Super E-TTL II Shoe Mount Flash

    Hva bør jeg kjøpe i tillegg til denne? Bruker den bare AA-batterier? Jeg kunne tenkt meg en liten softbox, kan Lumiquest Mini Softbox være aktuell? Vil denne kanskje ha veldig liten effekt? Litt usikker på hva 1 stop har å si, kanskje noen kan forklare dette for meg? Har lest at en Big Bounce fra Lumiquest skal være bra, er dette en softbox eller har jeg misforstått? Er dette en slik en? Kan den festes rett på blitzen? Eller har jeg misforstått? Finnes det kanskje noen andre alternativer? Stemmer det at det er så billig eller har B&H feil på siden sin? Har ofte lest om folk som skal lage sin egen softbox, hva er da vitsen med dette?

     

    Jeg kom forresten over denne lille saken (Morris Mini Slave Wide Plus DC Flash) for en liten stund siden, og ble litt nysgjerrig på om den kan brukes til noe brukbart siden den var så billig.

     

    Jeg har tenkt å kjøpe en teleconverter, og har vel i bunn og grunn bestemt meg for at jeg skal ha 2x. Jeg har sett meg ut en Kenko 2x Teleplus Pro 300 DG Teleconverter , er det et godt eller dårlig valg? Er Kenko kjent for å være et bra merke? Vil man merke kvalitesforringelse ved bruk av denne? (Jeg vet at lysstyrken vil halveres.)

     

    I tillegg skal jeg et par filtre. Jeg har et UV-filter fra før av, er det greit nok å bruke det på de objektivene jeg har med samme filterdiameter eller bør jeg ha et til hver?

     

    Er dette polariseringsfilteret bra? Hoya 58mm Circular Polarizer (HMC) Multi-Coated Glass Filter Blir bildet vesentlig skarpere med HMC?

     

    Det er jo vesentlig billigere uten.

     

    Hvis jeg først skal kjøpe med HMC, bør jeg heller gå for et av disse? Er det en fordel at filteret er så tynt som mulig? Er det andre forsekjller? Hva betyr det at det er UV Haze?

    Hoya 58mm Circular Polarizer (S-HMC) Super Multi-Coated Glass Filter - Thin

    Hoya 58mm Circular Polarizer / UV Haze (HMC) Multi-Coated Glass Filter - Ultra Thin

     

    Hva kan et såkallt "Warm pola-filter" brukes til?

     

    Jeg har også lyst på et filter til infrarød fotografering. Er Hoya 58mm RM72 Infrared Glass Filter bra til det?

     

    Jeg skulle også hatt et ND-filter (gråfilter?) som jeg kan bruke for å ta bilder med lengre lukkertider i dagslys. Jeg tenkte å kjøpe et 8x, er dette for mye? Evt. for lite, så jeg bør kjøpe enda ett? Kanskje jeg bør kjøpe et 8x og et 4x? Bør jeg kanskje også kjøpe et gradert? Jeg har egentlig ikke hatt problemer med over-/under-eksponering, men man vet jo aldri hva som kommer :p Jeg vil gjerne ha anbefalinger :-)

     

    Tilslutt lurte jeg litt på Step-up og Step-down ringer. Jeg tenkte kanskje kjøpe en Kenko 52mm-58mm Step-Up Ring (Lens to Filter) slik at jeg kan bruke 58mm-filtre på 52mm-objektiv, stemmer dette, eller blir det motsatt? Er det en dum ide? Hvis man gjør det motsatt (Step-down?) vil ikke filteret vises på bildetutsnittet da..?

     

    Mvh. Ingvild :-)

×
×
  • Opprett ny...