Gå til innhold

akamond

Medlemmer
  • Innlegg

    156
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av akamond

  1. Jeg lager et regnskap for et nystartet ANS. Personen som driver dette foretaket er frilanser, men jeg har noen spørsmål angående betaling av moms og skatt.

    Som jeg har forstått skal det betales moms av fra den innbetalingen som gjør at samlet inntekt går over 50.000 kr. Det vil si 25% moms?

    Men hva skal jeg gjøre med utgiftene som har vært påløpt fra dag 1? Skal jeg sette det opp som inngående moms?

    Trenger man å legge til noe informasjon når man betaler moms og skatt til myndighetene eller vises dette først når selvangivelse/evt bokettersyn skal leveres?

     

     

    (Til slutt har jeg et spørsmål som ikke har noe med dette eller firmaet å gjøre. Hvor mye kan jeg ta imot på en "dugnadsdag" før jeg må rapportere og betale skatt av det?)

     

    Takk for all hjelp.

  2. Jeg har noen spørsmål om rettigheter på arbeidsplassen.

    (Dette er fiktive spørsmål som jeg bare lurer på, men som ikke akkurat nå er så relevant for jobbsituasjonen for øyeblikket, men kan bli)

     

    1. Hva er minste lønn? (Jobber som helsearbeider i kommunen)

    2. Hvis arbeidsgiver ringer samme dag og lurer på om jeg kan jobbe? Har jeg da evt krav på høyere lønn?

    3. Jeg er satt opp på mange vakter fremover, men arbeidsgiver synes det har blitt for mange og vil ta bort noen. Jeg er uenig og vil jobbe. Har jeg rett på lønn allikevel?

    4. Hvis man jobber over 37.5 time i uka. Har man da krav på overtidslønn eller er det arbeidstimer i måneden det går på?

    5. Hvilke sider kan jeg lese mer om lover og regler? Er det LO jeg skal forholde meg til?

     

    Takk for alle seriøse svar.

  3. Jeg har en volvo 460 som mest sannsynelig har nærmest et tett bensinfilter. Bilen sliter virkelig når turtallet blir for lavt.

     

    Spørsmålet mitt er hvor kan jeg finne bensinfilteret på min Volvo 460 95 modell. Er det lett å bytte for meg som omtrent bare kan fylle bensin og skifte pærer på bilen?

  4. Jeg skal hjelpe min far med å velge en bærbar maskin. Han er på utkikk etter en solid og komfortabel bærbar på 15". Den skal være god å skrive på, ikke for stor og en holdbar maskin.

    Maskinen skal kun brukes til enkle programmer, word surfing etc.

     

    Har noen forslag til noen bærbare maskiner?

  5. Jeg er på jakt etter en meget kjent sang. Trudde den het noe som Take off your shoes eller noe, men trur jeg tar feil. Den er meget kjent, og husker at mange artister har framført denne med å ta av seg skoene og kastet de til publikum.

     

    Lurer også på navnet på en party låt der de synger "So high". Denne også er meget kjent.

  6. Da har bestemor bestemt seg for å kjøpe ny tv, da hennes sikkert 20 år gamle tv ble ødelagt her om dagen. Så hun lurte på om jeg hadde noen gode tips til flatskjermer til hennes bruk.

     

    For henne er disse kriteriene viktig:

    God brukervennlighet

    God og klar lyd

    Godt bilde på vanlige tv sendinger evt hd sendinger

     

    Pris/størrelse - Ikke veldig viktig, men helst ikke over 10.000 og størrelsen bør ligge på ca 37".

     

    Ifølge min erfaring trenger hun ikke full-hd, da hun bare ser på tv signaler eller ser film. Derfor har jeg fått tips om at Plasma er det beste valget, men hvordan er dette med å fikse og kalibrere osv. Da jeg veit at hun ikke kommer til å gjøre noe slikt.

     

    Kom med forslag til hva jeg bør anbefale....

  7. Sikkert ikke så my billigere det der nei.

     

     

    Se på The OC - The complete serien for litt over 30 pund. Natural Born Killers for 1.99 er vel også et røverkjøp!

     

     

    Ser nå at det var et røverkjøp, da prisen er på over 55 pund nå. I Norge koster serien på Elkjøp og Platekompaniet 1200 kroner.

×
×
  • Opprett ny...