Gå til innhold

joakim192

Medlemmer
  • Innlegg

    30
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av joakim192

  1. Vi mener at produsentenes kreative PR-stunt ikke skal få forsøple våre redaksjonelle tekster.

     

    Jeg vil heller kalle deres skrivemåte kreativ...

     

    Det heter iPod, det skrives iPod. På samme måte som GeForce, PlayStation og Norge for den saks skyld skrives som det gjør. Det er et navn, og et navn skal skrives på én bestemt måte, det er ikke noe individuelt med det.

  2. Heihei. Jeg har noen spørsmål angående linsen nevnt i tittelen.

     

    For det første: Finnes det flere linser med samme navnet (Sigma 50mm EX DG Macro)? De ser bare ikke like ut på bildene. Tenker da på størrelsesforholdene på og plasseringen av logoer og div. merker på "linseveggen". Også sokkelen ser annerledes ut på de forskjellige linsene.

     

    fotovideo.no og fotomagasinet.no

    img_2061183916_0.jpg

     

    ddmr.no

    sigaf5028dg.jpg

     

    For det andre: Hvor langt unna motivet må jeg være for å oppnå macroforhold 1:1? Er dette avstanden som er angitt i produktguiden som minste fokuseringsavstand (18,9 cm)?

     

    For det tredje: Hvor mye utvides linsen når jeg har fokusert mest?

     

    Takk på fohånd for svar!

  3. Utrolig stilig bilde! Elsker sånne lysglimt gjennom skyene bilder. Veldig stemningsfullt.

     

    Engekri: bestemte du deg plutselig å gå gjennom poster på bildekritikk forumet og spørre hva de selv syntes? Heh.. Det er en grunn til at det heer kritikk.. tror jeg..

  4. Jeg bude egentlig bruke kameraet mer enn jeg faktisk gjør, men tida går så lett bort til lekser og sånt. Kanskje jeg skal beynne å poste minst et par gange i uka. For å holde varmn i kameraet :thumbup:

     

    Begge bildene er tatt med Nikon D70s og Nikkor 18-70mm

     

    1. ISO 200, f/9, 1/320 sek, 22mm

    Bildet er rotert og speila i ettertid.

    003.jpg

     

    2. ISO 200, f/10, 1/800 sek, 70mm

    Bildet er tuklet med i Photoshop. Levels, saturnation, fotofilter pluss at jeg fjernet en strømledning.

    004.jpg

     

    :w00t:

  5. Arti lite prosjekt du har gående her Fredrik. Likte bildet med jenta og lastebilen (aller best det hvor hun så ut til siden), men må si jeg liker redigeringa som phax gjordde på det. Der får ordet kontrast dobbel mening.

     

    Likte også eggkartongen. Men synes du skulle brukt 'indirekte lys' som jeg nettop leste om i en annen tråd (passa godt det). Hvis det da ikke var meningen å få fram skyggen som en ekstra kontrast, men det synes ikke jeg kommer godt nok fram. Den ødela litt for det ellers flote bildet.

     

    Forsiden, side 2 og baksiden syntes jeg ikke virket særlig lokkende. Tenker da på fargevalget. Ble litt for spakende for min smak. Men jeg liker koseptet med fly på forsiden mot fisk på baksiden.

  6. Takk for kommentarer. Det er helt klart testbilder. Har veldig lite med tid for tiden, så det blir mye innetesting og få fototurer o.l. Dessuten poster jeg ikke personlige bilder, og det er da dem det er flest av.

  7. Heihei, da har jeg endelig tatt meg litt tid til å ta noen bilder. Har hatt det velig travelt med skole og.. ja, mer skole. Så jeg satt meg bare nedå pøvde å se hvor nærme jeg kunne komme med nikkor 18-70 linsa. Jeg er nødt til å skaffe meg en macrolinse.

     

    001.jpg

    f/10

    1/3 sek

     

    002.jpg

    f/4,5

    1/30 sek

     

    Såvidt regulert i Photoshop.

  8. Synes du ikke Telenor-logoen ligner på en propell? Det ynes i hvert fall jeg. Likevel falt ikke dette bildet så veldig i smak fo meg. Taggingen var bare rot og hele bildet ser uklart ut, men det kan være komprimeringen som gjør det. Men så liker jeg egentlig sjeldent vinter-bilder. Vet egentlig ikke helt hvorfor, det er bare sånn.

  9. Dette ble litt rotete for meg. Ble litt fo fullt liksom. Liker mye åpne plasser (det bli jo sagt at bilder med store åpne plasser rundt motivet for en til å tenke :p )

     

    Det forrige sjakkbildet ditt var mye bedre. Stilrent og nøytralt eller hva jeg skal kalle det.

  10. For å være helt ærlig likte jeg bare panorama-bildet av vannet godt. Hvilket vann er det?

     

    Bilde #1:

    Lyktestolpen er som sagt veldig ødeleggende da den blokkerer for deler av G-en. Rekkverket er også altfor dominerende. Skulle kanskje ha flyttet kameraet noe høyere opp.

     

    Bilde #2:

    Dette er det eneste bildet jeg likte i denne posten. Fine farger og kontraster. Kanskje du kunne rotert det litt og croppa det slik at is-land skillet ble vannrett.

     

    Bilde #3:

    Er forsåvidt et fint bilde dette også. Jeg liker veldig godt slike bilder, men det blir mye bedre om man flytter kameraet så langt ned som mulig og prøver å få noen rette linjer i motivet.

     

    Bilde #4:

    Fint, men krakken blir veldig borte i den mørke bakgrunnen.

  11. Takk for svar. Som det står i signaturen har jeg et Nikon D70s kamera. Er fortsatt i læremodus og prøve å lære meg funksjonene ved kameraet, så det kommer nok mer etterhvert.

     

    EDIT: Er ikke sikker på noen annen måte å beskjære det bildet du snakker om HMS. Kanskje i stående format..? Men utsnittet jeg har postet her er veldig likt orginalen, bare cropa litt pga. rotering for å få horisontale linjer.

  12. Tenkte jeg kunne prøve meg på å poste noe jeg også da. Kritiser så hardt som mulig. Er nybegynner, så jeg trenger det. Ingen av bildene har noen moralsk e.l. mening, så det er ikke så mye å si på.

     

    0040wp.th.jpg

    Et av de aller første bildene tatt med Nyekameraet.

     

    0022qc.th.jpg

    0031vf.th.jpg

    Første tur ute med kameraet 29.12. Prøvde meg samtidig litt på Sin City effekten da ;)

     

    0014jn.th.jpg

    Tatt på nyttårsaften (!). Eneste bildet jeg ble nogenlunde fornøyd med. Batteriet gikk slutt etter bare 10 minutter ute, så det ble ikke mange ordentlige bildene.

     

    Alle bildene er behandlet i photoshop. Men Bare smått med kontrasten og lysstyrken.

     

    Joakim

×
×
  • Opprett ny...