Gå til innhold

Budt Overs

Medlemmer
  • Innlegg

    22
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Budt Overs

  1. Skal man bare stole på utsagnet "verdens første av sitt slag" ?

     

    Det skal for det første litt til for å ha oversikten på en hel verden, samt det kan fort bli forbigått. Eller kanskje det til og med var noen "før deg" ?

     

     

    Hva med teknologitunge nasjoner som Japan, Korea, China?

    Hva med kapitalsterke nasjoner som Kina, USA og rike oljepumpende midtøsten land?

     

    Hva med Storbritannia? Jeg bare spør :dremel:

     

    NRK har brukt nærmere 3 år på å lete etter LED-baserte løsninger som tilfredsstiller våre krav til detaljgjengivelse uten moiré-problemer, og kan bekrefte at dette er verdens første i sitt slag - og ja - både Japan, Kina, USA og England er sjekket.

    Hilsen Dag Gulbrandsen, teknologisjef NRK - på lånt Hardware.no-konto

    • Liker 3
  2. Hei!

     

    Jeg er i planleggingsfasen av et nettverksoppsett som innebærer å koble flere trådløse routere i serie via kabel. Jeg fikk et tips om at dette ikke nødvendigvis ville fungere så bra, i alle fall ikke med flere enn 2 routere i serie. Noen som kan bekrefte/avkrefte dette? Tar gjerne i mot en forklaring og løsning om noen har en på lur :)

     

    På forhånd takk!

  3. Hei!

     

    Jeg leter etter en metode for å koble en enhet til internett via trådløs forbindelse (wlan, bluetooth eller lignende) uten å måtte gå gjennom de forskjellige sperringene som vanligvis er på routere.

     

    Så, som det framgår av overskriften, lurte jeg på om det var noen som lager produkter som som man kan koble til routeren via kabel, og som kan snakke med enheten trådløst?

     

    Hvis det er noen som ser noen svakheter, eller som har noen bedre ideer, mottas svar med takk! :)

     

    På forhånd takk!

  4. Hei, jeg har planlagt en stund å kjøpe meg ny pc og da jeg plutselig i går la merke til at netshop hadde 5% rabatt på alle varer bestilte jeg uten å få sjekka allt helt nøye dette oppsettet pluss 2 Papst vifter og 1 WD 500GB HD.

     

    Ettersom dem ikke hadde skjermkortet på lager, er det enda ikke for sent å rette opp ting dersom noe er forferdelig galt. Det jeg lurer mest på og som jeg kom på i ettertid er:

    - Hvordan fungerer cpu-vifta som blåser sidelengs på det passive hovedkortet?

    - Får den store strømforsyninga plass i kabinettet jeg har valgt?

    - Følger det med kjølepasta, eller må jeg passe på å skaffe det ved siden av?

     

    Dersom det er noe annet ved oppsettet som er snodig eller rett og slett feil, si gjerne ifra :) På forhånd takk for svar!

     

    - Henrik

  5. Smør fungerer, men vil heller anbefale noe med olje, f.eks sardiner i olje eller noe. Grunnen til at dette fungere er at olja legger seg som et lag langs ytterkanten av spiserøret og magesekken og gjør at alkoholen ikke så lett kommer ut i blodet. Håper det hjelper og lykke til :)

  6. Hei!

     

    Har et lite problem med en maskin som ikke vil starte. Jeg slår på, viftene og harddiskene starter og det lyser i div. dioder på hovedkortet, men den velkjente pipe-lyden kommer ikke og skjermen mottar ikke noe signal.

     

    Maskina har fungert før. Han har ikke "mekka" noe i mellomtida, bare flytta den med seg. Har også sjekka at alle ledninger osv. sitter på plass...

     

    Er det naturlig å tenke at det er på hovedkortet feilen ligger? Kan det være at biosen har blitt sletta grunnet støt eller ødlagt batteri? Hovedkortet er et Abit VT7 kort.

     

    Takker for alle svar

     

    Henrik

  7. Takk for alle svar.

     

    Tror jeg skal sette på 7800GTX-kortet som er på tilbud hos Komplett og bytte ut hovedkortet til dette som støtter X2. Koster litt mer, men slipper jo også den støyende chipset-vifta.

     

    Hvilken ram jeg skal bruke har jeg enda ikke blitt helt klok på. Hvor mye har det egentlig å si hvor kjapp den er? Hvis jeg slenger på

    disse brikkene som er på tilbud, blir det da en flaskehals i dette systemet? OCZ platinium Rev. 2 er nok bra, men hadde vært fint med noen som Komplett har så jeg kan bestille alt fra samme butikken.

     

    Angående kabinett og PSU; vil ikke PSU'en som følger med kabinettet være kraftig nok til å drive dette systemet? Blir jo fort en del dyrere dersom jeg skal legge mer penger i dette.

  8. Hei!

    Jeg skal sette sammen en maskin for en venn og tenkte jeg skulle høre om det var noen her som hadde noen gode tips og forslag. Pristaket han har satt er ca. 15000, men kan strekkes noe dersom det er "nødvendig". Han skal hovedsaklig bruke maskina til strategispill, surfing og sikkert masse annet som jeg ikke vet noe om...

     

    Mitt forslag er:

    Hovedkort:

    Asus A8N-SLI, nForce4 SLI,Socket-939 ATX,S-ATA, GbLAN,Firewire,DDR, PCI-Ex16

    Minne:

    Corsair TWINX1024-3200XL DDR-DIMM 1024MB Kit w/two matched CMX512-3200XL DIMMs

    Prosessor

    AMD Athlon 64 X2 4400+ 2.2GHz Socket 939 2MB, BOXED m/vifte

    Kabinett:

    Chieftec BH-02 ATX Midi Tower Sort/Sølv m/USB, Firewire og Audio, m/400W PSU

    Skjermkort:

    Sapphire Radeon X850XT 256MB GDDR3 PCI-Express, DVI-I,Tv-Out, Retail

    Harddisk:

    Western Digital Caviar 320GB SATA 8MB 7200RPM

    Dvd-brenner:

    NEC DVD recorder ND-3540A IDE Black OEM DVD+R/+RW/DVD-R/-RW (Dual layer)

    Pluss noen PAPST-vifter

     

    Er mest i tvil angående ram'en...

     

    På forhånd takk

     

    Henrik

  9. Dersom personen har lasta ned en del av fila før så han ikke begynner på null, er det ofte at DC++ viser en meget høy hastighet i starten for deretter å justere seg ned til den egentlige hastigheten...

     

    Dersom linja (overførings-viseren) er ekstra lys, er jeg ikke helt sikker på hva som skjer egentlig, men da får han iallfall fila mye forterer enn hva han egentlig skal... Da er det uannsett ikke fordi linja de er ekstra kjapp, men fordi fila egentlig ikke er så stor som den utgir seg for å være, eller noe...

  10. Jeg har også planer om å kjøpe lcd-tv etterhvert, men vurderer å vente til Fujitsu Siemens kommer med sin V32-1(bla litt ned..)? Klarer bare ikke å finne ut når den skal komme, men den burde da iallfall være på plass før XB360 kommer? Den høres iallfall veldig spennende ut, men kan det stemme med 12 000 og er det noen som vet når den skal komme til Norge?

     

    Hva er egentlig oppløsninga på den QPVision-skjermen, 1280*768 eller 1366*768? Og stemmer det at ATi-kort sliter med å kjøre 1366*768 oppløsning, men at det ikke er noe problem med nVidia-kort?

  11. Hei!

     

    Jeg planlegger å kjøpe en lcd-tv, men ettersom hybelen min ikke er av de største i landet, så vil god-høyttalerene mine måtte bli plassert ganske nærme tv'en. Jeg husker fra "gamledager" da vi hadde vanlige tv'er og crt-skjermer, at man ikke måtte plassere uskjerma høyttalere for nærme skjermen, da det kunne ødelegge skjermen, eller iallfall kødde med fargene.

     

    Lcd-skjermer har jo ikke en slik "stråle" som kan bli avbøyd av magnetismen fra høyttalerene. Så jeg lurer da på om lcd-skjermer/tv'er blir plaget av dette, eller om jeg kan plassere de uskjerma høyttalerene mine så nærme jeg vil?

     

     

    Takker for alle svar

     

    -Henrik

  12. Hmm, fikk 86.20 i snitt på stresstesten i 1280*1024 med det meste på low-quiality. Men inne i spillet så får jeg aldri i nærheten av den scoren der. Snakker da om de nye bretta (Port og det andre...) Pleier som oftest å fungere bra på de eldre bretta (office, dust, osv.), er det bare de nye bretta som har blitt mer krevende?

  13. Hei!

     

    Jeg føler at maskina mi ikke er god nok til å kjøre CS:Source tilfredsstillende, og det er ikke internett-linja mi for å si det sånn. Regner med at det kanskje kan hjelpe en del med en formatering++, men er også klar for å oppgradere.:yes:

     

    Jeg har:

    Intel Pentium 4 3.0 GHz Boxed PC800

    Abit AI7 Hovedkort S478, SATA, µGuru

    Sapphire Radeon 9800XT Atlantis 256M DDR

    Corsair TWINX1024-3200LL DDR-DIMM 1024MB

    (Noe mer noe annet som kan begrense ytelsen?)

     

    Jeg lurer da på hva som er det svake leddet i maskina mi, altså hva er det vits å bytte ut, eventuelt bør jeg bytte alt unntatt rammen for å gå over på et AMD-system med PCIe-skjermkort?

     

    Regner selv med at det trolig er skjemkortet, men det skal da ikke være så veldig dårlig det jeg har? I såfall, hvor stor ytelsesøkning vil jeg kunne få dersom jeg f.eks oppgradere til dette?

     

     

    Takker for alle tilbakemeldinger

     

    Henrik

×
×
  • Opprett ny...