Gå til innhold

grosas

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av grosas

  1. Hei!

     

    Antar at dere alle sammen har tilgang til internett slik som du beskriver? I såfall er det god grunn til å anta at modemet har innebygd router, modemet har antageligvis også DHCP aktivert. Du må da dobbeltsjekke at den trådløse routeren har DHCP DEaktivert. DHCP er som regel aktivet som standard. Det burde løse problemene dine :thumbup:

     

    Hei

     

    Jeg har en 3com trådløs router og en dlink switch. Det jeg lurer på er hvordan jeg kan få disse 2 til og kommunisere, slik at de som bruker 3com routeren kan finne de som bruker dlink switchen og omvendt.

     

    Slik har jeg det nå: Tp kabel fra modeme til switchen og en tp kabel til dsl porten på 3comen. Og nå finner ikke de med trådløst de som er koblet på switchen og omvendt.. Hva kan være problemet ? Dhcp  ??  :hmm:

    5664662[/snapback]

  2. Tillater meg å svare meg selv... :whistle:

    Er det noen som vet om et annet forum hvor det kanskje er noen som kan dette? Eller om det evt. er noen andre som leser denne nå som kan hjelpe meg :)

    Hadde satt stor pris på hjelp.

     

    Har en linksys trådløs router som står som accesspunkt i leiligheten min. Kunne immidlertid tenke meg å montere en ekstern antenne for å få bedre signal lengst unna routeren. Nå har det seg slik at linksys ikke har den typen antenne jeg ønsker meg mest. Er det mulig å kjøpe antenne fra en annen leverandør (d-link f.eks.) slik at jeg slipper å investere i nytt accesspunkt også? Det er jo standard kontakter... Noen som har noen erfaringer eller synspunkter på en slik kombo?

    5459737[/snapback]

  3. Det er vel i hvert fall et par ting man må tenke igjennom. Det ene er selvfølgelig hvordan man fysisk sett velger å dele nettverket mellom seg (trådløst vs. kabel). Det andre er det juridiske, er dere såpass godt kjente at en av dere vil ta det juridiske ansvaret for det de andre foretar seg på nettet? Hvis svaret er "ja" på dette, så vil jeg si at det er mye å hente på å spleise på ei skikkelig linje.

     

    Trådløse signaler er veldig lite glade i murvegger, og flere murvegger på rad vil garantert ta knekken på signalet fra en standard 2 dBi antenne. Jeg har kun erfaring med trevegger, og skal signalet gjennom mange vegger, er det behov for eksterne antenner som du er inne på.

     

    Hvis jeg skulle realisert et slikt prosjekt selv, ville jeg ha satset på en løsning med kabel mellom leilighetene, slik at dere kunne velge selv hvilken løsning dere vil ha inne hos dere selv. En annen løsning som også har potensiale, er å sette opp et accesspunkt i den midterste leiligheten med en kraftig omni-antenne (evt. to retningsbestemte antenner). Hvor sterk denne må være, har jeg dessverre ikke noe bakgrunn for å uttale meg om, men hvis det kun er snakk om å få signalet igjennom én-to murvegger, ville jeg tatt sjansen på en på 10 dBi, f.eks.

  4. Vi deler nettverk med husvertene. De sender trådløse signaler ned til oss. Er det mulig å motta disse signalene med en ruter som sender ut trådløse signaler? Slik at vi kan plugge inn pc'er med kabler fra vår ruter til maskina?

    5458710[/snapback]

    En del trådløse routere har en funksjon som heter "Ethernet adapter", "wireless bridge" eller noe i den duren. Da kan routeren fungere som et slags felles trådløskort for alle pcene som er koblet med kabel til den.

  5. Har en linksys trådløs router som står som accesspunkt i leiligheten min. Kunne immidlertid tenke meg å montere en ekstern antenne for å få bedre signal lengst unna routeren. Nå har det seg slik at linksys ikke har den typen antenne jeg ønsker meg mest. Er det mulig å kjøpe antenne fra en annen leverandør (d-link f.eks.) slik at jeg slipper å investere i nytt accesspunkt også? Det er jo standard kontakter... Noen som har noen erfaringer eller synspunkter på en slik kombo?

  6. Noe jeg merket senest i går, var at da jeg mister internett, så funket msn, av en eller annen grunn. Jeg kunne ikke surfe. Jeg prøvde å pinge internettsider både med adresse og ip, uten å få svar. Fikk heller ikke svar fra diverse lokale ip-adresser som ligger internt i isp'en.

    5459278[/snapback]

    Dette høres jo nesten utrolig ut. Med et gammelt nettverkskort hadde jeg ofte det motsatte problemet, ble kastet ut av msn, men merket det ikke på surfingen. :hmm: Skjer dette hver gang? Jeg mener, blir du aldri kastet ut av msn selv om nettverket tilsynelatende er nede?

  7. Ja, hva med hvilke innstillinger? Den er jo satt til å dele ut DHCP...som funker på de to andre PCene. Det er klart jeg kan gi spesiell tilgang til MAC-adr til den bærbare og kryptere osv. Men siden det ikke funker nå er det vel ingen til å tro at det skal hjelpe?

     

    Da må vel feilen ligge i innstilligene til den bærbare?

    Bare en tanke fra egen erfaring: Er det trådløse signalet kryptert? Har du lagt inn krypteringsnøkkelen på den bærbare maskinen? Det kan være feilen, siden de pcene som er koblet til routeren med kabel fungerer.

  8. Planlegger å etablere et trådløst nettverk mellom to bygninger som er 60 meter fra hverandre. De to PCene som skal kobles til nettverket i første omgang, står ca 15 meter inne i hvert av husene (tradisjonelle trehus), slik at total avstand mellom dem blir 90 meter. På grunn av telefonkontaktene, må routeren stå ca rett ved den ene PCen. Er det noen som har erfaring med et lignende nettverk? Vil en god router klare å gi brukbare signaler til PCen som står 90 meter unna? Finnes det noen duppeditter som jeg kan sette inn for å forsterke signalet? Har hørt at dette finnes, men kjenner ingen som kan noe om dette. Vil helst slippe å bygge antenne.

     

    Thor

×
×
  • Opprett ny...