Gå til innhold

gnav

Medlemmer
  • Innlegg

    792
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av gnav

  1. [D]et finnes ikke høy forbrenning, bare mer aktivitet enn de du sammenligner deg med. 

    Stemmer dette?

     

    En person med mer muskler vil vel uansett forbrenne mer enn en person med mindre muskler. 

     

    Men sett at personene har samme mengde muskler, har du forskning på at de da vil forbrenne like mye energi i ethvert tilfelle? Jeg mener jeg har lest en plass at noen mennesker av genetiske årsaker har verre for å forbrenne fett enn andre, slik at det er verre for dem å gå ned i vekt selv med høyt aktivitetsnivå og lite energiinntak. 

     

    Jeg ser logikken i at det er et nødvendig forhold mellom energi inn og forbruk, men menneskekroppen bruker da energi på andre måter enn å være i fysisk aktivitet. Noen mennesker er eksempelvis «alltid varme», de trenger ikke å bruke så mye klær, mens andre i samme temperatur gjerne fryser. Selv om begge sitter i sofaen og ser på film. Varmeproduksjon krever energi, ergo må den «varme» personen forbrenne mer enn den «kalde». 

  2. I kapittel 3 i boken En liten åpen økonomi står det at man kan skrive en produktfunksjon som x = F(n,k), som igjen kan skrives som x = kf(n/k) dersom man deler med k på begge sider. Den partiellderiverte av x mhp. n blir da: kf'(1/k) = f'.

     

    Denne sammenhengen brukes senere i kapittelet, hvor bedriftens tilpasning vil være p(dx/dn) - w = 0. Her substitueres dx/dn med f'(n/k). Men er disse to substituerbare? Er ikke dx/dn lik kf'(n/k) som igjen må være lik en konstant, kall den a; mens f'(n/k) = a/k?

     

    Jeg var usikker på plasseringen av denne tråden, men satser på at dette er riktig.

  3. Jeg skal kjøpe meg et par nye hverdagssko og trenger tips. Helst noen sneakersaktige sko, da jeg allerede har et par gode skinnstøvletter. Det er viktig at de ikke er helt en vogue, men at de allikevel ser bra ut. Pris mellom 500–900 kr. 

     

    Har tenkt litt på noen ordinære Adidas Superstar i s/h, da jeg hadde noen for 10 år siden og var veldig fornøyd. Er disse populære for tiden? 

  4.  

     

    Jeg skal bestille en Iphone, og lurer på om jeg trenger nye ørepropper til den. Vet dere om de medfølgende øreproppene er greie?

     

    Tenker litt på Philips Fidelio S2BK/00 – hvordan er disse i forhold?

    Jeg hadde et par s2. Lyden er god.

    Komforten er dog ikke så god. Pluggene er for tunge rett og slett og henger for langt ut av øret.

     

    Jeg gikk over til Shure se215 som er en helt annen verden. Lyden er for min smak litt bedre og komforten er mye bedre.

     

    Jeg kan ikke si noe om Philips sine propper, men jeg har Shure SE215 selv, veldig fornøyd med de.

    Den "foamen" gjør at de sitter bra i øret samtidig som det blokkerer mye lyd ute.

     

    Ser at SE215 har utskiftbar kabel – betyr det at man snart kan få tak i en lightningkabel som passer? Har forresten kjøpt I7. 

  5. Blant alternativene burde ikke iPhone 6S-variantene nevnes? Billigere, hodetelefonkontakt som virker og ytelsen er ikke så mye dårligere at det merkes på brukeropplevelsen. Selv iPhone 6 kan forsvares som et verdig kjøp den dag i dag.

    Noen sier at 6s til og med oppleves raskere enn 7 i enkelte tilfeller, f.eks. ved åpning av apper. Sikkert pga. at 6s alltid bruker A9-kjernene, mens 7 skifter over til de to sparekjernene under enkle oppgaver. 

  6. Husk på at den gagat sorte er veldig utsatt for merker og striper.

     

    Ja, sant det. Faktisk så liker jeg at ting ser litt brukt ut. Er nesten som å kjøpe rådenim. :p

     

    Får sikkert ikke vanlig markedspris hvis jeg av en eller annen grunn skal selge den, det er jo litt kjipt.

  7. Takk for svar, fflex. Iphone 7+ og S7 edge tror jeg blir litt store for mitt bruk, da jeg aldri spiller spill eller ser på film på telefonen. I tillegg er 7+ for dyr. Moto G4 er ikke vanntett. Sony stoler jeg som sagt ikke på.

     

    Egentlig står det mellom IP7 og S7. Sistnevnte er nesten 2000 kr billigere og har, så vidt jeg vet, alle funksjoner som IP7 har, pluss 3,5 mm jack. Så det står mellom iOS og Android. IP7 i matt svart ser mye bedre ut, da. I tillegg har jeg allerede en Macbook pro fra før av, så det er vel synergieffekter å hente ved å ha en Apple-telefon. Hvorvidt dette er verdt 2000 kr er det vel bare jeg som kan svare på... 

     

    En presisering når det gjelder batteritid: Jeg bruker vanligvis ikke mobiltelefonen så ofte, så ordinær standbytid er viktig. De tidligere telefonene jeg har brukt har som regel klart seg mellom 3–5 dager mellom hver lading, noe jeg også ønsker den nye telefonen også skal klare. 

  8. Jeg trenger en ny mobiltelefon. Gikk fra HTC Wildfire S (ja, hadde den ganske lenge) til Lumia 640 i fjor. Generelt fornøyd med den, bortsett fra dårlig utvalg av programmer og kjipt kamera. Nå har 640-en knust. 

     

    Det viktigste for meg er at telefonen er stabil, rask og intuitiv i bruk. Andre kriterier:

     

    – God byggekvalitet

    – Brukende kamera

    – Helst vanntett (bor i Bergen)

    – God batteritid

     

    Bruksområde: sms, tale, Spotify, noe internettsurfing, div. praktiske apper, gps

     

    Sikler på s7 og Iphone 7, som begge er vanntette. Hadde også vurdert HTC 10 hadde det ikke vært for prisen og labert batteri. Et annet alternativ er Sony, men det er en mobilprodusent jeg rett og slett ikke stoler på. Har hverken erfaringer med nyere Android eller iOS; jeg mistenker at Android-plattformen har endret seg siden Wildfire S-tidene. Det viktigste er at ting fungerer, er gjennomført, og at det går raskt – i flere år fremover.

     

     

  9. Hvordan du søker bachelor? Du må ha generell studiekompetanse og søke gjennom Samordna opptak.

     

    Redigert: Åja, du lurer på hvilken bachelor som er hendig å ha før en ev. master i rettsvitenskap? Økonomi og administrasjon er jo, som du nevner, et alternativ, f.eks. ved NHH. Her kan du ta valgfag i jus-relaterte emner, og hvis du finner ut at jus ikke er noe for deg, kan du fortsette med en master ved samme skole. Dette er et godt alternativ hvis du allerede ser for deg en karriere i privat sektor.

     

    Filosofi er også kjekt, spesielt om du er skoleflink og har lett for å få gode karakterer. I tillegg er det en grad du –kommer litt ann på hvilken personlighet du har – kan ha nytte av utenom selve arbeidslivet (les: selvrealiseringsmessig). Spesielt relatert til jus er kanskje emner som logikk og politisk filosofi. 

     

    Ellers kan statsvitenskap (eller sammenlignende politikk), historie eller offentlig administrasjon og ledelse være fag som kan være relevant å vurdere. Hvis du er glad i å lese skjønnlitteratur kan litteraturvitenskap også være et alternativ; dette er dog mindre relevant iht. selve jus-utdanningen, men man kan få desto større utbytte på et personlig plan. 

     

    Personlig ville jeg valgt filosofi. 

  10. Fenomenet artikkelen beskriver kalles klassisk betinging, ikke operant.

     

    Nja. Artikkelforfatteren gjør det i starten, f.eks. her: «Et lydklipp kan eksempelvis få en hund til å sikle fordi den har blitt hjernevasket til å tro at den straks får mat». Men etter dette ser det ut som han heller mener noe mer i retning av operant betingning. Altså at spilleren gjør ting i spillet fordi det belønnes. Slurvete arbeid av artikkelforfatteren.

  11.  

    7 timer og 35 minutters bruk og 40 t og 45 minutters ventetid og 15% på batteriet enda på min iPhone 6 nå. Noe har i hvertfall skjedd :)

    Jepp, spørsmålet er om man bare skal beholde 6ern som har større batteri enn 6s. Tror dere nye prosessoren er så mye mer strømgjerrig?

     

    En del snapchat, Facebook, messenger og Spotify.. Fornøyd med det resultatet der. 18% igjen.

     

     

    Ifølge offisielle specs har 6s samme batteriytelse som den gamle, og hvis batteritiden har forbedret seg nå med det nye os-et (ift. gamle specs), så tyder dette på en reell forskjell i den gamles favør. Det blir spennende å se. Vurderer nesten å heller skaffe meg en 6-er. Det kommer litt ann på hvor mye bedre det nye kameraet er. 

  12. Bare øke reps hjelper ikke, bindevevet som dannes burde brytes hver trening og da må man ha en skikkelig progresjon med god deload.

    Du bygger like mye bryst med 20kg i uke 2 som med 50kg i uke 6 , det er ikke vektene som avgjør, men om du bryter bindevev hele tiden på kcal-overskudd.

     

     

    Jeg leste en forumpost av Børge fra 2010 hvor han bl.a. skriver: «Hvis du har fulgt med på HST forumet har du kanskje fått med deg at Bryan nevner dette med bindevevstilpasninger - det er helt i orden å "melke" hver belastningsprogresjon mye lengre før man øker vektene.» 

     

    Er det virkelig slik at muskeløkning uteblir om en løfter de samme vektene to økter på rad? Jeg synes det virker litt lite intuitivt. 

×
×
  • Opprett ny...