Gå til innhold

Ciryaher

Medlemmer
  • Innlegg

    2 218
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ciryaher

  1. Hva mener du med "tatt over for"?  Som sted å poste bilder, eller som driver/eier av nettstedet? Jeg tolket det som det første.. og det tror jeg nok ikke stemmer. Instagram har jo elendig kvalitet om man vil dele bildene, de blir ikke akkurat så store. Jeg har mistet mer og mer lysten på å bruke Instagram, der jages det "perfekte" liv, om å bli kjent, og tyter av folk som enten har spons eller vil ha spons fra div produsenter og leverandører av ymse produkter. Rette plassen om man vil være en såkalt "influencer" hvertfall og "selge" noe og være liksom-modell.. Flickr er mer foto-rettet fortsatt, heldigvis.

     

    På Instagram kan man stort sett velge selv hvordan bildene skal se ut, både med og uten div filter. Når jeg legger ut der, så ser ikke bildene noe anerledes ut der enn på PC-skjermen.

     

    Tenkte på det første ja, altså den primære plassen for amatører og entusiaster til å legge ut bilder. Jeg har aldri forstått Instagram og liker ikke hvordan bildene ser ut der (pga høy kompresjon?). Før jeg gjemte meg under steinen min så var det i mine øyne Flickr som var den mest populære portalen. Her om dagen var det noen som flyttet på steinen og fortalte at Instagram hadde tatt over, og kunne ikke tro det jeg hørte. Godt dere avkrefter.

     

    Jeg ser jo at Instagram er en portal for mobile enheter, mens Flickr er for desktop.

  2. Hola! Jeg har vært ute av fotodansen i 7-8 år nå, så har litt backlog å ta igjen her.

     

    I den tiden jeg har vært ute så virker det som om Instagram har tatt over for Flickr. Stemmer dette?

    Jeg synes bilder på Instagram ser så blasse ut, som om det er lagt på filter for å få bildene til å se gamle ut. Tipper jeg kommer til å bruke lang tid på å bli vant til Instagram..

  3. Haha. Høgg-gammel tråd ja, men like aktuell gitt. Alle kombinasjoner med avspilling av EM på TV2 Sumo fungerer ypperlig her, unntatt på PS3. Ikke noe å si på oppløsningen i seg selv, men minst halvparten av bildene droppes. Alt annet enn jevn avspilling.

     

    Noen som kjenner til noen triks?

     

    TV2 har vel ikke hatt denne kvaliteten i fjerde året på rad?

     

    Edit: beklager off topic. Fant tråden via Google-søk og la ikke merke til topic før nå.

  4. "Klokken har alle treningsfunksjonene du finner i Forerunner 920XT, men den har også en masse funksjoner tilpasset friluftsmennesker og deg som liker å ferdes i skog og mark."

    Ikke så rart siden Fenix3 er en 920XT i annen innpakning og mer software. 

     

    Ser enkelte anser Fenix3HR som en erstatter til andre klokker. HR-lesing fra håndleddet er ikke ment å erstatte det pulsbeltet vi kjenner til trening, men fungere som en pulsleser til andre aktiviteter enn trening. Mer nøyaktig aktivitetslogger for eksempel.

     

    Edit: Litt merkelig at de ikke får samme resultat. Er det noe i softwaren til Fenix3 som trekker ned? Mulig det er prisen, men klokken er jo ment å kunne brukes til mye mer. Helt naturlig at det koster litt mer når den dekker mer av hverdagen din.. og krever mer av de som lager den.

  5.  

    Kan man bygge muskler med å ligge i kaloriunderskudd såfremt man har fettreserver å ta av?

     

    Nei, DESVERRRE :confused:

     

    Er det kcal-underskudd vil ikke kroppen prioritere energi til bygging av nytt kjøtt. 

    Den prioriterer ikke det om du er i vedlikeholds-nivå engang. 

    Den prioriterer det på kcal-overskudd. 

     

    Hvorfor kan ikke musklene restituere seg med energi fra 95% mat og resten fra oppspart fett?

    Fett er det viktigste kroppen vet, energikrevende masse er det værste den vet. 

    Det første den vil gjøre på kcal-underskudd er å kvitte seg med den energikrevende muskelmassen den ikke trenger. 

    Dette motvirker man med nok protein og trening på underskuddet. 

    Dvs vise kroppen at den trenger massen = senke lysten til å forbrenne den. 

     

    Hadde det du ønsker det vært mulig, så hadde alle gått rundt med 6pac + biff 

    Bildene man ser på forsiden av magasiner og på nett er ferdig deffa. 

     

     

    Det er mulig i en begrenset periode ved moderat kaloriuunderskudd, å øke i fettfri masse og samtidig miste fett. Dette gjelder for sedate personer med sterk BMI og kan ikke generaliseres til den trente delen av befolkningen. Det har blitt vist i Ine sin doktorgrad-studie at topptrente også kan endre sammensetningen. Jeg vet ikke om studien har blitt replisert av andre. Husker jeg riktig har tidligere med ikke helt ulikt design ikke vist denne effekten. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21558571

    Gruppe 1 skulle gå ned 0,7% (teoretisk -0,5kg per uke) av kroppsvekten mens kontrollgruppen skulle gå ned 1,4% av kroppsvekten. (teoretisk -1,0kg per uke) Førstnevnte økte fettfri masse (2,1 +/- 0,4% hvorav kontrollgruppen hverken gikk opp eller ned i fettfri masse. (-0,2 +/- 0,7%)

    Fagerli, som jeg anser til å ha grei peiling, linket denne i dag:

    http://bayesianbodybuilding.com/gain-muscle-and-lose-fat-at-the-same-time/

     

    Prøver dere å forklare meg noe annet enn dette eller er det jeg som ikke skjønner alle sammenhengene?

     

  6. Hvis Domoticz er skalaen, så er det ikke så mye du trenger å tenke på akkurat nå. Alt kan ettermonteres. Men trekk en haug med nettverkskabel, det får du aldri nok av!

     

    Selv om jeg har Z-wave i alle bryterne, så hadde jeg ikke lagt in Z-wave-moduler i elektroboksene bare "fordi". Men hvis du har råd nå, så kan du godt gjøre det med en gang, men kostnaden for å gjøre det senere er uansett veldig liten så lenge du kun monterer brytere (og ikke dimmere) for brytere må du ha uansett.

     

    Har ikke bestemt meg for hverken Domoticz eller noe annet, men det ser jo spennede ut. Som de fleste andre løsninger. Siden jeg ikke føler jeg har oversikt så må jeg nesten plage dere med litt mas. Hvis det finnes noe jeg MÅ vurdere nå når alt av vegger skal åpnes og legges nytt, så er det ønskelig å ha muligheten. Blir surt å bygge meg ut av noen løsninger hvis det kreves riving.

     

    Spørs vel i hvilken grad man vil gjøre det selv, etter loven kan man vel ikke det uten elektriker-fagbrev

    Tipper det er akkurat derfor xcomfort er såpass dyre i forhold til andre løsninger da. Litt skruing selv er ikke verdens undergang. Er ikke umulig å få noen til å komme å se på det i ettertid heller.

  7. Denne jungelen tar tid å komme igjennom ja. Tipper det ligger an til oppussing først og automasjon etterpå. Derfor lurer jeg på om dere kan anbefale ting jeg spesielt må tenke på, mens jeg har åpnet vegger og tak? (Jeg er klar over hvor ullent dette spørsmålet er..)

    Aner faktisk ikke hvilken retning jeg kommer til å prøve ut først, men feks Domoticz eller lignende med en Raspberry Pi skal prøves litt i alle fall. 

  8. Skal faktisk kjøpe havremel idag og teste hvordan den fungerer, både smaksmessig og mettheten. Ble nyskjerrig etter å ha lest denne. Får bli neste gang Kjetil! :D

     

    http://forskning.no/mat-og-helse-menneskekroppen/2015/08/sa-mye-bygg-kan-du-ha-i-brodet

     

    Har byttet til havremel for lenge siden, men aldri merket noen forskjell i metthet. Største forskjellen er at grøten tykner på en mer markant måte med havremel. 

    (100g havremel i ~6 dl melk fungerer bra som frokost i en travel hverdag også.)

  9.  

    Lurer på det meste, men vet ikke helt hvor jeg skal starte. Er lite lysten på å lete rundt i gamle løsninger hvis det har kommet mye nytt som gjør jobben bedre. Jeg har akkurat startet på oppussing og vil i samme runden gjøre klart for automasjon hjemme.

    "Det meste" vil ta litt tid å forklare. ;)

     

    Men siden du pusser opp, har du mange muligheter. KNX koster skjorta og krever en del arbeid, men er Mercedesen. Flere her inne bruker Z-wave-protokollen, som gir toveis-kommunikasjon (slik at kontrolleren vet statusen på lyset) og mesh-nettverk (som gir økt rekkevidde). Mange bruker også 433 MHz-teknologier enten hele huset, eller som et tillegg til Z-wave.

     

    Andre løsninger finnes jo også fra EnOceaon.

     

     

    Det hjelper litt å vite noe om ambisjonsnivå og budsjett. :)

     

     

    Jeg hadde ingen planer om at noen skulle forklare meg "det meste" eller "alt". Tenkte bare å forhøre meg om det er noe nytt jeg absolutt burde vurdere (for jeg har ikke klart å følge med på noen år nå). Siden oppussings-spøkelset kom over meg nå så må jeg benytte sjansen og se på hvilke muligheter som finnes. Jeg skal sjekke opp de du nevner. Har ingen formening om hverken ambisjonsnivå eller budsjett enda. Så lenge det er nyttig er de fleste krav oppfylt allerede. (Trenger ikke noe for blingen sin del.)

     

    Jeg skal følge med her i tiden som kommer.

    Takk så langt.

  10. Kan du utdype hvilke andre prosserer i kroppen du har studert?

     

    Ja, men vet ikke helt om jeg ser nytten i det. Jeg har brukt tid på typer kondisjonstrening, treningseffekt og teori om dette. Ser med gru på teori, artikler og tips som setter opp bastante grenseverdier i hvordan man skal utføre kondisjonstrening for én effekt. På enkle nivå så stemmer dette stort sett, men vil man forbi mosjonsnivået så er det plutselig mer å ta hensyn til. Samme problematikken som War nevner om effekten i trening til utrente/nybegynnere/hjerteopererte, osv..

     

    Siden trening er mer enn å løfte vekter, så er DST mektig skjevfordelt, men på en god måte. Har lært mer av denne tråden enn de aller fleste andre steder. Spesielt til dette med kritisk tenkning :) 

  11. Takk begge to :) Jeg har hatt samme forståelse av dette slik dere beskriver det, men etter å ha studert endel andre prosesser i kroppen så har jeg mer og mer skjønt at det alltid er flytende overganger mellom dem. Det var derfor jeg tenkte at de tingene jeg tok som god fisk for flere år siden muligens ikke er så svart-hvitt som tidligere antatt. Jeg får grave opp noe dokumentasjon om jeg gidder etter hvert på dette, men selv om det er nyanser med når kroppen velger å bygge muskler så er de nok uansett så små at det er i teorien. Jeg velger å tro at en teori som denne ikke kan overleve evig om den ikke er tilnærmet sann.

  12.  

    Ser førstepost er oppdatert i 2014. Er det noen store nyheter siden den tid? 325 sider er i meste laget å surfe igjennom.

    Ja, det er en god del. Jeg holder (fremdeles) på å skrive om første-post.

     

    Men SÅ mye har det egentlig ikke skjedd. Z-wave er fremdeles bedre enn 433 MHz , men det er også dyrere. HomeSeer versjon 3 har kommet, og er vesentlig bedre enn versjon 2. RFXtrx433E støtter flere protokoller enn RFXLAN. UZB1 er anbefalt over Z-stick.

     

    Det var vel høydepunktene... ;)

    Noe spesielt du lurer på? :)

     

     

    Lurer på det meste, men vet ikke helt hvor jeg skal starte. Er lite lysten på å lete rundt i gamle løsninger hvis det har kommet mye nytt som gjør jobben bedre. Jeg har akkurat startet på oppussing og vil i samme runden gjøre klart for automasjon hjemme.

  13.  

    Er det andre faktorer enn tilgjengelig energi som gjør at kadiotrening stopper muskelbygging?

     

    Kan man bygge muskler med å ligge i kaloriunderskudd såfremt man har fettreserver å ta av?

     

    Kardiotrening ved siden av er gull så lenge man kompanserer kcal-forbrenningen med mat etterpå/før/i løpet av dagen.

     

    Nei, DESVERRRE :confused:

     

     

    Forklar hvorfor. Gjerne så nøye du bare klarer :)

     

    Det du sier er at så lenge det er nok energi tilstede så kan man fint bygge muskler samtidig som man trener kardio uten at det går ut over muskelbyggingen på noen som helst måte?

    Greit nok.

     

    Du sier også at muskelbygging er umulig når kroppen henter energi fra fettresever i kroppen. Forklar hvorfor det er slik.

    Gjerne også i sammenheng med periodisk faste der man har stort nok matinntak til å akkurat ikke være i likevekt. Hvorfor kan ikke musklene restituere seg med energi fra 95% mat og resten fra oppspart fett?

     

    Redigert: Var ikke meningen å skrive nedlatende. 

  14.  

    Er det svømming du driver på med?

     

    Jeez... jeg trener for meg selv og begge treningsmål vil gjøre meg tilfreds, forskjellen er kun at den ene kan andre se, den andre kan de ikke se.

     

    Jeg skjønner hva du mener, men du får det til å høres ut som om du setter hva andre synes på ca lik linje med hva du selv vil oppnå.

     

    Hva med en mellomting av de to målene du nevnte? Kom deg under 18 min og så gi gass på styrketreningen, feks. Det høres i alle fall enklere ut enn å gjøre det andre veien.

  15. Å løpe 5000m på 17-tallet er noe som kun jeg vil bry meg om. Det blir en prestasjon som utelukkende er for min egen nytelse. Det er også noe som jeg gjerne vil og som vil gi meg stor selvfølelse.

     

     

    Ikke løping, men 5k på under 18 har for noen dager siden blitt mitt mål også. Under 40 sekunder unna. Skal være gjennomførbart i løpet av året.

     

     

     

     

    Jeg trener kun for meg selv uansett.

     

    ... andre vil kunne se de markerte musklene, men de kan ikke se at noen løper på 17.43.

     

    Hvem var det du trente for igjen?

×
×
  • Opprett ny...