Gå til innhold

striky

Medlemmer
  • Innlegg

    475
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av striky

  1. Sliter litt med en oppgave i Maple. Er ganske fersk med dette, så trenger litt hjelp:

     

    Finn en likning med x, y og y' ved implisitt derivasjon av f(x, y) = k, og gi den et navn (f.eks likn). For at Maple skal innse at y er en funksjon av x, og ikke uavhengig av x, når likningen deriveres må

    den skrives som y(x).

     

     

    Har allerede definert:

    f := (x,y) ->x^3-3*x^2+8*x+2*y^3-6*y^2+11*y-5*x*y ;

     

    Når det gjelder K så er den definert tidligere:

     

    Bruk dette til å finne ut hva konstanten K må (og i fortsettelsen skal) være for at punktet med koordinater x = 3, y = 2 skal være et punkt på kurven.

     

    x3 − 3x2 + 8x + 2y3 − 6y2 + 11y − 5xy = K

     

    Det er vel bare å sette k = f(3,2)?

     

    Har kommet opp med dette, men tror det mangler noe her?

     

    likn := implicitdiff(f*(x, y) = k, y(x), x)

  2. En mulig årsak: Ved høyere hastighet er det et krav at du har en splitter uansett. Opplevde det selv nå for et par uker siden. Har tidligere ikke brukt splitter (og det har fungert fint, sett bort fra at linja kuttes hver gang telefonrøret røres). Men en hastighetsøkning fra 1 til 4 Mbit gjorde at modemet bare stod og blinka. Årsaken til dette var at telefonen som stod tilkoblet uten splitter laget så mye støy på linja (selv om den ikke ble brukt). Løsningen ble altså å koble inn en splitter.

     

    Så hvis du ikke har splitter, så kan det være årsaken.

  3. Bestilte nettopp Inspiron 9300:

     

    Pentium M 1.86 Ghz

    1024 MB RAM

    Geforce 6800 256 MB

    17" UltraSharp™ Wide Screen WUXGA (1920 x 1200)

    80 GB HD

    DVD+R/RW

     

    Totalt: 14.700,-

     

    Sitter nå på en sliten Inspiron 4150 med 3 år på baken, så vil nok merke en betydelig forskjell :D

     

    Hvilken leveringstid opererer Dell med i disse dager? Fortsatt 1-2 uker?

  4. Alle projektorene som er nevnt her er meget bra. Til filmbruk er det spesielt to kriterier man bør merke seg:

     

    Så høyt kontrastnivå som mulig, jo høyere, jo bedre.

    Lysstyrke bør ikke overstige 13-1400 ANSI lumen (da dette går ut over sortnivå og kontrast), men jo lavere lysstyrke du har, jo mørkere må det være i rommet.

     

     

    Bruker selv BenQ PE7800 som regnes for å være blant de aller beste under 20.000,- , denne krever dog at du har det forholdsvis mørkt i rommet for å oppnå best resultat.

  5. Romperistere gir uten tvil en ekstra dimensjon til film, effekten av disse kan kun erstattes med ekstremt kraftige subwoofere. Nevnte Clark Synthesis TST har jeg hatt selv, og har bare lovord å si om disse.

     

    Husk på at du må ha en egen forsterker til å drive en romperister, og da holder det lenge med noe du kjøper brukt til en billig penge, så lenge den yter nok effekt (minimum ca 50 watt RMS for den minste TST'en)

  6. i står for Interlaced og betyr at bildet blir tegnet opp via 2 delbilder, ett med bare partallslinjer og ett med bare oddetalls linjer.  Ved 50 Hz vises det da 50 delbilder i sekundet, eller 25 helbilder.

     

    p står for Progressive og betyr at hele bildet blir tegnet opp i et sveip. Ved 50 Hz vises det da 50 helbilder i sekundet.

    Og det igjen vil føre til at interlaced kan føles mer hakkete ved mye bevegelse?

     

    Eller?

     

    Det er sikkert et dumt spørsmål, men siden progressive helt sikkert er bedre en interlaced så lurer jeg på er det merkbart bedre? Ville det f.eks være et stort poeng i å ha 720p istedenfor 720i. Eller ville det kanskje bare være et poeng i spill og slikt hvor man ville kunne oppleve mye etterslep (tenker da på konsoller som har HDTV støtte)

    Det stemmer. Interlaced vil bli mer "hakkete", spesielt i scener med mye bevegelse. Alle digitale projektorer (LCD + DLP) har innebygd interlacer som gjør om bildet til progressive, men kvaliteten på denne interlaceren varierer fra modell til modell. Det er derfor viktig å ta hensyn til dette når du kjøper projektor.

  7. Den "switch-muligheten" du er ute etter er mulig med absolutt alle AV-receivere (vanlige hjemmekinoforsterkere). Disse har flere innganger for lyd og bilde, og sender dette ut på én utgang.

    Switching av videosignaler kan også gjøres med egen videoprosessor.

×
×
  • Opprett ny...