Gå til innhold

helltcatx

Medlemmer
  • Innlegg

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av helltcatx

  1. Vil forøvrig bare si at jeg er kjempefornøyd med E60, ikkeno spesielle problemer , i motsetning til den forrige telefonen jeg hadde, en Siemens SXG75....... :no:

     

    Et par ting som jeg stusser litt på, det ene er at jeg sliter med å koble meg opp mot et kryptert trådløst nett til en kompis av meg, det er WEP kryptering som er skjult, han sender ikke ut SSID, men når jeg har lagt inn alle relevante innstillinger så finner jeg nettet, har 100% signalstyrke, men klarer ikke å logge meg på nett ved f.eks bruk av operamini, eller andre aplikasjoner.

     

    Åpne nettverk rundt omkring er ikkeno problem, logger på nett med en gang.

     

    en annen ting, har prøvd å laste ned og installere themes fra www.mobile9.com men får bare beskjed om at fil med navn xxxxx.sis ikke støttes. Noen som har noen tips?

  2. hmmm da blir det en E60 på meg. Testen overbeviste meg faktisk. Ikke spiller jeg spill, ikke tar jeg bilder med mobiltlf, og ikke hører jeg på musikk med mobiltlf.

     

    Relativt kjapp mobiltlf, med høy oppløsning på skjerm og ikke for bred gjør denne perfekt for meg. Vurderte SE M600i en stund, men den har ikke Wlan , pluss at jeg har noen minnebrikker som jeg kan benytte i E60.

     

    Jeg er ikke noen "proff"-bruker, men behovet for å koble meg opp mott nett for å gjøre en del mindre oppgaver er det viktigste, og da er vel denne perfekt skulle jeg tro.

  3. Takker for gode svar, alltid morro og lære noe nytt :)

     

    Ja jeg har stussa litt på det med ET50, så jeg sjekka opp, og har fått vite at standard felgdimensjon er 6" og i vognkortet står det Minimum innpress 50mm.

     

    Jaja, uansett så virker det som de dimensjoner jeg har tenkt på felg og dekk vil kunne fungere greit, begynner å helle litt mot 7,5x18" , må vel bare forsikre meg om rett innpress på felg hvertfall. Men hvis 17" felg er veldig mye lettere enn en 18 tommer så blir det kanskje 17 lell......

     

    Antar 7,5" bred felg vil fungere bra for en dekkbredde på 205 eller 215 sikkert.

  4. Originalt er 195/65-15 , og AEZ felgene som fulgte med fra bilforhandler er 7x15" med innpress på 35. I vognkortet står det oppført innpress 50mm av en eller annen grunn?

     

    Er en Chrysler Stratus btw.

     

    Ikke så mye å gå på utover foresten, men innover går greit fortsatt, uten at jeg har målt og sjekket noe nøyaktig da.....

     

    http://www.solberg-dekk.no/render.asp?ID=1...ent=57&session= , har vurdert AEZ Xylo , ser dem har felgen i 7x17 , pluss en i 7,5x18 , men 18" blir vel voldsomt kanskje , må vel ned i 40 eller 45 profil, men har ikke lyst på 225 dekk, helst 205, har aldri prøvd 215 så jeg vet ikke hvordan det blir med sporing etc......

  5. Hei, jeg har i dag 15"x7" AEZ felger, hvorpå jeg har 205/60-15 dekk.

     

    Har en stund nå lurt på å skaffe meg 17" felger, hvor jeg jeg mest sannsynlig satser på 205/50 dekk, men lurer i den forbindelse på om jeg bør satse på 7,5" bredde på felg istedet for 7" bredde som jeg har nå?

     

    Vil det være noen fordeler med å øke en 1/2 tomme på felgbredden? Skal fortsatt bruke 205 da.

  6. Opplever ikke telefonen som spesielt treg da, annet enn da jeg hadde fylt opp minnet med en masse foto og annet "skrap", da ble den innmari treg, og reboota faktisk. Men etter at jeg sletta en del forhåndsinnlagt "søppel" og flytta over en del foto til en 32MB minnebrikke som fulgte med en nå "drukna" Siemens M75, ble den relativt kjapp igjen

     

    Bilder tatt utendørs synes jeg er fine og skarpe, de som tas innendørs kan bli dårlige, avhengig av lysforholdene. Men det meste av kameraer sliter vel sikkert uten blitz i dårlige lysforhold? Jeg er ikke noen ekspert på dette området så.....

     

    Venter på en Blitz-sak som kan monteres på telefonen, kan bli interessant å se hvordan kvaliteten på bildene som tas innendørs under litt dårlige lysforhold blir.

  7. Relativt fornøyd med telefonen jeg, men jeg likte ikke helt det der med at man måtte bruke WinXP for å evt installere programmer på tlf fra pc.

     

    Jeg bruker kun linux som OS på min pc, men kanskje det javaprogrammet hos BenqSi......, kan kjøres under Wine?

     

    Men å koble mobilen til pc via usb kabel for å overføre NMEA data til OLEX kartprogram skulle vel funke greit lell sikkert?........

  8. 1.8 liter og høy kompresjon ja. Det samsvarer med noe jeg enten har blitt fortalt eller har lest en plass, kan bare ikke huske nøyaktig.......

     

    Det var hvertfall noe med sylinder-boring, hvor mindre sylindervolum faktisk kunne tåle høyere kompresjon enn større volum/boring, på lavere oktantall.

     

    Kan bare ikke huske på hva begrunnelsen var for noe........

  9. Hehe, joda huset er utstyrt med tak ja :)

     

    Men du har rett, jeg satt i sofaen ved noen store panoramavinduer. Men jeg testa den inne hos naboen hvor jeg satt langt fra vinduene, (ingen store vinduer foresten) og der tok jeg imot signaler, innen en 30 sek tid, men GPS'n falt litt ut innimellom.

     

    Men den oppførte seg akkurat likt GPS mottakeren til naboen , en Garmin GPS 12. Denne mistet også signalene fra tid til annen, sikkert pga av at vi var under tak ja.

  10. Hei, GPS'n på min funker helt fint, fant posisjon i løpet av tja max 30 sek, og da satt jeg i sofaen.

     

    Venter på datakabel som jeg har bestilt , skal sjekke hvordan GPS'n funker på C-Map programmet til en kompis av meg. Kan bli interessant å se hvor stabil den er, altså uten å miste kontakt.

  11. Kan jo også nevne at før jeg tok over denne 97 mod stratus 2.0l , så hadde den hatt et motorhavari, fikk aldri helt klart svar på årsak, men et stempel var hmm knust...., og tennplugg slått opp gjennom festet sitt......

     

    Satte inn en lite brukt motor, fikk tak i en fra sverige et sted, kosta vel totalt en 12000, ferdig montert. Så jeg er vel noe usikker på holdbarheten til disse motorene da.......

  12. hei igjen, interessante innspill her ja, mye morro man kan finne på med em motor når interessen er der ja :D ,

     

    Jeg bruker til tider et par tusen kroner i bensin i mnd, pga lang veg til jobb, så derfor vil vel et stempelkit til en tusen dollar kanskje ikke bidra til noen økonomisk gevinst på kort sikt hvertfall.

     

    Nitro hadde vært et morsomt prosjekt da, enten et vått eller tørt system, men litt pes med å fylle nitro hele tiden blir det jo, Blir jo mest bare et hobbyprosjekt uten noe spesiell mål og mening det da :cool:

     

    Vel uansett hva jeg finner på så får jeg ha i bakhodet at hvis jeg skal kun tenke økonomi, så kan jeg vel ike gjerne kjøpe meg en billig bil med dieslmotor hehe

  13. Hei, ja jeg er enig i at det å øke kompresjonen vil medføre at en må være litt obs på oktantallet på det man fyller på tanken, så vinninga kan vel gå opp i spinninga sånn sett da......

     

    Har ikke tenkt å slipe toppen, da det finnes stempelkits med råder og diverse for å øke kompresjonen til denne aktuelle motoren, bl.a 10.5:1 og 12.5:1.

     

    10.5:1 skulle gå greit med 98 oktan, men lurte egentlig på om noen her kjører med såpass høy komp som 12.5:1 og hvor mye styr det egentlig er med å passe på at drivstoffet har såpass sterke molekylbindinger at en unngår detonasjon.....,

     

    Å blokkere for eksosgass inn i innsugsblandingen, er vel så vidt jeg har forstått en måte å forhindre at en ikke-brennbar gass kommer mellom oksygen-molekylene og drivstoffpartiklene , noe som vil kunne senke forbrenningshastigheten. Selv om dette kan være en måte å redusere tenningsbank på også da......

    Men målet med å kjøre eksos inn i forbrenningskammeret er vel å redusere NOx utslipp?

     

    Har også hørt at varm eksosgass inn i innsugsblandingen bidrar til å øke temperaturen på denne luft/bensinblandingen, slik at denne utvider seg, og således reduserer sylinderfyllingen.

     

    Hvertfall så merket jeg litt forskjell på dreiemomentet, spesielt på lavere turtall. 5. giret er jo overgiret på min bil, men etter at jeg blokkerte EGR, så kunne jeg kjøre mer på 5 gir ved lavere turtall enn tidligere, hvor jeg ofte måtte ned i 4.

     

    Når det gjelder hva som er optimal arbeidstemp for en motor, med tanke på effekt ved forskjellige belastninger/turtall, så er vel benktesting det som må til kanskje?

    Vet at det er forskjellige meninger ute og går angående dette, hvor enkelte mener kald innsugs temp bidrar til økt sylinderfylling pga luften har større tetthet og således mer effekt, mens andre igjen mener at høy temp bidrar til en større varmeenergi og således bedre forbrenning.

     

    Min forståelse er vel at lavere temp kan gi mulighet for litt høyere komp før detonasjon blir et problem, men det er ikke alt jeg forstår like godt da..... :D

     

    Tenkte muligens at litt økt kompresjon, bidro til litt økt effekt/dreiemoment, noe som igje kunne bidra til kjøring på lavere turtall og således redusere drivstoff-forbruk, kanskje..... ;)

     

    Men uansett, så er det et faktum at med de små modifikasjonene jeg har foretatt, så har jeg redusert forbruk av bensin pr mil, fra 0.8 til 0.6 på langkjøring, som jeg stort sett kjører, ved småturer kan jeg vel gå opp mot 0.7.

     

    Dette er en relativt tung bil, men en 2 liters motor på ca 140 hk.

     

    Men som sagt, jeg er bare litt nysgjerrig på om noen her kjører med høy komp, og hvordan det funker.....

  14. Hei, jeg har planer om å overhale motoren i en chrysler stratus 2.0l.

    I den forbindelse har jeg tenkt på muligheten å øke kompresjonsforholdet fra det som er standard på 9.8:1 til enten 10.5:1 evt 12.5:1.

     

    Har forstått det slik at en kan oppnå noe forbedret drivstofføkonomi ved cruisehastighet....., får jo en motor med litt bedre termisk virkningsgrad, selv om det er langt igjen til hva en oppnår med en dieselmotor da....

     

    10.5:1 er en kurant sak, men hva med 12.5:1? Tenkte på mulig detonasjonsproblemer da. Nå kjører jeg rimelig kald luft inn i motoren, med et AEM rør/filter, pluss kjører med 70 grader termostat, pluss at jeg har blokkert for varm eksosgass fra EGR systemet inn i innsugsmanifold....

     

    Skulle etanolholdig drivstoff bli tilgjengelig så vil vel dette hjelpe på med å få en mer kontrollert forbrenning også.

     

    Lurer på om det noen her har erfaring/innspill angående dette?

  15. Hei, har mulighet til å få et rimelig Matrox Parhelia 4xAGP, og tenkte å bruke dette i et HTPC oppsett sammen med et Hauppage Nexus-s tv-kort.

     

    Men er det noen som vet om det Matrox kortet har brukbar bildekvalitet for avspilling av DVD i forhold til f.eks Nvidia sine kort fra 6xxx-serien og oppover?

     

    Hmmmm...., kanskje dette burde være postet under skjermkort......

  16. Kopier og lim inn linjene nedenfor, i f.eks notepad/notisblokk, lagre som refresh.reg, og dobbeltklikk på fila. svar ja til å legge den inn i registeret, og vips så har du refresh rate overstyring tilbake igjen

     

     

     

    REGEDIT4

    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\NVIDIA Corporation\Global\NVTweak]

    "CoolBits"=dword:ffffffff

    "NvCplDisableRefreshRatePage"=dword:00000000

     

     

     

    har lagt ved en ferdig fil også, bare klikk på den og svar ja!

    refresh.reg

  17. hey, kopier og lim inn linjene nedenfor, i f.eks notepad/notisblokk, lagre som refresh.reg, og dobbeltklikk på fila. svar ja til å legge den inn i registeret, og vips så har du refresh rate overstyring tilbake igjen

     

     

     

    REGEDIT4

    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\NVIDIA Corporation\Global\NVTweak]

    "CoolBits"=dword:ffffffff

    "NvCplDisableRefreshRatePage"=dword:00000000

     

     

     

    har lagt ved en ferdig fil også, bare klikk på den og svar ja!

    refresh.reg

×
×
  • Opprett ny...