Gå til innhold

Tonberry

Medlemmer
  • Innlegg

    172
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Tonberry

  1. Hei!

     

    Har et problem med avspilling av lyd på pc'en min og kan ikke helt finne årsaken til dette.

    Lyden er litt hakkete og lagger litt med et par sekunders mellomrom, og høres ut som en mobiltelefonsamtale med litt dårlig dekning. Det er ikke noe skurring eller støy, bare små hakk og hopp i lyden. Har bare prøvd å bruke headsett som lydkilde, har ikke koblet den til anlegg med mer enn 2 høyttalere. Mikrofon ser ut til å fungere bra uten noen feil.

     

    Har prøvd å installere nye lyddrivere uten hell, lastet ned de siste driverne fra produsentens nettside. Legger ved et bilde av relevant hardware. Har 64 bits windows 7, registrert og alt mulig.

     

    Noen som har noen glupe forslag?

     

    post-72759-1260672930_thumb.jpg

  2. Ljudia har også en versjon av disse proppene her.

     

    Nei, det er en annen produsent og en annen type propper.

     

    Jeg har de ear-proppene du linket til også (Jeg er trommis og passer på hørselen, og har dermed stikkebagen full av ørepropper) og de er ikke i nærheten av like gode som etymötics proppene. Tro meg, det er en fullstendig annen verden med de proppene, det er ett eller annet med måten de er designet på som gir deg et helt annet og mye, mye klarere lydbilde enn med de gode gamle grå fra ear.

  3. Tenkte jeg skulle anbefale et par veldig gode propper fra Etymötics - folka som har forskynt NASA og mesteparten av verdens flyiindustri med mikrofonsystemer og hørselsrelatert utstyr.

     

    De tilbyr et par formstøpte ørepropper med lydfilter, som ligger på 1500 kroner, men siden de ligger litt utenfor prisklassen til ola hvermannsen, har de også lansert et par vanlige juletrepropper med mer eller mindre det samme lydfilteret i, og de koster bare snaue tohundrelappen!

     

    Proppene demper lyden helt jevnt over hele frekvensregisteret, og forvrenger ikke hverken bass eller diskant. Du får kjøpt dem her og der på internett (google it!), eller på Hørsel i sentrum i Oslo, i pilestredet 3 eller så, vis a vis gamle dagbladet-bygget.

     

    Link til produktinfo

  4. Det mest spennende ved Rock Band er kanskje trommesettet. Det er virkelig massivt.

     

    Godt å høre at du har peiling på hva du snakker om.

    Hvis du forventer deg noe slikt, tror jeg du kommer til å vente forgjeves. Vil påstå at Rock Band-trommene er rimelig massive til spillkontroller å være. ;)

     

    Hehe klart det, jeg synes bare "massivt" var å ta litt hardt i.

    Jeg prøvde rock band trommene på TG i år og de var artige nok, og de føles forholdsvis autentiske når man sitter og hamrer på dem, selv om pedalen er et sorgens kapittel. De minner igrunn mer om vanlige elektroniske trommer enn et ekte trommesett synes nå jeg.

     

    Rock band er morro det, men jeg tror jeg klarer meg med mitt eget band ^^

  5. Kan ikke si jeg hadde helt sansen for den blurry effekten du har lagt på bildene, det ser temmelig påtatt og merkelig ut... har du prøvd å få plastikkhud effekten som motebladene bruker? I så fall kan det være en idé å tone den ned en del hakk og heller fokusere på detaljrikdom og det å få frem personlighet og karisma i bildene, det er jo mye det portrettfoto handler om - i mine øyne, hvertfall.

  6. Jøsses, dødsbra bilde!

    Jeg sitter og leter etter noe å pirke på, men... jeg finner ikke noe?! Farger, positur, belysning... du har liksom truffet blink på alt her!

     

    hmm. Om noe så er hodet hans litt merkelig plassert, men det passer inn på en måte det og.

  7. Bildet er ikke så ille det, det er kornete og skittent, men det hører vel med til stilen. Som nevnt over så ble fjeset til bassisten din litt vel mørkt. Jeg synes du dro litt vel hardt i spakene, selv om man vil ha høy kontrast og skarpe skiller mellom lyse og mørke felter så trenger ikke bildet være helt utbrent :)

     

    Har tatt meg den frekkhet å fikle litt med bildet ditt. Ble kanskje ikke det helt store men...

    post-72759-1205254724_thumb.jpg

     

    Edit: hvis alle i bandet hadde tatt av på samme måte som vokalisten så hadde bildet vært grisefett!

  8. Takk for feedback :)

    Du har nok rett i det at jeg skulle hatt et videre utsnitt på den øgla, men bilde#2 var det eneste jeg fikk som var virkelig skarpt. Jeg måtte ned i 1/20 eksponering med iso 800 og største blenderåpning for å få et greit nok bilde, så da ble bare ett av dem skikkelig skarpt. Det hadde nok også sett bedre ut med litt mer løvverk rundt dyret. Iguanen skifter jo også farge, så den er grønn selv iblant ^^

     

    Du ville kanskje helst sett et utsnitt som var mer i denne retningen?

    post-72759-1205219761_thumb.jpg

     

    Bilde#1 har ikke noe å gå på så det er ikke noe mer å redigere når det kommer til utsitt. Det var ment som et litt abstrakt slangebilde. Så du hele bildet eller bare thumbnail i posten? Det er litt stilige detaljer i det, så jeg synes det fortjener et klikk :)

  9. Stilige bilder, denne typen foto er vanskelig å få til skikkelig bra, og det krever litt jobb. Det første bildet ser overeksponert ut, men det fungerer jo fint for å isolere fargeklatten. Jeg vile vurdert en litt tettere cropping, uten å ta vekk hele det hvite område nederst og til høyre. Åpne, hvite flater bør helst ha en grunn for å være der.

     

    Det siste bildet ble skikkelig stilig, her fikk du frosset bevegelsen i dråpen skikkelig, og da blir det met ett mye mer spennende. Det eneste jeg egentlig finner å pirke på med en gang er plasseringen av dråpen, jeg ville enden prøvd å få plassert den fullstendig i midten og siktet på et symmetrisk blide, eller jeg ville lagt den til det gyldne snitt, men da ville jeg igjen gjort et litt bredere utsnitt for å få med litt mer rødt på venstresiden og beholdt balansen i bildet.

     

    Har aldri blitt noen kløpper på denne typen foto selv, men har vel sugd til meg litt unyttig kunnskap her og.

    - bruk stativ. Har du ikke stativ, så improviser. Sett kameraet på en bok og støtt det opp med en sokk eller to. Det hjelper utrolig mye.

    - bruk et stort fat eller en bolle til å ha væsken i. Da er det lettere å ikke få med f.eks kanten av glasset og duken i bakgrunen.

    - bruk en ekstern lyskilde. Hvis du ikke har en blitz, prøv å bruk et par skrivebordslamper og kjøp 60 watts pærer til dem, da får du mer kontroll over lyset, og det ser mye mer spennende ut med en lyskilde fra siden enn den monterte blitzen på kamera.

    - legg en duk bak og under beholderen for å få en ensfarget bakgrunn, eller eksperimenter med prikkete gensere, ullsokker i ymsefarger, katten til naboen eller en gammel bok.

  10. Var i reptilparken med bruttern på lørdag og vil ha litt feedback på bildene mine, så jeg tenkte jeg kunne poste dem her :D

     

    Kritiser, kommenter og kom med forslag til forbedringer, potensielle muligheter jeg ikke har sett og annet rusk og rask.

     

    Begge bildene har fått en diskré unsharp mask og cropping i photoshop i tillegg til justering av størrelse for web. Ja og det første fikk en tynn svart ramme. Begge to er i vettuge størrelser, så trykk i vei.

    post-72759-1205186478_thumb.jpg

    post-72759-1205186496_thumb.jpg

  11. Hm, først ville jeg ha sjekket Hendelselisten for systemfeil: Høyreklikk på "Min Datamskin" på Desktopen og velg "Behandle" Velg "Hendelseliste" og "System" for å se på hva som kan være årsaken til feilene.

     

    Overklokkingen kan ha skadet enkelte vitale filer i Windows, mulig at du bør ta en reparasjonsinstallering der...

     

    Mist PSU ene er det sjeldent noe problem med, men hvis PSU ikke gir nok strøm så vil nok maskinen bli ustabil.

     

    Funker ikke det så ville jeg ha testet minnet for feil og koblet ut RAIDet i BIOS en stund for å se om det gjør noen forskjell. Ellers så er det kanskje en ide å sjekke temperaturene.

     

    PS: Går ut fra at det er en P4 Prescott du har og ikke P3? ;)

    6730710[/snapback]

     

    hehe, ja det er vel gjerne en P4 tenker jeg :roll:

     

    Har koblet ut onboard RAID kontrollerne og sånt for lengst, den ble fort ustabil...

     

    Når jeg starter den i sikkermodus så fungerer den tilsynelatende fint... så det er nok lyddriverne som er litt skadd, som Capt. Ødegård sa, mangetakk til deg :) Gadd ikke avinstallere dem i går, det blei litt seint og jeg var trøtt.

     

    Takk til alle for gode tips og sånt, da! Håper bare den funker nå...

  12. blir vanskelig når jeg ikke har maskina på nett. Jeg har kjørt med bundle drivere på den maskina i over et år... hvorfor skal da dette skje helt plutselig nå? Jeg har ikke fått noe nytt inn på maskina de siste månedene heller, så jeg har mine tvil om virus eller.no sånt.

     

    Det eneste av "nye" ting som har kommet inn på maskina mi er et RAID-oppsett, har satt opp to forskjellige disker i jbod(?) raid (for kapasitet), men de slutta å funke etter en stund.

  13. Okai, da har jeg titta litt grundigere på maskina. Jeg har ikke overklokka den nå, kom på at jeg flusha BIOS for å sjekke om det hjalp, og klokka den ikke opp igjen etterpå.

     

    Det var og litt misvisende det jeg skreiv om at den låser seg når jeg tar på den, det er visst ikke tilfelle allikevel kom jeg fram til i går. Den fryser seg på tilfeldig tidspunkt. Fikk snurra igang en dvd og no greier i går og installert et par programmer, og det tok nesten 20 minutter før den låste seg. Har også renska opp litt i programmer som kjører ved oppstart, funka ikke det heller.

     

    Usikker på hvaslags strømforsyning jeg har, men jeg mener det er en mist ett eller annet. lenge siden jeg kjøpte maskina nå, og psu stod i kabinettet når jeg kjøpte det brukt.

     

    Men er det noen som har noen ideer om hva det kan være? hardware/software? kan jeg ha skada cpu? eller psu?

×
×
  • Opprett ny...