Gå til innhold

Drømmemannen

Medlemmer
  • Innlegg

    576
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Drømmemannen

  1. Mulig. Min gjetting er basert på:

     

    "feilen var knyttet til daglig vedlikehold av databasen"

     

    "å tømme databasen" for "gammel sesjonsdata"

     

    Det er veldig enkelt å ikke oppdage at en slik automatisk oppryddingsjobb slutter å gå :). Det trenger ikke å være snakk om disk-plass heller. Med nok data i databasen kan databasen kveles av at den ikke klarer å behandle sprørringene raskere enn de kommer inn. Det kommer an på...alt.

  2. Å putte session-data i databasen er helt normalt, og det samme er å ha en cronjob som jevnlig rydder opp i dataene. Men man må sørge for å ha automatisk overvåking av kritiske cronjobber, slik at man blir varslet når noe slutter å gå. Dette er ikke vanskelig, men det er lett å glemme hvis man ikke har rutiner på det.

  3. Windows-programmer fungerer ikke uten videre på Linux, men det finnes systemer som Wine og WMWare som emulerer en Windows-omgivelse for Windows-programmer hvis du absolutt vil det. Ellers finnes det som oftest tilsvarende programmer laget for Linux som er vel så gode. Prøv de først.

     

    Når det gjelder spilling er det bare å holde på Windows-installasjonen din. De fleste spill lages kun for Windows. De fleste Linux-varianter vil sette opp dual-boot når du installerer de (på separate partisjoner) slik at du kan velge mellom Windows og Linux når du starter maskinen. Så da kan du ha Windows til spilling og Linux til alt annet, på samme maskin. Andre kan sikkert utdype og komme med linker :)

  4. Ingen grunn til å sette CSS-verdier med JavaScript med mindre det er snakk om animasjon. Bruk vanlig, statisk CSS som adresserer elementene du oppretter dynamisk. CSS som retter seg mot HTML som ikke eksisterer ennå gjør ingen skade.

     

    CSS for midtstilling av tekst:

     

    foo {
      text-align: center;
    }

  5. Ja, det er mulig. Det ville vært ganske typisk å bruke XmlHttpRequest til dette hvis listene er lange og kombinasjonene mange, men man kan også fint legge dataene i fornuftige strukturer som en del av JavaScriptet som blir lastet ned med siden. Uansett må du bruke onchange-events på de ulike boksene og bytte ut innholdet i de andre fortløpende. Hvis du trenger hjelp til å bytte ut options i en select-boks kan du f.eks. se her: http://www.plus2net.com/javascript_tutorial/list-remove.php

×
×
  • Opprett ny...