Gå til innhold

DataFMT

Medlemmer
  • Innlegg

    1 432
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av DataFMT

  1. Da var E-M1 mkII i hus..., så any questions? Fyr løs.

     

    Førsteinntrykk er at det ser ut til å være et veldig bra verktøy. Kjapt som fanden. Satte det på max fps og var borti knappen... - og vips så var det en haug med bilder på brikka :p Fordel er at det da også er myyye raskere (instant) mtp søkeroppdatering og ikke minst å bla gjennom bildene. 

     

    Med "legacy" FourThirds optikk, var det også forbedring - mye pga økt areal for fokuspunkter, men også hastighet for å låse fokus. Ble ikke blåst over ende der, så det er fortsatt kjappere å bruke m43 optikk, men det var absolutt raskt nok til å brukes. Tipper rundt underkandt av 0.5-sek for å låse fokus med f.eks 14-35/2. 50/2 virket mye bedre enn før syntes jeg. PanaLeica 25/1.4 var også litt bedre, men ikke helt på høyde med 50 og 14-35.

    Gratulerer. :) Det jeg er mest skeptisk på er de nye menyene. Hva slags brikke bruker du?

  2. Jeg vil anbefale E-M5 mk2 eller E-M10 mk2 og et lys-sterkt fastobjektiv. IS er kjempegod og med for eksempel f1.8 så trenger man ikke å bruke mer enn ISO 1600. Man kan ta lange håndholdte eksponeringer med 12,17 eller 25mm. Det går å ta helt opp i ett sekund lange eksponeringer med 25mm f1.8, men man bør sjekke resultatet før man går hjem. ;) Uavhengig av kamera så vil jeg anbefale deg en gorillapod. Det åpner for nye muligheter.

    • Liker 1
  3. Jeg er vanligvis ganske forståelsesfull og bryr meg ikke om en pakke kommer et par dager før eller senere, men denne gangen kjenner jeg at jeg blir irritert.

     

    Ikke bare har det gått en uke siden bestillingen uten at det har skjedd noe, men "Forventet levering" har vært på "Om 1 dag" hele denne perioden. De har heller ikke funnet det nødvendig å informere kundene sine om de store forsinkelsene, men velger i stedet å late som ingenting og håpe det beste. Å ha forsinkelser er en ting, men man kan i det minste forklare/unnskylde seg slik at folk vet hvorfor de ikke får pakkene sine.

     

    På facebook har de flere ganger sagt at de regner med å få ut alle BF-ordrene "i løpet av dagen" i tillegg til de vanlige standardsvarene. Dette sa de tre dager på rad, og nå leser jeg på Tek at de regner med at det tar enda "et par dager", noe som får meg til å mistenke at de bevisst lyver folk i trynet for å roe dem ned.

     

    At de i tillegg prioriterer ordre som har kommet inn etter Black Friday (de som ikke kan avspises med "grunnet stor pågang etc etc.") har fått begeret til å renne over for min del.

     

    Skjønner din frustrasjon og jeg er helt enig. Helt på trynet at de ikke informerer kundene. Men det er ikke helt riktig at de prioriterer BF-kundene sist. Jeg bestilte noe på mandag hos komplett som enda ikke er sendt. Håper de rydder opp raskt.

  4.  

    Ville du heller anbefalt denne linsen istedenfor standardlinsen som er 14-42 mm? Isåfall hvorfor? Er det store forskjeller, isåfall på hvilken måte? :-)

     

     

    Vell, det er et ganske vanskelig spørsmål å svare på når jeg ikke helt vet hva du tenkte å ta bilder av. Som tomsi42 skriver, så kan det være lurt å ha både et kit-objektiv og en lyssterk prime. Jeg valgte å kjøpe kit-objektiv som jeg faktisk bruker en del. Det er 14-150 mm jeg kjøpte. Den er ikke så skarp og lyssterk, men den tar mange morsomme bilder. Kjekk å ha. Uavhengig av hva du ønsker å ta bilde av, så er 25mm f1.8 den beste allroundern. Den kan du ta både porttrett og landskap med, og den er sylskarp, liten og nett. Den er også en av de rimeligste objektivene til mFT. Masse for pengene og jeg tror ikke du vil gå feil med den. Hvis du ikke har råd til både kit og prime, så hadde jeg nok valgt prime ut fra det jeg vet i dag. Men fotografi er mye smak og behag. Det finnes ingen fasit.

  5. Jeg tror jeg har bestemt meg for hvilket kamera jeg vil ha nå, og har kommet frem til Olympus E-M10 ||.

    Men jeg lurer på en ting; hvilket objektiv burde jeg kjøpe med? Synes 45mm linsen virker veldig fin, men passer den til allsidig bruk?

    Har nemlig ikke så god råd, derfor lurer jeg på om jeg skal kjøpe kameraet med standard objektiv som følger med, eller om jeg skal kjøpe bare kamerahuset og legge med 45mm objektivet, eller et annet et.

     

    Anyone?

    Jeg ville ha kjøpt Olympus sin 25 mm f1.8. Har denne selv, og den er liten og nett, lyssterk og allsidig. Passer perfekt til det kameraet.

  6. Dyrt er jo ett fint ord.

     

    Tar man 12995 fra 2013, legg til rundt 25 % så får man en ca pris som E-M1 ville kostet med prisutviklingen de 3 siste årene.

     

    Evt så kan man kjede folk med E-M1 MK II + 12-100mm f.4 hvor bilder tatt håndholdt med lukkertid på 5-10 sekunder er lagt ut flere steder. 6,5 trinns bildestabilisator hus+objektiv kombinert, raskere er ikke mulig pga jordas egen magnetisme med den teknologien Olympus bruker pr i dag. Ingen andre inkl PRO hus til over 60000 fra Canon og Nikon matcher dette.

     

    Alt (utenom touchfunksjonene på skjermen) er oppgradert, raskere autofokus, 18 fps med autofokus, 60 fps med låst fokus på første bildet, bedre EVF, 4K video, svingbar skjerm, bedre grep, mye lengre batterilevetid - en av de beste på speilløst, oppdatert sensor med 1 stop bedre ISO, forbedret ergometri inkludert bedre og større knapper, fått C1-C3, og selvsagt beholdt flere funksjoner som ingen andre kameraer har inkluder Live Bulb og Live Composite.

     

    Så dyrt er vel relativt med tanke på hva dette kameraet faktisk er sammenlignet med første versjon.

     

    Nei jeg skal ikke ha det, selv om posten høres ut som en salgsannonse. 

     

    Kan jeg spørre hvorfor du ikke skal oppgradere?

  7.  

    Har E-M1 Mk1 begynt å forsvinne fra butikkene? Hvis jeg blir rik så tror jeg ikke jeg går for mark 2, men heller et fullformat med en prime. Merker en del begrensninger i forhold til støy på mFT. Bruker dere støyfilter? Har slått av alt sånt jeg og prøver å ordne det selv i LR.

     

    Jeg skjønner ikke helt det argumentet, hadde jeg vært rik hadde jeg uansett hatt samme system, er det virkelig vanlig å være inn i mFT pga pris? Det er ikke noe spesielt billig (eller dyrt) system.

     

    AtW

     

    Jeg skrev ingenting om at jeg valgte mFT bare på grunn av pris, men når prisforskjellen mellom generasjoner blir så voldsom så er jo det litt kjedelig. Og når det er sagt så synes jeg det IKKE er noen grunn til at mFT skal være mindre gunstig priset enn kamera med større sensor. Større sensor koster mer å produsere, og optikken er mer kostbar å produsere. Hvis det er sånn at argumentet for miniatyrisering skal holde vann så burde vel GM5 ha vært det dyreste kameraet. Føler noen ser på kameraet mer som smykker enn som bruksgjennstander. Det er ikke noen fordel for mFT om det prises så høyt at det blir en nisje. Tror heller de skal satse på å få større markedsandeler. Vi får se om prisen faller etter hvert, og hva som eventuelt skjer med salget... For min del så lever jeg godt med E-M5 Mk2 (som nå koster det halve) enda noen år.

  8. Teknologisk sett så er ikke GM1 noe dårligere enn GM5. Samme sensor. Jeg ville valgt GM1 forran GM5. Tar kjempefine bilder. Haken er at det er så lite, så litt upraktisk å opperere om man ikke er vandt til det. Jeg ville heller ha sett på Olympus E-M10 mk2 med 14-150mm. https://www.komplett.no/product/854094/foto-video/kamera-kompakt-system/kamera/olympus-e-m10ii-14-150-kit-systemkamera

     

    Da får du 10x zoom på et greit objektiv. Jeg bruker dette ofte på tur, fordi det tar så lite plass i forhold til 12-40 + 40-150. De blir igjen hjemme stort sett alltid etter at jeg kjøpte objektivet som alle frarådet. ;)

  9. Jeg synes de som er ekstremt vanskelig stilt, samt studenter, skal slippe å betale full lisens (som den er i dag). Jeg husker hvordan det var når jeg var student selv. Det blir jo til at man ikke kan ha TV.

     

    At hver husstand skal betale NRK-lisens uavhengig av om man har TV eller ikke, er bare mulig i gamle kommuniststater. Få det heller over på skatteseddelen, så får de betale de som har råd. Jeg betaler gledelig. Liker NRK, men liker ikke metodene for finansieringen som nå diskuteres.

    • Liker 3
×
×
  • Opprett ny...