Gå til innhold

hurrycane

Medlemmer
  • Innlegg

    47
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av hurrycane

  1. Kabinett: Chieftech miditower

     

    Cpu: Amd Sempron 3400+

     

    Skjermkort: Gforce 6600gt med zalman gpu kjøler

     

    Minne: 1024 mb Geil

     

    Disker:

    Wd 250 gb ide

    Wd 250 gb sata

    wd 160 gb ide

    Totalt 660 gb

     

    Nec dvd brenner

     

    Bzerk 500watt psu

     

    Microsoft v3.0 mus

     

    Nytt logitech tastatur

     

    Thermaltake gamepad

     

    mye er denne verd ca? takker for svar :D

  2. Hvordan bør man heve motoren, noen tips?

    6169155[/snapback]

     

    du løfter den enkelt og greit på festet, eller bruker den pinnen til å tilte motoren med.

     

    Det å løfte den på festet skal du være litt forsiktig med, fordi visst du løfter den for høyt kan den få problemer med å få nok kjølevann, men løft og tilt og prøv deg frem, men alltid sjekk at den får nok kjølevann ;)

  3. Forsterkern og elementet er aldeles ok.

    Dette er forøvrig ikke et anlegg, men  noe som skal spille 0.2% av de hørbare frekvensene og kanskje gi deg rånedunk(?) hehe ;)

    22mm MDF får du på byggern sammen med polyurethanlim. Bruk digre skrutvinger og minimalt med selvborende skruer. Husk forboring!

    Søk etter "kasse", "kassebygging" mm på forumet så finner du fort info om byggeprosessen :)

    5940596[/snapback]

     

    vet ikke om du har fått med deg at Tommy vant Nm i bilstereo med 3 av disse elementene (10 tommerene), så de spiller nok ikke bare dunk dunk ;) er faktisk vanvittig fin lyd i de

  4. joda jalla, men som sagt så er det faktisk veldig ofte at de råere elementene ikke har sånn sinnsyk følsomhet, mens de billige har en høyere følsomhet, akkurat fordi de regner med at de som kjøper billige elementer har mindre forsterkere og derfor prøver de å lage elementene så de kan få glede av de med en mindre forsterker, men du har jo helt rett, at i bunn å grunn så er det hele å mye strøm du har tilgjengelig :D

  5. har du ingen som kan hjelpe deg som kan dette? akkurat det å gjøre dette er veldig simpelt (iallefall i en honda) tviler på at skoda er så veldig forksjellig, så om du har en kamerat eller bekjent som har bittegrann peiling er dette gjort på kort tid, akkurat det med ledningene må du legge hvor du vil, men bare husk å hold strøm og signal avskilt ;)

  6. Følsomhet måles i dag mest etter en standard hvor en tilfører 2.83V inn på et element på 1m avstand og måler så lydtrykket dette gir i ekkofrie omgivelser.

    Dette er normert etter elementer med 8Ω impedanse og den tilført effekten blir her 1W. I praksis vil dette medføre at de fleste bilelementer, som har en 4Ω impedanse, vil få tilført 2W ihht til denne standarden.

     

    Med bakrunn i dette ser en at følsomhet er et mål på hvor høyt et element kan spille med en standarisert tilført effekt.

    Siden dB skalaen er logaritmisk så vil en oppleve å få etpar interessante resultater. Et element med f.eks 84 db 2.83V/1m som takler 1000W RMS vil ikke ha nubbesjans til å spille like høyt som et tilsvarende element med følsomhet på 89 dB 2.83V/1m som takler 500W RMS under like forutsetniger.

    5928350[/snapback]

     

     

    ahhh. lurt^^

    Så desto beitre følsomhet elementet har desto beitre, og høgare, spelar dei?

    5928366[/snapback]

     

     

    hmm er ikke helt riktig det nei, hele poenget er at et element med 96db følsomhet trenger en kraftigere forsterker enn et element med 100db følsomhet for å spille like høyt, men visst du feks har en kraftig forsterker så er det veldig godt mulig at det elementet som har 96db følsomhet rævspiller det mer følsommere elementet, altså følsomhet gir en pekepinn på å kraftig forsterker du trenger, men gir langt ifra noe svar på å høyt elementet kan spille hvis du skjønner

     

    hadde selv et element med følsomhet 101db og dette ble målt til ca 115 db i bilen med en forsterker på 250w

     

    mens et annet element som hadde en følsomhet på 96 (et mye råere element) spillte over 130db

  7. Vil gjerne anbefale deg å sjekke ut www.dynabel.no før du bestemmer deg, de har skikkelig forsterkere til rimelige priser.

     

    Du sier du skal ha 2 elementer etter hvert og jeg regner med at begge er 4 ohm. da kan du enten kjøpe

     

    1. Dynabel Bf0804 til 2000 http://www.mamut.com/dynabel/subdet300.htm og brokople den da yter den 2x250

     

    eller siden du har såpass mye penger du vil bruke kan du går for

     

    2. Dynabel bf4501 KLASSE D mono forsterker til 4000 http://www.mamut.com/dynabel/subdet299.htm Denne yter 450w rms i 4ohm, men visst du skal ha 2 elementer kan du koble disse ned i 2 ohm og da yter forsterkeren hele 800w rms og dette er skikkelige watt, bare sjekk ut hjemmesiden deres, så ser du at demobilen deres har vunnet nm i bilstereo

  8. Er ingen problem å dele phono kablene bare å kjøpe slike http://www.biltema.no/products/product.asp...6&iItemId=78706

    men regner med at dere skal ha 2 av forsterkerene til subbene og en til resten så dere deler en av phono kablene og sender dette til de to forsterkerene som skal drive subbene ;)

     

    angående remote kan dere bare kjøre den fra spilleren, men dette blir ofte en problem når man har 3 forsterkere(har jeg opplevd) så jeg koblet de bare på lysene, så forsterkerene tente sammen med lysene på bilen før jeg gjorde dette så tente alle forsterkerene, men etter hvert så klarte ikke remoten fra spilleren å holde liv i alle 3, men er jo bare å prøve, men vil dere slippe å bruke tid på det, så kjør remoten rett inn med lysene ;)

  9. det jeg kan si deg sikkert er styr unna saga ;), du burde gå for den dynabelen det er sinnsykt gode forsterkere, du kan stille FRON/BAK uavhengig av hverandre på lowpass og highpass er jeg VELDIG sikker på (men spør dynabel før du bestiller), når det gjelder subben ville jeg lagt på 500 kroner og gått for 9412, dette er en sinnsyk subwoofer for en ekstremt billig penge (har to slike selv i bilen, og det spiller for det første helt rått, men spiller konge fint i tilleg så anbefales på det sterkeste), men som jeg nevnte spør dynabel om forsterkeren før du bestiller ;)

  10. Har selv en eldre versjon av Pioneer gm4000, og dette er den beste forsterkeren jeg noen gang har vært borti lydmessig har prøvd (kicker, rockford fosgate, dynabel osv), den spiller helt rått fint på frontsett eller 6x9 eller begge deler ;), men det er definitivt ingen sub forsterker. så visst du skal ha forsterker for fin lyd i komponentsette ditt så er pioneer valget, men skal du ha trøkk i suben er dynabel å anbefale ;)

×
×
  • Opprett ny...