Gå til innhold

Hansforum

Medlemmer
  • Innlegg

    858
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hansforum

  1. Jeg liker godt Appletv og vurderer denne. Den må modifiseres for å kunne spille av på de mest kjente filmformatene. Der får du veldig fine visuelle menyer og lett å ha oversikt over store musikksamlinger. Dett er en gammel spiller, den tar ikke full hd, og du finner nok spillere som er bedre på videodelen, men på musikk så virker den god.

  2. Ja, jeg ble tatt på sengen. Jeg skal gjerne innrømme det. Jeg trodde jo at PS var det aller beste, og at ved å bruke det var alle forutsetningene til å få det beste sluttresultatet til stede. Jeg ser jo nå at for eksempel gratisprogramvaren til canon gir en helt annen trøkk i fargene i RAW format enn adobes. (urettferdig sammenligning kanskje ref det tidligere nevnte i tråden) Det hele handler om en bevisstgjøring av hvilke verktøyer bruker man, og hvorfor? Etter å ha brukt Canon sitt eget program i kun kort tid så er jeg mye bedre fornøyd med fargene enn jeg var på adobes. (og dette programmet har jeg hatt gratis hele tiden, jeg trodde bare ikke at det var så bra!)

  3. Med mitt Canon 40D så har jeg tatt en del bilder med funksjonen RAW+JPG, men jeg kommer til at jeg synes at i 90% av tilfellene blir fargene på JPG bildet mye bedre/mer realistiske enn i RAW bildet, spesielt rødfarger merker jeg en forskjell. På en måte ikke samme spruten i fargene... Kameraet er instillt på fargerom sRGB, Hvitbalanse AWB, Bildestil Portrett. RAW filene åpnes som Adobe RGB i Camera RAW 4.6. Jeg bruker PS CS3 i etterbehandlingen.

  4. Takk for god respons.

    Når det gjelder adminstrering og arkivføring så merker jeg at det er litt tungvindt.

    Ja, jeg bruker adobe bridge i tillegg til explorer i windows xp. Nå som jeg nærmer meg 100 000 bilder merker jeg at jeg har mistet litt av oversikten. Spesielt det med å tagge bilder, men også det å kunne raskt og greit gå innpå og gjøre endringer på mange RAW filer før jeg konverterer de til jpg.

    For prisen av CS4 kan jeg nok få ei ny god linse i samlingen, som kan være vel så nyttig.

    Jeg har nå lastet ned Lightroom for gratis å prøve i 30 dager, skal se hvordan det er.

  5. Hei, takk for god respons. Jeg vil bruke litt tid på å finne ut hva som er det jeg trenger. Fra før har jeg Sigma 10-20mm F3,5-5,6 , Sigma 18-50 F2,8 og Sigma 70-200 F2,8 så jeg hadde tenkt meg noe et sted mellom 50-85mm for å ta spesielt portretter av ansikt og overkropp, og gjerne et som hadde større lysåpning enn 2,8 slik at det var lettere å få diffus bakgrunn. Om det er god til makro i tillegg, så er det en bonus, ikke et must.

  6. Hei, vet ikke om du fikk løst denne, ser det er en stund siden....

    1. husket du å installere programvaren før du koblet til tastaturet?

    2. Har du prøvd å oppdatere til siste programvare?

    3. Har du krysset vekk alle tingene som LCD skjermen skal vise? Det var noen av de som skapte problemer for meg?

    4. Prøvd å avinstallere og installere det på nytt?

     

    bare noen ting som slo meg i farten.

×
×
  • Opprett ny...