Gå til innhold

skidd

Medlemmer
  • Innlegg

    365
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av skidd

  1. Hei.

     

    noen som har en liten aning hva verdien av et naust med følgende info?

     

    -bygd på slutten av 90 tallet

    -Andel i naust med 45 m/2 grunnflate. Naust framstår med godt vedlikehold. Innvendig tretrapp til framtidig hems.

    -Strøm er innlagt fra fellesanlegg. Vann er ikke innlagt

    -Enkel sti som tilkomst fra hovedvei.

    -Det er også støpt ned til sjøen for enkel tilkomst med båt

     

    Dette er et todelt naust, der man eier halvparten, delt på midten.

     

    Hvis det er noe mer dere lurer på så er det bare og spør, takk for svar :)

     

  2. Du bruker fort like mye strøm til kjøling som å holde serverparken i gang. Hvis du ikke vil ha nødstrømsaggregat må kjølemaskinene kobles til UPS. Da vil du trenge dobbelt så kraftige UPSer og dobbelt så store batteribanker.

     

    Videre trenger du minst to innedeler til kjølemaskinene. Enten noen takmonterte eller noen som står langs vegg. Har du takmonterte må du ta høyde for at det kan lekke veske fra dem og bør derfor ikke ha utstyr stående rett under dem. Det tryggeste er kjølemaskiner som står inntil veggen eller er integrert i datarackene.

     

    Har du plass til UPS, stor batteribank, 2 stk. kjølemaskiner i tillegg til datarackene på 16 kvm?

     

     

    i Forhold til at det er kun 16kvm så er der god plass, på ene veggen så har vi god klaring mellom den å rackskap, så på motsatt side så har vi en hel vegg og disponere (der kjøling blir tatt fra før) 

  3. Du har bare servere og nødvendig infrastruktur på UPS, ikke kjølemaskiner. Kjølemaskinene kan eventuelt kobles til nødstrømsaggregat dersom du skal ha det. Hvis ikke du skal ha nødstrømsaggregat brukes UPS bare for å få en kontrollert nedstenging av servere og infrastruktur og det klarer du før det har blitt for varmt i datarommet.

     

    Okey, planen her er og holde oppe serverparken i 2 timer, da strømbrudd som regelt ikke varer så lenge, og da hadde det vært greit og hatt kjølesystem i den perioden, er der noen mulighet for og ha kjølesystem på noe annet en aggregat?

  4. Du skal ikke ha et kjølesystem på taket men to, Hvert av dem skal være dimensjonert for å kunne kjøle ned datarommet med tilhørende infrastruktur helt alene. Kjølemaskiner svikter, lekker, trenger service osv. og temperaturen i et datarom stiger fort uten kjøling.

     

    Tenkte på to ja, må ha en reserve når det gjelder alt, noen erfaringer rundt strømtilførsel til kjølesystem? holder det med en kraftig UPS? 

  5. Vil tro at det skal gå greit for eier og sette kjølesystem på taket :) 

     

    Løsning nr 1 høres jo grei ut, men når det gjelder løsning nr 2 så tenker jeg nokk at den samme går til hele bygget, det er mange små kontorer her.

     

    Men ja, løsning nr 2, hvordan vil dette ha innvirkning på det økonomiske? da vil vi være med på å gi varme ut til bygget her, kan vi da kanskje ha en avtale om reduksjon i leieavtale kanskje? 

  6.  

    Jeg syns det er bra å motta så mye informasjon om ting før jeg kontakter leverandører av den grunn til at da er jeg mer forberedt på hva de har og komme med, man skal ikke alltid stole blindt på leverandører fordi de jobber med slikt, greit å få litt innsikt slik man ikke går i "lurefella" 

     

    Så alt fikse kommer med tar jeg gladelig imot som gode råd.

     

    For all del, samle inn så mye info du ønsker, og aldri stol blindt på en leverandør. Men jeg vil fortsatt ikke anbefale og bruke egen kunnskap opp mot leverandør, den beste kritikken av leverandør A sin løsning kommer nok fra leverandør B. Det koster svert lite å få hjelp i planleggingsfasen, så ikke finn en løsning før du kontakter leverandører, la leverandøren også ha mulighet til å komme med innspill.

     

    Jeg er i planleggingsfasen, så jeg er "all in" for at leverandør skal få hjelpe å komme med anbefalinger, man kan kalle dette for "research" slik at jeg har mer kunnskap når det kommer til at man skal forstå alt de kommer med under hele prosessen. 

  7. Jeg jobber med dette, og kunne sikkert gitt deg noen tips, men trenger litt mer info angående eksisterende varmesystemer og hvor stor plass det er utenfor bygget. Er taket flatt og er det mulig å sette en tørrkjøler eller kjøleaggregat der?

     

    Supert ;)

     

    i hensikten med hva rommet ble brukt til før så er det varmekabler i gulv, men de er avskrudd

    det er et varmeanlegg i bygget som kommer opp fra gulv i alle kontorer som blir styrt av vaktmester.

    Under hele bygget er der krypkjelle i betong.

    taket mener jeg på er flatt, tror ventilasjon kommer fra tak ned til loft på bygget.

    Det er en vegg som er yttervegg til det aktuelle serverrommet, utenfor der er der ca 1 - 1,5m fortau så kommer det parkeringsplass, så der er muligheter for og henge noe på veggen.

    Dette bygget er 3 etasjer inkludert loft, vi er på 1 etasje.

    Vi har også muliget for oppbygging av gul med ca 30cm på serverrommet.

  8.  

     

    Det ligger vel i kortene at TS er ute etter litt info om løsninger(...)

     

     

    Nå er de fleste leverandører de beste til å gi informasjon om de løsninger de leverer, man tjener vanligvis på å ha kontakt med leverandører tidlig i prosjektet.

     

    Trådstarter spurte om løsninger, ikke prosessen rundt anskaffelse, derfor påpekte jeg at løsning er det opp til leverandør å finne. Det siste man ønsker er å pålegge leverandør å installere noe de ikke har god kjennskap til, det kan fort bli dyrt.

     

    Er det virkelig et problem at TS skaffer seg info om mulige løsninger før han kontakter div leverandører? Jeg ser mange fordeler og ingen problemer. Har selv jobbet i VVSbransjen i flere 10-år, og jeg er ikke ett sekund i tvil at det er smart det TS her gjør. Jeg har tilgode å treffe et eneste firma i denne bransjen som gir helt uhildede råd. Så at valg av løsning utelukkende skal foretas av leverandør virker som et særs lite klokt råd.

     

     

    Jeg syns det er bra å motta så mye informasjon om ting før jeg kontakter leverandører av den grunn til at da er jeg mer forberedt på hva de har og komme med, man skal ikke alltid stole blindt på leverandører fordi de jobber med slikt, greit å få litt innsikt slik man ikke går i "lurefella" 

     

    Så alt fikse kommer med tar jeg gladelig imot som gode råd.

  9.  

    Synes ikke dette høres ut som noe du burde ta på deg selv, få en profesjonell leverandør inn i bildet.

    Det ligger vel i kortene at TS er ute etter litt info om løsninger, før han nødvendigvis må få en profesjonell part å dimensjonere/utføre. Alle seriøse aktører i dette faget vil uansett sjekke alle relevante data for dimensjonering.

     

    Spørsmålet TS stiller er absolutt relevant, da mange aktører i dette faget ofte er opptatt av å selge inn løsninger de selv leverer, og 1 aktør kan ikke ha full oversikt over alle løsninger som finnes i markedet. Jeg vil sterkt anbefale TS å be om løsninger fra flere aktører. Om det ikke er så altfor komplekst vil de fleste VVS-ingeniør-firma gi deg et tilbud på løsning uten at det koster dere noe videre.

     

    Til TS: Det er for mange ukjente variabler til å kunne gi deg helt konkret råd herfra. For å vite korrekt energibehov må en få tak i årsmiddeltemperatur for området, huskonstruksjon, eksisterende energiløsninger / ventilasjon, og ikke minst reell forbrukt strømmengde, samt rommets utforming og evt vindusflater.

    Der finnes løsninger både for gulv, vegg og tak, så det trenger du ikke være redd for. Men først må en vite energibehovet, så ta en full gjennomgang av lokalet og eksisterende løsninger (det er vel en vaktmester/VVS-ansvarlig på huset som bør sitte på endel informasjon som kan være avgjørende).

     

    Det enkleste er trolig en dedikert kjøleunit, hvor "utedelen" kan stå i et lokale som store deler av året trenger varme (som f.eks en garasje). Der finnes et utall løsninger. Sleng gjerne ut de tilbudene du får her (anonymisert), så kan jeg og sikkert andre komme med innspill.

     

     

    Takk for veldig godt svar ;) 

    Det skal jeg gjøre, regner med jeg får hørt med leverandører idag og får tilbud i løpet av uken =)

  10. Synes ikke dette høres ut som noe du burde ta på deg selv, få en profesjonell leverandør inn i bildet.

     

    Holder på å sjekke opp leverandører som driver med dette, tenkte bare jeg skulle høre litt fra "bekjente" forumbrukere som kanskje hadde vært borti dette fra før. tar kontakt med div leverandører om uforpliktet tilbud når jeg har fått tilbakemelding om strømforbruket til vårt servermiljø. 

  11. Takk for svar :) 

     

    fant ut nå etter måling at rommet er ca 16kvm, betongveggen mot yttervegg er ca 50cm -> 1m tykk. der er pr dags dato et rør som vi tar luft ifra til en liten innendørs gulvkjøler, men har pr dags dato bare noen få servere. derfor jeg trenger god kjøling siden der vil stå ca 30 flere servere en idag, og mulig ekspandering.

     

    Har googlet litt, men du har ikke noe kjennskap/link til eventuelle kjølere/varmegjenvinning som er gulvstående eller lignende for slike løsninger? jeg spør kanskje litt vanskelig, men :p

  12. Hei.

     

    har jeg havnet på feil plass så er det bare og flytte posten.

     

    Leter etter gode løsninger for gjenvinning av varme og gode kjølemetoder for serverrom, rommet er på ca 20Kvm og er så og si en bunker.

     

    Bygget det står i har varme til hvert kontor fra før, så ser på muligheter til og eventuelt koble på varmeluft som blir generert til eksisterende varmeanlegg om det går and.

     

    Har lite teknisk innsikt på slike systemer fra før, men skal ikke være noe problem og lære meg det med god info fra dere.

     

    er det noe mer info som trengs så er det bare og spør

     

    Takk for svar =)

  13. Hei.

     

    har fått til og flytte alle brukere fra en gruppe til en annen, men jeg må også få til og flytte gruppene som er medlem av gruppeA over til gruppeB. Her er det som er til flytting av brukere.

     

    Get-ADGroupMember "GruppeA" |  
      Get-ADUser | 
      Foreach-Object {
        Add-ADGroupMember -Identity "GruppeB" -Members $_
        Remove-ADGroupMember -Identity "GruppeA" -Members $_
      }
     
     
     
    Hvordan får jeg ordnet det?
    Takk for svar.
     
  14. Jeg brukte skadix.de med understellsnummeret (=chassisnummeret) og fant delenummer 8602265 (uten tracs) 8602266 (med tracs).

     

    Jeg hadde foretrukket å få eksisterende modul reparert i stedenfor å bytte med en brukt modul som sannsynligvis vil få det samme problemet snart likevel.

    Takk for svar, jeg skal ta ut ABS modulen idag og åpne og se på loddingene, hvis der er dårlig kontakt så lodder jeg de på nytt i håp det fisker problemet ;)

    • Liker 2
  15.  

    Hei.fant en på nettet til 1600 brukt, vil denne passe til min?

     

    Link

     

    Denne er fra en 2000 modell. Styringsenhetene i 1999 modell og nyere er ikke den samme som i 1998 modell og eldre. Det er også forskjellige styringsenheter for biler med/uten stc og tracs.

     

    Hva er chassisnummeret på din bil?

     

    Er det understellsnr du mener?

     

    YV1LW5106W2515814

  16. Hei.

     

    har en Volvo V70 98mod, ABS lampen lyser av og til, abs sensorer fremme er sjekket, sensorene bake er skiftet. så da har jeg fått beskjed fra verksted at ABS styreenheten/modulen er defekt.

     

    har lest mye forskjellig på nettet om at folk har tatt den ut og åpnet den og sett at der har vært pinner eller div som har hatt dårlig kontakt, og da har de bare loddet på nytt og så har det fungert, noen som vet litt mer om dette?

     

    Fikk beskjed med Volvo at en ny kostet skjorta, 7000kr skulle de ha, fant en på nettet til 1600 brukt, vil denne passe til min? har det noe å si at denne er til manuell og jeg har automat?

     

    Link

     

    Takk for svar

×
×
  • Opprett ny...