Gå til innhold

trygveaa

Medlemmer
  • Innlegg

    2 082
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av trygveaa

  1. Overskriften «Nå har Ubuntu fullverdig Netflix-støtte» stemmer ikke helt. Linux er fortsatt ikke offisielt støttet og man må fortsatt endre user agent, i motsetning til hva The Verge skriver. Dette kommer frem i eposttråden i ubuntu-devel-discuss som det linkes til (ikke ubuntu-forumet), samt at jeg testet det.

     

    Å kjøre Netflix med html5 i Chrome på Linux med endring av user agent har som noen skriver vært mulig ca. siden starten av august. Jeg har brukt det litt og det fungerer ganske bra, vesentlig bedre enn med Silverlight på Windows etter min mening. Jeg har ikke hatt noe problem med at det slutter å fungere uten grunn, som Tåkelur skriver. Eneste problemet var at jeg på et tidspunkt måtte endre user agent (mulig dette var problemet til Tåkelur?) fra Chrome 37 til 38.

     

    Det som derimot er nyheten her er at en ansatt i Netflix ønsker å fjerne user agent-blokkeringen, og vil prøve å få gjort det. Den nyheten er veldig god, user agent-blokkeringer er ubrukelige greier.

     

    Grunnen til at de sier det nå er som dere skriver at det tydeligvis kreves versjon >= 3.16.2 av NSS (som ikke akkurat er en «sikkerhets-plugin som har til hensikt å beskytte strømmingen mot piratvirksomhet», men men), og Ubuntu har nylig fått versjon 3.17 i alle støttede utgaver.

  2. Krever Ubuntu

    Det er ikke noe problem å bruke andre distribusjoner enn Ubuntu, det er bare å pakke om deb-fila. Steam er f.eks. lagt ut på Arch User Repo.

     

    Hvis du ikke var en av de 1000 heldige som ble plukket ut av Valve, kan du melde deg på betaprogrammet på Valves nettside. Selv om det bare er 1000 personer som har tilgang så langt, skal antallet økes fortløpende i de kommende ukene.

    Hvis du åpner linken steam://open/games, istedenfor å åpne Steam direkte får du tilgang til Steam og tredjepartsspill selv om du ikke er i betaen (Valve-spill krever fortsatt at du er i betaen).

  3. Uff, samfundets sin kort-registering er jo en katastrofe...

     

    De påstår at oblatnummeret har 5 siffer, men jeg fikk 6! Nummeret på den gule klisterlappen (står V15 på den) på kortet mitt er 11****, så jeg antokat de 5 siste var oblatet.. jeg registrerte dem inn, og nå står det at medlemskapet mitt er aktivt, men at det løper ut 25.08.2009??

     

    Beklager, vi har nettopp utvida oblatnumrene fra 5 til 6 siffer, og hadde tydligvis glemt å endre frontendbegrensningen. Det er fiksa nå. Siden du registrerte 5 av sifrene, så registrerte du noen andres oblat (som ikke har registrert kortet/oblatet sitt) og har dermed fått en annen utløpsdato. Kontakt [email protected] for å få rettet til rett nummer.

    • Liker 2
  4. Fordi de sier det selv: Now that we know the hardware is capable of more performance, we will go back and figure out how to mitigate this effect under Direct3D.

     

    De sier at det kanskje er mulig å optimalisere Direct3D mer ja, ikke at de ikke har optimalisert det. Det er mulig Direct3D kan yte like bra, men det krever i så fall (i dette tilfellet) mer optimalisering enn OpenGL gjorde.

     

    Oppga de noen Direct3D tall overhode? Det var vel snakk om OpenGL Windows 270 -> 303,4?

     

    270.6 FPS var med Direct3D:

    Running Left 4 Dead 2 on Windows 7 with Direct3D drivers, we get 270.6 FPS as a baseline.
  5. Å sammenligne en optimalisert OpenGL-versjon på Linux mot en suboptimal Direct3D-versjon på Windows gjør det til en feilaktig sammenligning.

     

    Hvorfor tror du de ikke har optimalisert Direct3D-versjonen? De skriver «That the Linux version runs faster than the Windows version (270.6) seems a little counter-intuitive, given the greater amount of time we have spent on the Windows version.». Dette oppfatter jeg som at de har brukt mer tid på optimalisering av Direct3D-versjonen på Windows, enn på OpenGL-versjonen på Linux.

    • Liker 1
  6. Du kan også bla mellom fanene ved å dra fingeren til høyre og venstre under surfing når du ikke har zoomet inn – for da er det jo nødvendig å bla til høyre og venstre inne på nettsiden.

    Du kan fint dra for å skifte faner når man er zoomet inn og. Hvis man starter å dra helt fra kanten, så skifter den fane, uavhengig av zoom-nivå.

     

    Av en eller annen grunn fungerer imidlertid dette bare når du holder mobilen vertikalt. Hvis du surfer i horisontal modus må du bruke fanevelgeren.

    På min Galaxy Nexus funker dette fint både i horisontal og vertikal modus.

     

    Opera Mobile med turbo og Opera Mini kan vi se bort ifra, siden de bruker helt egne teknikker for å vise nettsider via Operas servere. Da ser vi at Chrome ikke bruker mye mer data enn Opera Mini og Firefox.

    Det siste stedet dere skriver «Opera Mini» i den teksten skulle det vel stått «Opera Mobile».

  7. Jeg leste artikkelen, men står ingen konkret teknisk grunn til hvorfor det markedsføres som "Steam for Ubuntu" og ikke "Steam på Ubuntu".

    Hvor markedsføres det som "Steam for Ubuntu" i motsetning til "Steam på Ubuntu"?

     

    Forskjellen er vesentlig, f. eks om de bruker Ubuntu-spesifikke hacks eller om de bare utvikler og tester det på Ubuntu.

    De skriver at de ønsker å støtte flere distribusjoner i fremtiden, så jeg vil vel tippe at de ikke bruker Ubuntu-spesifikke hacks. Det er bare Ubuntu de tester klienten på nå, så er vel derfor det er det eneste de sier de støtter offisielt.

  8. Det er forskjell på å ha skaffet seg IPv6-adresseblokker (som artikkelen omtaler) og å levere IPv6. De eneste ISPene som leverer IPv6 i dag er såvidt jeg vet Uninett og Powertech. Jeg vil tippe f.eks. Altibox er av de som har skaffet seg blokker, men ikke har alt utstyret klart enda, siden de planlegger å begynne å levere IPv6 til nye kunder i løpet av året.

     

    Det kan jo være Canal Digital er av de litt under 50 prosentene som ikke har skaffet seg blokker, hvis de ikke har noen planer. Telenor (som eier Canal Digital) sier riktignok her at de har ambisjon om at alle kunder skal få IPv6 innen 2013. (Men det kan jo være dette bare gjelder kunder direkte av Telenor, og ikke under Canal Digital).

  9. Ja, gå på atom nivå, og gi hvert atom på jorden en ip adresse, og vi har enda nok til over 100 jordkloder, der hvert atom på hver jordklode får en ip adresse.

    Det er rett og slett bare helt galt. Jorda består av ca. 1.33 * 10^50 atomer[0], og det finnes som kjent 2^128, eller 3.4 * 10^38 IPv6-adresser. Det er altså langt flere atomer på jorda enn IPv6-adresser. (Men du har rett i at det er veldig mange IPv6-adresser og mye mer enn en adresse per sandkorn, som det finnes ca. 10^18 - 10^21 av.[1][2])

     

    edit: Kanskje en bedre måte å forestille seg det er at det finnes 7 * 10^17 adresser for hver kvadratmillimeter av jorda.

    Og det finnes 3.6 /64-blokker (som forhåpentligvis er det hver kunde vil få av en ISP) for hver kvadratcentimeter av jorda. (Blokkstørrelsen er altså /64, så ikke / som i delt på.)

     

    [0]: http://en.wikipedia.org/wiki/Atom#Earth

    [1]: http://www.hawaii.edu/suremath/jsand.html

    [2]: http://www.tufts.edu/as/physics/courses/physics5/estim_97.html

  10. Gaar det greit med aa bruke en Engelsk PC, uten de tre siste bokstavene i alfabetet eller er det bare aa kjoepe seg en Norsk PC? F.eks Ex.Phil oevingene , hvis de skal skrives paa data gaar det greit aa skrive slik jeg gjoer naa? eller kan de skrives for haand?

    Du burde absolutt bruke æ, ø og å i innleveringer på norsk (jeg syns egentlig du burde det nå og), men du trenger ikke norsk tastatur for å gjøre det. Et amerikansk tastatur har nesten lik layout som et norsk (bortsett fra at <-tasten mangler), så det er bare å velge norsk layout i OSet.

    • Liker 3
  11. Enjoy

     

    fEHnpuwWC9WVC5qH

    ddxH7k2SSbC5rUX9

    fcYWzHHb7hy88yuf

    b4pPquNG6PPne7xU

    b5p8Xbxe9Ybg6Xq5

    bgAwWZdaMVpUKt4h

    aA7SMxqPS4HC47ug

    ctmKcfSBNPuBdDD6

    amhHW8BPPpAYfCtB

    aAkpXtYt63XCqWyM

    fJfyqnYkVRNsmU2C

    ce7pC29qXkfCUn2J

    an8Pcp5PPcT8gdau

    aqU2FTCxYTtchaDh

    fbaGnRuT8mpzPCA8

    aHxG25U6tBSsbHUL

    aUcaSBExfWsty9Ae

    cr6KZdMkgKzYxwXb

    dqxaXLDNc8gYMU6M

    cFJxpugCaML7BCCm

    dXETBMTqpJTaz2m3

×
×
  • Opprett ny...