Gå til innhold

Knut Marius

Medlemmer
  • Innlegg

    912
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Knut Marius

  1. Takk for alle svar!

     

    ahpadt: Ja, jeg er klar over at skjerping og sliping ikke er det samme, og at man med jevne mellomrom bør slipe knivene for å lage en ny egg. Jeg har en kamerat som har planer om å kjøpe seg slipestein for å lage egne kniver, så mulig jeg kan få slipt hos han etterhvert. Realistisk sett så tror jeg ikke jeg kommer til å investere i en slipestein selv med det aller første.

     

    Horrorbyte: Er det kanskje kjeramisk stav jeg bør ha til f.eks. Masahiro-kniven?

     

    ostenxx: Ja, det er nok dette jeg også har hatt inntrykk av. At ved riktig bruk så vil en stav være det beste. Victorinox-knivene mine syns jeg forsåvidt har holdt seg ganske fint med roll-sharp-en, men det var nok mest denne Masahiro-kniven jeg var usikker på.

  2. Har lurt litt på dette med skjerpestål for vedlikehold av kniver. Jeg vet jo at det er veldig viktig å skjerpe knivene jevnlig for å holde de skarpe, men jeg er litt i stuss rundt hvilke skjerpestål jeg egentlig burde bruke.

     

    Jeg har bare en "Fiskars Roll-sharp" som har funket ganske greit, men jeg har alltid tenkt at dette må være en sub-optimal løsning, da man sjeldent ser kokker bruke noe annet enn et konvensjonelt skjerpestål av denne typen. Prisen på disse "rulleskjerperne" får meg også til å tenke at det ikke kan være det beste for knivene.

     

    Jeg gikk i en butikk med det til hensikt å kjøpe et tradisjonelt skjerpestål, men vedkommende i butikken anbefalte meg å heller vurdere en sånn rulle-skjerper (som jeg allerede hadde) fordi hun mente det var like bra, samt at det var lettere å ikke gjøre feil som kunne skade kniven. Dette er noe av grunnen til at jeg vil ha litt input fra andre på dette temaet. Jeg har en følelse av at hun ikke var ekspert på området, og jeg vil ikke risikere å kjøpe dyre kniver som jeg ødelegger på grunn av et sånt tips.

     

    Tidligere har jeg hatt relativt rimelige kniver, men har gradvis begynt å kjøpe noen dyrere, og da tenker jeg det er lurt å ha litt kontroll på dette.

     

    I dag har jeg litt ymse av kniver, men de jeg bruker mest er 3-4 Victorinox-kniver og en nykjøpt Masahiro Santoku. Det er sikkert mange "forståsegpåere" som vil mene at Victorinox ikke er dyre nok kniver til at det har så mye å si, men som sagt vil jeg gjerne vite litt mer slik at jeg senere kan legge litt penger i en kniv uten å være redd for at den skal bli ødelagt av dårlig skjerperedskap.

     

     

  3. Litt forhistorie: Jeg og min samboer var i banken i ferien for å opprette en felles konto. I tillegg fikk vi da bestilt nye forbrukskontoer og Visa/Mastercard til hver av oss. Hun var kunde i banken fra før, mens jeg var helt ny kunde. Banken sier så at de skulle sende oss de nødvendige papirer og kortene i posten.

     

    I kveld kommer vi hjem fra tre ukers ferie, og det jeg finner i postkassen min er en kredittkortregning til min samboer på nesten 2000 kr fra et software-firma som kaller seg Cleverbridge, og et annet som heter 3bsoftware (3 separate transaksjoner). Dette er ting som vi aldri har hørt om! Ingen av oss har mottatt hverken papirer eller kort fra banken, og disse regningene er blitt trukket av et nytt kort som vi aldri har fått! Dette kortet må altså ha forsvunnet innen det kom til oss, og noen har misbrukt det. Jeg ringte selvfølgelig til fokus bank og fikk sperret kortet til min samboer, men siden det er avdelingen i danmark som tar seg av henvendelser utenfor åpningstid så får jeg ingen ekstra informasjon fra kundebehandleren. Han forsikrer meg om at det ikke er blitt opprettet noe kort i mitt navn enda, så forhåpentligvis kan de ikke svindle meg også.

     

    Det var naturlig nok veldig sjokkerende for oss å bli utsatt for denslags, men hvilke rettigheter sitter vi nå på i forhold til å dekke beløpet som er svindlet? Vi har jo absolutt ikke gjort noe galt her. Vi bor i en blokkleilighet der postkassene har lås, så dersom folk skal få tak i posten vår er det trolig at postmannen f.eks. har lagt posten utenfor postkassen (den kan ha vært full). Mens jeg var på ferie ringte jeg faktisk posten og spurte konkret om hva som ville skje dersom postkassen ble full. Mannen i andre enden forsikret meg om at ingen post ville bli lagt utenfor postkassen. En postmann har plikt på seg til å enten levere posten i postkassen, eller ta den med tilbake til postkontoret for oppbevaring i inntil 2 uker dersom det ikke er plass.

     

    Jeg skal selvfølgelig ringe fokus i morgen tidlig og prøve å få svar, men jeg er naturlig nok litt urolig inntil jeg får noen sikre svar derfra. Er det noen som helst fare for at mer kan bli trukket nå i etterkant? Er mastercard forsikret mot denne typen svindel, eller bare mot svindel relatert til netthandel?

     

    En annen ting som jeg finner veldig merkelig er at i tillegg til disse regningene så mottok vi faktisk to CD-er med software fra det ene firmaet (Cleverbridge). Først tenkte jeg at dette bare var noe som ble gjort for å på en eller annen måte prøve å skjule at det faktisk er svindel, men etter å ha søkt opp firmaet og produktet på nettet så virker det for meg som om det faktisk er et legitimt produkt, og at disse pengene faktisk har gått til å betale for denne softwaren. Hvorfor vil noen misbruke et kort ved å faktisk bestille ting til vår adresse? Det fatter jeg ikke. Ville det ikke egentlig være lett for folk å misbruke kortet på måter som faktisk lot tjuvene tjene noe på det?

     

    Er glad for alle konstruktive innspill!

  4. Testet dette på oversettelser fra norsk til engelsk, og andre veien. Som forventet var det rimelig dårlig, med mange grove feil. Men noe annet var vel heller ikke å forvente med tanke på at tolking av naturlig språk er noe det enda gjenstår mye forskning på. Prinsippet er fornuftig, men jeg vil ikke anbefale noen å bruke det aktivt før det er blitt kraftig forbedret.

  5. Hvis du for eksempel har AK på hånden (ess og konge), og du treffer en konge på flop som gir deg ett par, da er kickeren din ess. Det er altså kortet du har ved siden av og som vil avgjøre dersom to spillere har samme par/to par/tre like/fire like. Når du treffer et par så er det ofte veldig viktig å vurdere hvor god kicker du har, fordi det fort kan sitte en annen person der med samme par som deg, men med høyere kicker.

  6. Helt enig med Billy Bob.

     

    Personlig liker jeg å limpe med hender som 45s i sene posisjoner, og det fryder meg når jeg flopper trips og AA skjeller meg huden full fordi jeg er en idiot. AA er _ikke_ udødelig, og når du får med deg 3-4-5 spillere til flop så må du ofte belage deg på å kaste hånda før det blir for dyrt

  7. Men de til gjengjeld har, som FTP også har, er autorefill på cashbordene, som jeg synes er digg ettersom jeg alltid spiller med full BI. En annen ting som begge klientene har, er jo.. Eh, hva heter det. Bordene kan tilpasses, så det er godknall.

     

    NoIq har gjerne ikke den butikken som Stars har, men har en cashback-ordning som er kul, VIP Cash Back kaller de det visst.

     

    Auto-refill har stars også, i tilfelle du ikke visste det :) Når du sier at bordene kan tilpasses, vil det si at de kan resizes også? Det liker jeg med stars; at de bruker vektorgrafikk på bordene, slik at de kan resizes uten å se j***** ut.

     

    Vurderer å overføre litt penger fra stars til noiq for å få litt avveksling (og en first deposit bonus). Er det slik at denne bonusen for alltid er låst? At du aldri kan ta ut hele bankrollen hvis du ønsker det?

  8. Har et spørsmål: Jeg har nå lagt merke til at stolen på min akustiske stålstreng-gitar er i ferd med å løsne. Den er tydeligvis limt (ingen skruer), og begynner å slippe taket. Har noen en formening om ca. hva det vil koste å få reparert noe sånt? Regner med at de må ta av strengene, pusse litt, og så lime på igjen. Eller er det mulig å sette noen skruer inn der?

  9. Såvidt meg bekjent så trenger du bare navn og nasjonalitet på banken, pluss IBAN og BIC (som du finner på nettbanken din hvis du leter etter noe som har med utenlandsbetaling å gjøre)

     

    Forresten: Det letteste er jo VISA..

  10. Noen som bruker PokerTracker her? Jeg la inn versjon 3 nå, og syns det virker veldig lovende. Veldig kjekt med et godt analyseverktøy, og HUD-en er også veldig nyttig. Men det er veldig mye krims-krams, så gjelder å luke ut de faktorene som virkelig er viktige for forbedring av spill og kartlegging av motstandere. Har hittil vært litt usikker på hvordan jeg skal tolke Aggression Factor, og om det i det hele tatt er en signifikant faktor med mindre du har sittet på bord med de samme spillerene veldig lenge.

     

    Hvis det er flere som bruker PokerTracker 3 her så kan vi jo utveksle litt erfaringer og tips til oppsett?

  11. Noen fler enn meg som satt og multitabla på stars i dag tidlig for å prøve å komme med i 25mrd-hånda?

     

    Bomma desverre med et par tusen hender, men fulgte med på milestone-bordet.Det ble ganske heftig. Hånda ble delt på et $1/$2 Limit Omaha H/L. Stars slet tydeligvis med stor belastning på serverene sine, så flere av spillerene fikk disconnect under hånda. Han ene (som endte opp med å vinne halve potten) fikk sin hånd foldet preflop pga. server-feil. Etter at hånda var ferdigspilt avgjorde administratorene at alle hendene skulle vurderes som om de var all-in preflop (på grunn av server-problemene), så da klarte han med $7-stack og en foldet hånd å karre til seg high-potten mens han som i utgangspunktet scoopet måtte klare seg med low.

     

    De to som delte main-pot fikk $50.000 hver pluss en turneringspakke til en verdi av omtrent $50.000.

     

    De som tapte hånda fikk $33.333 hver. Rimelig heftig!

     

    Som om ikke det var nok drama allerede så var det en spiller som tydeligvis hadde valgt "Wait for Bigblind", og som derfor ikke fikk kort denne runden. Han sparte kanskje $2, men gikk glipp av minst $25.000. Han var mildt sagt forbanna, men kan jo tross alt ikke klandre pokerstars. Han satt i 10 minutter og trodde han var med i hånda, inntil noen fortalte han at han ikke kom til å få noe. Stakkars menneske

  12. Flott... Pokergudene fortsetter å hate meg.

     

    Setter meg ned ved et cashbord og plukker opp AA i første hånd. DING!

    Får raise fra UTG. DING!

    Syn fra button.

    Jeg reraiser fra min BB.

    UTG går all-in. DING!

    Button går all-in over der igjen. Jeg syner.

     

    Bordet kommer med to åttere, og button viser J8o.Please kill me.

     

    Greit nok at jeg taper hånda... men mot et så tvers gjennom udugelig spill! Fyren går selvfølgelig fra bordet pronto, så jeg ikke får sjanse til å vinne tilbake pengene. Akkurat nå hater jeg poker..

×
×
  • Opprett ny...