Gå til innhold

Nessi

Medlemmer
  • Innlegg

    1 045
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Nessi

  1.  

    Takker for svar Rømmedressing. Har selv tenkt på ei uke på new zealand om vi velger Fransk Polynesia. 

     

    Hvilke planer har dere på new zealand? Jeg er ihuga ski entusiast, og sier ikke nei takk til toppturer på vinterstid :)

     

    Vi drar rett til Queenstown på Sørøya, leier bil og drar litt rundt i området. Planen er å få med oss Milford Sound, Mt Cook Aoraki samt mye adrenalin-aktiviteter i Queenstown-området som f.eks. Nevis swing, canyon jet-boats, og litt uteliv da det er vinterfestival når vi kommer. På ski tenker vi Treble Cone ved Wanaka, kommer litt an på vær og forhold hva vi bestemmer oss for :)

     

    Vi blir borte totalt 26 dager hvorav 4 dager mer eller mindre går med til transport. Vi er av inntrykket at til og med det er i minste laget av tid, så kanskje 3 uker totalt med både NZ og FP blir litt for lite? Btw vi er oppe i godt over 50k per person allerede, og vi har ikke reist ned dit engang :p Fire netter i over water bungalow på Bora Bora har vel sin del av skylda, men yolo og once-in-a-lifetime og alt det derre... :)

     

    Hvor mye av de 50k hver går med på flybilletter? Regner med dere flyr til Auckland, så til Papeete og så til Bora Bora?

  2. Mitt tips ville være å bruke de tre ukene på å tråkle seg fra for eksempel Montpelier til Genova, eller omvendt. Glimrende strender, fantastisk mat og mer kultur og historie enn man kan ønske seg.  I tillegg er vel Languedoc, Provence, Liguria og, om man vil, Piemonte bland de mer romantiske områder som finnes på kloden.

    Takker for svar Belfaborac. Vi elsker Italia etter vi var i Roma og 8 dager på Sardinia. Men i sommer så tenker vi oss utenfor Europa, siden vi er ganske keen på å gjøre unna langdistanse turer fortia :) Burde kanskje spesifisert dette i tråden, men jeg noterer ned til framtidligere planer :)

  3. Hei reisere.

     

    Jeg har fått den ultimate julegaven fra dama der jeg kan velge 3 ukers sommerferie hvor jeg vil. Budsjettet kan vi sette til max 100.000,- totalt for begge 2.

     

    Vi tenker å ta reisen i sommer --> juni, juli eller august. 

     

    Vi har snakket en del om USA, nærmere sagt vestkysten, leie bil å kjøre rundt.

     

    Andre steder vi har sett på er Fransk Polynesia men usikker om 2-3 uker der kanskje blir for mye av det samme.

     

    Vi har reist litt tidligere å ønsker å se nye steder, steder vi har vært er: 

     

    England, Ungarn, Italia, Tyrkia, new york x2, puerto rico i karibien, cuba, rio de janeiro, thailand, kambodsja, vietnam, singapore, hong kong, sydney, cook islands Vi skal til dubai og seychellene i april.

     

    Vi er vel litt alt etende innen reising, liker kultur, større byer, øde øyer, pene strender osv. Vi vil gjerne kombinere ferien med avslapping, natur og kultur.

     

    Er nok åpne for alle forslag. 

  4. Hus verten har nettop skiftet router, føler jeg har mast så mye at jeg kan ikke be han om å prøve å skifte router en gang til. Han har også kjøpt en slik strøm wifi ekstender eller hva det heter. Koblet på rett utom leiligheten her. Ble litt bedre. Men fortsatt fryktelig ustabilt. 

     

    Når jeg måler farta på ps4 så varierer den veldig. alt fra 5mbit til 30mbit. 

     

    Signal styrke hopper fra 80-100%

  5. Har du en bærbar kan du koble en krysset TP-kabel mellom PS4 og bærbaren og sette opp bridge på nettverksenhetene (velg begge og trykk høyre mus og så bridge). Da kobler du på PS4 på ditt trådløsnett via bærbar så den går via kabelen til det, og det blir normalt vesentig bedre. Har du DHCP som leverer addresse til din bærbare er det tut og kjør på automatic i wired på PS4. 

    Prøvde dette mot min stasjonære som har good wifi antenne. Men det fungerte ikke kjempe bra... Skal prøve på nytt. Eventuell presse huseier til å dra kabel ned hit :p 

  6. Hei.

     

    Sliter med at PS4 wifien har elendig Wifi. Synes dette er rart siden både pc og bærbar i samme rom har god fart og lite problemer.

     

    Nedlastingshastighetene er svært lave i forhold til pc. Og det er rimelig hakkete å spille FIFA multiplayer.

     

    Har lest mye på nettet, prøvd å endret dns adresser osv. Også forsøkt å flytte ps4 litt rundt om i rommet uten hell. Har også en ASUS extender antenne i leiligheten uten at dette hjelper.

     

    Er det generellt dårlig wifi antenne på ps4? eller er det noe galt med min?

  7. Air Canada kosta i samme periode rundt 500kr billigere :) Men det var uten inkludert bagasje og uten mat. Aeroflot inkluderer værtfall 1 stk 23kg bagasje og tror det er inkludert ett par måltider på økonomiklassen. Reisetida var også litt mer ugunstig på på AirCanada og selskapet har masse dårlig kritikk. Om man kan stole på sånt :)

     

    Tenker å sjekke ut Vinales, Havanna, Trinidad og kanskje Varadero.

  8. Hei.

     

    Hjelper ett vennepar som har opplevd at kredittkortet har blitt brukt til netthandel. Etter å ha gått gjennom eposten deres som er koblet opp mot icloud på ipad ser jeg en del mistenksomme eposter som spør etter kort informasjon.

     

    De har nok trykt på denne linken å fylt ut. Etter at kortene har blitt brukt har banken sperret kortet og de har fått nytt. 

     

    Jeg fikk de til å endre icloud passord og ikke fylle inn ny kredittkort info der før vi er sikre på hva som har skjedd.

     

    Derfor lurer jeg på om det er nok å skifte kun passord? Eller må ny icloud konto opprettes?

     

    For de intereserte så ser mailen slik ut:

     

    Avsender: [email protected]

     

    Tittel: Det er problemer med faktureringsmetoden for Netflix_Streaming-abonnementet

     

    Tekst:

     

    Kjære *************

     

    Det har oppstått et problem med behandlingen av den gjeldende betalingsmåten. Hvis videre forsøk mislykkes, kan dette føre til at abbonementet ditt på Netflix_Streaming ikke kan fornyes automatisk.
    Klikk linken nedenfor og logg på kontoen for å oppdatere betalingsinformasjonen og unngå at abbonementet stoppes.

     

    Link.

     

    Med Vennelig hilsen

    Apple

  9. Hei.

     

    Har to spørsmål angående GoPro Studio.

     

    Har nettopp kommet hjem fra en 42 dager reise i Asia\Stillehavet og sitter igjen med MANGE klipp.

     

    Er det mulig å koble sammen flere Gopro Prosjekter? For jeg har lagd ett prosjekt fra hvert sted pga ALT for mange klipp. (Ville tatt evigheter med enkodering osv)

     

    Og 2 spørsmål, programmet klikker får windows feilmelding ca 10 ganger i timen. "Gopro studio has stopped working" Har forsøkt alt som står på gopro siden men ingenting har hjulpet. Sykt irriterende, har på autosave hvert 30sekund, men tar ca 5min å loade prosjektet opp igjen etter at programmet klikker.

     

    Noen som har erfaringer rundt dette?

  10. FIFA 16 ultimate team, hva skal man si? Er det mulig å lykkes uten å bruke "ekte" penger? Opplever at 1/3 av kampene lagger, jeg har null problem med internetten. jævlig plagsomt når man bruker 5-6 timer for å spare opp coins til å bruke til en draft kamp, så lagger kampen så jævlig at man ikke har sjans til å gjøre noe.

     

    Tror nok ikke det kommer til å bli flere FIFA kjøp på en stund.

     

    Ble så forbannet for dette at jeg faktisk valgte å ta en chat med EA support, for å spørre om dette? Fikk ikke akkurat noe svar, fikk beskjed om å ta internet troubleshooting. Pussig at jeg spiller BF4 uten noe lagg. Internetten min har aldri hatt noen problem med multiplayer spill. 

     

    Derfor lurer jeg, er det mulig at motstander lagger hos meg, men ikke har lagg selv? At vi opplever lagg annerledes? For det virker som alt jeg gjør blir litt forsinket i forhold til hos motstanderen, målene renner inn, pasninger treffer aldri, å skuddene blir jo ikke all verden.

  11. Hei.

     

    Dama har en 3-4 gammel Asus N56V.

     

    Hun har i lengre tid vært utsatt med at asusen plutselig slår seg av. Virker som batteriet er helt tomt. Og vi må putte i ladder for at den skrur seg på igjen.

     

    Problemet er at det ofte står 50% eller 30% igjen i windows.

     

    Har også kjøpt nytt batteri, der vi har de samme problemene. 

     

    Den virker heller ikke særlig varm.

     

    Noen forslag?

     

    Har også kjørt en clean windows install.

  12. Hei.

     

    Jeg har nettop solgt unna min eldre Asus Zenbook ultrabook (den fra 2011) Som ikke ble brukt i det hele tatt på grunn av ytelsen var for dårlig.

     

    Jeg og dama har dermed bestemt oss for å spleise på en ny bærbar siden hun har en diger 17" ASUS laptop som er ALT for stor og tung.

     

    Har tidligere spurt etter laptop her, men har etter litt tenking fått nye krav.

     

    Vi skal om kort tid ut på en lang reise i Asia\Australia\Stillehavet og trenger dermed en OK ultrabook.

     

    Jeg bruker kun bærbar når jeg er ute å reise (da i hovedsak til photoshop, gopro studio)

     

    Dama bruker den langt oftere, men aldri til noe kraftig arbeid. Hun vurderer nå master i økonomi, så det blir nok hun som bruker den mest til Excel osv.

     

    Jeg har også ikke fått testet 4K oppløsning på bærbar data enda, og vet ikke om det er værdt det.

     

    Hovedkriterier:

     

    Lett (Blir oftest  fraktet i sekk under reiser for å ta backup av både filmer og bilder.

     

    Kratig nok til å redigere 4k filmer fra Gopro (Når jeg mener redigere så er det å få de over til pc'en samt kunne klippe sammen korte klipp og se klippene uten lagg (med min eldre zenbook, så var det håpløst å kunne se 4k klippene)

     

    Batterikapasitet - I og med at det blir sikkert 50 timer med flyving (samt MYE ventetid på flyplasser)

     

    Om det er 13 eller 15 tommer som passer oss vet ikke jeg, men jeg er fan av større skjermer, men da går vel dette utover vekten.

     

    Har heller ikke lyst på en DYR macbook. Så windows er nok å foretrekke.

     

    Budsjettet har vi ikke snakket så mye om, men siden vi spleiser så er vi litt mer villige til å legge i litt.

     

    Over 15k gå vi nok ikke.

     

    Har sett en del på disse modellene uten å blitt noe sikkrere:

     

    Dell XPS13 og XPS15

    Asus Zenbook UX305 og UX501

     

    Poenget er at det finnes kanskje "eldre" slanke bærbare som holder for oss. Noen som har tips?

     

    Helst 8gb ram, 256GB SSD disk.

     

     

  13. Hei.

     

    Fra før av har jeg en Asus Zenbook Ux32a, den er vel ca 3 år gammel. Men jeg er ikke fornøyd med den. Selve slanke designet liker jeg og det å ha en lett bærbar er nødvendig.

     

    Problemet er vel ytelsen og skjermen (lav oppløsning) og synes selve skjermen har dårlig kvalitet.

    Kunne ha tenkt meg en bedre bærbar som  værtfall klarer å dra 4k videoer (redigerer mye gopro filmer i 4k når jeg reiser) Og oppløsningen til Zenbooken er veldig dårlig.

     

    Ellers brukes ikke pc'en til noe særlig spilling eller andre kraftige oppgaver. 

     

    Det trenger heller ikke å være så liten som 13" om den er lett og tynn.

     

    Noen som har tips\forslag?

  14. Oj, vært på jobb fram til nå.  Har neon problemer med siden, som jeg må bruke litt tid på. Eneste jeg har klart å gjøre nå er å gjøre nr 11 og nr 25 valgfri.

     

    Tørr ikke stoppe undersøkelsen får å redigere den, vil ikke miste resultater. Jeg kan heller ikke legge til alternativer nå. :(

     

    Har vært litt stressa, så derfor er det noe som kan være litt uklart i undersøkelsen eller mangle sjangre som RPG. Er også ikke heeeelt 100% god på  alle de forskjellige sjangrene :)

     

    Når det kommer til konklusjon så tør jeg ikke love noe, men kan prøve å komme med det jeg skriver i bachelor innlevering.

  15. Hei.

     

    Jeg jobber fortiden med en bachelor innlevering i faget Spill og Opplevelsesteknologi. Jeg har fordypt meg i voldelige video spill.

     

    Derfor har jeg laget en spørreundersøkelse på nett som jeg håper folk har tid til å fullføre. Dette hadde hjulpet meg mye. 

     

    Spørsmålene handler om selve spillingen, og litt på det sosiale\ utenfor det digitale liv. 

     

     

    Spørreundersøkelsen er selvsagt 100% anonym, eneste du må svare på er kjønn og ca alder.

     

    Det kan være en del skrivefeiler. Beklager dette på forhånd.

     

    Link til spørreundersøkelsen her:

     

    https://freeonlinesurveys.com/s/cp1u5hi9plzkrp3658334

     

    Takker på forhånd, kan gjerne diskutere vold i video spill i denne tråden.

  16. Hei.

     

    Jeg og dama har bestilt tur til Thailand, Singapore, Australia og Cookøyene til høsten, vi blir borte i 1mnd og 10 dager. Vi har for øyeblikket fylt opp ferien unntatt de siste 3 ukene. Vi bruker 1 uke i Cookøyene, 2\3 dager i Singapore og 5 dager i Sydney.

     

    Jeg ønsker tips på hva man bør få med seg i og rundt Sydney, husk at vi bare har 5 dager her. Dama har snakket om å besøke en ranch utenfor Sydney for å ri hester. Ellers ønsker vi å se på de aller vanligste monumentene i byen.

     

    Vi funderer også på hva vi skal bruke de siste 3 ukene på. Vi har flybilett hjem fra Bangkok. 

     

    Siste flybilett som vi har bestilt er på tur tilbake fra stillehavet til Singapore. Jeg kan se at vi har svært MANGE muligheter fra Singapore til en billig penge. Vi har tenkt på Filippinene, Vietnam eller bare være i Thailand de siste 3 ukene. Noen som har forslag? Gjerne 1 uke, og kanskje farte rundt i Thailand i de siste 2 ukene. 

     

    Vi ønsker å se oss rundt, og er ikke typene til å ligge på resorts i flere uker. Vi liker storbyer, strender, fjell osv. 

     

    Har du også erfaringer fra Cookøyene (Rarotonga og Aitutaki) så gjerne del tips og erfaringer :)

×
×
  • Opprett ny...