Gå til innhold

Loddebolt

Medlemmer
  • Innlegg

    108
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Loddebolt

  1. Det er derimot fortsatt click-bait. De hiver fortsatt ingenting ut. De bytter over tid. Altså når de oppgraderer eksisterende basestasjoner, så oppgraderer de med nytt utstyr fra Ericsson, som også da klart har vært et anbud. Det er ikke slik at de setter i gang storaksjon nå og skrur ned alt utstyr fra Huawei og putter opp Ericsson utstyr istedenfor. Det gir jo artikkelen inntrykk av. At Telia liksom har bestemt seg for at Huawei er en sikkerhetsrisiko og nå skal alt ned med en gang. De sier ganske klart "over tid". "Over tid" kan være 10-20 år.

    Hos Digi står det at allt skal være byttet ut i 2023.
  2. Snakker du om ansatte som har hatt samme laptop i 13 år eller hva er dette egentlig?

     

    Ja noen brukere tviholder på sine pcer og vil ikke bytte og så lenge de virker har vi latt det være. Før eller seinere så oppdager dem at verden har gått videre og at det er på tide å oppgradere. Skal sies at disse laptopene stort sett fungerer som stasjonære og blir sjelden flytta fra arbeidspulten.
    • Liker 3
  3. Etter inntoget av SSD spesielt oppleves selv billigmaskiner som raske i daglig bruk. Hvorfor skal man kjøpe nytt når det man allerede har er bra nok?

    SSD har vært en gavepakke til oss som tyner ut levetia i det lengste for PCer. Tok nettopp ut av drift noen bærbare levert for 13 år siden med AMDs første x64 cpu. Disse hadde IDE disker så nå var lidelsene til brukerne over. Generasjonen etter hadde SATA og de blei oppgradert med SSD for en del år siden og noen er enda i drift.
    • Liker 3
  4. Alternative føringsveger finns, men så lenge Telenor og de lokale fiberaktørene ikke klarer å samkjøre seg i slike situasjoner skjer dette. Telenor har vel også på papiret en ringstruktur i Finnmark med kabel langs kysten østover og innlands på retur. Hvordan tre kommuner faller ut pga ett brudd på land i Berlevåg virker rart. Eller var det flere brudd samtidig?

  5. Hvem skal betale for at det bygges redundans i utkant strøk der det knapt bor folk?  Norge har alt veldig høye kostnader for telefonitjenester. 

     

    Hva med heller pålegge Telenor/Ice/Telia frigjesting i sine nett dersom andre faller ned? 

     

    Er ikke så greit så lenge de alle stort sett bruker Telenors fastnett (fiber, radiolinje, etc) til mastene som ofte er samlokasjon for operatørene.

    • Liker 1
  6.  

    Det herlige telemonopolet i Norge. Sjekk hva du får for 129 danske kroner, fri alt. I Norge derimot betaler vi gladelig 399 for et sånn «billig» abbo.

    Topografien er veldig forskjellig i Danmark og Norge.

    Stemmer, men det skal sies at i Danmark samt Sverige og Finland så bygges det ofte master som er 2-3 ganger høyere enn her til lands pga flatt terreng. Bakkar og berg er ofte gunstig å plassere master på.
    • Liker 1
  7. Vi bler hele tiden tutet ørene full om miljø og klima, og forbrukerne skal alltid ta regninga. Er på tide at produsentene ansvarliggjøres og at bruk og kast holdningen får konsekvenser. EU og andre burde innføre samme regelverk som Norge, så får vi håpe at det lages produkter som kan forventes å ha lengre levetid. Ikke minst bør produkter garanteres å bli oppdatert for nødvendig funksjonalitet og sikkerhet. Tror jeg dette er realistisk? Nei...

    • Liker 2
  8. Ikke rart at det kun er 20% som kjører Windows 10 mobile da Microsoft hadde en helt idiotisk og lite kjennt løsning for å oppgradere fra WP 8.1.

    Man måtte inn i Store å laste ned en oppgraderingsapp som så sjekket om telefonen kunne oppgraderes og dette var ukjennt for mange. Denne prosedyren skulle vært en del av den vanlige oppdateringsjekken som kjøres automatisk, men MS valgte ikke det av en eller annen grunn.

  9.  

    Jeg for min del har stor tro på forbrenningsmotoren.

     

    Jeg vet det er kontroversielt, men det er faktisk helt fantastisk teknologi.

    Man pumper opp døde dinosaurer fra langt nedi i bakken, raffinerer de, og brenner de i et lukket kammer for å lage energien som driver bilen fremover.

     

    Radiobiler kan man kjøre på tivoli.

     

    Det er egentlig litt utrolig at vi har akseptert kjøretøy som produserer gift for folk, miljø og klima. Tyskerne brukte til og med bileksos til å henrette folk under krigen.

    IS sympatisører henretter også tyskere, franskmenn og andre med biler den dag i dag..

×
×
  • Opprett ny...