Gå til innhold

bynhffba

Medlemmer
  • Innlegg

    158
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bynhffba

  1. Gammel tråd, men etter å ha søkt litt rundt fant jeg ikke noen andre treff på samme tema, hverken her på diskusjon eller andre steder.

     

    To andre steder som ikke er nevnt er

    - det oppbygde "stupetårnet" i et tre ved Bånntjern, ca 7 meter

    - klippene på skyggesiden av Lutvann, 20.5 meter (ikke vært der selv, men ref. siste A-magasin (#34) "Rett sør for bydelen Alna i Oslo ligger kanskje det høyeste av alle potensielle klippehopp i Marka. Skyggesiden av Lutvann finnes det en klippe som rager 20.5 meter over vannkanten. Bare de med lang erfaring fra klippehopp og minimalt med høydeskrekk bør driste seg til å hoppe her.")

  2. Edit: Har også et lite problem ang. firefox, jeg klart å ta vekk menylinjen o.l og nå ser det bare (se bilde).. Noen forslag?

    Hvordan har du klart dette? Du kan jo prøve alt+f som vanligvis får opp "File" i menyen, eller alt+t som får opp "Tools" (om det er et tillegg som har gjort det).

     

    Bruker selv tillegget "Hide GUI Bars" som enkelt kan gjøre Firefox så minimalistisk man bare ønsker, og få alt tilbake igjen ved bare en selvvalgt tastekombinasjon.

     

    "Ubiquity" er også et kult tillegg, for ikke å glemme "Xmarks".

  3. Vil du virkelig ha elendig harddiskytelse, datakorrupsjon og/eller blåskjermer?
    Nei, selvsagt vil jeg ikke ha det.

     

    Jeg vurderte å gjøre slike som Complexity gjorde, å rulle dem sammen på en forsiktig måte, men fant i dag en rund IDE kabel på Clas Ohlson til 100 kroner. Den er blank og kanskje ikke blant de aller peneste, men den gjør jobben :) Så da er saken løst :)

     

    Ellers takk for alle tips og råd :)

  4. Leste gjennom guiden nå, og har funnet en rekke døde linker:

    Disse kunne kanskje vært oppdatert i førstepost.

  5. de 2 kablene du fant av akasa og andre dyrere gjør akkurat det samme, men den dyrere har blå neonlys i kabelen som må være mest meningsløse jeg har sett i en kabel noensinne :D

    ata 133 som den akasa er det du trenger, forøvrig er den plasten på de runde ide veldig stiv så ville lagt en ny strømpe selv.

    Aha, får ringe inn til Netshop når de åpner, og se om det er mulig å legge til den Akasa kabelen til en av de forrige bestillingene, selv om jeg har forhåndsbetalt med Visa.

     

    Takk for raskt svar midt på natta :)

  6. Ah, håpet på å ikke kjøpe ny rund kabel. La igjen to bestillinger hos Netshop i går, med 100 kroner i porto på hver (ble to bestillinger, for glemte å legge ved kabelstrømpesettet på den første). Så er lite lysten på å bestille en kabel til 100 kroner, og betale ca like mye i porto - en gang til.

     

    Så er ingen som har prøvd å dele opp en 80 lednings IDE kabel? Tenkte kanskje at det kunne gå om jeg bare delte hver andre eller tredje leder?

     

    Men i aller verste fall, at det absolutt ikke anbefales at ledningen deles opp, hva slags kabel må jeg kjøpe? Jeg ser på Netshop (pleier å henvise til prisguide.no, men her fant jeg ikke noen kabler av den typen jeg var ute etter (eller er floppy kabelen den jeg er ute etter?)) at de har to modeller som er aktuelle, en fra Akasa og en fra ukjent produsent. Den fra Akasa oppgir bare at det er en IDE/EIDE kabel med grensesnitthastighet "UDMA 66/100/133", mens den andre oppgir at det er en 80 lednings IDE kabel. Den siste er dessuten 165 kroner dyrere. Jeg skal gjerne holde dette så billig så mulig, så er den fra Akasa riktig? Selv om den ikke oppgir at den er en 80 lednings IDE kabel mener jeg (det kan vell også være en 40 lednings IDE kabel? Eller de selger kanskje ikke slike nå lenger?).

     

    Spørsmål nummer 2 har jeg forresten funnet svar på selv. Bildet som ligger på Wikipedia viser det litt utydelig, men jeg fant et annet bilde som viser forskjellen mye bedre. Siden jeg fant bildet på, forklarer også forskjellen:

     

    Og hva med den min (15 ledere?), er denne trygg å dele opp? Ettersom det er er ganske stor plass mellom lederne, og det sjangsen for å kutte en leder er veldig liten. Denne kan jeg vell heller ikke bytte ut med noen rundkabel, har i hvert fall ikke sett noen slik rundkabel før. Kabelen er festet til lydkortet om noen lurte, men jeg aner ikke hva den er godt for, og den som den fører til har jeg aldri brukt, og aner ikke hva den brukes til (kanskje jeg bare skal fjerne hele greia?!).

     

    Ellers takk for svar hittil :) Kommer til å prøve å stripse og stable SATA kablene på en eller annen måte, slik som foreslått, bare jeg får kabelstrømpene :)

  7. Hei!

     

    Jeg har nettopp startet et lite prosjekt der jeg tenker å rydde opp PCen inni, og har gått til anskaffelse av kabelstrømpesettet som finnes hos microplex.no.

     

    Derfor tenkte jeg at noe må kunne gjøres med den stygge IDE kabelen som går fra DVD og CD brenneren og til hovedkortet. Jeg har leste flere guider for hvordan det kan gjøres, blant annet hos Overclockers Club og Techware Labs, men har blitt litt usikker etter å lest en post på et annet forum, der en bruker skriver:

     

    Han nevner her at det ikke er smart å dele opp en 80 lednings IDE kabel, stemmer dette? Og hvordan kan man se om det er en 80 pins IDE kabel man har? Når man ser på det bildet på Wikipedia som viser en , ser disse ganske så identiske ut synes jeg. Begge har 41 hull så vidt jeg kan se.

     

    Min IDE kabel ser slik ut:

     

    Og kontakten slik:

     

    Dessuten har jeg en mindre IDE kabel også, er det trygt og skjære opp denne? Kan sees nederest til venstre i bildet under:

     

    Bare en lite tilleggspørsmål når jeg først har dette oppe:

    Noen som har en smart løsning til de fire SATA kablene mine? De er jo så alt for lange, men leste på et annet forum at det ikke var mulig å kutte dem kortere, og fant heller ikke noen kortere alternativer i noen norske nettbutikker.

     

    Så oppsummert blir dette fire spørsmål:

    1 Er det trygt å kutte opp en 80 lednings IDE kabel?

    2 Hvordan skiller man 40 og 80 lednings IDE kabler fra hverandre, og hvilken type har jeg?

    3 Er min lille IDE kabel trygg å skjære opp?

    (4 Noen som har en fiks løsning til mine fire satakabler?)

     

    Grunn til endring:

    Mindre leif

  8. På skolen min bruker vi "Treningslære 2006 av Gjerset med flere" det er en veldig dårlig bok når det gjelder mental trening da det står lite om akkurat det. Bruker du den boken også? Hva skreiv du om sånn cirka?

    Bruker akkurat samme bok. Hadde også med meg en annen bok Gjerset har skrevet (Idrettens treningslære, Universitetsforlaget), som det sto litt mer om mental trening enn i "Treningslære", men det var likevell litt tynt med stoff.

     

    Hele oppgaven min ble sentrert rundt mental trening og psykiske faktorer. Spenningsregulering ble naturlig nok dratt inn her ;)

  9. Hvilke andre partier er det som har disse kampsakene?

    Ikke akkurat partienes kampsaker, men Ballade driver i disse dager på med en politisk rundspørring blant de norske partiene, der de tar opp følgende temaer og spørsmål:

    Er fri fildeling verneverdig? Bør åndsverkloven i så fall endres? Hvor mye overvåkning kan vi tillate på nettet? Ballade har fått de politiske partienes synspunkter på fildeling, regelverk og håndhevelse.

    De har hittil snakket med disse partiene: Venstre, Høyre, Sp, KrF og Ap.

     

    Ellers utrolig flott at Piratpartiet har fått så stor oppslutning :)

  10. Takk for hjelp begge to :)

     

    Hva synes dere om oppgaven i dag?

    En idrettsutøver presterer dårligere i konkurranser enn på trening. Vurder hva årsakene til dette kan være. Drøft hvilke tiltak som kan sette utVeren i stand til å prestere bedre i konkurranser.

    Ble overraska over at det bare var en oppgave. Var litt vanskelig å finne ut hva jeg skulle trekke inn, og den delen av oppgaven som gikk på å finne tiltak ble nok litt for tynn. Skrev 3.5 sider + kilder. Synes egentlig oppgava var grei, hadde forventa verre :p

     

    Relaterte dere svaret deres i noen som helst grad til kilden? Jeg gjorde ikke det, og tenker at den kilden bare var en innledning til eksamensoppgaven.

     

    Og en ting til, når dere skrev om prestasjoner i trening, tenkte dere trening generelt da, eller sånn som trening rett før konkurransen slik som prøveomgang i hopp? Når jeg svarte tenkte jeg litt begge deler. Dette hadde jo litt relevans for hvordan man eventuellt kunne dratt med forberedelser, for forberedelsene til konkurranse hadde jo vært helt de samme om treninga var ment som trening rett før konkurranse i form av prøvehopp.

     

    Endring: Kom på en ting til, fikk dere drøftet noe angående tiltakene? Jeg fikk ikke helt grep på dette i hvert fall, og det ble heller lite drøfting.

  11. Hei!

     

    Jeg har kommet opp i treningslære, og har eksamen nå på fredag. Føler meg egentlig ganske rådvill nå, og er usikker på hva jeg skal jobbe med fram mot fredag. Vi får jo ha med alt vi vill av bøker og dokumenter, så det er jo ikke noe vits i å lese rett fra treningslære boka (har gjort meg kjent med den, og satt opp postitlapper, og føler det holder). Så det jeg gjør nå er å se på gamle eksamensoppgaver

     

    Det vi har fått beskjed om er å finne alternative kilder, bli godt kjent med idretten vår (og spesielt opp mot tidligere eksamensoppgaver). Min idrett er langrenn, og det jeg lurer på er om noen har noen goder kilder (dokumenter på PC, linker e.l.) som kan være relevant for langrenn i forhold til eksamen, og/eller treningslære generelt i forhold til eksamen?

     

    Har søkt litt rundt, og funnet noe, men skulle gjerne hatt mer :)

     

    Eller noen som har noen formening om noe annet som er viktig å forberede seg på i forhold til treningslære-eksamen?

  12. Veibeskrivelse ligger på billettservice.no:

    Informasjon

    Slik finner du frem til Hellerudsletta

    Med bil:

    Hellerudsletta ligger langs RV22 mellom Hvam og Gjelleråsen. Veien til Hellerudsletta er skiltet fra E6 ved Olavsgaard Hotel og langs RV4 fra Gjelleråsen.

     

    Tog fra Oslo:

    Tog fra Oslo S til Lillestrøm og buss eller taxi videre. Togavgang Tog NSB mot Årnes ni minutter over hel time, Tog NSB mot Lillestrøm ti over halv time, Tog NSB mot Lillehammer fem over halv time, Tog NSB mot Eidsvoll ti på halv time. Tog NSB mot Kongsvinger fem over halv time. De tog med like avganger går annenhver gang.

     

    Buss fra Oslo:

    Fra Bussterminalen, Galleri Oslo Rute 321 til Hellerudsletta, avgang hver 1/2 time, ti på hel time og ti på halv.

     

    Buss fra flyplassen:

    Flybussexpressen fra Oslo Lufthavn Gardermoen til Olavsgaard Hotel går kontinuerlig videre Rute 321 til Hellerudsletta hver hele og halve time.

     

    Noen som veit om det kommer mange til Hellerudsletta? Var det bra der sist det var russtreff der?

  13. Her er tre muligheter for dere som er interissert i Spotify og invite:

     

    1. Bruk linken som eak2k postet, http://sites.google.com/site/spotivite/

     

    2. Logg inn på #spotify på Quakenet, følg deretter anvisningene i kanalen

     

    3. Skaff dere en proxy med IP fra UK (f.eks. Hide My Ip), gå deretter inn på http://www.spotify.com/en og fyll ut informasjonen. Det som dere må passe på her er at dere må fylle ut SE17 2DJ som postal code.

  14. Jeg synes at papirpenger og mynter bør fases sakte men sikkert ut til fordel for elektroniske betalingsmidler som bankkort, betaling via mobiltelefon, nettbank osv.

    Du vil altså fjerne enhver mulighet til å gi anonyme donasjoner? Man skal altså ikke lenger kunne støtte politiske partier eller religiøse (og ikke-religiøse) organisasjoner uten at myndighetene (og alle andre som har tilgang betalingsinformasjon) skal vite om det? Jeg mener den anonymiteten vi har i dag er en forutsetning for demokratiet.

  15. Dagbladet er flink og følger med i timen: http://www.dagbladet.no/2008/11/21/nyheter...onkurs/3793725/

     

    Leser følgende i artikkelen på Dagbladet:

     

    "SMS-en selskapet har sendt ut til kundene, anbefaler de kundene å benytte seg av et spesialforhandlet tilbud hos et annet mobilselskap.

    - Dette er et supertilbud, framholder Matre (Matre er styreleder i MTU)"

     

    Jeg fikk SMS'en fra MTU, men klarer ikke se dette spesialtilbudet noe sted? Noen som vet hva Dagbladet/MTU mener?

    Jeg lurer også på dette, ser at andre nettaviser skriver det samme. Dagens it skriver blant annet dette "MTU har i dag også informert kundene om abonnementer de eventuelt kan bytte til." Er dette informasjon jeg har gått glipp av? Kan heller ikke finne noe på MTU sitt nettsted.

  16. Nå ser det ut som at det her helt sikkert at det er over, fikk nettopp denne SMSen fra MTU:

    "Kjære MTU kunde. MTU legger ned sin virksomhet og vi er på bakgrunn av dette forpliktet i henhold til post- og teletilsynets direktiver å informere deg som mobilkunde at du må velge ny operatør snarest mulig. Din nye leverandør må ha innportert ditt mobilnummer innen 5 desember 2008 for at du fortsatt skal kunne benytte ditt mobilnummer. Vi takker for at du var kunde hos oss og ønsker deg lykke til hos ny operatør. Mvh MTU"

     

    Utrolig synd, jeg likte virkelig MTU, og jeg har aldri ringt så mye, og sendt så mange meldiner for så lite. Trist.

  17. Skjønner at man ikke kan kidnappe pcer og bruke dem men om jeg selv har

    35millioner pcer og med egen hardware spammer milliarder av mail er det da ulovelig?

    Nei, jeg tror ikke det. Såfremt innholdet i epostene du sender ikke gjelder noe som i seg selv er ulovlig.

    Jo, det er ulovlig å sende e-post med reklame fra sin egen maskinvare. Antallet e-post som blir sendt, har ikke noe å si for om det er ulovlig eller ikke. Dette står ganske klart i Markedsføringsloven § 2b som PepsiCo linket til tidligere i tråden:

    Det er forbudt i næringsvirksomhet uten mottakerens forutgående samtykke å rette markedsføringshenvendelser til fysiske personer ved hjelp av elektroniske kommunikasjonsmetoder som tillater individuell kommunikasjon, som for eksempel elektronisk post, telefaks eller automatisert oppringningssystem (talemaskin).

     

    Jeg har også registrert at flere (tilsynelatende) seriøse bedrifter jeg har handlet hos bryter den samme paragrafen i Markedsføringsloven, spesielt på dette punktet:

    Når den elektroniske adressen samles inn, og eventuelt ved hver enkelt senere markedsføringshenvendelse, skal kunden enkelt og gebyrfritt gis anledning til å frabe seg slike henvendelser.
  18. Hei!

     

    Jeg har nettopp fått en Dell Latitude D531 med Vista Business installert. Alt har fungert som det skal, men det er en ting som irriterer noe grenseløst, og det er at skjermen skrur seg av etter 30-40 sekunder (må aktiveres igjen ved å bevege på musen). Dette gjelder uansett hvordan strømforbruksmodus den står i (balansert, strømsparer, høy ytelse) og om laderen står i. Jeg har forsøkt å endre på det som kan endres på, men har ikke fått bukt med problemet. Dette er svært irriterende om jeg skal lese lengre dokumenter eller se film.

     

    Under Kontrollpanel > Strømalternativer > Rediger planinstillinger > Endre avanserte strøminstillinger > Skjerm > "Slå av skjerm etter", er instillingen på 0 minutter. Regner med at dette er riktig, men jeg får ikke sjekket ettersom den instillingen er låst, og trenger administratorrettigheter for å endres på (det er en skolepc). Kom til å tenke på at kanskje denne kan være feil innstillt, at 0 betyr at skjermen avsluttes innen et minutt er gått, men gidder ikke å mase på IT-fyren på skolen for det, men om noen kunne testa slik at jeg kunne si ifra viss det faktisk er tilfelle at den er feil hadde det vært fint. IT-fyren har forøvrig tidligere sagt at han ikke visste hvordan man fikk endret slik at skjermen skrudde seg av (men han kunne gjerne gjøre det om noen finner ut hvordan). Dette gjelder forøvrig alle PCene på dette trinnet, så om noen kan hjelpe så er det nok mange som blir fornøyd.

     

    Så jeg lurte på om noen veit hva som må gjøres for å få bukt med dette irritasjonsmomentet, eventuelt kan sjekke ut om min teori om at 0 under strøminnstilinger betyr at skjermen skrus av innen et minutt stemmer eller ikke.

×
×
  • Opprett ny...