Gå til innhold

mannyboi

Medlemmer
  • Innlegg

    473
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av mannyboi

  1. Du svarte ikke...

     

    Reiser du for opplevelse eller foto?

    Om jeg hadde reist på foto-tur, så hadde jeg vel neppe stilt dette spørsmålet? Da hadde jeg pakket fotosekken med alt jeg har og vært nøgd med det. Jeg ser likevel poenget ditt, jeg ser nå på mulighetene for å få jobb som fotograf og da endrer plutselig utstyrsbehovet seg. 

     

     

     

    ........

     

    Fuji X-T2 ser interessant ut, men begynner å pushe grensene litt når det kommer til størrelse.

    .........

     

    Kommenterte ikke APS-C speilløst noe særlig i mitt første innlegg da du fort får et vel stort system og nesten like gjerne kan kjøpe et Eos 200D som Nautica foreslår hvis du skal ha noe særlig mer enn en normalzoom. Men husene er klart mindre fortsatt, I hvert fall I tykkelse.

     

    X-T2 er et utrolig flott kamera, men du får samme sensor og veldig mye av funksjonaliteten i X-T20 også. Ulempen med Fuji er at de ikke har prioritert små linser i samme grad som kompakte hus, men til gjengjeld har de veldig bra optisk kvalitet i mange av linsene,

     

     

    Ser at tek.no anbefaler GX8 over GX80, og at prishoppet opp er rettferdig ifht hva man tjener av funksjoner. Jeg leser også mange nevner det samme du sier ang størrelse på optikk hos Fuji, og det er helt klart at det har mye å si. Jeg så på å gå over til a7-systemet til Sony pga størrelse, men igjen blir optikken massiv (spesielt hvis jeg skal bruke adapter og EF-optikk) så vinningen går opp i spinningen. 

     

    Jeg har fått mange gode innspill og mye å vurdere her, takker så mye for tiden til alle som har tatt seg bryet med å komme med tips og anbefalinger! 

    • Liker 1
  2. Canon 200D påmontert 40mm pancake går i lommen, hvis du har litt store lommer da :)

     

    Fordelen er at du er familiær med Canon fra før så du vil kjenne deg igjen og objektivene dine passer perfekt. Med de nye STM-objektivene fra Canon får du også soft og stillegående fokus, de er relativ gode i skarphet, relativ små/lette og rimelige.

     

    Har selve 100D med 15-85 IS som standard "ikke lite og lett objektiv men liker zoom-området", 40mm "går i jakkelomma", 55-250 IS stm "fungerer flott til video" samt endel flere objektiver.

     

    Kan sende deg et par videoer tatt med 100D hvis du sender meg en PM.

     

    Den nye 200D skal være betraktelig bedre på video med dual-sensoren.

     

    Joda, 100D/200D er nette, små hus - ingen tvil om det. Problemet er når jeg putter arbeidshingsten 24-70 2.8L ii på det, da faller alle argumenter for størrelse og vekt bort. Optikken må da uansett byttes ut, og da går jeg gjerne for noe som er enda mer kompakt. Jeg skulle gjerne holdt meg innenfor Canon sine grenser, men jeg syntes de rett og slett har vært for late de siste årene, og er ikke fortrolig med M-serien de har. 

     

    Olympus har jo etter sigende langt bedre peiling på å lage kamera enn å navngi de, men hus som OM-D E-M1 blir vel store i både form og pris i forhold til hva jeg er ute etter. 

     

    RX1Rii og Leica Q ser ut til å være fantastiske kamera, men igjen svært stiv pris og begrenset (i mine øyne) av fastoptikk. Igjen, en trade-off mellom lysstyrke og zoom, jeg er glad i å jobbe med fastoptikk men det blir for snevert til reisefoto i mine øyne. 

  3. Som andre har vært inne på er det ikke let å finne noe som matcher alle kravene dine. Men her er noen be traktninger:

     

    ...

     

    Jeg reiste og var mye på tur tidligere, både lengere fotturer, kano osv osv. Hadde aldri noe vanntett utstyr. men brukte plastposer for beskyttelse. Det funker fint så lenge du ikke åpner dem, men det gjør selvsagt også at det ikke er "forsvarlig" å ta bilder under helt ekstreme forhold. Uansett, poenget er at de fleste kameraer tåler litt selv om de ikke er definert som vanntette/værtettet. Ved å insistere på værtettet ekskluderer du en del modeller for hvor mange ekstra bilder? Det kan bare du svare på...

     

    Takk for meget utfyllende svar! Som andre nevner over så er det jo et kompromiss som må inngås uansett, men jeg poengterer at listen over ikke var krav til kamera, men ting som jeg vektlegger og legges til grunn for valget jeg faller på. Å be om alt på den listen tilfredsstilt blir som å be om en 12mm-600mm 1.2L - det kommer neppe til å skje. Jeg er mye på tur i skog og mark selv, men som regel blir 5d3en liggende i sekken, om den i det hele tatt kommer så langt. 

     

    Værtettingen er absolutt mulig å ofre, sist gang jeg var i Australia ble jeg tatt på sengen under en timelapse, og fikk en regnstorm over meg og mitt tidligere 5d2. Det overlevde fint tross ingen oppgitt værtetting. Spørs om ikke noe speilløst ala mft eller APS-C er tingen, etter å ha jobbet med fullformat i mange år er jeg blitt veldig bortskjemt når det kommer til bildekvalitet. Det er synd å måtte "babye" utstyret sitt bare fordi man er livredd at en dråpe på feil sted skal ta knekken på det, men må man så må man. 

     

    Fuji X-T2 ser interessant ut, men begynner å pushe grensene litt når det kommer til størrelse. Det beste kameraet er jo alltid det du har med deg, og jeg har mange ganger latt det svære fullformatskameraet ligge igjen hjemme på tur, til fordel for mobilen, så og si utelukkende på grunn av størrelse. Panasonic GX8 ser jo også bra ut, men det ser ut til at en oppdatering er på trappene mtp at nesten alle butikker er tomme. 

  4. Per i dag har jeg et foretak hvor jeg som fotograf leverer bilder til litt forskjellige bedrifter. Jeg har lurt på å reise til utlandet ett-to år, og da må man ha en liten buffer når det kommer til penger, og da spørs det om ikke både hus og objektivpark må vike for noe mer kompakt. Hvis jeg skulle dratt avgårde ett år er det ikke tvil om at jeg måtte hatt med meg kamera, men 5D3 og hvilket som helst objektiv (som f.eks. 40mm pancake som jeg har) blir for stort, uansett hvordan du ser på det. 

     

    Ettersom det mest interessante og aktuelle for meg har vært high-end segmentet i speilrefleks har jeg falt helt av lasset på hva som gjelder om dagen når det kommer til kompakthet. Sony RX100 V har jo selvfølgelig utmerket seg, men total mangel på værtetting er et lite problem ettersom jeg har en ganske aktiv livsstil. Sony A7 med optikk blir igjen større enn jeg kunne tenke meg. 

     

    Vektlegges:

    - Fysisk størrelse og vekt

    - Bildekvalitet og sensorstørrelse 

    - Lyssterk optikk

    - Batterilevetid

    - Rask AF, også under video

    - Værtetting

    - Pris

     

    Prismessig er RX100 V godt innafor, om jeg selger hele objektivparken og huset har jeg fortsatt plenty å rutte med til turen. Alle innspill settes stor pris på! 

  5. Takk for svar krikkert!

     

    Bestemte meg omsider for å la saken gå uten å betale, for å se hvordan det ville utarte seg. Tenkte jeg kunne oppsummere her for fremtidige brukere som skulle få problemer med disse. Hovedbeløpet var på smålige 2500 kr, men om jeg kan unngå å kaste disse pengene ut vinduet så gjør jeg helst det. 

     

    Fakturaen forfalt, og jeg fikk både første og andre betalingspåminnelse, uten at jeg foretok meg noe som helst. I går, fredag, var det gått en måned siden avtalen ble inngått - og ikke ett eneste tilbud hadde kommet til innboksen min. Jeg fikk så en telefon fra en kar, som sa at han ringte fra "fakturaavdelingen til mitt oppdrag". Han lurte bare på hva som hadde skjedd, siden fakturaen forfalt for 2 uker siden men ingen betaling var innregistrert, og den ville bli sendt til inkasso via svea finans den 25. Jeg takket for at han minnet meg på det, siden jeg kom til å bestride kravet deres, og sa at jeg ikke kommer til å betale en krone til mittoppdrag. "Okei, da blir det en sak for forliksrådet dette her da, jeg ser jo her at du signerte avtalen den (tid og dato)." fikk jeg tilbake. "Det får det bare bli, jeg har ikke fått produktet dere har lovet meg, så da ønsker jeg heller ikke å betale for det" svarte jeg, og jeg merket irritasjon i andre enden av røret. "Men du må jo betale fakturaen om du faktisk skal få noen oppdrag via oss, hvis du ikke gjør det kommer det jo ingen ting" - bare tullprat, fakturaen hadde to ukers forfall og abonnementet var aktivt hele tiden, om man tar en rask titt på nettsidene deres skjønner man fort at det ikke er et særlig sofistikert system som ligger bak her. 

     

    "Vi har tre stykker som sitter her og tar seg av slike saker i forliksrådet, så da kan jeg bare sende saken over til de da" kunne han opplyse, noe jeg sa at han kanskje måtte tenke gjennom siden de er en ganske liten bedrift, og om de har tre mann på forlikssaker forteller jo det sitt om det de driver med. "Neida, vi er ganske store vi, har avdeling i Oslo, Sarpsborg og en i Spania faktisk", veldig imponerende og helt irrelevant for saken. Jeg har faktisk vært i forliksrådet før og er vel verset i det, noe jeg fortalte ham, og avsluttet litt breialt med "men du, vi snakkes vel i forliksrådet da!", og da var han kort med å si hadet bra før han la på røret. 

     

    To minutter etterpå får jeg mail fra min kontaktperson: 
     

    Hei, Tok en runde med de på kontoret her, vi krediterer din ubetalte faktura hvis du ikke ønsker Mittoppdrag. om nevnt kan oppdragsmengden variere ifra uke til uke. Ønsker du ikke å betale, så krediterer vi :)

     

    Jeg forespurte en kreditnota, som jeg fikk servert per mail i dag. Som krikkert ante i innlegget over her, så gidder de åpenbart ikke å ta seg bryet med forlikssaker i andre byer. Det virker som om de prøver å presse folk til å betale; jeg har fått mailer med svære røde bokser der det står hvilken IP-adresse og tidspunkt avtalen ble signert på, bare for å få meg til å tro at de har sitt på det rette. Å ta deg til forliksrådet er et pressmiddel de tydeligvis bruker bredt også, men det aner meg at de har vært der før og kanskje ikke fått resultatet de ønsket. Kanskje de ikke gidder å ta forlikssaker i det hele tatt, men ettersom jeg har vært gjennom det før vet jeg at det ikke er noe å frykte om man vet man har en god sak, og kan argumentere litt for seg selv. Rundt om på nettet leser jeg folk som har inngått avtaler på 10-15 000 med disse folkene her, og det er helt for jævlig at de skal få holde på sånn og komme unna med det. 

     

    Jeg satt hardt mot hardt og gjorde det klinkende klart at en eventuell betaling fra meg måtte hentes via dom i forliksrådet, forhåpentligvis kan dette hjelpe folk som sitter i samme situasjon og googler i fremtiden :)

    • Liker 6
  6. For ikke lenge siden ble jeg ringt opp for hundrede gang fra mittoppdrag, som la ut i det vide og brede om hvor stor pågang de har på oppdrag i mitt område. I den perioden jeg er nå så leter jeg aktivt etter mer jobb i enk.foretaket mitt, og siden jeg har fått oppdrag via mittoppdrag sitt gratisabo tidligere, så tenkte jeg det kunne være verdt ett forsøk. 

     

    Før jeg godtok tilbudet ønsket jeg å få bekreftet at min angrerett på 14 dager ved fjernsalg var gjeldende, og da fikk jeg servert noe vås som "det vet du sikkert bedre enn meg, jeg har ikke snøring på det jeg". I etterkant har jeg da fått vite at selv om jeg driver et enkeltmannsforetak så er jeg som en bedrift å regne, og har ikke angrerett på samme måte som privatpersoner. Dette kunne selgeren også informere meg om, men selvfølgelig etter at jeg hadde signert avtalen og allerede stod med skjegget i postkassen. 

     

    To uker av min avtaleperiode på tre måneder er gått, og det er stille som graven i innboksen min. Ikke et knyst fra mittoppdrag. Selgeren sa spesifikt per telefon at "ring meg om to uker du, jeg garanterer at du blir fornøyd med dette, hvis ikke så skal ikke jeg være vanskelig", dette på svar om at jeg ønsket å trekke meg fra avtalen. 

     

    Før jeg biter i det sure eplet og betaler disse luringene, er det noen som tror jeg har noe å fare med her? Jeg har vært i forliksrådet tidligere hvor motparten skulle gjøre et eksempel ut av meg, og gått seirende ut, men da med en god sak på innerlommen. Å la den gå til inkasso og bestride kravet er ikke noe jeg er redd for, men om de faktisk gidder å ta saken videre vet jeg ikke helt hva som skjer. Det er ikke all verdens penger det er snakk om, men om jeg skal gi vekk penger vil jeg heller at de går til en veldedig organisasjon. 

     

    Takker for alle svar! 

  7. Klarer liksom ikke helt å se hva du skal få til her. Er det sånn at du absolutt må bruke den ledninga med rødt overtrekk?

    Da kan du vel bare flytte overtrekket over på ledninga fra omformeren.

    Ja, jeg vil helst bruke den ledningen med rødt overtrekk da den har innebygget bryter. I tillegg blir det en løsning som ser langt bedre ut enn hvis jeg skal ha et stort hvitt klumpete støpsel på utsiden av lysbordet. 

  8. Jeg holder for tiden på med et DIY-prosjekt som skal bli en julegave til min søster, hun elsker å tegne og trenger et stort og lyssterkt tegnebrett. Jeg skal lage ett i 30x40cm, slik at hun kan bruke sine største tegneblokker på denne. 

     

    Det jeg lurer på er hvordan jeg best og tryggest mulig skal kunne koble det som er vist i bildet under:

    post-72074-0-62217000-1450527225_thumb.jpg

     

    Som dere ser er det en stofftrukket ledning med bryter som kommer inn i rammen, og jeg trodde diode-kittet fra IKEA kom til å være litt annerledes; her er jo nemlig omformeren til 12v i selve støpselet, som var en strek i regningen for mine kunnskaper. Jeg håpte omformeren til 12v fra IKEA skulle være en "egen enhet" slik at jeg bare kunne kappe ledningen og koble de sammen med tilkoblingsklemmer. Den gang ei. 

     

    Så mitt spørsmål er, hvordan løser jeg dette på en enkel og sikker måte? Jeg har allerede forsøkt å bryte opp en av de to veggstøpselene og vurdert å lodde nye ledninger på kretskortet i omformeren, men den var limt såpass godt sammen at det var lettere sagt enn gjort. 

  9. Det som skjedde i dag var at jeg hadde pannekaker med bacon til middag, og ellers har dagen gått relativt rolig for seg. Fikk ikke en pakke i posten jeg venter på, håper den kommer i morgen. Hjalp en kompis med å flytte, og vi fikk plass til overraskende mye i bilen. Ganske dårlig vær, så jeg har prøvd å holde meg innendørs ellers. 

     

    Var det noe annet som skulle skjedd, mener du? 

  10. Når du nevner M83 så tenker jeg kanskje i retning The xx du kan søke deg litt opp på å høre om det er noe som ligner. Ellers klarer jeg ikke helt  å kjenne igjen en eventuel sang fra pianoet synthen.

     

    Nå har jeg hørt gjennom det meste utgitt av M83 (og forøvrig funnet mye kult), og mye av The xx, men finner den fortsatt ikke. Den begynner å fade litt vekk fra minnet mitt også, men plutselig en dag så dukker den nok opp!

     

     

    Har et litt vanskelig request her (...)

    Hadde den noen vokal?

     

    Var ingen vokal såvidt jeg husker, ellers hadde jeg definitivt notert meg ned ordene og gått derfra...

  11. Har et litt vanskelig request her:

     

    Satt i skogen forleden dag og lagde en timelapse, mens det var en kar i en hytte ikke så langt unna som tydeligvis elsket en sang såpass høyt at han blåste den på repeat klokken 02:00 natt til... en onsdag. Det var en ganske rolig sang, veldig i samme stil som disse to låtene:

    M83 - Where do boats go: https://open.spotify.com/track/5bVd4MvRrRIlmZAWbXzGoi

    M83 - Midnight Souls Still Remain: https://open.spotify.com/track/3w4XMfhQ3biFZ56niSmADM

    M83 - By The Kiss: https://open.spotify.com/track/6VeSHmlKNi3k8BvYiTQ0pe

     

     

    Jeg har hørt gjennom M83 på spotify, men finner ikke den låten, selv om stilen er veldig lik. Type elektronika synth-bass akkorder i bakgrunnen. 

     

    Den var ganske chill, og hadde ingen heftige trommer i bakgrunnen, kun rolige akkorder i bakgrunnen. Kan hende det er en pop sang om dagen, jeg hører aldri på radio så jeg ville ikke visst det. 

     

    Jeg husker såvidt notene som var i "refrenget", her er de dårlig gjengitt over et virituelt piano;

    https://www.dropbox.com/s/bw6hg59eyka8gnv/hvilken%20sang.mp3?dl=0

     

    Noen som har noen ideer? 

  12.  

     

     

    Om noen er veldig gira ville jeg nok ventet det ut litt før man hopper i det med 15 laken, DJI har veldig lav kvalitetskontroll og jeg tipper det vil være en del småfeil i begynnelsen.

     

    [snip]

    ...når dronen hadde en total flyvetid på ca 50 minutter, stoppet den ene motoren i luften helt ut av det blå, og dronen foretok en kræsjlanding fra ca 5 meters høyde. Opp ned. Tenk om dette hadde vært et annet sted enn på marken utenfor hytta? Over en folkemengde? For ikke å snakke om at jeg nettopp hadde hatt den oppe på 200m høyde før jeg tok den ned igjen til vanlig høyde.

    Kjipt med dronen din, men anbefaler deg at du leser deg opp på lover og regler før du flyr igjen.

    ? Minimum avstand til befolkning:150 meter.

    ? Maksimum flyhøyde: 125 meter.

     

    Jo takk, men jeg syntes ikke det var noen umiddelbar fare ved å fly 200m over et islagt vann i en folketom høyfjellsdal. Det er utrolig moro å fly, jeg har lenge flydd en liten Hubsan X4 rundt i leiligheten til blandet begeistring av de jeg bor med. Etter å ha flydd en liten quad med intet annet enn et gyroskop om bord får man virkelig respekt for all elektronikken som ligger under panseret på Phantomen, og som med alt annet så kan jo ting ryke... men at det burde holde til mer enn 50 minutters flyvetid er det vel ikke tvil om, når DJI selv har ett års garanti på produktet. 

     

     

    Nå burde vel saken være løst? Update?

     

    Det er den for lengst, fikk ny på reklamasjon. Den nye har hatt over 50 turer i luften og har aldri hatt noen større problemer!

    • Liker 2
  13. Hei!

    Jeg har tatt på meg et prosjekt hvor det er litt restaurering å gjøre. Etter som jeg tar fra hverandre deler dukker det stadig opp rustne og ødelagte skruer som jeg nødig vil bruke ved montering igjen. I tillegg er jo sjansen der for at skruene ryker en dag, noe jeg veldig gjerne vil unngå. 

     

    Når det kommer til å skru og mekke er jeg litt uerfaren, og lurer på hvor man går for å få erstatningsbolter/skruer? Driver jernvarehandler med slikt kanskje? Når det er snakk om gamle kjøretøy er der ikke alltid lett å få tak i original-deler, men det må da være noen som klarer å lage bolter i god kvalitet. 

     

    Som en sidenotis; hva bruker dere av penetrerende oljer for å hjelpe løsne gamle skruer? Ser de har en rustløser på biltema beregnet på dette, men er den noe tess? 

  14.  

    Om noen er veldig gira ville jeg nok ventet det ut litt før man hopper i det med 15 laken, DJI har veldig lav kvalitetskontroll og jeg tipper det vil være en del småfeil i begynnelsen.

     

    [snip]

    ...når dronen hadde en total flyvetid på ca 50 minutter, stoppet den ene motoren i luften helt ut av det blå, og dronen foretok en kræsjlanding fra ca 5 meters høyde. Opp ned. Tenk om dette hadde vært et annet sted enn på marken utenfor hytta? Over en folkemengde? For ikke å snakke om at jeg nettopp hadde hatt den oppe på 200m høyde før jeg tok den ned igjen til vanlig høyde.

    Kjipt med dronen din, men anbefaler deg at du leser deg opp på lover og regler før du flyr igjen.

    ? Minimum avstand til befolkning:150 meter.

    ? Maksimum flyhøyde: 125 meter.

     

    Jo takk, men jeg syntes ikke det var noen umiddelbar fare ved å fly 200m over et islagt vann i en folketom høyfjellsdal. Det er utrolig moro å fly, jeg har lenge flydd en liten Hubsan X4 rundt i leiligheten til blandet begeistring av de jeg bor med. Etter å ha flydd en liten quad med intet annet enn et gyroskop om bord får man virkelig respekt for all elektronikken som ligger under panseret på Phantomen, og som med alt annet så kan jo ting ryke... men at det burde holde til mer enn 50 minutters flyvetid er det vel ikke tvil om, når DJI selv har ett års garanti på produktet. 

  15. Om noen er veldig gira ville jeg nok ventet det ut litt før man hopper i det med 15 laken, DJI har veldig lav kvalitetskontroll og jeg tipper det vil være en del småfeil i begynnelsen.

    Selv hoppet jeg i det for tre måneder siden, da la jeg inn 9000 kr for en DJI Phantom 2 Vision Plus (versjon 2), som viste seg å ha uhelbredelig GPS. Etter to måneder fikk jeg endelig kranglet meg til å bytte den inn hvor jeg kjøpte den, og oppgradere til den nyeste versjonen (versjon 3) mot et mellomlegg. Da jeg endelig fikk denne klødde jeg i fingrene etter å fly og var helt estatisk over hvor godt den fungerte med godt GPS-signal. Den fjerde flyturen min, når dronen hadde en total flyvetid på ca 50 minutter, stoppet den ene motoren i luften helt ut av det blå, og dronen foretok en kræsjlanding fra ca 5 meters høyde. Opp ned. Tenk om dette hadde vært et annet sted enn på marken utenfor hytta? Over en folkemengde? For ikke å snakke om at jeg nettopp hadde hatt den oppe på 200m høyde før jeg tok den ned igjen til vanlig høyde.

    Nå er dronen helt på kjøret, starter ikke opp og kamerastabiliseringsmotoren er ødelagt. I dag er det en uke siden jeg kontaktet de jeg kjøpte den hos, og jeg har enda ikke fått svar. På tirsdag mailet jeg DJI support i Europa som lover svar innen 48 timer, ikke svar.

    Nå sitter jeg med en drone til nesten 11000 kroner som ikke gjør annet enn å pipe like høyt som en brannvarsler når jeg forsøker å slå den på. Jeg har lest rundt på mange forum, og en holdning mange visstnok godtar er at "hvis du ikke har råd til å kræsje den, ikke fly". Med andre ord, det du kjøper deg er flyvende russisk rullett til 15000 kroner.

    • Liker 1
  16. Tvilsomt at bare har "1 sjanse" før du må ta hele opplæringen på nytt. Er nok vanlig oppkjøring akkurat som alle andre ja.

    Jeg syntes det var rart jeg også, men denne uttalelsen har visst kommet fra en kjørelærer hjemme i det ganske land, så jeg stiller meg tvilende.

     

    Du må også dokumentere at du har bodd i utlandet i mer enn seks måneder.

    Regner med at leiekontrakt, referansebrev og bankutskrifter for betalt leie over 11 mnd skulle være tilstrekkelig. På Australske førerkort står faktisk folkeregistrert adresse påskrevet kortet i tillegg. Når det kommer til dokumentasjon av førerkort regner jeg med at førerkortet i seg selv er gyldig.

     

  17. Hei alle!
    Jeg har vært så heldig å få muligheten til å ta avsluttende året av bachelorgraden min i Australia. I den forbindelse har jeg fått meg motorsykkelsertifikat her nede, og koser meg gløgg ihjel på to hjul, noe jeg absolutt planlegger å fortsette med når jeg returnerer til moderlandet nærmere jul.

    Som det står på statens vegvesen sine sider:

    Har du flyttet til Norge og har førerkort utstedt utenfor EØS-området i et av følgende land: Australia, Canada, Hongkong, Israel, Monaco, New Zealand, San Marino, Sør-Korea eller USA får du byttet til norsk førerkort etter å ha bestått en praktisk førerprøve. Innbytte må skje innen ett år etter at du tok fast bopel i Norge


    Med andre ord, så er det oppkjøring i Norge som står mellom meg og fortsettelsen på mitt to-hjulte eventyr.

     

    Spørsmålet mitt er om det er noen andre som har erfaring med dette? Jeg regner med det er en vanlig oppkjøring det er snakk om...? Har hørt at man kun har en sjans, så om man driter på draget må man pent ta hele kjøreopplæringen på nytt. Noen som kan bekrefte eller enda bedre, avkrefte dette? Jeg tenker å høre med en kjøreskole i Norge før jeg tar evt oppkjøring, slik at jeg kan øve på kjøregårdstest og føle meg sikker på norske veier først.

     

    Takker for alle opplysende svar!

  18. Har hatt mange kunder som mener at Z1 er for stor og klumpete; men likevel kunne vurdert Note 3. Grunnen er vel at Z1 (og Z for den del) ser litt unødvendig stor ut med så mye ramme rundt skjermen.

     

    Sony tok jo innersvingen på konkurrentene med Z1, og nå når Z1 compact kommer blir det veldig spennende å se hva Samsung har å stille med. Denne telefonen som snakkes om her er vel neppe noen oppfølger til Z1, Sony må nesten pakke noe mer i telefonen for at noen som helst skal se en grunn til å kjøpe den over Z1. Dockingen har jo f.eks. fortsatt et forbedringspotensiale, da den blir ubrukelig når folk flest tar et deksel på telefonen.

    • Liker 1
  19. Hva i all verden skal vi med 2K på en MOBILTELEFON? Når den foreløpige standarden på resten av skjermene rundt om i landet så vidt har tatt seg opp til 1080? En ppi på 560 er jo bare helt enormt bortkastet, det er jo ingen som vil se forskjell på dagens 1080-paneler og de nye 2k-panelene.

     

    Kanskje heller holde fokus på noe som har en funksjon for forbrukeren, og bare ikke er showoff? Å ha et batteri som varer litt lengre enn en dag med vanlig bruk hadde jo ikke vært å forakte...

    • Liker 3
  20. Bestilte noe i dag jeg, så får vi se om den kommer før jul. Er ikke så nøye uansett, fant en ok klokke på Black Friday-salget til seksti kroner, så da slo jeg til.

    Denne dumpet ned i postkassen i dag, like før jul :)

    Perfekt timing, da har jeg en ny klokke til julebordet i kveld!

     

    Mitt bosted er forøvrig relativt sentralt i Bergen for de som skulle lure på det.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...