Gå til innhold

2remann

Medlemmer
  • Innlegg

    30
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av 2remann

  1. Hei!

     

    PC1 er for kontorbruk og annet utenom spilling. (Skjermkortet duger til Age of Empires 2, men ikke så mye mer)

    PC2 til alt.

    Er ytelsesforskjellen stor?

     

    Har kjørt en modellfly/heli simulator på PC1 og ble ikke imponert over ytelsen (den krever bra 3d-kort for å fungere utmerket) - ga en skjermoppdatering på 30 FPS i fullskjerm-modus, og jeg vil ha mer - vil PC2 være bedre i så måte?

     

    Så da er vel saken grei?

    Anses PC2 for ett greit kjøp ifht ytelse/pris?

     

    Andre alternativer som bør vurderes i denne prisklassen?

  2. Er klar for ny PC og ønsker en som er "bærbar". Vil da ha 17" widescreen samt så mye "futt" at jeg ikke nødvendig vis trenger en desktop i tillegg.

     

    Det er to maskiner jeg for tiden vurderer og lurer på om dere mener prisforskjellen kan være verdt det;

     

    PC 1: HP Pavilion DV8354:

    Prosessor: AMD Turion 64 ML-37

    Grafikk: ATI Raedon Xpress 200M, 128 MB dedikert

    RAM: 1GB

    Pris: Ca 9000,-

     

    PC 2: HP Pavilion DV8336:

    Prosessor: Intel Core Duo T2400

    Grafikk: Nvida GeForce Go 7600, 256 MB

    RAM: 2GB

    Pris: Ca 12000,-

     

    Ellers er maskinene relativt like; begge har 2x80GB harddisk, 17" WXGA+ skjerm, den dyreste med "ultra bright", dvs dobbelt så mye baklys.

     

    Er PC 2 verdt pris-forskjellen på ca 3000 kr?

     

    Den vil primært bli brukt som en "generell" PC, Internett, email, word etc - og da holder jo det meste, men i tillegg ønsker jeg jo at det skal være mulig å kjøre noen spill; f.eks Need for speed underground uten at det hakker og sliter.

  3. Komplett har nå FSC Amilo A1650G på ukens tilbud til 7.995,-

     

    Er denne kurrant?

     

    Tiltenkt bruk er:

    Remote desktop mot jobben over VPN (noe den garantert greier)

    Bildebehandling (Photoshop CS2)

    Videoredigering (Studio 10+)

    Generell surfing

    DVD-spiller for guttungen på hytta.

     

    Tar gjerne imot anbefalinger på andre maskiner som noen mener er bedre i samme prisklasse, evt råd om jeg trenger noe bedre...

     

    Dette blir uansett ikke primærmaskinen for de tre første nevnte oppgavene; har en 3GHz P4 stasjonær maskin med 1GB RAM til de oppgavene, men savner litt muligheten for å sitte på stua med ei maskin på fanget og sysle litt med "småoppgaver".

  4. .

     

    Hos fotovideo.no koster HC94E kr. 7400,-. Altså ca. 1000-lappen mer enn HC90E.

     

    Er det noen som vet noe mer om HC94E. Er det verdt å punge ut med en ekstra tusing på dette?

    5457479[/snapback]

     

    Har sett litt på spec på HC94 og HC96. Kan ikke se noe forskjell jeg ville betalt 1000 kr mer for iallefall. Hovedforskjellen er at HC90 bruker A-serie batterier; små nette saker du putter inn i kameraet mens HC94/96 bruker "påhengsklumper". Noen liker sikkert det, men jeg synes det er helt topp å lade batteriet mens det sitter i kameraet.

     

    HC 94/96 har vel også dockingstasjon, mens HC90 har kablene rett i kameraet; for meg er det siste greit nok; mindre å dra på dersom jeg har behov for å koble det til noe på andre steder enn der jeg vanligvis bruker det. (en kabel vs en hel dockingstasjon).

     

    For prisforskjellen kan du dessuten kjøpe ett ekstra batteri dersom du mener å ha behov for det.

  5. Dette er ett av kameraene jeg også vurderer. Hva er ditt inntrykk av kameraet så langt?

     

    Se mitt første innlegg; jeg mener kameraet er bra; det er jo passe stort, god kvalitet på bildene (når man har "nok" lys, men lys kreves av alle typer kamera). Litt fiklette lok til firewire og USB-pluggen, men det er nok en vane.

     

    Denne motorsummingen, er den merkbar på opptakene?

    5433130[/snapback]

     

    Det er jo merkbart siden det stadig kommer frem når det snakkes om kameraet. Men det er ikke dominerende. Jeg hørte litt hos en fotobutikk i forbindelse med tankene om å levere det tilbake til elkjøp, men fotobutikken (som kunne tjent penger på at jeg hadde byttet, ved å selge meg ett annet kamera) ville ikke gå god for at de kunne skaffe meg noe bedre kamera i denne prisklassen; alle har litt motorstøy sålenge de kjører på intern mikrofon, og bildestøy uten ekstern lampe innendørs. De mente også at Sony har de beste kamerane hva angikk kvalitet, holdbarhet og service.

  6. Kjøpte impulsivt ett Sony DCR HC90E på elkjøp. Har lenge ønsket noe "lite og bra" da jeg synes mitt gamle Sony Hi8 kamera er litt stort å dra på samt tungvint å redigere med siden det er analogt.

     

    Det jeg liker på HC90'n er størrelsen...

     

    Det jeg ikke liker er:

    * "ingen" knapper på kamera - allt må gjøres via touch-LCD; også manuell focus!

    * hørbar summing fra motor på opptak (ingen stor minus da unga jeg filmer bråker)

    * autodato (første opptak hver dag får dato i 5 sec) fra mitt gamle kamera - kjekt å i ettertid ha med litt datoer så man veit hvor gamle ungene er når man en gang i tiden sitter på gamlehjemmet og mimrer med de gamle opptakene.

    * kornette bilde og dårlig farge ved dunkel belysning; kan løses med lampe (?)

     

    Alt i alt mener jeg at kameraet er greit nok, men om noen kan hjelpe meg å finne annet kamera i samme prisklasse (5.995,-) som ikke har disse minusene, vil jeg være takknemelig for å høre om det. Isåfall må jeg få returnert dette til Elkjøp før 10. januar, så det er litt "bråttom"..

     

    Annet spørsmål er jo om det er mini DV som er det mest gunstige? Ser jo det selges både hard-disk og DVD baserte kameraer. Jeg føler, uten at jeg har noe hold for det, at harddisk-basert er litt skjørt, samt litt tungvint å arkivere "rådata (uredigert video) på en enkel måte (mini DV gir jo kassetter man kan arkivere). Bildekvaliteten er også viktig for meg. Å bruke lagringsmedium med kompresjon som går ut over bildekvaliteten er ikke aktuelt. Men tips mottas!

     

    På den andre side; dersom noen har tips til egnet videobelysning, bæreveske etc for Sony DCR-HC90 er jeg også takknemmelig for å høre om det.

  7. Hei Runar Vaernes;

     

    På mitt GeF2 kort var kjøleribbe og vifte festet til hovedkortet med to plastklips. Disse klemte jeg bare sammen mothakene på på baksiden og presset de gjennom grafikkortet. Så tørket jeg bort kjølepastaen på grafikkchipen, og deretter vasket jeg den med isopropanol (kondensfjerner). Så hadde jeg på ny kjølepasta som fulgte med Titan Copper-kjøleren og monterte denne.

     

    /Tore Sæbø; [email protected]

  8. Da har jeg fått en Titan Copper vifte som jeg bestillte fra Microplex.no. Etter å ha montert er dette resultatet:

     

    Orginalvifta har ett kulere utseende men vifta fra Titan går nesten lydløst, hvilket for meg er langt viktigere. (og grunnen til at jeg bytter)

     

    Installasjonen var enkel, og kjøleribbene føles ikke varme etter ca 30 minutters kjøring, hvilket tyder på at kjølingen er god nok.

     

    Bilde av jobben: http://hjem.sol.no/tosaeboe/geforce2.jpg

     

    Jeg er storfornøyd! Sliter du med støy i GeF2 kort fra Gainward (eller andre?) er dette en perfekt løsning - løp og kjøp:

    http://www.microplex.no/rubweb/varer.asp?A...ARTNR=TTCCUV1AB

     

    Vifta koster 127,- kr men med oppkrav og porto kom den på 265 kr. Absolutt verdt prisen!

     

    /Tore Sæbø; [email protected]

  9. Da er Titan Copper vifra som jeg bestillte fra Microplex.no montert. Her er tilbakemeldingen jeg lovte å komme med:

     

    Orginalvifta har ett kulere utseende men vifta fra Titan går nesten lydløst, hvilket for meg er langt viktigere. (og grunnen til at jeg bytter)

     

    Installasjonen var enkel, og kjøleribbene føles ikke varme etter ca 30 minutters kjøring, hvilket tyder på at kjølingen er god nok.

     

    Bilde av jobben: http://hjem.sol.no/tosaeboe/geforce2.jpg

     

    Jeg er storfornøyd! Sliter du med støy i GeF2 kort fra Gainward er dette en perfekt løsning - løp og kjøp:

    http://www.microplex.no/rubweb/varer.asp?A...ARTNR=TTCCUV1AB

     

    Vifta koster 127,- kr men med oppkrav og porto kom den på 265 kr. Absolutt verdt prisen!

     

    /Tore Sæbø; [email protected]

  10. Da har jeg prøvd både 50 og 100 ohms motstand i serie. 100 ohm ble vifta treg å starte og lagde nesten ingen vind, så det regnet jeg med ble for smått.

     

    med 50 ohm virket det ok på benken, men i maskina ga dette en forferdelig resonans; akkurat som at vifta går tungt og sliter fordi den er under normalt arbeidsområde.

     

    Derfor har jeg nå bestillt en Titan chipsettkjøler Kobber. Så får vi håpe det blir bedre... Hvis ikke limer jeg på svære ribber og dropper vifra...

  11. Så jeg bør overklokke kortet slik at jeg får det varmt slik at vifta slutter å bråke?

     

    Tror heller jeg seriekobler den med en motstand jeg...

     

    Skal prøve med 100 ohm 0,5W; blir det for mye legger jeg inn en motstand til i paralell med denne slik at jeg får 50 ohm motstand i serie med vifta.

  12. Kjøleribbene er klipset fast med 2 hvite klips. Den sitter ellers løst ned på chippen. (den kan vris litt frem og tilbake pga litt sideveis slark i klipsene).

     

    På kjøleribbene er vifra festet med 3 -tre- skruer. Jeg har ikke funnet noen løse vifter som har tre skuers feste; alle har 4.

  13. Jeg har en Coolermaster 80x80 i kabinettet i tillegg til den orginale P4 boxed vifta og ett orginalt ATX power i Chieftech-kabinettet, men det er vifta på GeF2'n som dominerer støybildet. Temperaturen i kabinettet holder seg på ca 28 grader og CPU temp er ca 38...

  14. Klaget for litt siden over mye støy i ny PC; trodde det var poweret som bråkte.

     

    Det jeg har kommet frem til er at det faktisk er vifta på grafikk-kortet som lager ett forferdelig leven (les: mye viftestøy). Enkelt funnet ut ved å sette en finger må viftas sentrum å bremset den litt.

     

    Grafikk-kortet er ett Gainward GeForce2 Ti 450.

     

    Noe godt råd til å dempe støyen her? Jeg overklokker ikke kortet så mulig det går uten vifte dersom det er tilstrekkelig kald i kabinettet?

×
×
  • Opprett ny...