Gå til innhold

sanscript

Medlemmer
  • Innlegg

    66
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av sanscript

  1. Oppdateringer til programmer/drivere kan også skape problemer i ettertid, evt begynner å krangle med maskinvaren.

     

    Du kan jo forsøke med etpartre ting og se hvilket resultat du får...

     

    1. Start opp maskinen og slå av Avast. (høyreklikk på det normalt snurrende ikonet ved klokka). La pcen stå en stund og se om den stopper opp av selv. Så, begynn å arbeid som du normalt pleier. (bilder/internett).

     

    Avast sjekker alt som blir lest og skrevet, og kan gjøre maskinen temmelig sen og hakkete.

     

    2. Virker maskinen veldig varm? Sjekk temperaturen evt med PCwizard (google/bing). Rens maskinen for støv, du kan få kjøpt komprimert luft-på-boks på Clas/Biltema.

     

    Min 1524wlmi kan jeg idag omtrent ikke bruke fordi den blir for varm, og reinstallasjon krever at jeg har den øverst i fryseren. Acer Aspire er dessverre kjent for dette, spesielt de tidligere modellene.

     

    3. Da du gjenopprettet maskinen til fabrikkinstillinger, brukte du funksjonen i windows, eller en recovery cd? Reinstallsjon og deretter sjekke hvilke programmer/drivere som kan være synderen, tar en god stund...

  2. Vel, er ikke akkurat en myte/tommelfinger jeg hadde anbefalingen ifra. Da jeg anbefalte (eks corsair TX) var det mere pga min egen erfaring med denne, og at den er kjent for stabilitet og utholdenhet. (Var ærlig mtp den første).

     

    Jeg nevnte ingen ting om det VAR en tommelfinger regel, ei heller Furmark. Ser selv på tester at maks er ca 150w for et slikt GPU kort.

     

    Byggekonstruksjonen og materialet som er brukt er en annen faktor - flere (ihverfall de jeg har vært innpå) har ikke holdt stand i lengre tid. Det er en grunn til at de PSUene som ligger over/rundt 500-600w er faktisk er gode. Slikt har det faktisk blitt, noe som industrien selv har lagt opp til. Selv om strømkravet har gått noe ned for pcer...

     

    Jeg skrev også at det kom ann på lommeboka.

     

    Så komme med et slikt spørsmål faller på ustødig grunn og slår tilbake på deg selv. Det er ikke bare deg med meninger her. Men igjen takk, nå vet jeg at du har en stor trang/glede av å rette på andre... ;-)

  3. Noen jenter blir veldig usikkre når de liker/får følelser for en gutt. Ho vet ikke hva ho skal gjøre eller hvordan ho skal være rundt deg nå.

     

    Du kan jo prøve å snakke med ho.

     

    +1 - vær bestemt i det du sier og gjør. Vær klar på hva du føler/mener og ta hensyn til henne.

    Ta henne med på ett eller annet aktivitet som dere begge liker. Film/kino/gåtur/spilling/opera/ - hva vet jeg...

  4. -

     

    Og dessverre, har enda ikke funnet andre med modulære til den prisen. Normalt koster disse endel mere... Corsair sin finner jeg til over 1100. Men man velger det man selv ønsker etter lomme boka...

     

    EDIT:

    Kom litt sent inn. Ser at du er fornøyd med valget :-)

     

    Takk for tipset Arni90 - fikk nesten litt lyst en slik selv på en annen rigg...

  5. Generelt sett, når spillet kommuniserer med servern(e) vil den komme innom temmelig mange "punkter", som kan gi høy ping (forsinkelse).

     

    Pinget vil da være avhengig av hvor mange/store oppdateringer den foretar (hvordan den er programmert), hvor raske "punktene" underveis er, inngangsbiten til serverne, og antall spillere.

     

    Spiller kun EVE Online selv, men du kan jo sjekke "Jedi Academy +ping" på bing/google. Det er ikke uvanlig med noe høy ping enkelte plasser...

  6. Vil absolutt ikke anbefale å gå for drastisk til verk med treningen... dersom du er ca 14 og jente, vel og merke. Ikke vet jeg. I værste fall kan det gå ut over balansen i kroppen... De første 16-21 årene utvikler man seg temmelig mye.

     

    Som ZiPe nevner, mange vokser av dette etterhvert. Ikke fokuser på calorier - spis heller godt, sunt og variert. Dvs. unngå produkter med for mye sukker i.

     

    Riktig kosthold ER viktigst - deretter kommer treningen. For mye fokus/telling av calorier fører mye dårlig psyke med seg. Vil anbefale deg å kutte ut knekkebrødet, og heller spise en god frokost blanding med juice eller soyamelk, evt med nøtter. Prøv uten kumelk. Spis lite og ofte. Jeg har 5-9 måltider om dagen og har ok vekt. Det er normalt at man føler seg noe sulten når man endrer kostholdet.

     

    Er du sulten - spis! ;-)

     

    Det er mange som vegrer seg for alt som har med fett å gjøre, men fett er faktisk livsviktig for mange funksjoner for kroppen, bla. muskler/hormoner. Så det å ta omega3/olivenolje med grønnsaker og holde seg unna fast fett/smør er en god start. Fett er også en energikilde, mye mere enn karbohydrater, men tar lengre tid før denne er utvunnet i kroppen.

     

    Når det er nevnt - det holder det med å jogge/mosjonere litt hver dag. Evt starte med en kort joggetur om morgene, for da øker du forbrenningen, som varer lenger ut på dagen. Drikk mye vann, spesielt nå på sommeren.

     

    Jeg tar endel omega3, ca 3-4 timer før treningen, og føler det fungerer. Etter er det viktig å bygge opp musklene med litt av raske karbohydrater og mye proteiner. (musklene svekkes når de blir brukt mye). En nøtteblanding kan fungere ypperlig til dette.

     

    Men, uansett hva du velger, bruk tid og finn ut av hva som passer deg best...

    • Liker 1
  7. Personlig, nei, men ut ifra de som har kjøpt den er tydeligvis fornøyde, og i følge tester så skal de være temmelig gode til den prisen og dermed anbefalt. Har vært borte i endel som ikke har holdt ut i lengden eller bråkt som en kråke i loop...

     

    Kjøpte 500w utgaven for litt siden, men mangler de andre delene til et AMD fusion oppsett, så jeg får ikke testet den før delene er kommet. Det var den billigste jeg fant som hadde modulære kabler, altså kun sette inn de kablene du trenger, og dermed får bedre luftflyt i kabinettet. Nå vil ikke mitt system trekke like mye strøm, ei skal den brukes så mye til spilling...

     

    Det er rapportert at OCZ kan ha noe korte strømkabler til hovedkort og skjermkort (mine måler ca 45 cm), men i mitt lille kabinett så er ikke noe problem. Har du et stort kabinett må nok kanskje kjøpe en kabel forlenger.

     

     

    ----

    Evt, http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=623444 - Corsair TX V2 650w dersom du heller ønsker å bestille alt fra komplett. Har en eldre modell, V1, som har jeg stående i en server. Den har nå stått på omtrent konstant i over et år nå. Utrolig stille.

     

     

    Lykke til!

  8. Siden dette ble mye så kunne denne ha vært plassert i "hjelp til kjøp og salg"

     

    1. Har selv ikke hatt intel cpu på rundt 10 år, så jeg kan ikke gi noe definitivt svar. Som en entry-level prosessor så tror jeg den skal fungere helt fint. Hovedkortet støtter i5 og i7 som du evt kan oppgradere til senere når du føler for det.

     

    2. Produsenten anbefaler en på minimum 500w når du bruker 7770 kortet, og en strømforsyning trives best dersom systemet ikke trekker for mye av den. Kan nevne denne: http://www.dustinhome.no/product/5010462265/ocz-modxstream-pro-600-watt-psu/

     

    3. Helt greit oppsett det der.

     

    -

     

    I tester regner man ca 30fps som minimum spillbarhet. Ikke tenk på dette med FPS - så lenge du selv føler at det er god flyt i spillet, så holder det.

  9. Med restart mente jeg bare å restarte maskinen på vanlig måte... etter en eventuell endring du har foretatt med Offline NT Password Changer...

     

    Vel, nå vet jeg ikke hvilken windows du har på den, men det er vel kanskje et klistremerke et eller annet sted på pcen med innstallasjons-keyen? Dersom du har den kan du faktisk låne/hente cden/dvden fra et eller annet sted, evt venner... (noe lenger tror jeg ikke at jeg skal gå, iht reglene på forumet ;-) )

    Undersøk om du har et PC support/verksted i nærheten, de kan sikkert hjelpe deg med en slik innstallasjonsdisk.

     

    Hvis ikke kan du prøve ut GNU/Linux som er gratis, eller kjøpe en Windows 7 lisens til rundt 800-900 kr...

    (Det enkleste for deg er vel å kjøpe en Windows 7 lisens, dersom du ikke kan få tak i en innstallsjons)

     

    Lykke til!

  10. Er dette en gammel / ny pc?

    Flere harddisker / SSD?

    Operativsystem?

     

    Ta med så mye info om maskinen som mulig - gjerne en historikk før problemet utbrøt...

     

    Men, dette kan komme av flere ting;

    Feil innstillinger i BIOS

    Korrupt harddisk

    Feil på hovedkortet / batteriet

    Feil på, ødelagt, eller dårlig kobling mellom harddisk og hovedkortet.

     

    Først ut;

    Har du flere HDer, napp ut alle unntatt systemdisken (antar at det er en med windows), og sjekk at kabelen sitter godt i SATA1 porten og på harddisken.

    Start maskinen og sjekk om harddisken er satt som boot disk (Boot > Boot Device Priority). Save & Exit.

     

    Ved å swappe portene vil BIOS få det vanskeligere med å holde rede på hva som er boot.

     

    ---

    Men, sett riktig boot order i BIOS og test...

  11. +1 for bildet! - kjekk å ha...

     

    Hm... bytte mellom IDE/ACHI mode ETTER at windows er innstallert kan skape problemer for windows. Jeg måtte reinstallere windows XP etter at jeg satte på ACHI mode, fordi jeg ikke la inn ACHI driverne før jeg satte på ACHI mode. Windows 7 mener jeg skal ha flere av disse driverne inne allerede, men dog, ikke alle. Har nettopp bestilt samme HK, så jeg er spent på hvordan det kortet er...

     

    ACHI er å anbefalt dersom du ønsker å øke levetiden/ytelsen på harddisker.

     

    Dersom du har satt sammen maskinen som den var (uten HD), og resatt innstillingene på BIOS... og du får fremdeles ikke noen oppstartspip? Eneste jeg da kan komme på er at en/flere komponenter har tatt kvelden... dessverre :-(

  12. Mulig jeg kunne ha vært litt mere utfyllende i svaret mitt... Hele poenget med at bransjen satte inn farge systemet var at det skulle bli enklere for folk å vite hvor brikkene skulle i, for å sette dem i dual channel (ytelse/overklokking). Men som nevnt, et hovedkort skal godta at brikken står i samme kanal også.

     

    Men iogmed at det er en stund siden jeg rotet med dette, så måtte jeg dobbelt sjekke mitt eget utsagn igår kveld. Dette er hva jeg noterte meg på mitt system (AM2+).

     

    Phenom 2, Dominator 2x2048 1066Mhz DDR2, Asus M4A79 Deluxe,(2xgule + 2xsorte minneplasser);

     

    1: Med kun 1 minnebrikke på en av B kanalene, så ville ikke CMOS innstillingene lagre seg. (hm, kan ikke huske jeg har vært borte i det tidligere). Så hos meg måtte jeg ha minst en brikke i kanal A.

     

    2: En på gul og en på sort ga meg "Unganged mode".

     

    3: Satte begge brikke i de to sorte (A2+B2) og pcen startet ikke. Måtte resette CMOS med batteriet (vel, jeg skiftet den samtidig ;-) ). Resultatet ble 800Mhz i "Ganged Mode".

     

    4: Satte manuelt til 1066Mhz på i BIOS, da de fleste hovedkorter klokker ned minnebrikkene.

     

    (When in trouble - clear CMOS)

     

    Oppsumering, dersom du ikke er så nøye på det kan du fint sette begge brikkene i kanal A...

  13. Høres ut som korrupte filer/drivere, noe vista dessverre, er kjent for... etter en update kanskje. Har du Vista CDen/DVDen liggene et sted?

     

    Fant mulig en løsning; http://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/itprovistaapps/thread/8b95be75-dc9f-4de3-b8db-3e1811899ce6:

     

    OK... this is a solution, and I hope it works for eveybody ( btw, this is from an other post).

    I create this post to share my experience of installing vista on a Toshiba Tecra A4 (old pc, but vista is working since rtm was release and iot works smooth).

    Basically it seems the crcdisk.sys is not working because of the pcmcia and firewire driver ( which I never used) So i disabe the driver manually.

    The same problem occured to me when first intalled vista RTM and after installing SP1 this drivers installed again and freeze my pc at boot time.

    So this is how to fix the problem:

    1) I start windows Vista from my DVD and select repair, select the command to star the console.

    2) in the command promt I go to where my windows is installed and remane ( or delete) the followind file:

    \windows\system32\drivers\pcmcia.sys*

    \windows\system32\drivers\1394bus.sys

    \windows\system32\drivers\ohci1394.sys

    \windows\system32\driverstore\filerepository\pcmcia.infblablabla*

    \windows\system32\driverstore\filerepository\1394.infblablabla

    \windows\system32\driverstore\filerepository\sdbus.infblablabla*

    \windows\inf\sdbus.inf*

    \windows\inf\sdbus.PNF*

    *NOTE: the file with * where NOT renamed (or delete) and it worked for me. In case Ur PC freeze again try to rename all files.

    3) exit and restart.

     

    GOOD LUCK and say hello

    --------------------------------------------------

     

    evt, bruk XPMini funksjonen på hirens cd eller, en eller annen GNU/Linux LiveCD til å slette filene...

    Restart og se om det hjalp. Hvis ikke kan du bruke vista DVden til å reparere innstallasjonen.

     

    Lykke til!

  14. Det du nok brukte var Offline NT Password Changer på hiren cden... Sjekk ut nettsiden til programmet etter hjelp. Har selv brukt den på xp,vista og 7. Kan godt være at du må unlocke og så resette (el. omvendt). Restart og prøve igjen kan hjelpe da noen innstallasjoner er litt humørsyke :-)

     

    Men som Baronen sier; sikkerhetskopier og legg inn alt på nytt igjen - gamle innstallasjoner har mye sk*** i seg...

  15. Det var egentlig det som var meningen å se om det var det samme.

     

    Hadde et lignende prob med en gammel pc, men uten at den restartet seg. (kastan først nå i sommer, funket ypperlig med ME :D.) Testet aldri om det var batteriet el. hk, den slo seg alltid av 2-3 sek etter å ha startet den. Inntill jeg greide å starte den etter flere minutter, men jeg er sikker det hadde noe med at den ikke lenger greide å huske innstillingene hvis jeg slo av pcen, og en svikt i strøm/bios.

     

    Som du nevner, så er PSU utelukket, men da sitter man igjen med hk, cpu og minne. Husker ikke helt hvordan dette var - men jeg ville tro at når hk får strøm, så vil den teste hk ellers, cpu, buss/minne og så bios.

     

    Eneste jeg kan tenke på nå er å prøve å boote opp maskinen med en test cd, evt nappe ut batteriet og se om hk oppfører seg anderledes. Bytte hw. Utover det har jeg dessverre ikke flere tips: :no:

     

    (PS: det at den automatisk restarter seg etter feil, at den går i loop, er nok en innstilling i bios.)

  16. Kan godt være at maskinen har et minnefeil eller at noe sitter løst, som phfjeld nevner, men jeg tror vi kan strekke den litt lenger. Det at maskinen ikke starter skikkelig og bare restarter, kan tyde på serøse hikke problemer i hw. Inkompabilitet, innstillingsfeil, hw feil.

     

    Uten å flytte pcen - ta ut strømkabelen i et par minutter - sett den inn igjen. Start pcen. Hva skjer?

     

    Litt usikker - men det virker som PSU eller hk ikke liker å "miste" strømmen.

     

    Du kunne ha lagt inn bsod meldinger inn her, evt tatt med mobilen. Da er det litt lettere å se hvor feilen ligger.

×
×
  • Opprett ny...