Gå til innhold

Ice T

Medlemmer
  • Innlegg

    94
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ice T

  1. Helt ærlig, så ville det vært morro å sett Oivind_dahle i godt driv nedover, men har selv et godt system basert på Asus P4C800-E Deluxe med NW 3.4 @ 3.8 og et POV 6800GT og masse annet snacks som det ville ha vært helt idiotisk å kaste.

     

    For så å kaste seg rundt for å kjøpe noe som bare er enten litt dårligere (AMD Athlon 64 3700+ Newcastle, Socket 754) eller AMD Athlon raskeste type Socket 939/ 940, som er raskere, men slett ikke ren utklassing.

     

    Jeg oppgraderte min søsters PC, hun har nå AMD64, 754 @ 3700+. Min maskin multitasker betydelig bedre og ved kjøring av benchmarktester og slikt, så reiser min maskin etter forholdene relativt lett ifra. Både min søster og jeg er litt overrasket over dette.

    Men når det er sagt, jeg skulle gjerne hatt tilgang til et enda raskere skjermkort og enda raskere RAM for å hente ut enda litt mer krefter...

     

    Så jeg henger meg så absolutt på denne Petition'en jeg.. :roll:

     

    PS - la meg raskt legge til at jeg ber om unskyldning om det kommer frem som om jeg rakker ned på AMD, det er ikke direkte ment sånn, men - siden jeg kan se mitt system direkte opp mot min søsters, så er det lett å se hvilket system som er raskest for meg her hjemme! Det er der denne uttalelsen kommer ifra! Det er ikke meningen å støte noen!

  2. Hei!

     

    Kjære Øyvind_Dahle, Enden og alle dere andre som har brukt tid og krefter på å teste LCD skjermer for oss databrukere:

     

    Jeg håper dere kan teste en Apple Cinema 23", HP L2335, BenQ FP231W, LG Electronics Flatron L2320A, Philips Brilliance 230W5VS og Sony PremierPro SDM-P234 opp mot hverdandre! :roll:

     

    Ja, jeg vet at disse er grusomt dyre skjermer. Grunnen for at jeg har valgt å etterspørre disse skjermene er at jeg er i markedet for å bytte ut min 24" CRT med en av disse og synes det er vanskelig å velge basert på brukeruttalelser og tester ellers på nettet. Det svinger tildels radikalt fra teststed til testpersoner.

     

    Når det er sagt, så ser det for øyeblikket ut som at det blir en ny Apple 23" på meg - den får gjevnt over de beste omtalene.

     

    Jeg så at apple.no nettopp satte ned prisene i forrige uke på Cinema Display skjermene, inntil forrige uke kostet en Cinema 23" litt over kr 20 000, nå er den nede i kr 16 490. Nå ble denne mye mer interessant som min nye mulige skjerm ja!

     

    Når har dere tenkt å kjøre neste testerunde?

     

    Venter i dyp spenning...

     

    Mvh,

     

    Ice T.

  3. Heisan!

     

    Jeg kjøpte et POV 6800GT kort for en stund siden, men har ikke somlet meg til å installere det i kabinettet mitt enda siden mitt nåværende 5950 ikke har nevneverdige spesielle problemer med å kjøre de spillene jeg "koser" meg med akkurat nå... :roll:

     

    Nå har jeg ellers rimelig god hardware, men, for å gi et eksempel; Jeg kjører med all eyecandy som er mulig å sette på i spillene, med 4x AA og AF konstant påskrudd. I for eksempel UT2003 har jeg aldri lavere Frames en 38 og siden jeg også har Vertikal synk. satt på, ser jeg "av og til" 75 enkelte plasser i spillet. Normal frames er mellom 48 - 65, men denne fyker jo opp og ned som en annen jojo...

     

    Det er bare i FarCry jeg ser at et kraftigere skjermkort kunne ha vært en god ide. Her ser jeg Frame'n dette ned til under 20 av og til. Det er dette som gjorde at jeg faktisk kjøpte det 6800GT-kortet - det gjenstår bare å installere det...

     

    Regner med å starte opp med nytt skjermkort nå til helgen.

    Så, om du har noe ala min hardware, nei - du trenger ikke å kjøpe nytt skjermkort nå, klarer du å vente "litt til", så kan du nok få et 6800GT kort til ned mot kr 2000 om et par måneder.

     

    Jeg er også av den meningen at skal du bytte, så er det mot et 6800GT eller x800 pro eller bedre kort, alt annet er bortkastet.

     

    Og om du tror jeg er en fornuftig PC bruker så tar du dessverre litt feil; Sitter selv og venter på en venteliste til å få kjøpe et 6800 Ultra Extreme kort... :cool:

     

    Lykke til!

     

    Ice T.

  4. Ang. kabinett;

     

    Hva er det som er gale med Thermaltake Xaser Tsunami? Ser bra ut, veier ikke noe særlig og er heller ikke så utrolig dyrt? Det kommer også med 3 store kabinettvifter som ikke bråker så sinnsykt mye - 21db - skulle være overkommelig for de fleste.

     

    Det er mange tester av disse rundt og dette kabinettet får god omtale. Jeg linker til noen få omtaler jeg fant etter en rask "surf";

     

    XtremeComputing.Co.Uk

     

    PimpRig.com

     

    Her er en link om du vil se video av kabinettet; 3dgameman.com

     

    fastlanehw.com

    Denne linken har mange "fine" bilder av kabinettet.

     

    Det er mange, mange flere tester og omtaler av dette kabinettet der ute. Det får svært god omtale og hvorfor ikke teste dette ut om du er i markedet for et "pent" kabinett med god kjøling og lite bråk?

     

    Det eneste minuset med dette kabinettet er at det er muligens litt dårlig plass for store strømforsyninger.

     

    Jeg vet at jeg er en smule partisk siden jeg har et Thermaltake kabinett allerede, men det jeg har kommer ikke opp mot denne modellen fra Thermaltake. Jeg synes dette fortjener en sammenligning med de som dere allerede har nevnt.

     

    Lykke til!

     

    Ice T.

  5. Heisan!

     

    Jeg har lyst på dette kortet: eVGA-GeForce 6800 Ultra Extreme Edition

     

    Jeg vet det er bare å overklokke et vanlig Ultra, men dette kommer med garanti på at det skal kjøre 450 x 1100 (ifølge eVGA selv 1200, men på siden deres står det 1100, så?), uten problemer. Har ikke sett slik garanti som dette før:Supreme Service

     

    De to ulempene med dette kortet er prisen - $549.99 og har ikke funnet noen som forhandler eVGA her i Norge...

     

    Fant denne testen inne hos AnanTech - LeadTek 6800 and eVGA 6800 Ultra Extreme: New GeForce on the Block og har hatt lyst på dette kortet siden.

     

    Har sett disse kortene aventert til salgs på ebay til $700 og opp til over $ 1 000 for et kort! Sykt!

     

    Jeg er ikke den rette til å spørre om hva som er det fornuftigste kjøpet, jeg kjøper det som er best i det øyeblikket jeg kjøper noe.

     

    Lykke til!

  6. Jeg antar at følelsen av hva som er stabilt eller ei kommer an på hva man bruker PC'en til.

     

    Akkurat nå sitter jeg og leser på forumsidene til Hardware.no, the Guru of 3D og hos Firingsquad + har en mengde med åpne "vinduer" til div. produkter og andre tråder som disse linker til.

     

    Jeg sitter og lytter til musik som konstant blir lasted ned fra Digitally Imported med en 128k feed til WinAmp.

     

    Jeg skifter mellom alle disse Internett-sidene og holder på med gmax, CAd og Trainz + spiller UT2003 singelplayer når jeg ikke leser på nettet, som nå (disse programmene er minimert nede på oppgavelinjen). MailWasherPro kjører i bakgrunnen og sjekker mailen min, Microsoft Outlook ligger på oppgavelinjen og venter... Min søster og noen bekjente i USA er på Messengeren, med video mellom meg og min søster.

     

    Og hele tiden Alt+Tab'er jeg mellom disse programmene. Ingen nøling, hakking eller ventetid - å spille for eksempel UT2003 med WinAmp på i bakgrunnen går helt fint, men spillopplevelsen er jo litt rar da.. :)

     

    Prosessoren er klokket litt opp, det samme er grafikkortet - det er nå flere måneder siden et program plutselig sluttet å virke, og da var det WinAmp som frøs plutselig. Har aldri hatt en blåskjerm på denne PC'en og er virkelig fornøyd med denne PC'en for å si det slik.

     

    Min søster har en AMD64 3000+ med et Gainward 6800 kort, og ved en sammenligning av våres PC'er, så vil jeg virkelig påstå at min PC er langt mer stabil en hennes. Grunnen til det er enkel - prosessoren hennes kjører meste parten av tiden tett opp og på 100% mye av tiden den blir brukt når hun prøver å kjøre de samme programmene som jeg har oppe. Det fører jo til at ting fort tar litt tid for å si det slik...

     

    Det mest graverende er når hun prøver å Alt+Tab'e mellom f.eks. gmax og Trainz - så fører det til en blåskjerm, samme hva hun gjør med oppsettet til PC'en. Vet at det sikkert skyldes programvaren, men det skjer ikke hos meg.

     

    Min PC står på rundt 8 timer til dagen og blir virkelig brukt i den perioden. Hennes PC blir nå ikke lenger brukt til det den ble kjøpt inn for, 3D-tegning og modulbygging i Trainz fordi PC'en hennes er mildt sagt buggy. Hun har nå gått tilbake til PIII dual- PC'en sin med et Matrox-skjermkort fordi denne gir mindre eller ingen i følge henne, stabilitetsproblemer.

     

    Den AMD64 blir nå brukt til å spille kabal og lytte til musikk og noe enkel brevskriving av mannen hennes...

     

    Jeg selv ble skremt fra å prøve meg på AMD64 etter så mange innlegg "rundt om kring" fra AMD64 brukere med div. problemer.

  7. Har dere lest denne testen hos X-bit labs:

     

    Choosing the Best CPU for Doom III

     

    Nå har jeg i flere måneder lest enorme mengder med tråder som forteller meg at AMD64 er MYE raskere en P4 og hadde da ventet at AMD64 igjen ville ta P4, men her ble det tegnet et noe annet bilde over den "lille" forskjellen mellom disse to tilbyderene.

     

    Jeg velger å hoppe rett til konklusjonen deres:

     

    Conclusion

    So we can draw two points from our today’s tests. First, the standard test method that measures the average fps rate when playing a demo cannot be used for a correct comparison of CPU performance in Doom 3. More precise results can be achieved in real gaming environment only. Second, our tests don’t reveal a clear performance leader among the topmost models of the Pentium 4 and Athlon 64 series. It would be imprudent to claim that a particular CPU architecture suits better for playing Doom 3: the Athlon 64 FX-53 is about as fast as the Pentium 4 Extreme Edition and the Athlon 64 3800+ equals the Pentium 4 560. We could continue drawing parallels longer, though.

     

    The older Athlon XP CPU family cannot compete with the new Pentium 4 and Athlon 64 models anymore. In real tests we encountered situations when the fps rate got below the comfortable value of 30 with Athlon XPs. By the way, the same can be seen with Athlon 64 3000+ and 3200+ CPUs. That’s why we recommend you to use Pentium 4 models with frequencies from 3GHz up and Athlon 64 models with ratings from 3200+ up, if you want to be absolutely warranted against any accidental slowdowns.

     

    Jeg er klar over at dette på en måte er en DoomIII sak, men kan samtidig ikke hjelpe for at jeg lurer på om det er slik det er eller kommer til å bli mellom nåværende tunge eller kommende "store" spill? Jeg mener, så vidt jeg kan lese mellom linjene her, så er det fint lite å hente av å gå 64bits før programvaren blir laget spesielt for disse typene prosessorer.

     

    Det jeg går å venter spent på nå er når Intel vil komme med tilsvarende 64 bits prosessorer for desktop-userene her ute - jeg vil ha flere raske prosessorer på markedet til enda lavere pris en hva tilfellet er nå.

  8. Hvor mye bedre en P4 er egentlig AMD64? Jeg mener, min søster har en AMD64 3000+ og et Gainward 6800 kort, men jeg har alikevel et raskere system, både ved å benche PC'en, men ikke minst ved "vanlig" bruk.

     

    Ved å multitaske mellom gmax, CAd og Trainz og en hel del internett-linker som er åpne +++, så går Alt+TAB-skiftingen mellom disse programmene uten venting og rykking på min PC, samme hvor lenge jeg holder på.

     

    På hennes maskin resulterer et slikt bytte mellom Trainz og gmax for eksempel, en blåskjerm og prosessoren er konstant, mer eller mindre, på 100% forbruk. Det betyr at uansett hva hun eller jeg vil holde på med mellom tegningen og andre programmer, da går alt i "rykk og napp" og føles virkelig langsomt! Ved å bare kjøre et spill alene på hennes maskin, så føles den rask og leverer kansje noen frames bedre en min maskin, men prøv å multitaske skikkelig og jeg vil mye heller velge en P4-basert maskin!

     

    Jeg vet ikke helt, men føler at folk ser alt for mye på hvor raskt et system testes i forhold til et annet, skulle ønske det var flere testere der ute som også testet systemet i bruk under et seriøst multitaskings miljø!

     

    For meg har erfaringen så langt vært at AMD64 er et skritt tilbake til den verdenen som vi hadde for noe tid siden da det vanlige var å vente når man ville ha PC'en til å utføre en handling... :ermm:

     

    Ice T

  9. 1600 x 1024 på en Sun 24" CRT-skjerm - grei størrelse og er den høyeste oppløsningen som fortsatt gir meg 85Hz. Alle spill eller programmer som ikke støtter denne oppløsningen, kjøres da på 1600 x 1200 med 72 Hertz.

     

    Ekte 1600x1200 blir derfor brukt bare i spesielle tilfeller fordi jeg er vant med å jobbe forand PC'en med 85Hertz eller bedre...

     

    Det er et Leadtek WinFast A380 Ultra TDH MyVIVO - GeForce 5950 Ultra-kort som driver hele morroa her...

  10. Hm, hva med:

    POV GeFORCE 6800 128MB Retail

     

    Eller:

    MSI GeForce 6800 128MB DDR AGP, NX6800-TD128, DVI/TV-Out, Retail (litt for dyr...)

     

    Asus V9999 GeForce 6800 128MB DDR

     

    Leadtek WinFast A400 TDH GeForce 6800 128Mb DDR3 TV-out DVI RETAIL AGP

     

    Alle disse er gode kort, men er enig i at prisen kunne godt vært 500 kroner eller så lavere. Ta en titt og prøv deg frem for eksempel via hardware.no's webshopguiden for å finne "greie" nettshopper og produktguiden til å finne priser og slikt på forskjellige grafikkort.

     

    Edit: Ta en titt på denne siden, her kan du se en liste over hvordan grafikkortene gjør det på noen spill, sammenligningen er fra de beste i dag til FX-kortene fra forrige generasjon:

     

    Test af stort antal grafikkort i 1600x1200 (september 2004)

     

    Da vil du se at et standard NU 6800-kort gjør det betydelig bedre en et hvilket som helst kort fra FX-serien. Selvfølgelig vil et GT kort være det beste å kjøpe for å få god ytelse til en "overkommelig" pris, men da blir det snakk om rundt kr 3500 og opp dessverre!

     

    Ice T.

  11. Hvilket hovedkort kjører du den prosessoren på? Se min profil for å se hva jeg kjører av hardware - jeg har ingen problemer med å holde følge med for eksempel den AMD 64Coop Prix-dataen som det ble skrevet side opp og side ned om her på forumet for litt siden.

     

    Klokkevillig, ved å la volten på prosessoren eller rammen stå på auto i biosen, så går min 3.0 til 3.35. uten stabilitetsproblemer. Ved å stille opp volten manuelt "en del", har prosessoren vært oppe i 3.65 før plutselige krasj midt inne i FarCry begynte å bli litt plagsomt i lengden... :roll: (Med luftkjøling i sommervarmen..)

     

    Så, enten har du et hovedkort som lager problemer for deg, en "mandags"-prosessor som bør byttes ut ASAP eller er RAM-brikkene av en heller ustabil type? Har du blitt infisert av et eller annen type datavirus eller kanskje opplever du nå etterdønningene av en installering gjort hvor komponenter i datamaskinen ble utsatt for statisk elektrisitet?

     

    Jeg slenger meg på de andre som anbefaler en formatering og nyinstallering av XP. Bare pass på at du ikke henger deg på internettet før du har en eller annen form for antivirus og helst en firewall installert på PC'en din.

     

    Lykke til!

     

    Ice T.

  12. Ja, jeg tror jeg stort sett alltid har betalt minst det beløpet og litt til nesten hver gang jeg kjøper et nytt grafikkort.

     

    Jeg kjøpte et stk Creative GeForce DDR når det var helt nytt på markedet - et av de første på norske nettbutikker.

     

    Når GeForce 4 kom, kjøpte jeg det første Gainward Geforce4 Ti4600 Golden sample jeg kunne få tak i - kostet flesk den gangen...

     

    Når FX-kortene kom, fikk jeg tak i et Leadtek WinFast A380 Ultra TDH - GeForce 5950 Ultra-kort....

     

    Nå debaterer jeg med meg selv om å kjøpe et GeForce 6800 Ultra kort, men vil etter tidligere lærdom prøve å vente litt til de har "modnet litt"

    For, som deg "valentino", så har jeg kjøpt de fleste kortene mine litt for tidlig, så omtrent alle unntatt 5950-kortet har hatt begynnerproblemer av varierende grader. Vil ha et 6800 Ultra kort nå, men uten "barnesykdommer" - så, må nok vente litt til tror jeg... :hrm:

  13. Hei - Spire CPU-Vifte QuieTude IV koster fra rundt kr 180,- og opp til litt over kr 200,- (205 hos Komplett) og etter å ha lest om disse viftene i det store utland, så ser dem ut til å ha et rykte på seg som rimelige, gode og til tider et steel til den kjølejobben de gjør i forhold til prisen på viften.

     

    Har dessuten sansen for den isblå fargen siden den allerede er tatt i bruk i kabinettet fra før av.

     

    Prisen, så billig som mulig, men har ingen problemer med å bruke noen hundre kroner på å finne noe som ser bra ut, kjøler bra og ikke bråker som et jagerfly...

     

    Ice T

  14. Hei!

     

    Jeg er på jakt etter å bytte ut prosessorkjøleren min, og har da tenkt å kjøpe meg en av disse. Disse er sortert etter hvilken jeg vil ha som valg nummer 1, 2 og så videre;

     

    SP445B15-F PolarStream™

    SP420B8-2 CopperStream II™

    SP432B5 EasyStream IV™

    SP411C5-2 QuieTude IV™

     

    Disse ser bra ut, kjøler bra, koster ikke en formue og hadde passet bra i mitt kabinett.

     

    Er det noen av dere Guru'er som vet hvem som forhandler disse her i Norge? Hvor kan jeg handle disse over disk raskest mulig og til en "overkommelig" pris? Er det noen her som har erfaring med bruk av disse?

     

    Er spesielt på jakt etter PolarStreamen - har ikke funnet noen nettshopper som forhandler denne enda. Fant QuieTude IV hos en del forhandlere, men er "minst lysten på" akkurat denne da.

     

    Ice T.

  15. Hei WizendraW - ja, jeg ser at du så det selv! Jeg ble litt overrasket over hva du reagerte på :hmm:

     

    Jeg har egentlig aldri trengt å ringe NGT kundeservice mer en tre ganger så langt, og hver gang har jeg fått svar i løpet av "kort tid". Denne gangen var første gang på nesten 2 år, så nå var jeg usikker etter alle innleggene her det siste halvåret eller så.

     

    Ha en fin kveld alle sammen!

     

    Ice T.

  16. Jeg fikk en betalingspåminnelse via mailen min den 21.04, og kunne ikke se å ha mottatt noen forutgående mail fra NextGenTel.

     

    Den 22.04, litt over klokken 08:00 om morgenen hadde jeg tenkt å ringe dem for å høre hva som var gått galt. Etter å ha lest en "mengde" med "hat NGT innlegg" her tidligere om hvor lang tid og hvor dårlig kundeservicen deres var, må jeg innrømme at jeg var rimelig engstelig på hvordan dette skulle gå :( !

     

    Vel, telefonen begynte å ringe den og jeg ble rent forskrekket da en stemme svarte i andre enden etter 4 - 5 ring - "velkommen til kundeservice NGT". Jeg ble nesten litt stum i noen sekunder og ante ikke hva jeg skulle si - for slik skulle det da ikke være å ringe til NGT i henhold til inntrykket jeg har fått her inne!

     

    Vel, damen var hyggelig å snakke med hun og i løpet av vel totalt 3 minutter fra jeg løftet av røret, så var saken ordnet og litt spøking og kanskje litt telefonflørt hadde det også blitt tid til.

     

    Jeg føler nesten at jeg må få si at dersom det er slik kundeservicen er når jeg trenger hjelp fra min internettleverandør, så priser jeg meg lykkelig over å være kunde hos NGT.

     

    Så, ikke alle NGT kunder er like misfornøyde med NGT kundeservice...

     

    Ice T.

  17. Hei!

     

    Det blir fort vanskelig om du vil ha et "godt nok" hjemmekinoanlegg - selv brukte jeg et Altec Lansing sett på 178w - og ja, det ga bedre lyd en hva tvhøytalerene kunne gi, men det var slett ikke nok til å fylle rommet med lyd på en overbevisendes måte. Men jeg hadde ikke råd til å kjøpe noe annet akkurat da.

     

    Det gikk et par måneder - var på diverse HI-FI-butikker og fikk prøve så mangt av "hjemmekino"-anlegg. Mye kjekt, men god lyd ble fort dyrt!

     

    Helt tilfeldig var jeg innom en Lefdalbutikk og plutselig ble det mulig med drømmen om hjemmekinoanlegg til en overkommelig pris!

     

    Jeg avtalte tid med en selger, kom tilbake neste dag og fikk prøve et par DVD-filmer med grom lyd og noen CD'er med "musikk som jeg liker".

     

    Og valget falt på et Pioneer anlegg - dette var uten tvil det anlegget av alle jeg hadde hørt som ga best lyd for pengene - sjekk denne linken (Pioneer NSDV99) - så gjør du deg selv en tjeneste;

     

    Tan deg en tur til en Lefdal butikk nær deg og hør om du kan få bruke litt tid med å få lytte til de forskjellige anleggene de har inne og sørg for at de i alle fall har dette anlegget inne!

     

    Jeg betalte 5 995 for mitt og fikk med en DVD-film i tillegg... :roll:

     

    Å vente er alltid det verste jeg vet, men å bruke noen kroner nå, for så å angre om noen uker og ønske seg mer, vel, spar heller en måned eller to og sjekk ut Pioneer NSDV99 iallefall før du gjør et valg. Ja, det er fortsatt mye penger, men dette vil gi deg en lydopplevelse som du må opp i over 10 000 kroner for å finne!

     

    Å spille Farcry eller Battlefield Vietnam har fått ny mening sånn helt plutselig... :yes:

     

    Nå må det sies at selv om lyden ble klart mye bedre når det kommer til å se på TV, så var det ikke akkurat dag og natt i forskjell fra før og etter, men å se på en DVDfilm eller høre på musikk, eller akkurat det å koble på PC'en til dette settet i stuen, skru av lyset og opp med lydnivået, vel - det ga nesten ny mening til hva som er morro i livet!

     

    Uansett, lykke til!

     

    Ice T.

  18. Harddisken kan også settes som "Cable Select".

     

    Bare pass på når du går inn i Boot Menu'en i biosen, husk å sette CDROM'en du bruker som oppstarts- installasjonsmedium som 1st Boot Device og harddisken som 2nd Boot Device under Boot Device Priority i Biosen.

     

    Da burde alt gå som hånd i hanske.

     

    Hvordan gikk det etter du satte harddisken som "master" foresten?

     

    Ice T.

  19. Jeg har nettopp satt på en Pizza, så jeg tar meg ikke tid til å forklare hvorfor jeg ville ha valgt dette kortet dersom jeg ikke kunne ha kjøpt det jeg har nå, dette;

     

    Dette skulle være sånn passe etter pris og ytelse:

     

    WinFast A350XT TDH

     

    Prøv å ring til;

     

    Distributors in Norway

     

    EET Nordic

     

    Olaf Helsetsvei 6

    Postboks 44 Bogerud, 0621 , OSLO

     

    Tel : 22919500

    Fax : 22742050

    Homepage : www.eet.no

    Email : [email protected]

     

    Kanskje de kan hjelpe deg til å finne en forhandler med "grei" pris?

     

    Jeg kjøpte mitt WinFast A380 Ultra TDH MyVIVO i Singapore i begynnelsen av desember sist år til under kr 3 000 og er kjempefornøyd med dette kortet!

     

    Lykke til!

     

    Ice T.

×
×
  • Opprett ny...