Gå til innhold

bsman

Medlemmer
  • Innlegg

    29
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bsman

  1. Men selve hovedpoenget i diskusjonen er vel at hvis man ser på markedet i helhet kan det vise seg å være lukrativt pga den økte interessen for musikk.

    Den påstanden har like lite dokumentasjon som påstanden om at musikkbransjen selger mindre pga filnedlasting.

    Det er vel akkurat derfor det er en diskusjon (btw. betyr dette at du endelig har forstått at det er det som faktisk diskuteres? banana.gif). Det er umulig å dokumentere noe sånt. Men vi har altså endel faktorer som _tilsier_ at dette stemmer.

  2. Du må også skjønne at tap av materiell eiendom ikke kan defineres på samme måte som intellektuell eiendom.

    Nå er det da aldri jeg som har hevdet at det er det samme. Men tapte salg er fortsatt et tap.

    Uttrykket er i utgangspunktet ganske selvmotsigende; tapt_salg. smak på uttrykket litt. Det er jo egentlig bare et salg som aldri fant sted. Ingen har tapt noe som helst av materielle verdier. Man kan ikke uten videre anta at personen ville kjøpt tjenesten fordet. _Spesielt_ ikke med de prisene.

     

    Men selve hovedpoenget i diskusjonen er vel at hvis man ser på markedet i helhet kan det vise seg å være lukrativt pga den økte interessen for musikk.

  3. Ta deg en bolle da TEE. Du forsøker jo å forgreine dette ut på din egen lille kvist der du sitter og har helt rett. Vi skjønner hva du mener, men det er bare piss, og blir ikke mindre gult om du mener det aldri så mye. (hey, det var en metafor btw). Essensen her er hvordan de forskjellige momentene spiller sammen. Og det som resonneres frem her er at det ikke er rett av selskapene å se på det som et tap likevel. Du må også skjønne at tap av materiell eiendom ikke kan defineres på samme måte som intellektuell eiendom. Er forskjell på om de jentespeiderne som var nevnt her skulle stjålet sangbøker og om de måtte betale avgift til TONO. Eller hva? Hvis du skal være like sta og ignorant overfor det faktum som plateselskapene, så vennligst SPAR OSS!

  4. Hei

    For å ha god kvallitet på dvd avspilling, og god kvallitet på opptak fra tv, hvilke skjermkort og tv kort anbefaler dere der ute. (ikke for dyrt)

     

    Htpc nybegynner

    6600 eller 6600GT

    Antar at han er blandt de 99% med vanlig fjernsyn der ute (32" WS er veldig vanlige og kan faktisk gi bra bilder de og), og dermed er det IKKE vedtatt noe sted at 6600 kortene er bra, eller best. Det er snakk om dvi/vga utgangen når 6600 er anbefalt.

  5. Disse som skryter av å ikke ha kjøpt en sang de siste 5-8 årene, tror du at disse kun har sanger de ikke synes det ville vært verdt å kjøpe? Og dersom de laster ned istedet for å kjøpe, er det ikke da et tap for de som ville fått denne betalingen dersom personen hadde kjøpt produktet istedet for å laste det ned

    Hva med å ta i betraktning at den nye "musikkrevolusjonen" som faktisk nedlasting representerer, fører til flere kunder som er mer interessert i musikk enn før. Og selv om de da ikke kjøper hver eneste låt, ihvertfall jevnt over kjøper mer. Du begynner jo akkurat som bransjen selv, å se spøkelser og tapte rundt hvert hjørne, istedet for å faktisk få fingeren ut av RASSHULLET der den har vært en stund nå, og faktisk begynne å gjøre noe konstruktivt.

     

    Når tok mp3 nedlasting av? I 98 kanskje? Vi skriver 2005 og enda har faen meg ikke de gamle rottne pampene klart å lage en eneste god nettbutikk for musikken sin. Istedet kaster de bort tiden på saksøksmål og føre krig mot egne kunder, kopibeskyttelser som aldri virker, klaging og syting, økonomiske overslag man ikke vet om man skal le eller gråte av. Og når produktene ikke holder mål, reagerer man selvsagt instiktivt med å skylde på fildelingen uten å engang gå i seg selv for FEM flate øre.

     

    I mine øyne ser det ut som de har hatt det ALT for godt i bransjen, for de ser jo f*** meg ikke istand til å utrette en dags ærlig arbeid, som mangelen på innovasjon og kreativitet viser. De har levd som lottovinnere der pengene siler inn en stund. Og de kan de forsåvidt fortsatt gjøre (de gjør det jo for f***, bare se på salget), men dersom det skal fortsette, krever en helt annen innstilling enn den de har nå.

     

    Jo mer jeg leser av klaging og syting og angrep på kundene, jo mer fristet blir jeg til å aldri kjøpe en jævla skive igjen. Men da går det dessverre ut over artistene. Vi skulle opprettet et fond og sendt rett til artistene, så kunne de produsert seg selv.

     

    Tenk, bare TENK dere; om bransjen heller hadde sett på fildeling som en konkurrent og en utfordring som tilsa at man må fornye seg og tenke litt innovativt istedet for å sitte å syte og forfalske rapporter som faktisk viser at man tjener mer penger enn før. Men slik det bærer hen nå klarer jo de jammen å gjøre dette om til en elvoppfyllende dommedagsprofeti HELT på egenhånd. Spørsmålet er om de noengang vil være ærlige nok med seg selv til å innse det.

  6. Du ble bedt om å beskrive en ekstrem htpc ja. Vi snakker jo i så måte om en "ekstrem" løsning, bare på et annet felt (som trenger det desto mer).

     

    Er jo finfint at pc'en er istand til å forbedre bildet. Men tenk hvor mange flere som kunne fått mulighet til det samme om det hadde blitt dokumentert hva som funker best på billedrørsfjernsyn...

     

    Da har du plutselig en artikkelserie som er aktuell for 100x flere mottakere, er ikke bare tanken på det litt motiverende? ;)

  7. I tillegg har vi da altså DVI som er databransjens svar på digital overføring.  HDMI er siste skudd på stammen innen bildeoverføring; HDMI er den nye standarden som overfører digitalt på f.eks DVD spillere.  Man slipper altså en DA omforming.  HDMI er en videreføring og faktisk bakoverkompatibel med DVI.  Det som skiller er at HDMI i tillegg kan overføre opp til åtte separate kanaler med lyd.  (de fleste bruker jo en ekstern forsterker så det er kanskje ikke så nødvendig).  HDMI kan sende bilder i to formater;  RGB og den digitale utgaven av komponent.  En HDMI kabel ser ut som en USB-kabel.

    Ett par spørsmål: hvorfor har kabelen noe med hva slags data som sendes over den å gjøre (Rgb vs komponent), det er det vel sender og mottaker som bestemmer?

     

    Hvis man ser bort ifra lyd, som uansett med enkelhet kan overføres digitalt, så har jeg hørt at stort sett den eneste "fordelen" med HDMI er kopibeskyttelse, noen kommentarer til dette?

     

    AtW

    Det går sikkert an å kjøre base10 gjennom lampettledninger og, så sånn sett kan du vel kjøre hva du vil gjennom dem :) Men det er altså disse to standardene som er rådende. Er egentlig ikke så inne på dette, og bare siterer et blad jeg har.

     

    Mer informasjon finnes ihvertfall på http://www.hdmi.org/

  8. Jeg er klar over at s-video er dårligere enn rgb.

     

    Man kan kjøre rGB gjennom en SCART kabel. S-video kan enten kobles til fjernsynet gjennom SCART kontakten, eller egen enkeltkabel som plugges inn i en S-VIDEO kontakt.

     

    I en s-video kabel deles bildet opp i to signaler (den har to ledere); Y og C. Y er et sort-hvitt signal og C er et fargesignal. S-video har forøvrig en max oppløsning på 640x480. Alt annet blir skalert (en PAL DVD har f.eks 720x576 om jeg ikke tar feil).

     

    RGB står som sikkert mange allerede har gjettet, for Rødt Grønt Blått. I praksis betyr dette at hver farge får sin egen leder i kabelen. I tillegg finner man også to ledere for synkronisering av bildet.

     

    Komponenttilkobling kommer fra USA og tilsvarer vår RGB med SCART. Her er det tre kabler som benytter enten RCA eller BNC kontakter. Regnes som det beste, sammen med SCART. En av styrkene til komponent ligger i at det gir en økt kvalitet på fargegjengivelsen.

     

    I tillegg har vi da altså DVI som er databransjens svar på digital overføring. HDMI er siste skudd på stammen innen bildeoverføring; HDMI er den nye standarden som overfører digitalt på f.eks DVD spillere. Man slipper altså en DA omforming. HDMI er en videreføring og faktisk bakoverkompatibel med DVI. Det som skiller er at HDMI i tillegg kan overføre opp til åtte separate kanaler med lyd. (de fleste bruker jo en ekstern forsterker så det er kanskje ikke så nødvendig). HDMI kan sende bilder i to formater; RGB og den digitale utgaven av komponent. En HDMI kabel ser ut som en USB-kabel.

  9. Hvordan er det med billedkvaliteten på S-VIDEO utgangen på 6600?  Er denne også det beste som er å få tak i?

    Her er det mindre forskjeller såvidt jeg vet. Den største begrensningen ligger vel i selve kabelen, altså at det er begrenset hva man får ut av svideo uansett?

     

    Men som flere har diskutert over så finnes det 6600GT kort med Komponent adapter som opsjon. Da får du kjørt dette til tven (dersom tven støtter det selvfølgelig). Dette virker som å være en god løsning så lenge man sitter med crt -tv (men også til plasma kan komponent være av det beste)

     

    DrE

    Er nok dessverre ikke mange billedrørs TV'er som har komponentinngang såvidt jeg vet. Har selv en 32" 100hz 16:9 WS som kostet 10k i 2001, uten; Scart inngang med RGB signal er nok det som er vanligst på gode billedrørsfjernsyn. Komponent er kan vel egentlig sies å være den amerikanske varianten av RGB og er endel plasmaskjermer som støtter...

     

    Uansett: Kvalitetsforskjeller VET jeg det er ute å går. Hadde en stund et Gainward 6800LE. Kvaliteten på dette var veldig dårlig; helt ubrukelig i forhold til mitt Radeon9000, enda jeg ikke er helt fornøyd med dette. Hadde et 9100 kort før (fucked atm) jeg innbiller meg hadde litt bedre kvalitet enn det igjen uten at jeg sammenlignet. Og jeg har en standard billig S-Video plugg jeg kjøpte for hundrelappen med fjernsynet.

     

    Det er utvilsomt store forskjeller ute å går, og såvidt jeg har forstått det er det ikke S-Video kabelen som er flaskehalsen, men signalet ut. Sier ikke at det ikke kan være noe å hente på kabel og for den del. Kan godt være at dette gir merkbart utslag, uten at jeg har prøvd (kjøper ikke en dyr kabel for å prøve uten at man vet det er verdt det gjør man?).

     

    Men at mine usikre spekulasjoner og kanskje motstridene erfaringer gir bare enda en god grunn til å akkurat få og skrevet artikkel om dette temaet så vi kan få litt håndfaste bevis på hva som skal til for å få et godt signal på "hvermannsens" helt greie 28-32" fjernsyn. For som sagt; i den grad en HTPC løsning er aktuelt for 98% av leserne her inne, er det denne problemstillingen som er mest aktuell da. Derfor blir det en smule absurd om man skulle lage en artikkelserie som ikke inkluderer det som er viktigst for de fleste, men heller legger all kraft ned i flisespikking med mikroskop for de få % med prosjektor og plasma.

  10. Er jo latterlig at han faktisk blir dømt da. De må jo skjønne at fyren bare blåste ut litt. Og ingen bør vel tvile et sekund på at akkurat DET var høyst berettiget når vi snakker om Telenor. For noen grinete telesopere som anmelder sånt. Sant som det sies her; det er Telenor som forlengst burde vært anmeldt. Og i den anledning er jo de ikke på noen måte tjent med en så lav terskel til å anmelde som de utviser her... :whistle:

  11. Ingen som vet noe hverken om forhandlere eller om det nye DFI NFII U400SG-AGF kortet?

     

    http://www.netshop.no/aspx/prdinfo.aspx?plid=5504

     

    LanParty og Infinity blir det værre med, prøv bruktmarkedet. hovedkort.no, som førte DFI har gått konkurs.

    Jeg er klar over at netshop har det, men lurte på hva som skiller kortene. Og om det klokker like bra som lanparty rev.b

     

    Er jo nyere iom at det inneholder gigabit MCP soutbridge til nforce2 bl.a. Men det tilsier jo ikke uten videre at jeg kan nå 250+ fsb fordet... Nemlig det jeg er interessert i Finner ingen tester på dette kortet og ingen på netshop kunne svare meg. :hmm:

     

    Ingen treff på bruktmarkedet etter lanparty rev.b heller

    Hvis noen skal selge et, PM meg.

  12. Synes det er UTROLIG svakt av hw.no å teste disse på et Intel system som attpåtil bare gir 2,75V. :thumbdown:

     

    Hadde ikke giddet å levere produkter til en side som legger så lite i å få produktet til å fremstå på best mulig måte, hvis jeg hadde jobbet for Corsair.

     

    Og ikke forsøk å ro dere unna med å skylde på at overklokking.no tar seg av klokkingen. I årevis har EC (yummy, han måtte bytte nick pga han dreit seg ut) kjørt den siden på ræv og tatt ut lønn uten å levere selv en skygge av hva de har lovet på bordet og dere VET at vi ikke kan regne med den siden. Her må hw.no ta ansvar selv. Det er lite annet som er interessant med en test av ram beregnet for overklokking enn å faktisk klokke de for det de er verdt. Og det har dere altså ikke gjort. Beklager, men det holder ikke i det hele tatt. Prøv å forbedre dette neste gang.

  13. Den linken jeg gav inneholder ihvertfall nyeste versjon av kt7/raid bios. Den er også modifisert ved at nyeste bios til raid kontrolleren er lagt til. Nyeste versjon av raid bios og driver løste problemet med hakkete musebevegelser når kontrolleren var i bruk (harddiskene ble lest fra). Anbefaler det.

  14. Jeg finner ingen steder å kjøpe dette hovedkortet :dontgetit:

     

    DFI Lanparty NFII ULTRA rev.b nforce2

     

    Er det beste overklokkingskortet man får fatt i... vil ha.

     

    Eneste jeg finner er en oppfølger som heter:

     

    DFI NFII U400SG-AGF

     

    Modellnavnet antyder jo at den er bedre. Men selv om den har gigabit nettverkskort finner jeg ingen reviews på kortet mht overklokkingsegenskaper eller noe.

    Og såvidt jeg vet har "Lanparty" utgaven 4 SATA porter, noe som også er ønskelig.

×
×
  • Opprett ny...