Gå til innhold

Fatmike

Medlemmer
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Fatmike

  1. Hei alle sammen!

     

    Nå har jeg fått kameraet, og brukt det flittig en hel dag. Har fått prøvd ut de fleste funksjoner og slik. Jeg er kjempefornøyd! Bildekvaliteten er prima, og det er enkelt å endre instillinger manuellt, t.o.m. med bare ett hjul på kameraet (Lumix har to iflg. manskow). Fungerer på den måten at man justerer lukker med hjulet, og blender med å holde inn en knapp + hjulet. Alt er veldig ergonomisk, og knappene er lette å finne. Zoomen er veldig bra, og jeg klarer å ta sylskarpe bilder på 300mm selv uten bildestabilisator, det er veldig liten støy opp til 800, 1600 har en del støy, men er fremdeles helt o.k.

     

    Eneste som er å utsette på det er at det tar en liten evighet å lagre raw bilder (evighet = 11 sekunder) før man kan ta ett nytt bilde igjen. Men jeg bruker ikke mye raw uansett, så det er ikke noe problem. Begge skjermene er lyssterke og har veldig god oppløsning.

     

    Fikk også med veske, 8 stk. batterier, lader og 3 minnekort i tillegg til kameraet for totalt 2500,- Et meget godt kjøp:)

     

    Tusen takk for hjelp til valg av kamera:)

  2. Blandet litt mellom modeller ja, men utifra tester har jeg sett at pana har sluggish video (ihvertfall i forhold til fuji). Enig med manskow at video er bare sånn kjekt å ha, men de gangene man får bruk for, er det greit at den fungerer bra.

     

    Fuji skal visst også være bedre i mørket, noe som også betyr en del for meg, også er det veldig praktisk at det bruker AA batterier.

     

    Blir mye billigere for Fuji og, får kamera, veske og 2 minnekort til 2500,- noe jeg anser som ett bra kupp.

  3. Hehe, ikke begynn å frist meg nå:p

    Har uansett bestilt kameraet nå, og skal plukke det opp når jeg kommer hjem fra ferie på mandag.

     

    Grunnen til at jeg valgte bort FZ30 er pga det er motorzoom og tester sier det er sluggish videokvalitet. Jeg synes at det er greit med ok filmopptak også.

     

    Men takk for hjelpen alle sammen:) Skriver sikkert litt her om hva jeg synes om kameraet når jeg har fått prøvd ut det:)

  4. Jeg ville vel heller si at ISO 1600 er mer til nødsfall på SLR, der kan det godt godtas.

    De fleste DSLR har godkjent støynivå på ISO1600, og kan brukes "normalt", altså når forholdene krever det. På kompakter (inkl. semikompakter) er det utelukkende når man ellers ikke får tatt bildet man er ute etter.

     

    Det spørs jo mye hva man skal bruke bildene til også. På utskrift blir ofte støyen mindre tydelig, og forsåvidt støyfjerningen også, særlig på små utskrifter.

     

    I kompaktverden har de aller fleste nok med å kjøre på ISO 100, og får merkbar støy allerede i ISO 200.

    Kompaktene har blitt utrolig mye bedre de siste årene, og faktisk er ISO800 absolutt brukbart på S6500fd (jf. Digit.no sin test).

    9199544[/snapback]

     

    Tror jeg har tatt den konklusjonen at støyen er ca. identisk på begge kameraene.

     

    Prøver meg på denne igjen:

    Det begynner å virke som 9500 er suveren over 6500 eneste ankepunktene jeg har nå er mindre støy på høyere iso (800/1600) - Har min konsertfotografering i bakhodet, som krever bra bilder i dårlig lys Det er mulighet for opptill 3200 iso på 6500, større skjerm på 6500fd og bedre batteritid - kan visst ta en ca. 100 bilder med på en oppladning.

     

    Hva mener du/dere veier sterkest, enkle manuelle instillinger og blitzsko mot

    større skjerm, litt bedre bildekvalittet i dårlig lys og bedre batteritid?

  5. Tester på trustedr

     

    6500:

    http://www.trustedreviews.com/digital-came...ePix-S6500fd/p5

     

    9500:

    http://www.trustedreviews.com/digital-came...inePix-S9500/p5

     

    Synes begge har veldig litye støy jeg, 6500 kommer bedre ut i følge anmelderen, men jeg ser ærlig talt ingen forskjell. og 3200 gir så mye støy at det ikke er verdt å bruke uansett.

     

    et begynner å virke som 9500 er suveren over 6500 eneste ankepunktene jeg har nå er mindre støy på høyere iso (800/1600) - Har min konsertfotografering i bakhodet, som krever bra bilder i dårlig lys Det er mulighet for opptill 3200 iso på 6500, større skjerm på 6500fd og bedre batteritid - kan visst ta en ca. 100 bilder med på en oppladning.

     

    Hva mener du/dere veier sterkest, enkle manuelle instillinger og blitzsko mot

    større skjerm, litt bedre bildekvalittet i dårlig lys og bedre batteritid?

    Noen synspunkter på dette?

     

     

    (Forumuenighet er alltid kos:P)

  6. Det begynner å virke som 9500 er suveren over 6500 eneste ankepunktene jeg har nå er mindre støy på høyere iso (800/1600) - Har min konsertfotografering i bakhodet, som krever bra bilder i dårlig lys Det er mulighet for opptill 3200 iso på 6500, større skjerm på 6500fd og bedre batteritid - kan visst ta en ca. 100 bilder med på en oppladning.

     

    Hva mener du/dere veier sterkest, enkle manuelle instillinger og blitzsko mot større skjerm, litt bedre bildekvalittet i dårlig lys og bedre batteritid?

  7. For å være ærlig tviler jeg på at jeg kommer til å bruke det i store selskaper, men man vet aldri:P

     

    Det virker som 9500 er mye enklere å justere instillinger manuellt med hjulet, i forhold til 6500 der man må knote med knapper og menyer. Vil dette være noe stort problem for en amatør som tidligere bare har skutt med auto, og som gjerne vil utvikle seg til å styre ting selv?

  8. Takk for hurtig og bra svar:)

     

    Begge modellene har blitt DIWA-testet av digit.no - S9500 fikk 76%, og S6500fd fikk 80%, så det er strengt tatt lite som skiller.

     

    S9500 fikk pluss for blant annet blitzsko og høy oppløsning, men minus for treg blitz og dårlig skjerm.

     

    S6500fd fikk pluss for bra bildekvalitet og stor og klar skjerm, men minus for mangel av blitzsko.

     

    Spørsmålet for min del er om jeg noen gang kommer til å investere i ny blitz. Og alle tester jeg har lest skriver at begge kamera er veldig lyssterke og har liten støy ved høy iso.

     

    Vanskelig dette:S Menn for ett svar som har hjulpet meg litt på vei Manskow.

  9. Hei

     

    Har fått tilbudt å Fuji Finepix S9000 til 3000,- Kameraet har vært brukt i ett år.

    Har også ett tilbud på Fuji Finepix S6500fd til 2700.

     

    Hvilke av disse vil være luerst å kjøpe? Med tanke på at 9500 (heter også 9000 avhengig av europa/amerika) er fujis forrige generasjons toppkamera innen ultrazoom, og 6500fs er denne generasjonens økonomikamera (slik jeg har forstått det).

     

    Dette er ett veldig vanskelig valg, og håper noen av dere er behjelpelig med valget.

     

     

    Takker på forhånd for alle gode svar:)

  10. Jeg er fullt klar over at jeg må gjøre kompromisser, så det går bra. Men Vil gjerne få mest ut av pengene når det gjelder mitt bruksområde.

     

    Har lest at Fuji S6500fd er veldig god og har liten støy på høy ISO. Har sett noen testbilder, og de er rett og slett imponerende. Problemet er vel at det ikke har bildestabilisator - så kan kanskje bli vanskelig å få til bar bilder på konsert. Kan til nøds strekke meg over budsjettet hvis jeg får mer for pengene.

     

    Har lest litt om Z50, og leste krysstesten her på akam.no, men der kom 9600fd bedre ut på bildekvalitet, og Z50 hadde mye dårligere bilder (detaljer blir visket ut ved høy iso).

     

    Vil også tilføye at speilrefleks veldig ofte ikke er lov å ha med inne på konserter. Grunnet at konsertholderne gjerne vil ha monopol på høyoppløselige/kvalitetsbilder.

     

    EDIT:

    To bilder jeg har tatt med mitt nåværende kamera, Casio Exilim S100

    http://hoppern.com/bilder/CIMG3555.JPG

    http://hoppern.com/bilder/CIMG3665.JPG

     

    Ikke akkurat helt på topp for å si det slik, det siste er helt ok, men da var det mye lys på scenen.

  11. Hei!

     

    Driver å skal kjøpe nytt kamera, og da kunne jeg ha tenkt meg ett ultrazoomkamera.

    Driver med litt amatørfotografering, men ikke på noe spesiellt høyt nivå - så speilrefleks har jeg strengt tatt ikke bruk for, men ultrazoom virker som ett greit kompromiss.

    Liker dog å ha muligheten for manuelle instillinger.

     

    Har sett på Fujifilm S6500fd, og det virker som ett veldig bra kamera.

     

    Er det noen som har bedre tips, evt kommentarer til S6500fd så setter jeg stor pris på det.

     

    Maks jeg er villig til å betale for kamera er 3000,- helt uten å måtte kjøpe for mye tilbehør ekstra.

     

    EDIT: Føye til at jeg går mye på konserter, og liker å ta konsertbilder. Så trenger ett kamera som kan ta bilder i lite lys og delvis raske bevegelser.

  12. Hei

     

    Har drevet å sett en stund på ultrazoomkameraer, og kom her om dagen over Fujifilm Finepix S6500fd til 2359 på prisguide.no. Leste noen tester og forelsket meg raskt i kameraet, og var i går klar til å kjøpe.

     

    Fant senere ut at butikken Pixmania, der kameraet selges til den usansynlige lave prisen er særs omdiskutert. Ikke minst når det gjelder skjulte kostnader og moms.

     

    Men det virker som den siste tiden har butikken skjerpet seg på dette, og du betaler det som blir oppgitt på hjemmesiden. Har sett på en av pakketilbudene med minnekort, veske og batterilader.

     

    Da kommer det store spørsmålet, er det verdt å kjøpe på pixmania? eller burde jeg gå opp 1500 i pris for å kjøpe det samme på en norsk nettbutikk?

     

    Er det evt. noen som har alternativer til det kameraet som er like bra/bedre.

    Maks jeg kan betale er 3000 kroner.

     

    På Forhånd takk:)

  13. Hallo!

     

    Jeg fullfører snart mitt første år som Informatikkstudent (Bachelor) ved NTNU. Synes studiet er veldig morro og trives veldig godt, men enda virker det bare som vi lærer mye svada og ikke mye relevant for ett jobbmarked.

     

    Det sies at norge skriker etter IT-hoder, og de fleste folk på gata har oppfatningen om at IT-kompetanse er ekvivalent med sikret jobbfremtid. Men i tillegg til dette kommer jo mytene og dårlig lønn, lange dager, at etter 30 er man utdatert hvis man allerede ikke er utbrent.

     

    Så kommer da tusenkroners spørsmålet. Hvilke sjanser har en med over snittet gode karakterer md Bachelorgrad i informatikk fra NTNU i Norges IT-jobbmarked? Hva vil hovedvenkten av jobbene gå ut på? Systemutvikling til man blir pensjonert? Er jobbmulighetene så gode som mannen i gata sier, eller er mytene om at all arbeidskraft stjeles av indiske codemonkeys sanne?

     

    Håper det er noen kloke hoder her som kunne hjulpet meg med disse spørsmålene.

×
×
  • Opprett ny...