Gå til innhold

rødøye

Medlemmer
  • Innlegg

    1 082
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av rødøye

  1. Nå noen som kan noe prøver å komme med et svar, ender det ofte med at det drukner i håpløse forslag fra uvitende brukere som bare later som at de kan noe -- da forsvinner litt av motivasjonen til å hjelpe til! De fleste her inne jobber semantisk korrekt, noe "amatørene" utenfor kafeen ikke alltid vet hva er. Da er det mye jobb å forklare hva som er riktigt og hvorfor hver gang du skal svare på noe. Svarene blir da ofte men hvorfor gjøre det vanskelig når dette er mye enklere? Kvaliteten på forumet har nok sunket -- og kanskje det skjedde fordi meningmann i gata ikke klarte å henge med når semantikk ble viktig? Se rundt i trådene -- det blomstrer av ubrukelig kodet HTML, og prøver noen å si at det er feil, får en huden full tilbake. Engasjerende?

     

    Ikke tro at jeg setter alle i samme bås, men det er en kjennsgjerning at det stort sett er de negative intrykkene som setter seg og blir husket. Det er vanskelig å vite hvilke tråder som ender hvordan, og da forsvinner motivasjonen.

     

    Hvis jeg skal hjelpe noen, forventer jeg at hjelpen blir satt pris på, og at den som trenger hjelp setter seg inn i hva han spør om; det viser at hjelpen blir satt pris på og at det ikke bare har vert til hjelp for å få til en liten filleting, men at brukeren har fått en forståelse som kan hjelpe ham videre.

  2. Captchaen er ikke noge særlig god heller ... Snart kommer de vel med det samme på MySQL-innlogginger slik at vi må fylle inn et felt for hver sidevisning :p

     

    Servage har generelt tapt seg enormt de siste månedene. Nå er det ikke lenger mulig å få svar på annet enn barnehagespørsmål fra supporten. De nye databaseserverene er ustabile til tusen, og e-postkonfigurasjonen deres suger villt. Før jul var jeg mellomledd i en sak hvor StatoilHydro hadde problemer med e-post-utveksling mot kunder hos servage fordi servage sine utgående servere ikke takler å møte den samme grålistesoftwaren som de kjører selv. Når de var mindre og yngre, ble slike ting løst umiddelbart og med stor iver. Nå er det tyggiklysedamer som sitter med supporten :thumbdown::tease:

     

    Edit:

    Haraldson: Ironi funker svært dårlig i tekstform :fun:

    Ikke hvis du leser litt mer enn akkurat siste posten :ph34r:

  3. BESTWEBDESIGN-EASY Gjør det selv versjon.

    Ferdig nettside med programmvaren integrert. Standarddesign medfølger.

    For deg som vil endre design selv og som klarer deg selv uten support. 1995.00

     

    Prisen inkluderer:

    2995,- Bestwebdesign systemlisens. Brukervennlig moderne system med passord. Autobilde og all programmvare integrert i nettsiden.

    895,- 250 mb. Systemwebhotell til Bestwebdesign nettsider. Oppdateres jevnlig med nye funktioner etc.

    295,- .no Domene. Vi kontakter deg for søk etc.

    195,- Mailkonto med 5 stk. Mailadresser og 1GB pr. mailadresse.

    995,- Egen mobiltelefon side til domene/Katalogside phone.no ?

    200,- Hoastheader. Dette gjør ditt domene synlig i URL feltet. Kommer de med korrekturlakk hvis ikke?

     

    5575,- Normalpris komplett nettside med domene Hva skjedde med prisen 1995 som står øverst?

    3890,- PAKKETILBUD. (Design fra kr. 0,- Må bestilles i tillegg).

     

    3890,- Pakkepris år 2 eks. mva. ink. design, support og domene. Var ikke denne pakken uten support?[/i]

     

     

    Det er ingen begrensning på opprettelse av antall sider, bilder, linker eller underkataloger. :tease:

     

    -----------------

     

    Jo, det virker som en leverandør med god kvalitet!

  4. Hei

     

    Har en værstasjon som er koblet til en datamaskin for å laste ned historikk. Stasjonen har en alldeles håpløs formware, så jeg kjører den mot en virtualisert versjon av windows 98 (vmware). Værstasjonen bruker et program som heter Heavyweather Pro, som ligger i oppstartsmappen i widows. Alt fungerer fint og automatisk både på oppstart og avsluttning, bortsett fra at Heavyweatherprogrammet ikke forstår at windows er på veg ned, med det resultat at windows stopper opp og forventer at jeg skal logge inn via vm-consollet og avslutte programmet. Hvordan kan jeg fjerne denne siste barriæren mot full automatisering?

  5. Da tenker jeg på det du skrev for litt siden, samt organisasjonsstrukturen til google hvor alle ansatte kan arbeide via internett og alle "fasilitetene" bedriften tilbyr på arbeidsplassen. Google gjør det økonomisk bra, som nok er noe av grunnen til at de kan holde på slik, men jeg tror mange andre firma kunne tjent på å la arbeidstakere selv motivere seg for arbeidsoppgavene. Å "tvinge" arbeidet på folk ved å nekte tilgang til andre syssler blir som å nekte en nikotinavhengig tilgang på nikotin fordi det tar "for mye tid". Når det er sakt, så mener jeg ikke at det ikke finnes arbeidsplasser med godt arbeidsmiljø; det er mange måter å skape et godt og inkluderende miljø.

×
×
  • Opprett ny...